Биохимичен подход, диети

• 211 005
  • 953
  •   1
Отговори
# 225
Аз сега пуснах връзки и от другата седмица ще посещаваме Карин дом, и с каката и малкия.Имат програма за ранна превенция и ще е хубаво да го видят,.Дано така успея да намеря начин да прегледат Селин.Така че ще разказвам Simple Smile

# 226
  • варна
 Да, и ние сме включени в тази програма, радвам се, че сте намерили начин Peace

# 227
Страхотна новина е това за лекцията във Варна, дано и аз да успея да отида - Танче, много благодаря, че сподели!

Да се отчета и аз какво правим напоследък:

От три дни давам наново калций и ми се струва, че и влияе зле на настроението, става по-умърлушена някакси, а принципно е весело и усмихнато дете. Четох за подобен ефект при по-високи дози магнезий у диспраксични деца в американската група и мисля да спра калция, за да видя дали е така и с него.

Окси Паудър действа! Незнам докога ще е, но определено такъв резултат преди не съм виждала.

И аз направих първа поръчка в iherb,  също поръчах culturelle, храносмилателен ензим и един магнезий с калций, който най-вероятно няма да дам, ама нищо.

Поръчах си и от рибените масла на Nordic Naturals, но не съм ги давала още, защото не сме изпили това на Солгар.

Последната ми придобивка е Nutriiveda. За нея се говори страшно много в групата на Лиса Дженг. Тя е започнала да я дава на сина си (който е с вербална диспраксия), защото е имал нужда да свали килограми. За няколко седмици е забелязала, че освен на килограмите, нутриведа му влияе положително и на речта - цялата история я има описана тук: http://pursuitofresearch.org/the-history-why-nutriiveda-for-ther … tism-apraxia-etc/
Споделила е с други майки, те също са опитали и са видели страхотни резултати, има деца, които са успели да спрат епилептичните си лекарства, без да правят повече пристъпи и т.н. Аз все още гледам да запазя доза здравословен скептицизъм по няколко причини:

макар и направен изцяло от храни и подправки и по аюрведнични принципи, това е продукт за отслабване (но ако имаш нужда да качиш кг, ще качиш);
компанията, която го произвежда е мулти-левел маркетинг компания (от типа на аквасорс);
самата Лиса Дженг го продава;
извън нейната група никаква информация за положителното действие на продукта.

Разгледах много подробно състава:
http://pursuitofresearch.org/Vanilla_NutritionFacts.pdf
Общо взето има същите количества и видове витамини, като в гумените мечета, които давам плюс двайсет и няколко аминокиселини, много от които се дават като добавки по ДАН протокола. Има и куркума, която е основна съставка на ehnansa и харитаки, която е една от съставките на трифала.
Без глутен и казеин е, но е суроватъчен протеин (който вдига нивата на глутатиона).

В крайна сметка реших да го пробвам. Tова е сравнително скъп експеримент (шипинга му струва колкото една кутия, ако някой знае за вариант за по-ефтин шипинг с американски пощи, моля да ме светне Simple Smile.

Не искам да звучи това като реклама, просто искам да споделя - има такова нещо, разгледайте го, ако видите нещо нередно, непременно споделете - аз съм малко наивна, така че направете си собствено проучване. Според мен ако е вярна теорията, че диспраксията е свързана с нарушение в мастния метаболизъм, а на опаковката на проукта пише, че подобрява именно разграждането на мазнини, има логика да работи.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 20:37 от Irinche

# 228
 Относно пестото с кориандър:
  Посочените дози от мен са препоръчителни и обикновено важат за деца над 6 год.Най добре е постепено да увеличавате дозата.Тъй като това са хранителни продукти не би трябвало да има противопоказания.За да избегнете неприятния вкус на пестото може да не му слагате лимон и чесън,въпреки че чесъна убива всичко ,,лоши микроби,, и има антипаразитен ефект.Вместо тиквени семки може да се пробват и слънчогледови защото са богато на сяросъдържщата аминкокиселина цистеин.
 Цвеклото може да се дава сварено сутрин или след пестото.Така щади стомаха и има разхлабващо действие.Богато е на пектин който има функцията на ентеросорбент.Най важното тук обаче е че цвеклото е най богатия източник на БЕТАИН или триметилглицин.Отдавайки една метилова група този триметил глицин се превръща в диметилглицин,който на свой ред е супер важен за аутистите.Това преврща цвеклото в супер -храна за аутисти!!!
 Ако проблема със запека е сериозен и детето е злоядо може да се опита с плодове от резене ,които може да купите в най близката билкова аптека или магазин за здравословни храни.Друго ефективно апетитовъзбуждащо и разхлабващо е корена от Ревен.Внимавайте много с дозата защото в малко дози запича а в големи действа като очистително!!!Иначе е едно от най добрите и безопасни средства при деца със запек стига да се спазва точната доза.Разхлабителното се дава вечер и се изпиват минимум 2 чаши топла вода.
 Трифалата може да се поръча от интернет.Аз лично ползвам услугите на тази фирма:
 http://www.mountainroseherbs.com/learn/triphala.html
 Има ли някой който е давал на детето си аминокиселината глутамин???Мисля че това е единствената добавка която би имала ефект(като изключиме омега-3 мастните киселини ,диметлиглицна,фолиевата киселина и липоевата киселина) .Не си давайте парите за никави добавки .Точно за тази болест няма ефективна добавка с доказан резултат освен гореспоменатите,които са донори на метилови групиИмено метилирането е процеса който е увреден при аутистите и те имат ниски нива на мозъчен Глутатион и глутамин.Глутатиона е основния моъзчен антиоксидант и детоксикатор,а глутамина е съставна част на глутатиона.Мозъчните нива на глутатион се повишават чрез:
 -Aцетил -цистеин-форма на аминокиселината цистеин която е предшественик на глутатиона.
 -Суроватъчен протеин и алфа липоева киселина-доказано е че уваличават нивата на глутатиона в организма.
 -Селен(има го в изобилие  в бразилския орех от пестото:).Най високи нива има обаче в пчелния прашец!!!
 Общо взето невробиологията няма особен напредък с болеста.Новото което се знае че основна роля играе хормона окситоцин който е понижен.Това е хормона на социалните контакти доверието и емпатията.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 21:03 от Хоспиталиер

# 229
Хоспиталиер,здравей,много ти благодаря за това че разясни пестото.Всеки пут ме изненадваш с нови неща и знаеш че сега имам куп въпроси към теб Grinning
Кажи ми за цвеклото повече,как са се консумира.Има вид сладко от захарно цвекло...мислиш ли че ще има същия ефект?Или не трябва да минава топлинна обработка?Има ли глутамин по някаква форма,която може да се приема?Или вземайки глутатион е достъчно.
Иринче,мила ужасно се наказахте с този запек....Знаеш ли вече уредих всичко и на 2 май отиваме в една клиника в Испания.Едно от изследванията които ще правим е свързано с запека.Лекарката пише че не е достаъчно да лекуваме временно с лаксативи,а да се намери източника.Всички изследвания ще правим в Греатплайнс в Америка.Един от служителите ще ми обясни точно как да взема пробите и как да ги пратя.Така че ще имам повече информация,ако искаш да си направите изследване.Засега знам само че ползват ФЕДЕКС,незнам дали работят с България.Дано да успееш да дойдеш за лекцията във Варна на вас ще ви бъде много полезна,но доколкото разбрах лекаря изисква гастроентероскопия с упойка.
Момичета помагайте,не мога да си поръчам нищо от ихерб.Не става тая моята карта.Коя банка използвахте зада си изкарате карти?

# 230
  • Бургас
Irinche - тъкмо гледах от някакъв твой линк от тимата за Аутизма за тази добавка, примамващо звучи , най-вече от коментарите и от форума, дано да помогне. Ще чакаме ти да разказваш от първа ръка  Simple Smile
Хоспиталиер много интересни неща разясняваш, чета те с голям интерес  Peace
selinka3 поръчва се с международна дебитна/ да не е Маестро/ или международна кредитна карта.Моята е Прокредит, но вариантите са много.
Ще разкажеш ли повече за тази клиника в Испания?

# 231
Хоспителиер, безценна информация си ни дал! Много ти благодаря, че пишеш във форума, сега ще се заровя в подробности по всичко, което си писал. Страшно ме заинтересува с тази част:

Цитат
"Има ли някой който е давал на детето си аминокиселината глутамин???Мисля че това е единствената добавка която би имала ефект(като изключиме омега-3 мастните киселини ,диметлиглицна,фолиевата киселина и липоевата киселина)"

Моля те, погледни състава на това, което съм купила, то е суроватъчен протеин и там май има глутамин и глицин и селен (70mcg). Прав си за всичко, убедена съм, давала съм АЦЦ, когато детето беше с кашлица и я хвърли в силен детокс, аз тогава не разбрах какво стана, но после всичко ми се намести.
Ето какво пише:

Ingredients: Whey Protein Isolates (Amino Acids; Alanine, Arginine, Aspartic Acid,
Cystin, Glutamic Acid, Glycine, Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Proline, Serine, Thereonine, Trytophan, Tyrosine, Valine), Rice Life powder
(Brown Rice), Natural Vanilla Flavor, Apple Fiber, Organic Cane Sugar, Proprietary
Ayurvedic Blend (Guggul, Amalaki, Green Tea, Haritaki, Turmeric, Gymnema, Cinnamon
Powder), Natural Cocoa Powder, Xanthan Gum, Stevia, L-Taurine, L-Theanine.

Vitamin A (retinol palmitate)  2500 IU
Vitamin B-1 (thiamine mononitrate)   1.5 mg
Vitamin B-2 (riboflavin)   1.7 mg
Vitamin B-3 (niacinamide)  20 mg
Vitamin B-5 (d-ca pantothenate)  10 mg
Vitamin B-6 (pyridoxine)  2 mg
Vitamin B-12 (cyanocobalamin)  6 mcg
Vitamin C (ascorbic acid)  60 mg
Vitamin D-3 (cholecalciferol)  400 IU
Vitamin E (d-alpha-tocopherol)  30 IU
Folic Acid   400 mcg
Biotin   30 mcg
Calcium Lactate   50 mg
Potassium Gluconate    67 mg
Magnesium Oxide   20 mg
Zinc Gluconate   5 mg
Copper Gluconate   670 mcg
Chromium Yeast   120 mcg
Molybdenum Yeast   75 mcg
Iodine Yeast   150 mcg
Selenium Yeast   70 mcg
Manganese Yeast   2 mg
Whey Protein Isolate   20 g

Иначе моето дете, което е доста ящно, като види цвекло в храна направо се разтриса от погнуса Simple Smile Незнам как ще я излъжа, мисля, че цвета я дразни.

selinka3, супер е, че сте уредили нещата за Испания!Страшно ти се възхищавам на размаха, ти действаш нон-стоп! Непременно искам да ми разкажеш в подробности всичко Simple Smile - Все повече се убеждавам, че няма да ни се разминат и на нас гастро изследванията.  За поръчката пак ти предлагам аз да ти поръчам каквото искаш, за да дойде по-бързо, докато си направиш картата Simple Smile

Ха, сега пак прегледах състава, има и фолиева киселина и то доста!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 09:37 от Irinche

# 232
Иринче,много ти благодаря наистина,искам да си поръчам ПРОЕФА и ПРОЕПА за които ми каза плюс бебешката добавка.Моля те кажи ми колко пари да ти пратя и къде.Добавките плюс транспортни и т.н.Може и в фейсбук да ми пишеш.И още веднъж мнооого ти благодаря.Аз ще направя всичко възжно да вляза и при лектора в Карин дом,така че и да не дойдеш ще ти разкажа.
Алина,клиниката се намира в Барселона.Изцяло работят по Протокола на Кътлър.След като запишеш час за ДАН лекарката,тя ти изпраща на емаила какви предварителни изследвания иска.Повечето ние ще ги направим в Барселона.След това е прегледа при нея,който продължава към 3 часа.Назначава диета и добавки и ти дава направления за лабораторията в америка.Има изследвания които се правят само с направления.Кръвните проби се вземат там,другите ги събираш-урина,слюмка,коса,и ги пращаш за Америка.До 48 часа престигат и след 2 седмици получаваш резултатите.Прегледа при лекарката е 300 евро,но всеки месец след това превеждаш по още 180.Тестовете казаха че ще ни излязат в най лошия случай към 2000 евро.След 40 дена си пак в клиниката зада обсъдите резултатите и да се започне същинското лечение.И така на всеки 40 дена трябва да се ходи и да се носят попълнени въпросници,които ти попълваш всеки ден.
Звучи малко сложно,но това което ми хареса е че има един постоянен поглед над детето.
ето линк,но е на испански,но пък има Гуагъл преводач Laughing
http://www.medicinadeldesarrollo.com/quelacion_metales

# 233
  • София
Хоспителиер, здравей и от мен Simple Smile

Имам известен скептицизъм към изказвания, че само това или онова помага, приеми го с усмивка, да не помислиш, че поучавам Simple Smile. др Усман изнесе 2 невероятни лекции с много информация как процесите са свързани. И дори ни насърчи как можем да ги ползваме.

Дали само 2-3 неща са достатъчни. А витамините от групата В - В6 участва в работата на 112 ензима, ензимите превръщат  MethyleneTHF to MethylTHF, ако ензимната активност е слаба, метилните групи се увреждат и не могат да превръщат хомоцистеин в метионин, ензимите зависят и от В3, за превръщането на хомоцистеин в метионин има роля и В12 и метил фолат. Метилирането се затруднява и от тежките метали. Това са преводи от неината лекция, която аз ползвам.

Дори и да не пият ензими, ако се взима В комплекс се подобрява работата им. А и за част от процесите не трябват храносмилателни ензими, а да се засили организма сам да ги произвежда. В компелкс е важен и за нервните окончания. Около 20 неща са важни, др Усман ги е казвала, намират се и в други лекции. Допълнително може да се пробват още.

Иринче, в протеина на Солгар има в една мерителна лъжичка 1000 mg L-Glutamihe. Като гледам твоят продукт е комбинация от В комплекс /различните комплекси имат малка разлика/ и протеин подобен на Солгар. Ще има ефект, но ако е много скъп другият път може да помислиш за алтернативи.

Аз миналата година бях много въодушевена за фирми, произвеждащи специално за деца с проблеми, трудно достъпни и т.н. Обаче сега си мисля, че световноизвестните фирми имат по-добър контрол и качествена добавка от тях е по-добре.

И аз пак да напомня, че работат със специалисти или вие да станете терапевти е много важна, добавките са допълнение, но не маловажно. Преди 3-4 дни ми се беше обострил колита, дори ме болеше глава, но това не беше причина да не съм работоспособна. Така е и при децата.

И още един пример, дъщеря ми сега е в период на подем и аз съм убедена, че добавките спомогнаха, на ето пример как помагат: В градината им има рисуване и аз миналата година исках да я запиша, преподавателите тактично ми казаха, че не и е приятно и не иска да хване четка, за това да я оставим. И аз започнах сама няколко месеца гледах от книжките за детската градина и рисувах с нея. Лека полека започна да рисува. Миналата седмица  беше на първото си занимание по рисуване и донесе 3 добри картини. Учителката им много помага, аз дадох основата, но си има тънкости и трябва и учител. Рисуването развива мисленето, не че искам да я правя художник, но да видиш образ в съзнанието си и да можеш да го предадеш на листа е много важно.

Аз съм сигурна ,че никой не чака само на добавки, но от време на време го напомням. Може би само при малки деца около 2 годишна възраст и ако се започне пълни изследвания и програма с добър ДАН екип ще се мине без много работа.

Ей, много прегледи ви предстоят, ще чакаме новини Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 19:28 от TanyaMG

# 234
Таня,здравей,много си чела,направо съм впечатлена.Аз съм оставила това да го правят лекарите ни,наистина не смогвам.С двете деца и т.н.Колкото до терапиите права си,трябва работа и колкото е по голямо детето толкова повече има да наваксва.При нас идват всеяка седмица в детската градина по няколко часа психолог,логопед и ресурсен учител.Отделно тя ходи три пъти седмично на логопед,напоследък два пъти седмично на психолог.Иска ми се повече но виждам че за нея не е добре.Защото ние ходим на допълнителните терапии след детска градина,тя е уморена и не се получават много добре нещата.Но най добрата терапия поне за нас беше именно детската градина.Толкова голяма промяна в детето не бях виждала.Стана много по самостоятелна,много по контактна...Иначе за добавките,да те сами не правят чудеса,но без тях няма никакъв напредък.Има опасност от регрес и нещата ще са още по зле за детето.А и всичко научено на терапиите може да изчезне.Затова си права че трябва да се набляга и на двете неща и терапии и добавки,но за мен най важното е хелирането.Веднъж да освободя детето си от болката и знам че за нея ще бъде по лесно да учи.А и само добавки при положение че детето не се лекува не ми звучи логично.

# 235
Здравейте момичета  Hug
Чета Ви постоянно и съм много признателна за всичката полезна информация ,която предоставяте в темата  bouquet
Искам да споделя с вас ,че от както бях на първата Биохимична конференция започнах да давам на своя глава без направени изследвания част от хранителните добавки ,които бяха дискотирани там,включително и мелатонин ,споделяла съм не веднъж за проблемите на Дани със съня SadФакт е обаче ,че от седем нощи в седмицата на детето му се сърират една или най-много две нощи в ,които си заспива в 22.,спи спокойно и се събужда с усмивка към7-7.30. Пред останалото време като почнем от 2ч. ,3ч. или 4ч. той вече се е наспал и до сътринта не мигва като през теззи часове ,в които не спи си вика неговите звуци ,пляска с ръце,запушва си ушите....пак съм на ръба на отчаянието. Понякога си мисля ,че така ще си отидем без да спим като децата в норма всяка нощ по 9-10ч. Вече съм много изтощена и физически и психически от това недоспиване.
Мпля Ви ,ако имате идеи и препоръки какво да правим ,за да може да спи детето споделете ,ще съм Ви много признателна,истината е че щом е спал цяла нощ Дани е много спокоен,контактен и концентриран и обратното щом не се спал достатачно ooooh!
Чакам вашите съвети ,за което предварително благодаря  bouquet

# 236
Поли79,здравей.От собствен опит не знам как да се справиш с този проблем.Поразпитах други майки и това което получих като отговори се препокрива с това което мислиш ти.Най добро е мелатонин,което било натурален хормон които тялото произвежда.Биовеа като марка била доста добра.Другия вариант ,който много майки в Англия използват бил корени от велериан за деца.Аз малко се притесних като го прочетох,но ми обясниха че е билка и няма силата на хапчетата.Но мисля че трябва да обурнеш внимание какво Ви превъзбужда.Незнам дали сте на диета или не и какво позволяваш да пие и яде,но сигурна съм че сама знаеш известните стимулатори като шоколад и изобщо сладки неща трябва да са ограничени или изобщо да не се дават определен период.Без изкуствени консерванти и безалкохолни и т.н.Следобед спите ли?Ако спи,помъчи се да ограничиш това зада спи вечер.И най вече на твое място щях да наблюдавам кое му помага да спи в дните когато спи в норма.Всяко дете се превъзбужда от различни неща.Имате ли проблем с изхождането?

# 237
Поли, наистина причините биха могли да са много и различни, така че се надявам повече мами да споделят опит. При нас имаше много добър прогрес в съня (започна да заспива сама, без приспиване за половин час след като въведохме диетата. След две температури обаче го изгубихме... Забелязала съм, че не спи и плаче насън когато не е акала, което е нормално, от други майки знам, че причината за нощно събуждане и лош сън може да са гъбички в стомаха.

В тази връзка е добре да спомена какво разбрах: фекалната проба за гъбички в стомаха не е достоверна, т.е. може да е фалшиво отрицателна, със сигурност се разбира само с organic acids urine test, който не се прави в България.

Вчера четох доста yahoo групите какво най-много действа за запек:
магнезий + витамин Ц

аpple cider vinegar - това е оцет от ябълков сайдер, нефилтриран, био - ще видя тук има ли го по магазините.

Танче, доста е скъпо, около 100 лв кутията излиза с шипинга и ддс, но незнам дали ще мога да намеря друг суроватъчен протеин без казеин, с амалаки, харитаки и т.н.

Засега това, което виждам е, че детето започна да става много по-активно физически - кляка, бяга, опитва се дори да подскача, без да се държи за нищо - все немислими преди неща. На площадките все ме хвалеха колко ми било кротко детето Simple Smile

# 238
Иринче здравей,виж какво ти намерих
http://www.lechitel.bg/product.php?p=146
 Hug

# 239
Здравейте мами!
Попрочетох набързо и искам да попитам -как да си набавя трифала защото имаме голям проблем със запека и суроватъчния протеин-като хранителна добавка ли се продава и като такава ли го давате.
Прочетох и за пектин който улавя тежките метали ,ами той не е ли всичкия такъв.Преди време гледах филм в който показваха украинците как тъпчат децата облъчени от чернобил със ябълково брашно и какъв невероятен положителен ефект има .А самия пектин лекува ли колитни симптоми и влияе ли при запек в смисъл да не запича повече.
За кориандъра искам да ви кажа понеже добре го познавам че се сее сега напролет и той е двусемеделно и излиза лесно  .След 1 -2 месец ще има много нивя с израснал кориандър но той задължително се пръска още малък с хербициди.Този който купувате не е сигурно с каква кълняемост е .Кориандъра се жъне малко след пшеницата ,след това семената са най-сигурно чисти и с добра кълняемост.Бих могла да изпратя на който прояви желание.
Обаче се чудя как го хапвате-децата де.

Общи условия

Активация на акаунт