Биохимичен подход, диети

• 211 006
  • 953
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ето 2 линка за Трифала -
 http://www.tnt-21.com/index.php?lang=bg&page=108&title=% … D0%B0%D0%BB%D0%B0

http://bioherbshop.com/product.php?id_product=121

selinka3, вие такава ли пиете или я поръчваш от чужбина?

Протеин купих от Солгар, после сравних в БГ е скъп 70 лв. кутията, в интернет е 15 долара, но още си чакам поръчката. На Иринче е от интернет

мanka, полезна информация за кориандъра и брашното, ябълково брашно има в диетичните магазини, купила съм, но много му се чудя, предвид, че е нещо обработвано, иначе има вкус на ябълки. А кориандър не мисля, че ще мога да дам на детето, но е добре да знаем. Между другото ригана и босилека имат подобен състав. Но все пак за сега най-лесно е с готов антиоксидант. Нашият на Солгар е много добре докаран на вкус и го яде.

Иринче, а ако се съберат повече поръчки 2-3 кутии доставката няма ли пак да е същата. Полезно е да се знае за вит.С и др Крисман също каза за вит С за запек, мисля, че е добра комбинация магнезии и вит. С. Аз купувам С в ампули за пиене.

Аз мисля, че трябва да се позапасим с добавки, защото следващата реколта ще бъде радиоактивна. Cry

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 18:28 от TanyaMG

# 241
Таня здравей,аз ползвам сравнително рядко трифала,защото ние нямаме проблем с изхождането.Ако усетя давам тогава няколко дни,досега ползвах на Сейфхърбс,но Иринче каза че нещо не е активен линка сега затова следващия път съм решила да пробвам
http://www.mountainroseherbs.com/learn/triphala.html
от тук.Ние досега сме направили два курса песто и общо взето съм ползвала тогава трифала.А сега започнах да давам нов продукт,три водорасли плюс пробиотици плюс арония плюс зелен чай.Давам сутрин и вечер капки за пречиставане от токсини плюс ескимо кидс.Ескимото го давам засега защото добавките от ихерб ги чакам утре благодарение на Иринче  bouquet
При нас за два месеца се изчисти погледа.Беше мътен буквално и никога не ме гледаше в очите и най вече с крайчеца на окото си.За два месеца всичко сега е ок.Започна да се мъчи да говори доста,защото на нас това ни е най големия проблем.Спи вечер от 10 ,сутрин до 7,след това два часа следобед в детската градина без проблем.

# 242
Здравейте!
Благодаря за линковете ,но инфото за трифала е доста постно.Има ли различни производства ?На Сейф хербс ли да си купя.Сега ще проверя в аптеки дали го има.Вие как си го поръчахте?

# 243
manka, аз опитах през бг сайта да поръчам, но за съжаление няма бутон "купувам", писах на скайпа, който беше оставен там, не получих отговор. Ако успееш да се свържеш, кажи Simple Smile Аз мисля през сайта, който даде хоспиталиер да си поръчам, изглежда ми доста добър, най-вероятно са подбрани и качествени нещата.

Танче, права си, трябва да се запасим...
За доставката не, жената ми каза с каквото искам, с това ще ми достави, ползва американските пощи и не взема допълнително пари, просто толкова излезе...Но трябва да има по-ефтина тарифа, защото тази беше с самолетна с тракинг. Ще търся...

Поли, сетих се още нещо - магнезият също успокоява.  Магнезиевият цитрат се усвоява най-добре от организма, но най-лесният начин да опиташ е да си купиш англииска сол (магнезиев сулфат) и да му слагаш вечер във водата за къпане. Почни с малко - една супена лъжица и ако се понася добре, можеш да увеличиш докато видиш добър ефект. Това е бабешко средство и дори да не помогне, не вярвам да навреди, но все пак наблюдавай внимателно детето и проучи и на други места какво пише за магнезия, а най-добре питай педиатъра си.

Но ако имате разсттойство, не е за вас - разхлабва.

# 244
 Цвеклото -варено или на сок(престоял в отворен съд в хладилник минумум 2 часа!!!).Ако е сурово повишава стомашната киселиност.Най добрата комбинация е с моркови(сок или сварени).
 Глутамин се взима поотделно на прах най добре.Всички фирми за културизъм и бодибилдинг имат глутамин.Потърсете в най близката аптека или фитнес магазин.Все пак това с глутамина е експериментално и трябва да се внимава много.Глутамина е невромодулатор активира ЦНС при депресия и дебилност и успокоява при свръхактивност(заради превръщанато му в GABA).Но все пак водещия ефект е активирането на ЦНС и се почва с бебешки дози.Примерно почва се с 500мг три пъти на ден.Ако има положителен ефект може да се увеличи до 1500мг три пъти дневно на гладен стомах.
 Глутатиона се съдържа в суроватъчния протеин но той е тежък за стомаха.Глутатион взет самостоятелно няма чревна абсорбация затова се взима прекусор АЦЦ.Все пак АЦЦ влияе на нервната система и трябва да се внимава.Влиянието на АЦЦ върху нервната система  е полижително върху много процеси  но все пак всичко това е отделен въпрос на много проучвания.Иначе отделно АЦЦ се превръща в глутатион в мозъка.
 Трифалата е добро лекарство от Аюрведа.Най доброто за стомаха и лениви черва има и много приложения.Все пак ние сме българи и в най близката билкова аптека могат да ви дадат съвет за меко и ефективно слабително.Запека се елиминира и с диета богата на фибри,влакнини,трици баластни в-ва,течна храна и много вода!!!Много повече от колкото пие детето досега.
 Относно критиката за добавките я приемам.Пропуснах B6 и някои останали витамини които имат функции на коензими в процеса на метилиране.
 Преди време четох за много успешно лечение на аутизма с един хормон секретиран от панкреаса и който влияе на нервната система.Не мога да се сетя точно кой беше но по нататък ще пиша.
 Всъщност ето как се търси лекарство за дадена болест.Първо се изучават симптомите и причините за възникаване.След като се изучат не се търси лекарство, а в-во което след приема възможно най добре да предизвиква тези симптоми при напълно здрави хора(или лабораторни животни).И след това се търси негов антагонист.

# 245
  • София
И аз се заиграх с йода, още в началото на месеца купих разствор на Лугол, смятах да го давам 1 капка в 40 мл вода и от това разреждане по 1 чаена лъжичка в седмицата.  Виждаше ми се с голямо разреждане, но все имах едно на ум, че го давам на сляпо, без да знам колко е. Миналата седмица може би и под влиание на лека паника реших да го дам. Давах 4 пъти в седмицата.
В неделя реших най-накрая да изчисля колко йод е това и установих, че съм дала между 6,5 и 13 мг йод за седмицата. Още не мога да се ориентирам дали е 2 или 5% Лугол, съдържа 5грама 5% йодна тинктура и 1,25 грама калиев йодит, останалото е вода. Мисля, че е по-скоро 2% . 10 капки са 1 мл. И при двата случая 1 капка е доста повече от дневно и седмичното допустимо. От друга страна на сайтовете на агенцията по ядрено регулиране, йодната профилактика се прави с 65 мг калиев йодит, т.е 50 мг йод на ден, доста много, и как ли се понася от организма. Не видях някакакъв особен страничен ефект при нас, в неделя дъщеря ми заспа късно, може би е ефект на йода. И мен нещо ме стегна гърлото и кръста, но може би е било невралгия, защото се появи след като разбрах, че съм дала доста. На следващият ден ми мина.
Потърсих отравяне с йод, пише, че  бабите понякога дават 2-3 капки йод, вместо сироп да кашлица и няколко капки не са опасни. Да се даде на детето хляб, нишисте, картофи. И си направих извод, че децата, които обичат да ядат хляб, тестени картофи използват йод-а по усилено, т.е може да имат недостиг.
Аз не съм се отказала да го давам, мисля, че трябва да се направи разреждане 1 капка и 90мл. вода и от това 1 лъжичка в седмицата. Така се доближаваме до дозите на Антиструмин. Още малко трябва да пресметна, а и да разбера нашият Лугол 2%  или 5% е, от аптеката не ми казаха, дадоха ми рецептата от рецутурника и ми казаха да си измчислявам, ако мога.

Другото е, че през седмицата прочетох "Ензимният фактор" на доктор Хироми Шиния. Лекарят изглежда сериозен, поне в книгата си се е представил, че той и измислил безоперативното отстраняване на полипи по дебелото черво. Като цяло пише познати неща за млякото, за тестото, за месото.
Според автора ензимите в човека за около 5000 / на други места казват 3000/, много от ензимите организма си синтезира сам. Ако може да ги синтезиар сме здрави, ако има по-слаба активност сме изложени на риск от болести, ако спрем да произвеждаме ензими умираме...
На мен ми бяха интересни 2 обяснения, едното е защо са полезни добрите бактерии в червата. До сега ми бяха много мъглями обясненията за лошо храносмилане и пробиотици. доктор Хироми Шиния казва, че около 3000 от ензимите се синтезират в червата и за това е са важни добрите бактерии и състоянието на червата. Да не забравяме, че ензимите се нуждаят и от някои витамини и минерали, за да се синтезират.
Другото интересно беше, че според автора  при повишаване на телесната температура се увеличава ензимната активност. Сигурно за това много майки казват, че при температура децата им са по-адекватни. Аз самата съм видяла, че като тича и се загрее дъщеря ми прави скок в уменията през следващите ден-два. На сайта на Тацитус имаше ползване на сауна, явно ефекта е подобен. И последно се сещам за хората от топлите страни, преселили се на север и попаднали на аутизъм. Може би тяхната ензимна активност работи при малко по-висока темпетатура.
Трябва да се възползваме от предтоящото топло време - тичане, загряване - повишаване на вит. Д и ензимната активност. Simple Smile

Започнах да правя и извлек от био ленено семе и да давам по 2-3 лъжички в супата. Не променя вкуса и дъщеря ми го яде.

Е това е нещо като отчет за изминалите дни Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 16:42 от TanyaMG

# 246
Таня как правиш този извлек от ленено семе. Владко никак не го обича смлян в това онова както все му го тикам като усети че има и спира да яде , дори и на вид познава .... пробвах наскоро да поръся върху бял ориз с пилешко месо и веднага се усети и не го бутна .....

# 247
Здравейте момичета,искам да Ви попитам първо нещо.Отскоро започнах да давам от добавките на ихерб Омега 3-6-9 и Проепа.Знам че трябва постепенно да стигна до доза две таблетки Омега плюс една Проепа.Ако някой от вас дава от тези добавки кажете ми как ги давахте.Иринче ти най вече защото знам че ги ползвате  bouquet
Танче,много полезна информация за ензимите си ни дала.Особено ми беше интересно това че при повишена температура работят ензимите по добре.Макар че при нас,когато малката има температура е много зле и след това се връщаме много назад.Аз слагам зехтин и ленено масло когато мога също в ястията на детето.
Хоспиталиер,моля те дай ни повече информация когато можеш за хормона за който говориш.
А иначе скоро ми попадна една информация,незнам дали сте попадали на това.Според проучване на Бъркли Acetyl-L-carnitine може да възтановява клетки.Минавайки кръвно мозъчната бариера и попадайки в циркулиращият кръвен поток действа като мощен антиоксидант и така третира увредени клетки.Ако някой знае нещо повече споделете моля Ви Simple Smile
Иначе аз бях няколко дена в карин дом но там не е за нас определено.Мисля че аз съм много за биохимичния подход а там няма разбиране за това.Дори ми стана чудно защо е поканен лекаря от Италия.С две думи много терапия и мляко и бисквитки за награда???Както казах не е за нас Simple Smile

# 248
selinka3, започва се с една капсула на ден и се следи детето - обикновено се виждат първите промени след един до три дни. Дозата се качва, когато спреш да виждаш напредък. Много е важно да уточня, че тази точно формула е тествана от родители в продължение на 10 години и работи най-добре при деца с вербална диспраксия, дислексия и ADHD. По някаква причина точно това съотношение на EPA, DHA и GLA показва най-добри резултати.  Аз започнах да давам и видях резултат още от първия ден. От нещата, които съм опитвала, рибеното масло и антиоксидантите при нас работят най-добре. Ще прочета непременно повече за карнитина, добре че ми напомни.

Много искам да започна и инжекции с метилБ12, но в България няма. Някой да се е опитвал да си достави от чужбина?

Малко извън темата, гледах в youtube клипчета на деца с вербална диспраксия и се депресирах. Че го имаме това, имаме го, но явно не е само това. Децата там говореха неправилно, правеха грешки в думите, но с голямо желание отговаряха на въпроси и не изглеждаше да имат каквото и да било когнитивно изоставане. Моето дете си знае името и може да го каже, но никога не е отговаряла на въпроса "Как се казваш?", не мисля, че дори ще разбере "на колко си години?". Вече е на две и половина и дефицитите и изведнъж започнаха да се открояват много, а аз изглежда нищо не съм свършила за половин година.

Още нещо интересно - попаднах на някаква теория, че при гъбички в стомаха най-много помага диета бедна на мазнини. Проблема с гъбичките идвал от нарушен мастен метаболизъм и бил подобен на нарушенията при хората с диабет. Това ми направи силно впечатление, тъй като повечето добавки, за които чета, че са полезни при нашите деца помагат най-често при диабет и сърдечни заболявания.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 09:44 от Irinche

# 249
  • София
Irinche, има разлика между "вербална диспраксия" и общо "диспраксия". Вербалната е най-лека фаза, а общата диспраксия показва, че детето има затруднения в грубата, финната моторика, и в установяване на пътища за намиране на решение. С две прости думи, децата с диспраксия приличат много на умствено изостанали. И от действията на родителите и терапевтите в най-ранна възраст зависи дали ще могат да им помогнат. Самата аз се движа по тънък лед с детето и за всяка възраст си има специфични проблеми. Дъщеря ми малко преди 4-тата година започна плахо да отговаря на въпросите "Как се казваш, На колко си години", но свободният говор беше зле. Повечето деца преди 3 годишна възраст оценяват еднаквите предмети, например като се срещнат две деца с еднакви обувки и едното да каже "Я мойте обувки, блуза и т.н. са същите като на другото дете". Колко ми беше мъчно, че въобще не забелязва, но много работихме за еднакво различно и към 5,5 години и тя започна да отбелязва.

Аз реших да погледна в тубата какви клипове има, видях някакви като за нея - как ги изолират в училище, защото не могат да играят на ластик и да скачат на въже, колко трудно едно дете си закопчаваше копчетата. И сега сме пред голям избор на училище - харесах едно до нас с басейн и всички деца имат по 1 час на седмица, обаче тя като не може да се съблече, а и обличането й е едно на ляво, друго на дясно, съм в чуденка...

От тубата попаднах на този сайт - http://www.donnawilliams.net/ за жена с аутизъм и успехи в изкуството. На мен ми се видя интересн сайта, предполагам, че като прочетем неините перипети по израстването, лечението и терапиите - http://www.donnawilliams.net/diagnosis.0.html , ще можем да извлечен някаква идея и за нас. Нашият шанс е, че има много споделена информация в нета и като черпим от опита и трудностите на другите, можем да избегнем проблеми или да се сетим за решения. За сега нямам време за повече четене, но през почивните дни ще се информирам.

Irinche, още нещо се сетих за инжекциите метил В12, доколкото съм чела ги дават на по-големи деца. Според мен за такива инжекции трябва да имаш изследвания, че има нужда от тях. Като чели на малки деца дават течен. Аз съм си поръчала дъвчащ от ихеарб, но смятам да давам малко до около 40 мсг. Все пак във витамините има до около 3 мсг, първо да видим с 5-6 пъти повече, например с 15-20 мсг как ще бъде.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 11:13 от TanyaMG

# 250
Здравейте,
Иринче,напълно си права за добавките.Имаме ефект и честно казано не смеех да го кажа че е от първия ден защото мислех че е невъзможно и си внушавам.Селин стана много кротка:)Постоянно е усмихната и ни прегръща.И най интересното че преди не можех да я преспя преди 11,две вечери вече ми заспива като агънце в 10 часа!!!Засега ние сме само на една таблетка Омега 3-6-9.Ще следя и ще увеличавам постепенно,но тавана е две Омега и една Проепа нали?Знаете ли намерих дистрибутори на Нордик в Турция!!Има ги в сайта на Нордик официалния и сега ще се пробвам да разбера как е доставката от Истанбул.Някой знае ли разликата между Омега 3-6-9 добавката и Проефа?Иринче моля те напиши точно какво вземате на Нордик и Гла в коя добавка го има?Много въпроси както винаги към теб Grinning
Колкото до В12,аз много мислих да започна да давам ампули,течен вариант,но прочетох че при деца при които има риск да има живак в тялото е опасно,защото по големи количества В12 и тимеросал правели някакво много лошо съединение.Ще потърся статията и ще дам линк.
Колкото до гъбичките,ако има тежки метали в организма,ще има и повишени нива на гъбички винаги.Лошото е че дори да се третират с Нестатин след време гъбичките стават резистентни към препарата.Най високи нива има по време на хелиране.Защото всичко изчистено от тъкани и органи като тежък метал се събира в коремчетата им.Но с намаляване на нивото на тежки метали в организма намалява и нивото на гъбички.

# 251
# 252
  • София
Райка, за лененият извлек - правя го от една и половина супени лъжици измит био лен, заливам с 200-250 мл вода и го загрявам до 30-36 градуса /на 1 на котлона за 3-4 мин./ После го държа 2 часа и прецеждам

Иринче, пусни линк към тези толкова добри омеги Simple Smile, мисля, че беше писала за тази комбинация преди, но конкретно какво ползвате? А какъв антиоксидант приема дъщеря ти?

# 253
Таня, благодаря ти, и аз си мисля, че може би трябва за още едно обследване да отидем някъде и да питам за конкретни неща вече, предишния път бях много ошашавена и малко чела. Линкът е прекрасен, най-много неща се научават от самите аутисти, те могат много точно да обяснят нещата "отвътре".

За маслата - Няма разлика в състава на ПроЕФА и Омега 3-6-9, това е един и същ продукт, който се маркетира различно в аптечната мрежа и когато се предлага на професионалисти (лекари).  В Щатите Лиса Дженг казва, че има разлика в цената и Про-линията излиза повече на сметка, но сравних нейните цени и тези в iherb.com - разликата е някакви дребни центове, но доставката на iherb.com е по-ниска, така че който иска, може спокойно да си поръча от там.  Същото се отнася и за ПроЕПА(ЕПА). GLA има в ПроЕФА под формата на масло от вечерна иглика.

Има и други продукти, които поддържат формула със същите пропорции ЕФА, ДХА и ГЛА - Efalex (има го в iherb.com и EyeQ. Аз предпочитам Нордик като фирма, защото имат отлична репутация откъм чистота и проверка на маслата.

Дози - само с рибено масло е трудно да се предозираш, максимума капсули, който може да взема детето обаче би следвало да го съобразиш с максимално допустимия прием на витамин Е, който се съдържа и в двете масла (предпазва ги от окисляване). Аз гледам да спазвам на Таня правилото и да не давам повече от 60% от максимално допустимото количество, за вит. Е мисля беше 100мг за 1-3 години.

Сайта на производителя:
http://www.nordicnaturals.com/

линкове за купуване в iherb.com:

ProEFA (Complete Omega 3-6-9)
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Complete-Omega-3-6-9-Lemon- … ft-Gels/4190?at=0
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Complete-Omega-3-6-9-Lemon- … t-Gels/23063?at=0

ProEPA (EPA)
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-EPA-1000-mg-60-Lemon-Flavor … ft-Gels/4198?at=0
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-EPA-Lemon-Flavor-1000-mg-12 … t-Gels/14334?at=0

Малко обяснения на Лиса Дженг за маслата:
http://pursuitofresearch.org/2010/12/01/therapeutic-use-of-fish- … tion-impairments/

Таня, в момента приемаме само антиоксиданти от Нутриведа (там има много), но последните дни не иска да я пие, мисля дори да я спра и един месец да давам само масла, за да мога по-ясно да отсея кое как и дали работи. И от маслото на Солгар видях много положителна промяна, която започна на третата седмица от пиенето - много по-будно, фокусирано, разбиращо дете. В интерес на истината първия ден когато дадох на солгар една рибка, забелязах, че не залита, не се подпира толкова на мен, като я водя за ръка, много координирана беше. На следващия ден това изчезна, но сега, два месеца по-късно откъм пазене на равновесие, вървене, тичане е с голям напредък, колебае се още и търси опора на стълби, прагове, но много по-малко от преди. Прави опити да скача, имитира ме, успява да си събуе пантофите и ми обува всички мои чехли, прави опити за събличане - за нас това са големи успехи. Много пее, има песни, на които знае по няколко куплета с думите - но незнам дали разбира какво пее. Успява да научи дори по-сложни музикални конструкции като "Оранжевата песен" - много  и е любима.

Иначе и преди съм споменавала за АЦЦ (мощен антиоксидант) - на два пъти давах за по 3 дни, но мисля, че там трябва доста да се внимава, според мен първия път направи силен детокс, аз не разбрах и не реагирах навреме и може би се е получило увеличение на гъбичките в стомаха, както е писала по-нагоре selinka3. Симптомите на увеличение на гъбички и детокс на практика се припокриват, много е трудно да разбреш кое от двете е.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 14:23 от Irinche

# 254
.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 10:28 от Martini mama

Общи условия

Активация на акаунт