Отговори
# 675
kat88, и моят почна да повръща малко повече от преди, беше за 2-3 дена и май пак поспря. Питах педиатъра, и той каза, че ако бебето дава сигнали, че го боли докато повръща, свива се, тогава е рефлукс и се пият някакви прахчета. Вие по колко пъти повръщате на ден?

За цикъла - и аз нямам, и е нормално докато кърмя да не ми идва. С каката, кърмих я до 9 месечна и ми дойде 1 месец след като спрях да кърмя.

Да ви питам мамчета - бебоците ви как заспиват? Моят примерно си седи спокоен или шава, и като му се доспи, е става кисел, едвам го приспивам някой път. Мрънка,мрънка, че и на ръце разнасям! Има ли и други, които приспиват на ръце?? ooooh! Tired

За яденето - хапва сигурно на 2 часа през нощта, през деня на 3-4 часа. Има 1 по-дълъг следобеден сън. Суче по максимум 5 минути, да не кажа и по 2-3 Tired. И каката ми беше така, кога успява да изяде достатъчно не знам.

Пашик, и моят третия месец е качил малко - към 500 грама. Но пък първите два към килце и отгоре на месец. Лекарят каза, че му е добре теглото - 5600 за 3 месечен и седмица.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 20:28 от Лурдес

# 676
За зъбите педито каза да взема дентокинд - хомеопатични хапчета. Някоя мама да ги е ползвала???

Единственото нещо от което бях доволна със Симона. При нея усетихме всеки един зъб как излиза с предизвестие от месец и нито едно гелче не помогна. Действието им беше около 5 минутки, докато Дентокинд я успокояваше определено.

За секса при нас е олимпийски секс. нали знаете, че това не значи по-висок, по-дълъг или по-бърз, а просто един път на 4ри години.  Laughing

За къпането не съм критерий, тъй като не къпя всеки ден и не е вечер за приспиване.

Кърма, замразена нямам.

И цикъл нЕмам.

Общо взето няма тема, по която да се включа, но въпреки това пак се включих  Mr. Green

ПП Чета ви с тоя оксилококцинум или както там се пише, дето го давате по половинка на бебета и много ви се чудя. Четете упътването бе хора. На всички хомеопатии си пише, че количеството не се определя от годините и е еднакво както за бебе, така и за възрастни и с тези половинки, най-вероятно не правите нищо.  Peace

И да се оплача. Днес бяхме на лекар и док ме преслуша и мен и каза, че при мен секретите слизат надолу  Tired
Още да се оплача, че Радо не иска да спи в леглото си, а само в количката. днес цял ден се опитвам да надделея и да поспи в леглото си. Е, за целия ден е спал 3 по 15 минути. Сега спи блаженно в количката, доволен сигурно, че е победил, а аз победена чета на спокойствие форуми..... Party

ПП2 - Лейди, Октомврийки 2011 още няма, но скоро ще има нужда от нова тема.  hahaha

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 20:22 от Oleto

# 677
Лурдес, за приспиването - и при нас е същата история, даже понякога заспива у мен и като го сложа в леглото започва да плаче и това се повтаря няколко пъти.

# 678
Arim, ще взема от тези контейнерчета, да пробвам.  Peace

pashic, според мен ако даваш шише, ще стане по-зле. Аз бих опитала по-често да слагам бебето на гърда. А и важно е цялото количество, което изяжда за деня.

Oleto, важното е, че спи.  Peace

# 679
Лурдес, все едно, че нас си описала - и за начина на приспиване и за количестово сън и за ритъма на кърмене както през деня, така и през нощта. Да не би да има връзка, че май и вие сте родени на 13.10?  newsm78   Grinning Общо взето само ако заспи на гърдата не ни се налага да приспиваме на ръце... Досега сам на леглото си е заспивал само 2 пъти и под сам имам предвид, че е мрънкал, мрънкал и накрая съм го обърнала по корем (той така спи най-добре) и с люлеене е заспал. Единствената ни разлика е, че суче малко по-продължително около 10 мин.

# 680
За контейнерчетата - аз имам на Авент 10бр, с капачки, стерилизират се. Днес размразих едно контейнерче, кърмата нямаше лоша миризма. И беб бебе изкъпан с кърмяна вода Simple SmileSimple Smile Party

# 681
Оле,Бобче как ме разсмяхте с този секс  Mr. Green

Ето и днес пак моя се сърди,но това е положението,като капка вода не ми остави  Crossing Arms да се изкъпя

# 682
  • Стара Загора
За секса - когато ходих на преглед (към 40-тия ден) това беше първото нещо, което питах и още вечерта получих Laughing Laughing Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
След първият месец си ми дойде цикълът и ми се нормализира (ноември ми вървя към 5 дни, а след това отново както преди - по 3 дни) Grinning
Бебчо обикновенно заспива в кошарата, като я люшкам (понякога) или в количката, като я бутам напред назад.Много, много рядко се е случвало да заспи на ръце.
За къпането - мен не ме гледайте Embarassed .Когато беше болен (за малко да ни вкарат в болница) го къпех през 1-2 дни.А косичката 1-2 пъти в седмицата.Сега, понеже е студено и да си призаня ме е страх да не се разболее пак го къпя по същия начин.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:20 от DSS (Данимира)

# 683
Здравейте! Нашата мома няма случай да си заспи самичка. Най- предпочита да задрямва докато суче и после на ръце. Иначе си поспива добре нощем.
Аз днес ходих профилактично на зъболекар и да се оплача имам страшно много кариеси и то от бременността. Като започна да ги изрежда зъболекарката на сестрата, която ги записваше, направо ме заболя главата. Аз сега никакви витамини не вземам, но ще трябва да се подсиля. Зъболекарката каза да очаквам големия срив с кърменето. Вие вземате ли витамини?
И бебка малко ме затруднява, хитрушата иска само мама. Днес оставих изцедено мляко, въобще не отразила ни шишето, ни  залъгалка. Не мога да мръдна никъде.
За секса, още не ме е огряло. Надявам се и ние скоро да се съберем с таткото Heart Eyes.
Лека нощ!

# 684
Pashik и според мен излишно се притесняваш, нормално е да не качва вече с бързи темпове  Peace
ivdrag , на мен зъбите по принцип са ми слабо място. Зъболекарката ми каза да пия Зимафлуор, в четвъртия месец имах 3 кариеса, после ги пих докато бях бременна и нямах нови.
Сега пия витамини за кърмачки - Прегнакеър с калций и омега 3. Според мен наистина организма си има нужда от допълнителни витамини по време на бременност и кърмене - колкото и здравословно да се храним и живеем...

# 685
  • Бургас / Св. Влас
Барбалетка, на мен ми замразяват кърмата в стерилни контейнерчета за проби - от аптеките. Има ги в различни размери - от 60, 75, 100 мл. Гадното е че не могат да се стерилизират втори път, разтопяват се. И купувам всеки път, като ходя за кърма.

Арим аз също купувам от тези контейнерчета,но ги стерилизирам или в микровълновата в стерилизатора или с течността на чико за студена стерилизация -
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/11056
супер е,разрежда се във вода и след 30 мин стоене са стерилизирани нещата,а направената доза използваш 24 часа.Ще ти излезе много по -евтино от това да купуваш всеки път нови контейнерчета.

Оле имам предложение за анкета,ще е интересно да се види колко са родили нормално и колко секцио.

Относно заспиването,ако не е на гърда не заспива.Направо ми се вижда мислия невъзможна да я накарам някога да заспи сама.
И аз се бях сдобила с няколко кариеса след бременността,въпреки,че и аз пиех Прегнкеър.

Velina_p  при д-р Атанасова ли ходи на преглед и цитонамазка,че и мен ме викаше на 3-я месец и искам да те питам за резултатите трябва ли да ходиш след това?

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:45 от Marvelous

# 686
  • Сливен
Ще подадете ли едно рамо тук Simple Smile http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=1609342428302&set=o.155899384441116

Аз исках да ви питам нещо за секса....как е?  Mr. Green
Остава ли ви време,колко често,че моя мъж все се сърди,че е малко  Crossing Arms
данитка прати ми на лс линка защото от този не ми става,отваря ми моята страница във фейса
и моя не е доволен от количеството но още не съм влязла в ритъм а  толкова ми тежат и кг че ме е ударил един мързел  Crazy Embarassed
ЧЕСТИТИ ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЧИНКИ НА ИВАН,НИЯ И ТЕРЕЗА И ТРЕТА МЕСЕЧИНКА НА СИМЕОН ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО ПОСЛУШНИ,ДА РАСТАТ ЖИЗНЕРАДОСТНИ  И УМНИ   bouquet

малее 160 мл,само мога да мечтая,въобще не мога да цедя,нито с помпа,нито без помпа,само един ден се мъчих около час и изцедих 50 от двете гърди,с помпата боли а нищо не пуска
ние днес си минахме консултацията,много плакахме и май не ни измериха добре,защото не ми се вижда само 1 см да е пораснал за цял месец  Shocked,иначе сме 7 кг и 61 см,фонтанелата ни е почти затворена,добре си се развиваме  Hug
аз пък нямам пропуск ,всеки месец  Crossing Arms,до края на ноември си бяха лохии и после два цикъла
за заспиването- през деня много обича да се гушнем двамата на спалнята,тогава може да спи с часове,достатъчно е да си отвори очите ,да види че съм до него и пак заспива  Peace,ако е сам в кошарата или в количката спи по половин час най-много,понякога заспива на цица и като го оставя след 5 мин е буден  ooooh!,а вечер заспива сам в кошарата,само гася лампата и включвам нощната

# 687
Pashic, бебка си взима нейното, не се притеснявай! Нали пълните памперси... Пък и досега сте наддавали супер добре. Ако си спомняш, и аз преди известно време се бях втелила, че не наддава (както при вас - за 20 дни 250 грама). Бях в чуденка, почнах да се цедя по-често, постоянно си пипах гърдите, теглех малкия непрекъснато... : Обаче като надникнах при септемврийки какво да видя, имаше бебенца качили по 300-400 грама за целия месец и педитата казали ок. Така, че престанах да го мисля. Сигурна съм, че всичко е наред и при вас. Все пак може да опиташ да я поставяш по-често на гърда - така, ще си сигурна, че стимулираш лактацията си.
Мила, аз имах цикъл на третия месец и това беше  Crazy
 Лурдес, напоследък и при нас го има това мрънкане преди заспиване. Какво толкова трудно има в това да заспиш не знам? ooooh! През деня заспива в шезлонга си, вечер - още докато го кърмя.. Преди като го къпех по-рано, заспиваше сам в леглото си.

# 688
  • Бургас / Св. Влас
Калинче,четох,че бебетата заспиват трудно заради не добре развитата им нервна система Peace

# 689

И аз се бях сдобила с няколко кариеса след бременността,въпреки,че и аз пиех Прегнкеър.

За зъбите пиех Зимафлуор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт