Биохимичен подход, диети

• 211 041
  • 953
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета,наистина Иринче права си и се извинявам  bouquet
Иринче това което пишеш за терапевта е ужасно.Как може такова отношение,може би си спечелила защото си мисля че един специалист трябва да знае какво означава агресията на децата ни, а не да те кара да се чувстваш виновна за възпитанието й.Достатъчно такова отношение срещаме от хора които не са запознати!Потърси друг и горе главата,аман от псевдо специалисти!!!!

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 14:48 от selinka3

# 286
  • варна
 Момичета, вие сте 3 дето пишете, но много хора четат,  понеже не са достатъчно в час, за да пишат.
  Мисля че е от голяма полза това, че споделяте опит, мнения и прочетени материали.  Peace

# 287
  • София
selinka3, разбира се всеки си има различен подход. За мен е най-важно какво казват специалистите, ако едно нещо помага при 90% от случайте, а при 10% не помага, аз ще го пробвам /ако се налага/. Общата статистика е много важна за мен. Няма лекарство или добавка без странични ефекти, а общото ниво на успеваемост може да се види от изследвания при лекари или от групови анкети.

Продължавам да считам, че трябва да се въздържаме от резки коментари, че нещо е "глупаво и несериозно". Тактичният начин беше да кажеш, че в твоя прителски кръг има лоши отзиви за NDF plus. Аз също съм имала поводи да преведа мои доказателства за нещо, но предпочитам да замълча, защото така или иначе нищо не е ясно доказано при този подход.

Иринче, и аз много съжалявам за отношението на специалистката. Може това да е било моментно състояние.

# 288
Tanya MG,благодаря за това че ми посочи начина по който да коментирам   bouquet
.Ще се възползвам за напред.Много ще съм ти благодарна ако го правиш и ти за моите идеи.За мен мнението на всеки ПРОБВАЛ даден продукт е важно.Статистиките все пак идват от там-от родителите.
Orhid много си мила Hug
Иринче,мила аз съм сменила толкова специалисти,че им загубих броиката ,но накрая намерих чудесен специалист.Искам да ти споделя нещо за маслата на Нордик.От два дни Селин се мъчи да повтаря думи след мен.Това е голям напредък за нас.  bouquet

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:38 от selinka3

# 289
  • София
selinka3, може ли малко повече разяснение по това изказване. Казваш, че сте посетили ДАН лекари и в момента работите с 2. Те не ви ли насочиха към подходяща омега? Няколко пъти казваш, че Иринче ти е показала кои омеги да пие детето ти.

Tanya Mg,съставила съм си мнение,от посещения при ДАН лекари.В момента работя с двама,след 2 месеца включвам трети зада сравня нещата и да намеря най доброто за детето си.Др.Усман е представител на един вид ДАН лекари,моите са на другия вид.Тези които се отделиха от ДАН!

Не съм наясно с това алтернативно ДАН течение, но ми е необичайно да се лекуваш с 2-ма от тях и да не са ти казали каква омега да пиеш съобразно детето ти.
Доколкото знам има и ДАН лекари, които лекуват по е-майл, изпращаш резултатие и те ти казват какво да пиеш. Аз мисля, че срещата с лекаря е важна. И доколкото знам графика на др Усман е толкова претоварен, защото тя работи с години с децата си, има и личен контакт с тях и ги консултира по всички въпроси.

Надявам се да не приемеш лично коментара ми, но това ми прави впечатление    bouquet

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 17:40 от TanyaMG

# 290
selinka3, много се радвам за думичките Simple Smile!

Таня, selinka се включи в темата по моя молба и съвсем безкористно, с идеята да помогне с опита си на други майки. Тя не е длъжна да ни обяснява къде, при кого и как лекува детето си, прави го на добра воля, за мен, а мисля и за други хора това е безкрайно ценна информация.

Права е, наистина има си причина хората, дето знаят да не пишат в бг-мама, защото ако всички така ги посрещаме и разпъваме на кръст, надали ще се наредят на опашка. И според мен всички ние, които не можем да си позволим нещата, които те правят, ще изгубим от това.

Пак ще кажа, че се чувствам лично виновна за ситуацията и отново се извинявам. Но хайде да спрем вече с нападките и да пишем по същество.

# 291
  • София
Да, аз смятам още веднъж да се намеся по повод Приятелският кръг. Всеки сам решава дали да пише в темата или не.
Но когато се пише или изказва публично е редно да се знае от къде човек има информация. Иначе се получава  аз знам много, на много места съм била, но нищо няма да ви кажа.

Не знам този приятелски кръг какъв е, дали много знае и как се приемат хората в него - с дълбок поклон, с такси , или как. Явно достъпа до него  е ограничен.
И през 3-4 страници чуваме за този кръг, който ни наблюдава, но все още не ни намира за достойни, за да се включи в темата.  Simple Smile Аз не съжалявам, а който иска предпогам вече като е чул, че има Таен клуб, ще може да намери координати. Simple Smile

# 292
Танче, докъде стигна...Осъзнай се. Никой освен теб не говори за приятелски кръгове или други конспирации. Става дума за родители от различни страни и националности, които си общуват с една-единствена цел - да помогнат на децата си. Те не се познават, нямат нищо общо освен страданието и пълната решимост да направят всичко, на което са способни, за да могат тези деца да водят пълноценен живот. Аз и selinka3 не се познаваме също, не сме се срещали. Незнам наистина с какво толкова те дразни и обижда каквото и да е било от нещата, които сме споделили, не разбирам реакцията ти и съм страшно разочарована...

Но ако искаш трибуна, в която да си пишеш самичка, намерила си начина. Аз лично мисля да поспра на този етап с писането, имам достатъчно други занимания.

# 293
Таня здравей,наистина все повече се обеждавам че човешката природа е странна.Вместо да се мъчим да си помагаме ние все искаме доказателства,че някои е направил или знае нещо повече от нас.Аз също прочетох коментарите ти за йода с доста скептицизъм,но мисля че всеки има път и цел и е ок ако той мисли че постъпва правилно.Днес аз не съм нарекла поста ти глупав.Казах че ми звучи несериозно да се детоксикира организъм на болно дете така.Това е различно съгласи се.Не знам всъщност каква е диагнозата на детето ти и дали имате такава,но моето е аутист.Ако беше решила наистина да прочетеш нещата които съм споделяла досега щеше да видиш имената на лекарите,които посещаваме.Писала съм за всеки от тях.Не са тайни или още по малко несъществуващи.Сега да ти обясня как действат ДАН лекарите.Аз започнах да искам среща с ДАН след като Др.Усман доиде в БГ.Тя беше тук с Поли Томи и Др.Кригсман.Писах си с Поли и тя ме насочи към съпруга си,които е ДАН.Да влезеш при ДАН повярвай ми не е лека задача.Първо на сайта на Др.Jon Tommey попълних въпросник,много дълъг и много изчерпателен за детето си.След това имах телефонна консултация.След това бяхме в Англия.Направихме изследвания,много!!!При което той ни каза че до месец ще се свържем,ще обсъдим резултатите и така.Не се спря на добавки предварително.И защо мислиш че само омега са най важните добавки и едва ли не докато те види ДАН и почва да ги изписва?Записах си час и за Др.Клавера,която има клиники в Барселона и Мадрид.Часа ни е за 12 май.Максимално изчерпателна съм както виждаш.Това което очаквам от нея е да назначи ако прецени още изследвания и да ми каже какво според нея трябва да приемаме.При нея първия преглед продължава 5 часа!!!!!Така че мисля че ще имам още информация.Пристигнаха преди десетина дни резултатите от изследванията ни при Др.Томи.Имахме консултация само за изследванията по телефона преди дни.Сега очаквам маил с подробности какво да вземаме според попълнения въпросник и резултатите от изследванията.Третия лекар е този в Турция.Казва се Cem Kinaci, и работи в американска болница в Истанбул.Връзката с него ми трябва защото е близо,а на всеки три месеца Селин трябва да е при лекар.Затова търся по близък вариант,защото имам и бебе на 5 месеца и тези пътувания са убийствени.Аз съм обсъждала доста от добавките с Др.Томи и той все ме съветваше да излязат резултатите но и за някои ми е дал насоки.Наистина на Нордик маслата ми ги каза Иринче  bouquetМного,много съм и благодарна защото мисля че е чудесен човек наистина.Всичко което стм направила досега е за три месеца.Сама Таня можеш са сметнеш докъде съм стигнала и да си отговориш на въпроса защо не съм наясно с всичко.Но чета много,най вече в яху групи и имам познания за доста неща вече.Затова ако пиша за нещо,то е продукт за които има добри отзиви от майки,а не просто да съм го прочела някъде.
Всичко това го написах не за теб,ти не си заинтересована.Единственото което те интересува е да докажеш някаква твоя теория в която никой не знае повече от теб.Написах го за майки на аутисти,които се лутат и които биха го прочели.За какви такси говориш?Няма кръг или нещо такова.Има майки които се борим,всеки ден,всеки миг зада са по добре децата ни.Няма нужда да се борим и с казано направо дървени философи,които хем не са компетентни,хем държат да се покажат на ниво.Това че си била на една конференция не те прави знаеща,но то това си личи.Обиди мен,обиди Ирина,която е страхотна майка и съм сигурна че ще стигне далеч защото е отворена за нови неща,много умна,много начетена и много борбена!!!И аз излизам от темата ти,можеш да поканиш другите от Аутизъм темата,и да си обяснявате колко сте велики като си стоите вкъщи и плюете по неща които не разбирате!!!

# 294
  • София
О, мили момичета, аз ви моля да се опомните. selinka3, да четох те много добре, че си имала тел. интервю с съпруга на Поли Томи и че си записала час за клиниката в Испания. Това за теб лечение при двама ДАН ли е, след като те дори не са виждали детето ти? Може скоро да го започнеш, но в предният пост заяваваш, че вече се лекуваш при 2 ДАН.

Може и моите представи за лечение да са различни, но за мен е страннно, да си лекуваш детето при двама ДАН, а с един да си имала тел. интервю, за другият записан час newsm78 Сори, ако моите традиционни представи за лечение са свързани с преглед очи в очи. А за лекаря в Турция каза, че току що си му намерила координати. За това съм доста учудена как твърдиш, че се лекуваш при двама ДАН, като те дори не са виждали детето.

Цитат
Е, аз честно да ви кажа не мислех да стигаме до такива подробности, защо някой смята това и онова за по-добро, защото вярвам, че всеки си трупа знания и си следва своята интуиция.   Важно е да кажем кой какво е намерил, какво пие, а пък всеки си преценява.  Simple Smile bouquet
Честно казано се чудех защо майките които наистина следваме Биохимичен подход не пишем в тези теми,и макар и да се мъчех не можех да накарам никоя да се включи.
[/size]

Ако някой желае да се включи и ни счита за достойни да пише, нека го направи. Но не съм съгласна да получавам упреци, че темите в БГ мама са недостойни и едни хора имат нужда от молби да пишат тук. И въпреки молбите, те не идват...

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 22:13 от TanyaMG

# 295
Таня,не си спомням да съм говорила за темите на бг мама изобщо,а само за тази.Ти сама се жалваше в друга тема че майките които следват биомед лечение не пишат в темата.Сега имаш отговор защо.
Цитат
Др.Jon Tommey попълних въпросник,много дълъг и много изчерпателен за детето си.След това имах телефонна консултация.След това бяхме в Англия.Направихме изследвания,много!!!
Моля те,чети внимателно какво съм написала.С Др.Томи имахме лична консултация,както и по телефона.С Др.Клавера подържаме кореспонденция чрез имейли досега и ми дава доста насоки и съвети.Да за мен и двама са ни лекари Laughing
Незнам от къде идва цялата ти злоба,но на мен мнооого ми прилича на завист!Жалка си!

# 296
  • Бургас
Аз, хм, няма да се намесвам в спора , не виждам смисъл, но ще ви помоля да продължите всички да пишете. Навсякъде има по зрънце истина.
Селинка, исках да те питам дали досега ДАН лекар ви е изписал каквато и да е добавка или чакат пълните резултати? А съветват ли те да взимаш нещо дотогава или на този етап ти си решаваш какво да даваш?
Питам от чисто любопитство, надявам се да не го приемеш в тона на предишните съобщения   bouquet
Моето дете няма доказан аутизъм, има симптоми, то си има друго основно генетично заболяване. Много от четящите тук са така, четем не само с цел хелиране , а за подсилване на мозъчните функции и общото състояние на организма.
Затова и всички аспекти и мнения са интересни  Simple Smile

# 297
  • София
Таня здравей,няма проблем за кирилицата,Иринче вече ми каза и съжелявам.Иначе ние сме говорили само по телефона с Джон Томи.Платихме си и направихме консултация по телефон.След това направихме всички изследвания които ги има там.Има подробно какви са в сайта им зада не преписвам сега.Все още нямаме резултати,но ни казаха че най рано април ще са готови защото много от тях се правят в Америка.Взеха ни кръв,урина,слюмка.Сега ми казаха да направя ЯМР и ЕЕГ, а и искам да намеря начин да минем през гастро изследванията в Токуда.Когато са готови резултатите ще отидем отново в Англия,зада ни разчетат резултатите и да ни назначат добавки.За сега само ползваме кориандър и бразилски орех,хлорела и ескимо кидс,но Иринче ми показа страхотни неща на Нордик и ще сменим Ескимо кидс с тях.Много ми се иска нещата да станат по бързо но явно няма как.

selinka3, когато пиша държа да съм коректна, на 7-ми март си написала, че сте имали само тел. интервю с др Томи. В този пост си описала доста подробно какво сте правили, че най-рано април ще имате резултати и среща. Ако сте били в периода 7-31 март при др Томи, щеше да кажеш. А за това време сподели, че си била в Карин дом и не ти е харесало.
Не смятам да навлизам в подробности на старите ти съобщения, нито да взимам страна по алтернативни ДАН.

Още нещо да ти обърна внимание, съмнявам се да съм се оплаквала в която и да е тема, че тук не пишат майки, провери по-добре дали съм аз или някой друг. Не събирам публика в темата, нито това е моята тема, ако иска някой пише в нея.

Също не мисля да пиша повече в темата, защото темата е очаквано да се напълни със странни коментари и разбирания. Аз няколко пъти съм казвала, че имам информация само от биохимичните конференции и това, което съм чела. Така, че нямам претенции да знам много, последното е да завиждам на някой за нещо. Simple Smile

Аз също си имам друга работа, за да следя всеки какво пише, да следя всички форуми дали някой не се е оплакал за нещо.

Последно да обърна внимание, че NDF plus e детоксиратор на http://www.bioraynaturaldetox.com/where-do-i-start/detox-protoco … renbodydetox.aspx .
Не намерих лоши мнения за него, на първите страници на гоогле, търсих и в дискусии.
Видях, че продуктите на Био Реи са включени в програмата на Джени Макартни за подпомагане на аутистични семейства -
http://www.bioraynaturaldetox.com/articles-and-case-studies/biob … rescuefamily.aspx

А тук е и самата програма:
http://www.generationrescue.org/about/grants

Успех на всички!

# 298
Таня,престани!Наистина!Повече от зла си,а няма смисъл.Искаш да ти кажа по дни кога съм ходила и при кои лекар ли?Ако вкараш малко от енергията да обиждаш хората в по стойностни неща ще е добре.Имала съм две телефонни консултации с Др.Томи,една лична среща,която продължи около час.След това пак съм говорила по телефон с него,явно съм искала да напиша това.Наистина така написано не е много ясно,но това не ти дава право,да се държиш така!Зада се направят някои от изследванията,трябва направление.Как мислиш че съм отишла до Англия сама съм си написала направления и съм си решила какви тестове да правя,така ли?Е това вече наистина е глупаво!
Алина,моля те ако те интересува нещо специално,пиши ми на лични  bouquet

# 299
  • София
selinka3, всичко най-добро ти пожелавам   bouquet

Наистина е най-добре да си пазим енергията за по-градивни неща. Пожелавам ти скоро да имате назначено лечение от всички ДАН, при които си успяла да се запишеш! И бързо възстановяване!

Много спокойствие и слъчево настроение! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт