Отговори
# 105
Честито на всички месечинки днес! И Борко е сред тях -

# 106
Честит имен ден на празнуващите днес!!!

По последните въпроси - Цвети също не може да се обръща от гръб по корем, ако не и помогна. Но като е в полулегнало положение се набира сама да седне  Simple Smile
За къпането - не пропускаме, обожава да се кисне във ваната.
За бънджи много исках да й купя, но се оказа че нашите первази на вратите са декоративни и според мъжа ми няма да издържат.
Цвета на очите й са светло сини и се надявам да и останат такива.

Вчера купих поредната залъгалка, но никакъв интерес не прояви. Възможно ли е по същия начин да отхвърли и шишето с биберон ? newsm78

Хубав ден на всички.

# 107
  • София
Светле, за отхвърлянето на шишето с биберон ода мога да напиша  ooooh!
Сега по съвет на консултантите пробвах с чашка - мекия накрайник пак не го щя, просто усети ли нещо гумено и край! Пи обаче от твърдия накрайник изненадващо добре, към 30мл чайче си пийна.

# 108
 Hug Борко вчера се обърна за пръв път от гръбче на една страна! Но оттогава не го е правил пак. Малко е мързеливичък според мен, не обича много да стои по корем, но главата я държи изправена. Има дни, в които му тече много слюнка, и дни, в които не се лигави. Очите му са сини засега..
А пък къпането го правим през вечер обикновено.

# 109
  • Stavanger,Norway/ Varna
И аз се чудя за спането и неизвеждането навън.  newsm78На мен даже ми епо- удобно ако е заспала. Пъхвам я в космонафта, от там в количката и си се оравям на спокойствие и излизаме. Иначе като е будна, се сърди, че съм я навряла в количката и докато излезем оревава всичко живо, а аз вдигам живака на 100 градуса от нерви.

Мила си откри гласаи от вчера вика като чобанин  Laughing Аааа, оооо, ееее, ей такива едни. Сутринта от 7 ми се е развикала и се хили като тиква в леглото  Laughing

# 110
Светле, моя също не уважава залъгалките, но когато е гладен пие кърма от шише. Вода много рядко, а и аз вече не предлагам. Моето шише е на МАМ. Доволна съм.

# 111
Бърди, какви са тези чашки ?  Embarassed Като тези за по големите бебчета ли?
hailie ще потърся такива.

Дано се получат нещата, че трябва през ден - два  да ходя на работа за по малко.

# 112
Хей, момичета, добро утро. Ние тая сутрин сме много ранобудни - станахме в 09,00ч.  Laughing
OleHug
Bob4e, сега разбрах.  Grinning
pashic, не е нужно ти да я тренираш. Когато бебето е готово, то само ще посегне и ще хване играчката. Моника точно в деня, в който навърши 3 месеца си лежахме сутринта една до друга в леглото и аз държах бибата над главата й, за да й дрънкам с нещо, а тя хоп посегна и я хвана.
Ама тя е малка шамандурка. На 5 месеца вече пълзеше като бубулечка из къщата, на 6 месеца започна да се изправя, на 7 месеца вече пристъпваше из стаята, държейки се. Проходи напълно на 11 месеца, преди това се държеше за каквото й падне. Заради ранното изправяне и прохождане, обаче, краката й се бяха изкривили на буквата О и стъпваше навътре. Водихме я при Драганов и той каза, че ще го израстне. Така и стана. До към 1г. и половина краката й се изправиха, стъпалата също и сега си ходи напълно нормално, а краката й са от прави по-прави. Слава Богу. Praynig Така, че аз не искам детето ми да проходи рано, а колкото се може по-късно, когато крачетата му са готови. Моника не съм я слагала нито в проходилки, нито в бънджита, нито в каквото и да било. Имаше пълна свобода да пълзи и ходи из къщата сама. Така ще процедирам и с Ева.
Arim, според мен й се е спало на Евка и то много. Не случайно се е успокоила след като татко й я е залюшкал и е заспала. Бебетата са с недоразвита нервна система и не могат просто да си затворят очите, когато много им се спи и са превъзбудени. А вчера ти какво спомена за дойка нещо? newsm78
tsvelichkova, не искам да налагам мнение, но не бих слагала детето в проходилка не само до 6 м., ами и след това. За бънджито не изказвам мнение, дори не знам как се ползва това нещо, но проходилките са доказано опасни. Първо, не малка е възможността проходилката да се обърне и да затисне детето. Второ и най-важното е това, че когато детето е в проходилка тежестта на тялото му пада върху таза, а с крачетата и по точно с пръстчетата на крачетата само се придвижва. Когато поотрасне и махнете проходилката крачетата не са достатъчно готови да поемат тежестта на тялото и понякога се изкривяват. Освен това не минава през пълзенето, което според мен си е важна част от развитието на бебето. Но това е мое мнение, разбира се. Всеки сам решава кое е най-добро за бебето.  Hug
Мале, улисах се в писане. Иначе ние излизаме абсолютно всеки ден за по 2-3 часа навън, освен когато има мъгла.
Днес сме на консултация! Ще пиша после.

# 113
Честито на месечковците днес и на всички именици!
bob4enka Joy, като чобанин, а? И ние сме така - най го  кефи да се провиква в 5 сутринта и да буди комшиите Mr. Green
Мама Хипопотама, чудесно клипче, почвам да изпълнявам показаните масажчета и аз Hug
Днес записах час за ортопед, че педито ни даде направление за снимка и каза че е допстатъчно, ама аз на своя глава ще проверя как стоят нещата. Препоръчаха ни добър детски ортопед в Пловдив и в четвъртък сме там.
Аз съм много доволна, че наш Гоги започна да се отпуска и да поспива повече през деня - ей, сега заспа преди 40 мин и не е мръднал Heart Eyes

# 114
  • Варна
Аз давам Деавит когато ми падне /Това е за Здравейте, как е  Mr. Green/

Оле, Веси как сте оздравявате ли вие и децата?
Среща Варна утре сряда 12.30 Летен театър какво ще кажете?
Ивдраг забравих вчера да напиша, че ние сме на обратно, само в количката спи толкова много може по 4,5 часа да не яде, вкъщи спи по половин час няколко пъти на ден.
Аз ако заспал го напъхам в космонавта ще се събуди и ще стане още по зле.

Честити месечинки и честит имен ден на всички които празнуват, живи и здрава да сте!!!   bouquet

# 115
Здравейте маминки Simple Smile

Честит Имен Ден,на празнуващите Simple Smile

Честит Имен Ден и на вЧерашните празнуващи и на Тонката,Тониииии ама съвсем забравих за тези именни дни,ще ме прощаваШ  Hug  bouquet

Сега малко да разкажа,защото много от нас мислят неволното обръщане за обръщане.няма как бебе на 3-4 месеца да се обръща от корем на гръб,това е физически невъзможно.Моята дария също се обръща,но не защото  се е научила,а защото като я сложа на опора и не може да се задържи и се врътне,това не е същинското обръщане.Доказано е ,че бебетата първо се учат да се обръщат на 1 страна,после от гръб на корем и чак към 6-7 месец от корем по гръб Simple Smile Дано някой не ми се разсърди  Peace Ние досега сме се обърнали няколко пъти,но аз не го броя  Peace

Играчките си ги хващаме,но когато си искаме.Иначе са и много любими да ги гледа,да ги удря,пее им,ядосва се ,зависи в какво настроение е Simple Smile Ама аз не искам да се развива светкавично,защото искам да и се наслаждавам на бебешката и форма максимално  Mr. Green

Ради
,браво момиче Simple Smile Отличничката тя(ама станаха много поводи за черпене вече,трябва да ги изпълним)  Hug  bouquet

# 116
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро бъбривки... newsm47

Ради,Оле, направо сте страхотни  smile3521 newsm53 . С вас човек се смее от сърце  Hug
Честит имен ден на празнуващите и честити месечинки на бебоците!
Еly-st, така като гледам...добре се справя твоя младеж...да ти е жив и здрав.  Peace.Моят да не остане по-назад, май взима пример от вас  hahaha  ooooh! Онази вечер едвам си легнах...от болки в гърба и кръста. Гледам като се носим да посядвам, че то направо..си е като да си на фитнес  Crazy И за да задържим окръжността напълно от снощи ядем на 2ч.  Crazy

Приятна разходка днес и хубав ден на всички!   bouquet

# 117
  • София
Наде,много точно казано за обръщането аз го бях чувала това....  Hug
Простено ти е иначе ,че ме забрави  Mr. Green Hugхахах Обичам си те бе  Heart Eyes

РАди,браво на теб!  Hug  bouquetМАлкяи е страхотен сладур!  Heart Eyes

НИе хващаме но според мен съвсем неволно  Grinning

# 118
Дали
Една капка?
А
Винаги
Или
Тогава?
За Олето и всички фенове на Даевита
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 119
Добро утро Simple Smile

Благодаря ви за линковете за гимнастиката  Hug

Лейди, аз съм добре, само носа ми тече, а бебчо май е по добре днес, дано  Praynig Утре ако сме ОК ще дойда в 12:30 на Летния театър Simple Smile

Аз й днес се каня да изляза, нека само се вдигнат градусите Wink

Общи условия

Активация на акаунт