Биохимичен подход, диети

• 211 027
  • 953
  •   1
Отговори
# 270
Ще опитам да внеса още малко яснота по въпроса с рибените масла, сигурно не съм се изразила добре предишните пъти, затова ще синтезирам:

Предистория:
На конференцията д-р Усман каза, че витамин Е съчетан с омега 3 помага при 97% от децата, чиито говорни проблеми се дължат на вербална диспраксия. Много деца с аутизъм имат такава, но не е задължително да си аутист, за да я имаш. Това си твърдение тя базира на статия за проведен клиничен тест от Клаудия Морис и Мерилин Ейджин, това са лекари с изключителна репутация в Щатите. Намерих статията, направи ми впечатление, че дозите витамин Е, които препоръчват са много над максимално допустимите. В статията пишеше, че е базирана на 10 годишния опит на CHERAB с даване на рибени масла.

CHERAB e фоданция, основана от Лиса Дженг, майка на две късно проговорили деца, сега на 14 и 16 години, едното е с хиперактивност и дефицит на вниманието, а другото с вербална диспраксия. Историята на Лиса е включена в книгата "The LCP Solution", която също описва прилагането на полиненаситени мастни киселини при деца с диспраксия, дислексия, хиперактивност и дефицит на вниманието. Тя е и съавтор на книгата "The Late Talker", написана специално за деца с вербална диспраксия.

CHERAB има своя група в Яху, записах се там, прочетох доста, свързах се с Лиса Дженг, с която отговори на всичките ми въпроси много търпеливо, разменихме си 20на мейла. Това, което знам от нея и от групата е, че при вербална диспраксия базирано на техния 10 годишен опит с различни форми и съотношения на омега 3, 6 и 9, формулата, която дава най-добри резултати е повече EPA,  по-малко DHA и малко GLA. Специално в нейната група са избрали да дават маслата на Нордик, които посочих. Tъй като за 10 години хиляди родители са опитали и други марки, и сиропи, и капсули, от тях знам, че капсулите са по-практични, никой не ги дава на малки деца цели, всички си ги изстискват в лъжичка.

По никакъв начин не бих казала, че на голямо дете е по-добре да се дава ЕПА, а на малко - ДХА, по-скоро според мен има значение с каква цел искаш да даваш. Ако детето има проблеми с очите или с очния контакт, се препоръчва масло от черен дроб, което е с повече ДХА и има витамин А.

На много деца с аутизъм стандартно се изписва cod liver oil, но и много реагират зле на него. Аз в този случай бих опитала да дам рибено масло от други тъкани, което е с повече ЕПА и по-малко ДХА, т.е. да сменя формулата.

Марки:
Относно марките, пак от Яху групата мисля бях попаднала на линк за група фирми, които са били давани под съд за недостатъчна проверка на чистотата на маслата, Солгар за съжаление беше в списъка.
Другото е че да, тук го даваме, щото по-добро няма, но в Щатите майките на деца като нашите дори не са и го чували, не съм видяла да продават техни добавки в нито един специализиран онлайн магазин за добавки при аутизъм, нито да ги препоръчват някъде. Течната версия на маслото на Нордик (със същия състав като капсулите) е включена в Autism Starter Pack от магазина на Лий Силсби (Our Kids), което на мен ми е достатъчно.

Дозировка:
Две капсули ПроЕФА и една ПроЕПА е оптималната дозировка, до която родителите са достигнали по метода опит-грешка, много деца са и на по-голяма доза пак по преценка на родителите. Аз повече от това не бих дала.
Сравнено с маслото на Солгар, което давах преди, в една капсула ПроЕФА има 180мг ДХА, в две рибки на солгар - 200мг, т.е. количеството ДХА което давам сега е приблизително същото, само ЕПА е повече, това ми е много добър начин да преценя от кое помага повече при моето дете.

До кога да се дават:
Децата на Лиса пият тези масла от 10 години, по-малкото, което е с диспраксия не е успявало до този момент да ги спре, без да регресира. Има деца обаче, които са почнали по-малки и които са били едновременно на Нутриведа и маслата за една година и са успели да спрат и двете без регрес. Бих напомнила обаче, че незаменимите мастни киселини се наричат така, защото организма ни не може да ги произвежда и трябва да си ги набавим чрез храна, ако не получаваме необходимото количество оттам, добре е да се вземат добавки от възможно най-чист и естествен произход.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 08:06 от Irinche

# 271
Omega 3: 20-60 mg/kg (600-1800 mg for a 30 kg, or 60 lb, child). For younger children, use a
supplement richer in DHA, and for older children and adults, use a supplement richer in EPA.Two of the major omega 3 fatty acids are EPA and DHA. DHA is critical for early brain
development, and EPA is useful for later development.
Иринче аз взех инфото от тук.Това е от сайта на ARI.Но мисля че каквото и да вземаш наистина е важно съотношението.За Нордик съм абсолютно съгласна и съм много благодарна че ми даде инфо за тях.  bouquet
Искам да споделя друга информация.Първо за ензимите.След като се рових два дни:)и разпитах майки стигнах до EnZym-Complete/DPP-IV™ II with Isogest® на Киркман.Взема се преди всяка храна,която се съмняваш че  може да съдържа глутен или казеин.Насочих се към ензимите защото товас което каза Таня за повишената активност на ензимите при температура се оказа че е вярно и за нас.
Другата информация е че намерих ДАН лекар в Турция!!!Лекаря е един с практики в Турция,Македония и Гърция.В листа на Ари е и т.н.Важното е че може да дава направления за изследвания.

# 272
selinka3, права си, наистина при по-малки деца е полезно да се дава ДХА, защото им се развиват мозъчетата, аз по-скоро исках да кажа, че според мен и по-големи деца биха се повлияли добре от нея, ако имат проблем с очите или очния контакт, например. При нас както вече казах имаше много положителен ефект и от маслото на Солгар, който беше свързан с имитация, координация, общо когнитивно развитие. И ако от Нордик ефекта не се получи толкова добър, непременно ще си призная Grinning

Много ти благодаря, че напомни за сайта на autism research institute, там е съкровищница от информация както за родители, така и за специалисти, но отдавна не съм го посещавала.

За лекаря в Турция, и аз съм попадала на него пак от същия сайт, като търсех ДАН, но чух, че не му се носи много добра слава. Най-добре се разбира, когато отидеш лично, но може би и Гугъл ще върне някакви отзиви.

# 273
  • София
Много съм ви благодарна, че така следите сайтовете от областта на аутизма. Аз  се насочих към по-общи книги и производители, които правят продукти за всички хора и са под постоянен контрол. Някой неща ме озадачиха в обществото на родителите на деца с проблеми:
Първо споделеното от CHERAB, аз не разбрах, те са участвали в изследването, то е описано в толкова доклади и после започват да говорят по форумите, че децата им припадат от вит. Е. Те написали ли са официален документ за тези последващи странични реакции. И много се учудвам, че поне управителите на тази фондация не са разгледали този линк -
http://fnic.nal.usda.gov/nal_display/index.php?info_center=4& … mp;level3_id=5140 с официалните стойности на мах допустим прием на витамини и нутритиенти.

Не е само това, бях пускала тук линк на един баща, научен работник, който даваше на децата си с аутизъм много големи дози от добавки. Понякога родителите в желанието си да излукуват децата им дават големи дози. И в тази книга за омегите също бяха написани големи дози, по-големи от посочените от америнаското правителство. За мен това са рискови подходи, много е важно да четем какво казват родителите, после да прочетем официалните медицински препоръки и тогава да взимаме решение.

Иринче, аз гледах Нутриведа, тя съдържа 150 мсг йод, предполагам ти даваш половин доза 75 мсг, ако пиете и други витамини виж йод колко е, от храната също има поне 30-40 мсг. Препоръчителният дневен прием за йод е 90 мсг за деца 1-8 години и не е хубаво да се превишава за дълъг пероид. Другото, което ми направи впечатление е че съдържа зелен чай, а той също не се препоръчва за малки деца.

За това, че някой фирми са били проверявани и са имали некачествени партиди, аз го приемам така - да продават се в нормални магазини, подлежат на контрол, те са измислили първи различни формули и за това в определен момент са имали проблени. Например линка за Натюре уей беше от 2001 година, нормално е с развититето на продуктите да се намират все по-добри решения. Ако не са първите, как следващите ще знаят какво да правят. Мен ме хвана страх да купувам на детето продукти специални лаборатории, всеки лекар си бърка негови продукти и обяснява, че са чисти.  Ами продължавам с правилото ми продукт, който не се продава в Амазон не го купувам. Нордик на мен ми правят впечатление с етикетите си, че не са коректни и препоръчват по-големи дози. Може тези препарати да са разработени съвместно с някой и за нещо, но е редно да се каже. Например Крикман и продукта Супер Ну Тера е разработен от родители на деца аутисти, за спектъра, но това на сайта на Крикман никъде не го пише. За мен това е странно, може някой потребител да се подведе.

Аз считам, че развититето на зрението при децата до 7 години, до това време се развива ретината е много важно. Това има отношение към зрително моторната координация и очният контакт, който при аутистите те е добър. Дъщеря ми не е аутист, но и при нея са казвали, че не е добър очният контакт. В последните 18 месеца според мен съвсем се оправи. А др Усман ме насочи да потърся добавки за очите. Ето отва е мое описание за развититето на зрението - http://threetoseven.wordpress.com/2011/03/16/vision/ . Линковете в края са от различни терапии, подобряващи зрението. Това са по-странини терапии, но с добавки за развитие на очите и с такива упражнения децата наваксват в развититето си.

А за ензимите, четох доста на сайта на http://www.nationalenzyme.com/ , компанията, която е изследвала първа ензимите. Доста от инфото ми е от там и го считам за по-достоверно от написаното в сайта на Хюстън ензими. Например др Хюстън е работил около 15 години в тази компания, преди да основе собствената си и да продава добавки специално за аутисти.

Аз рядко чета форуми, за мен са с най-малко достоверно инфо. За ензимите съм срещала и двата коментара, че ще ти стане мързелив стомаха или че ще си съхраниш ензимите за по-дълго време. И двата са ми странни. Първият учен, който е изследвал ензимите е установил, че в кръвта на малките деца има много повече ензими, отколкото на възрастните. За това си мисля, че при децата трябва да се прецени дали има нужда от ензими. Че не е опасно да дадеш ензими съдя по етикетите на Nоw, на повечето пише, че може да се пият от деца над 3 години. Но все пак Nоw предлагат за деца общи ензими. А този на EnZym-Complete/DPP-IV™ II with Isogest® може би става за деца с доказана непоносимост към храните. Защото четох в обща медицинска литература, че при някой форми на диабет се подтиска DPP-IV и не знам как ще се отрази на децата в дългосрочен план.

selinka3, така казват че се пие перди храната, която евентуално съдържа глутен и казеин. Препоръчват го за деца в училище, които искат да ядат със съучениците си да пият преди хранене.

Е, аз честно да ви кажа не мислех да стигаме до такива подробности, защо някой смята това и онова за по-добро, защото вярвам, че всеки си трупа знания и си следва своята интуиция.   Важно е да кажем кой какво е намерил, какво пие, а пък всеки си преценява.  Simple Smile bouquet

# 274
Пояснявам за изследването, на което се базира статията на д-р Морис и Ейджин. Състояло се е във въпросник, постнат онлайн в групата на CHERAB, на който са отговаряли родители. Във въпросника е имало само един въпрос, касаещ конкретно даването на рибено масло е бил от рода на: "Давате ли рибено масло и витамин е?", без да се уточняват дози. На него са отговорили с "да" и родители, които дават рибеното масло на нордик, и родители, които са били на SPEAK, защото и в двата продукта има, но количествата са много различни. То не е касаело само и единствено хората, които са използвали продукта с високо съдържание на витамини Е и К. Нито един от двамата лекари зад статията не са се срещали със семействата, не са преглеждали децата, не са им правили изследвания, просто са питали родителите какви изследвания са правили и с какви резултати. Става дума за проучване по интернет.

Относно реакцията на родителите, да, събрали са всички негативни реакции и мисля няколко пъти са ги пращали на компанията, по тяхно настояване там е пуснато предупреждение, описващо възможните странични ефекти.

Всичко това е описано подробно в групата, на който му се рови в архивите може да го прочете.

Танче, аз имам специален документ, в който вкарвам съдържанието на всичко, което давам като дози и пресмятам общия сбор, направи ми и на мен впечатление йода, но сумрано беше ОК. В момента съм спряла Нутриведа, защото искам първо добре да оценя ефекта от новото рибено масло. За времето, което давах (около 10 дни) не съм видяла драматичен ефект, но и рядко успявах да и дам пълна лъжица, а тази добавка много се влияе от дози. Като си взема робот мисля да я моделирам на бонбони с нещо си, че на чаша и отнема часове да изпие половин доза. В никакъв случай на този етап не я препоръчвам на никого, въпреки суперлативите в групата - освен всичко друго е тествана само една година.

# 275
Здравейте момичета,
Таня,моля те не приемай че съм ти дала съвет какво да пиете или не.Права си за интоицията,но аз съм научила наистина много от майките с които си пиша.Преди да започна да следя форумите за мен беше ужасна каша от която не виждах изход.А и всеки ДАН съветва за обмяна на информация с родители.Моя е грешката,не бях разбрала че вие не сте аутисти.Нещата определено стоят различно за деца,които нямат аутистичните дефицити.И защо е бил намален очния контакт при вас? newsm78
За ензимите,за мен определено ще са полезни,ние имаме доказана непоносимост към глутен и казеин.А по някога не се доверявам на всичко което се пише по етикетите,а и малко количество от глутен или казеин ни се отразява ужасно.Истерии,въртене в кръг и смях и плач без причина....За това искам да се презастраховам.Мисля да не давам преди всяко хранене, а само ако има нещо което мисля за съмнително за съдържание на глутен или казеин.
Иринче,това което написа за документа които си направила,какво и в какви дози вземате е страхотна идея,която ще използвам.Колкото до лекаря от Турция,аз вече се обадих,и наистина мисля че наи добре е да се срещна с него зада преценя.За началото на април не мога да се освободя,маи сме в Барселона при Др.Клавера,така че си записах да се срещна с него началото на юни.Така че ще видим.Просто мисля че ако има наблизо ДАН които да дава направления за изследвания е добра възможност.И аз четох иначе че е против Протокола на Кътлър, така че надали ще се разберем:))))Но човек опитва и преценява:)))

# 276
  • София
selinka3, Иринче, не съм се засегнала, надявам се и никой да не се е засегнал от моите думи.   bouquet

За очният контакт, не мога да кажа точно защо не е развит, но от материалите в статията ми за блога, се замислих, че развитието на окото прави очният контакт. Ето и тук е обяснено как развитието на зрението влиае при различни детски проблеми. http://visionlearningcenter.com/adhd-autism/
Всъщност нещата, които аз видях, че и беше много трудно да забележи буболечки, сега напролет в грдовете излизат едни буболечки кравички, приличат на калинки и дъщеря ми много трудно ги фиксира, на около  4 годишна възраст. Другото беше да лови подхвърлена топка. С голям зор я научих на около 5 годишн възраст. И се чудех това липса на внимание ли е, нещо с главата ли е, а може би е било от развитието на окото. Важни са игрите за развитие на зрението и добавки за това. Ретината се развива до 7-та година. Това разбира се, ако детето се види, че следи лошо предмети, т.е зависи от детето.

Много неща зависят от детето, за това не може да се каже само 2-3 неща и готово, или само добавки, или само терапия. Много е сложно се става от бебе в човек Simple Smile

Да допълня,
Иринче, аз пак се замислих за статията, ти за тази статия ли казваш - http://www.alternative-therapies.com/resources/web_pdfs/recent/0709_morris.pdf , че е базирана на онлайн проучване с деца от групата на CHERAB, без изследвания и наблюдение от лекар. Ако е за същата статия, още от първа страница ми се струва, че се говори за изследвания и в частта Design and Patients и в Results се говори за конкретни тестове и резултати, които не може да са на базата само на един отговор. Ето това например "Fat malabsorption was identifi ed in 8 of 11 boys screened" . Поне на мен така ми се струва.

Сега обърнах внимание, че в частта SAFETY OF VITAMIN E SUPPLEMENTATION се цитира "Jacqueline
Stordy, PhD, a nutritionist and author of The LCP Solution: The
Remarkable Nutritional Treatment for ADHD, Dyslexia & Dyspraxia, states
doses up to 3000 IU/day of vitamin E are safe for a 3-year-old child"
Честно казано не разбирам от къде автора твърди, че дози от 3000 IU са безопасни за 3 годишни деца. Като в сайта на американската агенция по храните е посочено друго. И щом случая на Лиса Дженг е описан в тази книга, тя най-вероятно е давала подобни дози на децата си или поне е съгласна с написаното за 3000 IU вит. Е.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 16:39 от TanyaMG

# 277
Танче, да, това е статията, която посочи д-р Усман. Виж как статистиката е непостоянна, за всяко изследване са посочени различен брой пациенти, това е, защото родителите на различните деца са им правили различни изследвания, а авторите на статията са събрали данни за резултатите.

Това което аз съм написала е, че е имало един въпрос касаещ даването на масла, а не че въпросникът се е състоял само от един въпрос. Видях, че става малко двусмислено изречението, но не се сетих за момента как да го коригирам - сори, че съм те подвела.

Определено не смятам, че Лиса е за даването на големи дози витамин Е, защото е опитала препарата SPEAK и две седмици по-късно детето и си е отворило устата да каже нещо и не е могло. Мен ме предупреди неколкократно и много подробно за опасностите от предозиране с въпросния витамин, даде ми статии, линкове и т.н. Аз и вярвам, със съветите си е помогнала на много хора, на мен включително.

Започвам да проучвам ГАПС и специфичната въглехидратна диета, купих си книгите, остана да дойдат Simple Smile

# 278
  • София
Иринче, благодаря ти за търпениято да ми обясняваш Simple Smile Ще трябва да прочета статията, тя изглежда е обобщение и от различни книги, в края има списък от около 40 източника.

Успех с новата диета!

# 279
  • София
Днес случайно попаднах на този сайт с продукти за развитие на мозъка, доколкото разбирам са нещо като алтернативна медицина, подобна на пестото с кориандър.
http://www.brainchildnutritionals.com/product_info.php?cPath=22& … mp;products_id=60 - посоченият комплект е за детоксикация на организма, беше ми интересна схемата за последователност на прием на продуктите. Доколкото си спомням и др Усман казваше, че организма трябва да е подготвен преди да преминаваме към детокс. Чувала съм и от едно друго обучение, че детокс се прави за няколко месеца като първо се подготвя организма. И за пръв път виждам схема.
Ето тук е с повече подробности и към края има списък на билките за детоксикация - http://www.brainchildnutritionals.com/admin/storefiles/files/Det … Program%20910.pdf

Зачудих се какво е това CellPower, намерих ето този линк - http://www.biophysicscenter.com/cellpower.html , и от него не става много ясно, ще търся още.

В една друга статия, свързана с рака /докато търсех за CellPower/, ето това изречение ми направи впечатление:
“We are not taking advantage of the available drugs that reduce oxidative stress and autophagy, including metformin, chloroquine and N-acetyl cysteine"
Изглежда, че тези неща се признават за борци с оксидативният стрес и от други специалисти. Ето я статията - http://www.elements4health.com/cell-power-supply-new-target-in-c … ncer-therapy.html .

Да сложа тук и детският сироп с N-acetyl cysteine

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 11:09 от TanyaMG

# 280
Здравейте момичета,
Tanya MG,видях продукта които си намерила.На мен специално ми звучи доста несериозно.Добре че са направили уточнение че става въпрос за оксидативния стрес,а не за детоксикация.Но мисля че една барокамера има по голям ефект от продукт,при който има уговорка че ще ти върнат парите до 30 дена ако не си доволна???И кое точно минава кръвномозъчната бариера  че да се твърди че помага на мозъка да се детоксикира?Мила омотах се нещо......

# 281
  • София
selinka3, аз нямам компетенциите да се произнасям по продукта. На мен ми звучи със същата сериозност като пестото с кориандър.
Аз съм написала, че ми е интесна схемата, как се започва с витамини и всеки следващ месец се добавя нов продукт. Доколкото виждам един от продуктити е разновидност на глутатиона, за който е споменавано многократно. В списъка с билките в pdf файла има и такива споменавани от др Усман на конференцията.
Направи ми впечатление, че в тази страница  http://www.brainchildnutritionals.com/doctors-medical.php се казва, че лекар от Монтана, следващ Defeat Autism Now philosophy, използва същите продукти. Горните съображения ме накараха да пусна линковете.
Аз не съм чела достатъчно, за да кажа, че тези продукти са добри или лоши. За никой продукт не казвам  и с 80 процента, че е най-велик или не струва. От всяка статия може да извлечеш нещо полезно.

Много е хубаво, че ти си успяла за толкова кратко врeме да си съставиш мнение Simple Smile Може ли малко по-подробно да обясниш защо пестото с кориандър ти се вижда сериозно, а тази билкова комбинация не ти изглежда сериозна.

И кое точно минава кръвномозъчната бариера  че да се твърди че помага на мозъка да се детоксикира?

Може ли пуснеш и малко линкове или информация как става преминаването на кръвно мозъчната бариера, ще бъде полезно и за мен, и за другите четящи.

И още нещо, на мен ми направи добро впечатление гаранцията за връщане на парите. Това значи, че този сайт спазва законите за ел. търговия. В опциите за връщане има различни схеми, ако е отворен продукта и т.н. Представи си, че получиш алергия от нещо, този сайт поне теоретично ти дава възможност да си върнеш парите. Всеки сайт за ел. търговия трябва да им такива опции, тези поне са ги написала на по видно място.
Нали не си представяш, че тази опция е за случай - пиеш 30 дни продукта и казваш, че нищо не си почувствал и някой ти връща парите Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 11:11 от TanyaMG

# 282
Tanya Mg,съставила съм си мнение,от посещения при ДАН лекари.В момента работя с двама,след 2 месеца включвам трети зада сравня нещата и да намеря най доброто за детето си.Др.Усман е представител на един вид ДАН лекари,моите са на другия вид.Тези които се отделиха от ДАН!Един от продуктите които са в програмата има много лоши отзиви от други майки,а за мен това е най важното.Мнението на никой лекар на света за мен не може да се сравни с мнението на една майка,която е пробвала и е видяла как е детето й.Колкото до аминокисилините които минават кръвно мозъчната бариера,има една.И тя не е глутатион.Но предпочитам всеки наистина сам да си състави мнение.
За пестото,в него всичко е натурално.Няма нищо което може да навреди на детето по някакъв начин.Нещо което не може да се каже за NDF plus.А и за мен пестото е добавка към хелиране а не основа.И не чакам само то да направи чудеса.
Зада се получи ефект на отсраняване на токсини от мозъка,трябва да се подържа нива на хелиране поне 2.6 дена.Което е два дена и три нощи или обратното.Това е времето на хелаторите да изведат токсините от мозъка,и след това от организма.Зада се подържа това ниво трябва да се приемат хелатори на 3 часа.Денонощно.Прави се на кръгове,но изседванията показват че действа.А не просто да даваме едно след друго нещата.Наистина ли вярваш че за 6 месеца тези продукти биха изчистили всеки сам за себе си проблемите в организма на едно дете аутист.Защото доколкото разбрах,най накрая се дава продукт зада изведе токсините от мозъка,зада го направи сам трябва организма да е здрав и да може да преведе металите от мозъка и организма сам да успее да ги изхвърли,защото е излекуван???Борбата с хелиране продължава с години.И всеки който се е хванал наистина да си лекува детето аутист го знае.За другите деца може би действа.Но за аутисти......

# 283
Цитат
Е, аз честно да ви кажа не мислех да стигаме до такива подробности, защо някой смята това и онова за по-добро, защото вярвам, че всеки си трупа знания и си следва своята интуиция.   Важно е да кажем кой какво е намерил, какво пие, а пък всеки си преценява.  Simple Smile bouquet
Честно казано се чудех защо майките които наистина следваме Биохимичен подход не пишем в тези теми,и макар и да се мъчех не можех да накарам никоя да се включи.Сега знам защо.Защото и тук се нападаме на компетентност и ако не даи си боже изкажем мнение за някой продукт.....
Таня,една такава тема не трябва да е кои какво е намерил само като статистика или гугал търсачка.Трябва всеки да може да каже мнението си,особено ако има информация.В спора се ражда истината.Само така другите майки можем да се ориентираме.Така е в чуждите форуми.Родители казват какво са намерили,дали действа,каква информация имат и какво мислят.Но в тази тема явно не е така.

# 284
Танче, selinka3, нека да се поуспокоим всички. И без това сме 3 жени, дето пишем тук, остана и да се скараме Simple Smile. Като сме малко, трябва да се държим.

Аз съвсем честно ви казвам, че извън форума в реалния живот имам много малко подкрепа за това, което правя, терапевтката ни примерно реши да спре да се занимава с детето, защото то си позволи да се държи както си се държи вкъщи и тя смята, че аз го възпитавам зле и не съм достатъчно твърда в подхода си. Аз мисля, че детето проявява агресия и се търкаля по земята заради проблемите си със стомаха, което не значи, че не опитвам да я възпитавам, просто нито един подход досега не е успял да я отучи. Това много ме стресира, защото останахме без терапия и мисля, че по този повод неволно вдигнах градуса на напрежението, извинявам се на всички.   bouquet

Наистина всеки избира на какво да вярва, и на мен родителите са ми помогнали повече от специалистите, но не за всички е така. Аз си пожелавам си повече специалисти, които да работят заедно с нас, родителите и по-малко делене на подходи и школи. Радвам се, когато се събирам с хора, различни от мен, полезно ми е, когато някой подлага на съмнение това, което пиша - винаги трябва да е така. Тревожа се повече, ако родители решат заради написано от мен да повторят същатата добавка, без да я проучат - всяко дете е различно, няма универсална добавка или лечение. Всяко нещо помага на едни, не помага на други, вреди на трети.

Общи условия

Активация на акаунт