Биохимичен подход, диети

• 211 023
  • 953
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета,след като започнахме са си говорим за ензими,ако имате опит разкажете повече за вземането на ензими ако случайно детето е поело глутен или казеин?

# 256
На мен ми е малко странно това като идея. Нали ензимите за да работят, трябва да се вземат с храната, която ще разграждат, ако детето сутринта е яло казеин/глутен, ще има ли полза на обяд да му дадеш ензим? Аз си поръчах от iherb.com един широкоспектърен, на докторс бест, но не е дошъл още.

Моята стратегия е да да проучвам добавките от много страни и гледни точки, за ензимите четох във форуми на културисти, там едно 14 годишно дете искаше да пие и го посъветваха ако няма нужда, да не почва, защото правели стомаха "мързелив", можели да му намалят естественото производство на ензими.

Снощи и аз гледах малко видеа на аутисти, възстановили се като възрастни, изумително е!
Друго е, когато пациентите са деца и не могат да ти кажат какво им е, само гадаеш, но това са възрастни разумни хора, които казват - бяхме болни, боляха ни стомаха, бъбреците, почнахме диета, добавки и беше като чудо!
Вижте тази история:
http://www.youtube.com/watch?v=gax-fCgvoJo

# 257
При нас проблема е в това че сме в масова детска градина където постоянно дават на другите деца вафли и някакви намазани филии.Знаете дете което е на такава диета какво неистово желание има зада яде такива неща.Преди няколко дни взела малко от вафлата на друго дете:(((Затова си мислех да взема за всеки случай едни ензими зада ги оставя в детската градина,когато си е в къщи я наблюдавам ,но там.....Харесаха ми на Киркман с DPP IV.Но не знам и аз до колко време след прием на глутен или казеин трябва да се вземат???

# 258
  • sofia
Ще подканя някой по-знаещ да сподели какво беше това с йода, за предпазване при радиация - изглежда Японската АЕЦ ще избухва скоро.... Какви са нормите за възрастен, за дете? Как точно се прави?

# 259
  • София
newradost, почти нищо не можем да направим. Йода в сайта на агенцията за ядрено регулиране е толкова много 65 мг на таблетка /възрастните пият по 2/, че аз мисля че ще повреди бъбреци и други органи, но понеже ще е в етап на авария, ще казват, че е от нея. Дори за хората над 45 години не са предвидени таблетки, според мен защото няма да издържат. Такъв йод се пие, ако си близо до аварията.

Ето една друга статия - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3699611 . Според мен трябва да се вземат витамини и антиоксиданти в тази ситуация, може йод от келп, евентуално разствор на Лугол /но се съмнявам, че го има в аптеките, а и с дозите не съм сигурна/. Четох, че запарката от ленено семе изчиства дори и радиоактивни шлаки. Това го споменава Мермерски в неговите книги.

Ама тази централа не върви на добре, аз си мислех, че ще има само локални проблеми и ще се справят, но ако се случи най-лошото ще видим.

Martini mama, моето дете някой неща ги пие по-лесно, ако ги давам с лъжичка. Но общо взето каже ли, че нещо е гадно, няма начин. Вчера успях да й дам отвара от ленено семе с лъжичка.

Много интересни линкове, исках да пиша за ензимите, но в следващите дни.

Днес ми пристигна първата пратка от ихърб, всичко беше добре опаковано и съм много доволна. Благодаря ви, че ме насочихте към този сайт.    bouquet

# 260
.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 10:27 от Martini mama

# 261
Три линка, които могат да са полезни на някого:

Сайт с безглутенови рецепти, в които се ползва ядково брашно:
http://www.superchargedfood.com/

Статия от д-р Кригсман като пдф:
http://www.medicalveritas.com/AKrigsman.pdf

Нещо като наръчник тип: Как да започнем с биохимичен подход:
http://mindd.org/s/uploads/pdf/MinddHandbook-Website.pdf

# 262
  • варна
 Искам да питам за деца с ДЦп, при който мускулатурата като цяло е спастична - т.е. стегната какво бихте ми препоръчали да давам на добавки. Аз засега давам
 водорасли Афа с боровинка  
  ЕМК от Аквасорс
 витамини Апровит+/Биогейм/,
 пробиотици Лактофлор
  като свършат се каня да купя някои от препоръчаните от вас неща, някое от маслата примерно.
 За маслото от Солгар някой беше писал, че подобрило движенията и коорднацията на детето му, но видях че е на капсули, на мен в течна форма ми трябва. Във Варна има ли да се продава някъде?
 Мислех си за  Магнезий в някакъв препарат комбиниран ,ако сте срещали. И каква е безопасната доза ,според вас ,в която мога да го давам на детето? Thinking
 Изобщо ,ако имате някакви идеи какво да опитаме, ще съм благодарна, че докато изчета всичко, ще мине много време.  bouquet

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 23:18 от orhid

# 263
Здравеите момичета,ето два линка тип наръчник и от мен,бяха ми доста полезни
http://autism.asu.edu/Additional/Summarybiomed07.pdf
http://www.kirkmanlabs.com/pdfs/KirkmanBeginnersGuide-Web.pdf
Orhid аз също давам афа но в комбинация с другите водорасли,а иначе не се притеснявай от капсулите.Аз ги пробивам и ги давам с лъжичка.
Мартини мама,мисля че всеки сам решава какво да даде на детето си,но за мен специално препарата и дозите изглеждат ок.
Намерих много добър препарат в Киркман при проблеми със съня.Мелатонин и магнезии,като дават при 67 процента подобрение.

# 264
orhid, аз незнам дали рибеното масло би имало същия ефект върху деца с ДЦП, (което не значи, че няма да има ефект), за съжаление почти нищо не съм чела по въпроса, но със сигурност не пречи да опиташ.
По-добре е да си купиш масло на капсули, капсулите са дозирани предварително и също така предпазват маслото от окисляване. Ако си купиш тип "сироп", най-добре е да го съхраняваш в хладилник след отваряне. selinka3 правилно те е ориентирала, по-твърдите се дупчат с игла и се изстискват, на солгар са меки (дъвчащи), аз ги резвах с ножичка и пак ги изстисквах в лъжица. Магазин на Солгар има само в София, мисля, маслото можеш да поръчаш и онлайн през iherb.com, незнам с митото и доставката кое излиза по-ефтино, ако се обадиш по телефона в магазина, сигурно ще ти уредят доставка.

martini mama, ако целта ти е да даваш рибено масло, тук пише, че само 35% от капсулата е маслото. Комбинацията от магнезий, цинк и рибено масло на мен лично ми е странна, но сигурно си има причина за нея, която е обяснена отделно от листовката. Малко ме притеснява, че има соев лецитин, ацесулфам и
модифицирано нишесте. Също поне в листовката няма гарантиран произход за чистота и проверка на рибеното масло.

# 265
  • София
Иринче, selinka3 много интерсни линкове.   bouquet

Martini mama и orhid, на конференциите казаха, че за биомединското лечение, че основно е:

-антиоксиданти
-витамини от групата В
-рибено масло
-пробиотици
-храносмилателни ензими
- по високи дози от витамин В6 и В12

Последните две са по-специфични за аутистите и трябва обмисляне.

Ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557278.msg17876737#msg17876737 съм писала какво приема дъщеря ми, няколко пъти съм пускала и Наредбите за приемите. Ще се постарая да пусна наредбите в първият пост.

Martini mama, за твоят продукт се присъединявам към мнението на Иринче. Вие пиелите би други добавки?

orhid, това което си написала си е класически прием на добавки със силата на ежедневен мултивитамин. Прави са хората, че от мултивитамини никой не се е оправил. Аз се позачитам за множествената скрелоза и паркинсон и мисля, че биомедицинското лечение с всичките му компоненти - антиоксиданти, група В, пробиотици, качествени омеги, аминокиселини може да помогне. Но това са само мои усещания, не съм търсила информация. Сигурно и при ДЦП може да помогнат. Пускали сме линкове към различни рибени масла, аз също използвам темата да си складирам информация и не всичко помня, а като ми се наложи ровя в старите ми мнения. Иринче на предната страница също е пуснала интересни масла от нейните проучвания. Дъщеря ми пие на Солгар, също го режа и после ще пие това - http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Baby-s-DHA-with-Vitamin-D3- … -60-ml/23058?at=0 . Но като четем винаги може да открием нещо по-добро, или следващата опаковка да е от друго нещо.

Иринче, знаеш ли, че мисля в някой от линкове, които ти пусна, бях прочела за диспраксията /апраксията/ имат нещо общо с множествената скрелоза и паркинсон. Стана ми малко страшно, аз си го мислех, ама сега го видях и написано.

А тези дни наш близък се е сдобил със странен препарат - антиоксидант от фирма ФитЛайн. Препоръчал му го е онколог, защото му излизат разни бенки. Антиоксиданта струва 80 лв. и съдържа вит. А 333 мсг, вит Е 9 мг, вит С 53 мг и селен 30 мсг. Според мен много малки количества. Една малка ампула вит. С е 200 мг, а в един мултивитамин за деца на Солгар има 10 мг вит. Е. Чудя с дали е някаква шашма, обадих се във Фитлайн да ги питам това не е ли много малко, те ми казаха, че не е, то се натрупвало. Според мен е странен продукт, май да вземат парите на хората. Още като го погледнах в интернет ми се видя необичайно, че не са написали колко от витамините съдържа. Виждам и други продукти без показан състав, това не е хубаво.

И последно исках да ви каза за още едно мое правило. Установих го от това, че опаковките са по 100 таблетки, например А, Е, В комплекс. Аз гледам около 100 дни, т.е 3-4 месеца да давам добавки като биомедицински подход, после спирам. Тази година  от февруари до май ще давам, през лятото нищо не давам, от октоври само мултивитамини и рибено масло. Така беше и миналата година. През 100-те дни прием, всички витамини, които са с по-високи дози ги давам през ден.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 16:47 от TanyaMG

# 266
Таня здравей,видях че си написала,че следващото което ще пиете е бебешкото Дха на Нордик?Аз останах с впечатление че вие сте големи???

# 267
  • София
selinka3, да голяма е дъщеря ми, но това масло ми хареса, защото има много DHA и е течно. По състав не е малко количество, може би имат предвид, че бебетата трябва да пият много рибено масло. Състава на 4 мл е два пъти повече от 2 капсули рибено масло на Солгар. Дори в коментарите една майка казва, че бебето й става нервно от него, защото е много като количество. На мен Нордик ми правят впечатление, че препоръчват много големи дози, по-големи от другите фирми. Аз мисля да давам по 2 мл. на ден, дано да не е с лош вкус.

Започнах да давам пробиотика http://www.iherb.com/Culturelle-Culturelle-Probiotic-30-Veggie-Caps/7797?at=0 , а сега виждам че не е наличен, да не би хората да го вземат заради радиацията. Давам по половин капсула и и е добре. Аз изпивам другата половина.
Днес пих метил В12 250 мсг, добре съм, ще пия няколко дни и ще преценя дали да давам на детето.

# 268
Здравеи Таня,аз давам на малкия това масло и не съм забелязала да е нервен или превъзбуден.Давам му по ниска доза, и на мен ми се вижда малко повече.Но вскуса е на риба и да има някакъв добавен аромат не се усеща нищо освен рибната миризма.Поптах те защото знам че  ДХА се дава на малки деца,това масло е за деца до годинка.За по големи се препоръчва ЕПА,все пак все са Омега 3

# 269
  • София
selinka3, не мисля, че DHA се дава само на малки деца. Спомням си, че на първата биохимична дл Усман говореше за DHA и колко е важна. На Солгар детският продукт е - http://www.iherb.com/Solgar-Lit-l-Squirts-Chewable-DHA-Fruit-Pun … e-Gels/10256?at=0, преобладава DHA и е продукт за всички деца /от независима компания/, пише, че помага за развитието на мозъка и очите. В БГ листовка пише, че е за деца над 4 години, т.е не е за бебета. Виждала съм продукти с еднакви количества DHA и EPA, или с повече EPA. др Усман говореше, че ЕРА също е важна, но не си спомням за какво. Отделно Омега 6 и 9 не искам да давам, защото мисля, че си ги набавя от храната. Аз дори мисля, че ако се сравнят еднакви количества и от една фирма DHA е по-скъпа.
Но не съм много компетента по омегите. Бях решила, че 2 години дъщеря ми ще пие преобладаващо DHA и това и е втората година, после ще видим. Дори и да е за бебета, тя не е пила като малка, така че ще получи това, което е трябвало като бебе. Simple Smile Но все пак на Солгар в продукта преобладава DHA.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 22:29 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт