Биохимичен подход, диети

• 211 004
  • 953
  •   1
Отговори
# 210
Иринче,благодаря за информацията.Лошото е че аз не го кърмя,изкарах отвратителни бъбречни кризи и трябваше да го отбия зада пия лекарства.Знам че има адаптирани млека с ДХА,но аз и малкия го държа на диета без казеин и пием само Фризо пеп.Затова ми се изкаше да почнем да пием нещо,бързам защото видях че Фризо ДХА се дава след 6 месец,така че яавно сега трябва да почнем.За запека така го е написала Георгиева има и пояснения кое как да се дава,но не мога да и разчета LaughingЩе ти дам и мобилния и телефон и емайла,може да контактуваш там с нея,зада се пооспокоиш.
mgeorgieva7@yahoo.com, 0899074268

# 211
Таня здравей,много добре си решила за пестото.Аз познавам натуропада който го препоръчва ще го помоля да влиза в темата зада помага с каквото може.Само знаи че кориандър трябва да се сее по нарядко,зада има силни растения,трябват само листата за рецептата.И си права всяка от съставките е с много добър ефект.Особено бразилския орех,много Селен има в него.Но вкуса е малко неприятен но се свиква.А и дозата трябва да е по малка според възраста,но ти беше писала че сте големи Simple SmileИ аз се спрях на рибеното масло за бебета в ихерб,но има проблем с картата ми и сега поръчах нова.Моята била от по старите и не я приема... SadА за лена винаги казват че не трябва никаква топлинна обработка,и най добре е да се вземат кълнове които ти сам си правиш на памук вкъщи.Тогава било наи полезно.Но и иначе предполагам че е ок.А и кориандъра расте бързо Simple Smile

# 212
  • Бургас
Извинявам се, че ви връщм назад, но може ли пак рецептата за пестото и някакви насоки за даване, употреба и тн?
Аз днес за пръв път дадох 2 капки от   това , бях ви писала, че го поръчах съвсем непланирано. Едно зелено е на цвят, заради водораслите. Ще наблюдавам много внимателно, за дозите, да не се превъзбуди.

# 213
Здравейте,

Поздравления към TanyaMG за темата! Simple Smile))

Включвам се, за да споделя информацията за PECS презентацията, която предстои на 22.03.2011г., в случай, че има потребители, които не са влизали в темата за аутизма и не са информирани.

PECS ПРЕЗЕНТАЦИЯ

На 22 март 2011г. Сдружение „Тацитус”, с любезното партньорството на МБАЛ „Токуда Болница София” има удоволствието да ви покани на безплатен  информативен семинар, който ще запознае българската аудитория с PECS - система за комуникация чрез размяна на картинки. Системата PECS има за цел изграждането на независима комуникация, обучавайки индивида да общува с помощта на стимулиращи и подкрепящи стратегии. Това е световно признат, уникален, комуникативен пакет за хора от аутистичния спектър, както и за хора с нарушения в развитието, близки до тези от спектъра. PECS работи успешно в диапазон от всякакви възрастови групи, демонстриращи разнообразие от комуникативни, когнитивни и физически нарушения и може да доведе и до развитие на реч. PECS презентацията е подходяща за всички специалисти, които имат досег с деца с нарушения в развитието, както и за родители на такива деца. Фактът, че в България липсват сертифицирани професионалисти, владеещи PECS, налага необходимостта стъпка по стъпка да се измине пътят от началото на тренингите и този информативен семинар е първата крачка напред. Лектор ще бъде сертифицираният PECS специалист Anna Plessa (Гърция). Целта на проекта е да се постави началото на качествено, професионално и легитимно обучение на български колеги, които да предоставят още един начин за комуникация на децата от аутистичния спектър.

Събитието ще се проведе на 22 март 2011г, от 10.00ч, в конферентната  зала в МБАЛ „Токуда Болница София” (9-ти етаж). Семинарът ще се води на английски език (без превод), с продължителност 3 часа, включително времето за въпроси и отговори.

Участието на семинара е безплатно, като единственото условие, с оглед на ограничените места, е предварителното записване на телефоните на център „Тацитус”

Очакваме Ви!

тел. 4834633; 0885 146030
web site: www.autism-bg.com  e-mail: tacitus_bg@abv.bg

Поздрави и хубав ден!

# 214
1.Детоксикация на централната нервна система:ПЕСТО С КОРИАНДЪР.

Това е прост и ефективен начин за детоксикация на тежките метали от мозъка.Основна роля тук има cilantro-листа от свеж кориандър.Точно те са най ефективното нещо за мобилизиране на живака и други тежки метали от клетките на централната нервна система.Ето рецептата:
3 чаени чаши листа от пресен кориандър
1чаена чаша бразилски орех-източник на селен
1 чаена чаша-тиквени семки (сурови)-източник на цинк на магнезий
15 скилидки чесън -източник на сяра и серни съединения
300гр-ленен масло(или зехтин) -източник на омега 3 мастни киселини.
1лимон-източник на витамин C
Всичко се смесва и разбива в неметален съд оставя се на тъмни и хладно за 3 дена като се разбърква всеки ден.Започва се :
10 дена 2 чаени лъжички сутрин и 2 чаени лъжички вечер
10 дена -2 чаени лъжички по 3 пъти на ден
10 дена -2 супени лъжици 2 пъти дневно
10 дена 2 супени лъжици 3 пъти дневно.
2 дена почивка.
Тази смес изкарва металите от мозъка -алуминия живака оловото кадмия и др.Обаче това не е достатъчно.Те се събират и акумулират в стомашно чревния тракт и трябва да бъдат изкарани от там.Ето как става това:

2.Вечерта половин час след приема на пестото се приема:

-Хлорела(синозелено водорасло което прочиства стомаха и червата -активен абсорбент) ..Това е най добрия вариант но може да се ползва и:
-Пектин (ама от този който свързва тежките метали)
-Червено цвекло -пресен сок
-Активен въглен
-Хума
-Гуар клей

3.Гореизброените неща са абсорбенти.Към тях се прилага очистително.

Най доброто е тройния миробалан(НАЙ ВИСШЕ ЛЕКАРСТВО В ТИБЕТСКАТА МЕДИЦИНА)Нарича се Tрифала.Представлява смес от три плода:
Амалаки(Цариградско грозде)
Харитаки(краля на лекарствата в Тибет)
Бабитаки
Взима се по 1 чаена лъжичка(5гр)вечер.Това е едно магическо лекарсвто което чисти целия организъм елиминира запека по добре от всичко друго.Убива бактери вируси микроби паразити тении глисти и всички гнилостни процеси.Чисти черния дроб и лимфата.Нормализира нивата на лошия холестерол и кръвното налягане.Укрепва сърдечно-съдовата система ,нормализира функциите на дихателната система и жлъчните пътища.Накрая подбрява познавателните споспбности и премахва тревожноста.НАУЧНО ДОКАЗАН МОЩЕН АНТИТУМОРЕН ЕФЕКТ .Звучи ви като панацея?Трифала е точно това!
Вече хванати като в капан от хлорелата тежките метали трябва да бъдат изкарани навън а най добре за това ще се погрижи Трифала

# 215
Но дозите трябва са малко по малки,в зависимост от възрастта и килограмите на детето.Аз го правя с ленено масло Алина!Иначе виж този саит,български е а повечето им продукти са водорасли
http://www.goldenapple-bg.net/goldenapple/index.aspx?page=shoppingcart

# 216
  • София
EAA, мерси за информацията! Полезно обучение  Simple Smile

Сега обърнах внимание на нещо много интересно

Аутизъм: д-р Ф. Балдзола във Варна

Известният специалист-гастроентеролог Д-р Федерико Балздола ще бъде във Варна на 8 и 9 април, по покана на Фондация Карин Дом, със съдействието на Италианския културен Институт.

В двудневната програма е включено посещение на Център Карин дом и консултация на семейства с деца с нарушения от Аутистичния спектър. На 9 април д-р Балдзола ще направи презентация – темата е „Аутизъм. Проучване, терапевтична стратегия и освобождаване от предубеждения”, последвана от въпроси и дискусия с публиката. Входът за презентацията и дискусията е свободен, но е необходимо да се заяви присъствие до 5 април 2011. За потвърждение: Център Карин Дом, тел.: 052/ 302 517, e-mail: karindom@karindom.org

Работата на д-р Ф. Балдзола  засяга съвременно, прогресивно проучване на възможните причини за аутизма, дължащ се на патогенен агент, намиращ се в гастроинтестиналния апарат. Лекарят е разработил специална диета, която ще представи на публиката и ще предложи на пациентите, с които ще се срещне във Варна.

Независимо, че поддържа своята активна работна дейност в областта на хепатологията, д-р Балдзола ръководи разработването на няколко проекта за проучване и лечение на аутистичен ентероколит в Италия.

Посещението на д-р Балдзола във Варна е организирано от Фондация Карин Дом, със съдействието на Италианския културен институт – София, кафе Бонджорно и любезното съдействие на хотел Golden Tulip.

Линк : http://karindom.org/bulgarian/novini-i-sabitiya/autizam-d-r-f-baldzola-vav-varna/

-------------------------------
На първата конференция попитаха д-р Криксман дали има и други лекари, които работят в областта гастроентерология-аутизъм. Д-р Криксман посочи негов колега от Италия. Дали това не е той, ще трябва да разровя старите записки...

# 217
Да, Д-р Кригсман точно за този доктор спомена
http://autismfile.com/bookazine/
На 18стр. е интервюто с д-р Базола

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 09:36 от Igi_

# 218
  • варна
 Да попитам посоченото песто дозите за дете на 13г подходящи ли са както са дадени и съответно за дете на 3год колко тряба да ги намаля?
 В какво количество се приема Хлорелата или сокът от цвекло?
  Има ли противопоказания това почистване ?
 Откъде да намеря тези съставки?
 Амалаки(Цариградско грозде)
Харитаки(краля на лекарствата в Тибет)
Бабитаки

# 219
Orhid здравей,не мила няма странични ефекти не се притесняваи,докато го давах на дъщеря си го вземах и аз и не съм имала проблем.Дозата трябва да се намали
10 дена една кафяна лъжичка сутрин,една вечер
10 дена една кафяна лъжичка три пъти на ден
10 дена една чаена лъжичка сутрин,една вечер
10 дена една чаена лъжичка три пъти на ден
Всяка от съставките се продава,аз специално си купих кориандъра от Метро.А иначе имам приятелка в Англия на която сина го лекуват с колантро,това е имаето на листата на кориандър.Така че това се знае навън,просто тук не е придобило известност.Хлорела аз давам следобед една таблетка,счуквам я и с малко вода.Ако вземате хлорела няма защо да вземате цвекло.Аз специално си я купувам от саита на Златна Ябълка и съм доволна,но може да има и по добри саитове.Харитаки и т.н. са съставки на Трифала,това си е вид продукт,спомагащ на деца със запек.За това се взема една таблетка вечер зада помогне на детето да изхвърли всичко.
Момичета аз се поинтересувах за лекаря които ще идва в Карин дом.Естествено децата които ще бъдат прегледани ще са от там Sad Sad SadНо поне на лекцията ще присъствам.
Знаете ли преди време и аз се срещнах с господин Конов от Холиста.Като оставим на страна всичко друго тои ми продаде тогава два вида капки,които по късно разбрах че мога да си взема от всяка аптека на 4 пъти по ниска цена.Капките са злато на инките и сибирски женшен.Много съм доволна от тях.Ако искате погледнете ги

# 220
  • София
По въпроса за пестото, аз знам за него от един пост на ikea в темата за аутизма. Ето линка - http://www.naturodoc.com/library/treatments/removing_heavy_metals.htm

Ето и тук има рецептата - http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alternhealt&Number=19 … p;part=1&vc=1

Като прочетеш и двете ще видиш, че има малки разлики, но идеята е подобна.

Бразилски орех, хлорела има в биомагазините. Семки от тикви и слънчоглед най-добре да си набереш сам и да си ги обелиш, че начина на белене ме съмнява.
Аз ще проверя и сушените билки как са като състав, в биомагазините има. Ще разгледам и състава на кориандъра по-подробно и как е спрямо други билки.

selinka3, много добре че ще ходиш на лекцията, ще ни бъдеш репортер Simple Smile

# 221
  • варна
 И аз се каня да ходя, но зависи от колко часа ще е ,че  и на друго мероприятие ще хода на тези дати.
 Моят син посещава Карин дом, но не е с аутистични черти, той е с хидроцефалия и ДЦП,  има доста капризи с храненето, и маркер за Сид,  затова се интересувам от хранителните режими. Нямам представа дали е подходящо да искам да го прегледат Thinking

# 222
  • София
orhid, и ти ще разказваш, дано да имаш възможност. За прегледа - не знам този лекар как ще го извършва и колко струва. Може би е по-добре първо да чуеш лекцията, да видиш лекаря и да прецениш. Вярвам, че Карин дом ще го поканят пак след време.

Видях, че поръчката ми от iherb е натоварена. Това е моят код за отстъпка от 5 % - NIV470 , видях че така го пускат в основната тема за iherb, може би е традиция. Ще видим как и къде ще пристигне, сега в пощата ли трябва да чакам съобщение newsm78

# 223
  • варна
 Прегледите и лекцията са безплатни. Може би само лекцията ще посетя.

# 224
  • София
А ще има ли някакви изследвания на децата преди прегледа?

Ако не са обявили изследвания, най-вероятно лекарят ще направи външен оглед и ще разпитва родителят. Може да бъде основа за по-нататъчни прегледи с детето, за който има такива нужди.

Общи условия

Активация на акаунт