Литературен клуб - X

• 71 421
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Аз в момента чета една книга,която толкова ме завладя,че чак си я сложих на аватар. Mr. Green

# 466
  • USA, Steak State
Аз в момента чета една книга,която толкова ме завладя,че чак си я сложих на аватар. Mr. Green

... която се казва....?  Mr. Green

# 467

... която се казва....?  Mr. Green

ее,как - "Gone with he wind"Wink)

# 468
  • USA, Steak State
 Laughing Кьорава история съм аз.

# 469
 Laughing
Ама и аз се правя на оригинална. Whistling
Много ми харесва книгата,направо ме омагьоса,поне до момента де-в началото на втори том съм. Heart Eyes

# 470
Някакви отзиви за "Александрийски квартет " на Лорънс Дърел ?

Това предполагам е братът на Джералд Даръл  Simple Smile
   И на мен би ми било любопитно да чуя отзиви за книгите му.

Иначе като тийнейджър /а дори и сега/ гарантирано се забавлявам с книгите на Дж. Даръл  Party

# 471
  • Варна

Това предполагам е братът на Джералд Даръл  Simple Smile
   И на мен би ми било любопитно да чуя отзиви за книгите му.

Иначе като тийнейджър /а дори и сега/ гарантирано се забавлявам с книгите на Дж. Даръл  Party

Точно той е. Заинтригувана съм, защото много харесвах Лари от романите на Даръл.

# 472
  • Пловдив / София
Няма да се разберем с "Полета на честта" на Жан Руо. Нещо мн. описателна, загубвам нишката, като я чета. И мисля да я оставям, повече от половината съм минала.
Единствено ми хареса в началото на книгата описанието на дъжда.
Имах, м/у другото, предчуствие още в книжарницата, че няма да ми хареса, като я разлиствах, ама пусто не му се доверох.

В момента нямам какво да чета, защото втори ден съм болна и не съм излизала, и нищо не съм си купила. То не ми се и чете с температура, де.

# 473

В момента нямам какво да чета, защото втори ден съм болна и не съм излизала, и нищо не съм си купила. То не ми се и чете с температура, де.

А аз имам около 50 книги /поне/, които са подредени върху един шкаф и чакат да бъдат прочетени. Embarassed

Пожелавам ти бързо оздравяване! Hug

# 474
Няма да се разберем с "Полета на честта" на Жан Руо. Нещо мн. описателна, загубвам нишката, като я чета. И мисля да я оставям, повече от половината съм минала.
Единствено ми хареса в началото на книгата описанието на дъжда.
Имах, м/у другото, предчуствие още в книжарницата, че няма да ми хареса, като я разлиствах, ама пусто не му се доверох.

Не се отказвай , fam . Това е един от най-брилянтните съвременни автори . В книгите му , все още , е съхранен онзи човешки , топъл , сърдечно-закачлив изказ , който е станал такава рядкост . Нишка... , каква друга , освен тази на собственият му живот . Това е разказ за неговото детство .
Имала съм честта да се срещна лично с него , за което благодаря на съдбата , както казват , няма нищо случайно . ... и горя от нетърпение да лекувам душата си от раните на съвремието именно с негови творби . Ох , много мечти , все в тази посока .

Оздравявай бързо ! Hug

# 475
  • Пловдив / София
Найс, наистина има мн. топъл изказ и човешки. Харесвам френска литература, даже тази я купих по препоръка от теб. Не че съжалявам, де. Но просто, като седна да я чета и се улавям, че не съм в книгата, губя смисъла. Върви ми тегаво. Иначе самият изказ наистина мн. ми харесва.

Ако не те притеснява, разкажи малко повече за срещата ти с него.  Hug

# 476
Найс, наистина има мн. топъл изказ и човешки. Харесвам френска литература, даже тази я купих по препоръка от теб. Не че съжалявам, де. Но просто, като седна да я чета и се улавям, че не съм в книгата, губя смисъла. Върви ми тегаво. Иначе самият изказ наистина мн. ми харесва.

Ако не те притеснява, разкажи малко повече за срещата ти с него.  Hug

Не ме притеснява , дори с удоволствие ще споделя .

Миналата година на 9 декември в НДК имаше организирана от Френския културен институт , среща-представяне на тази книга . Буквално седмица преди това , случайно я бях изровила от един доста закътан рафт в Сиела .Разговарях с Жан Руо малко преди да се изсипят телевизии , камери , посланици и всякакви подобни . Дори не очаквах , че ще бъде толкова значимо събитие . А с него просто си седнахме на една масичка и ... заприказвахме сякаш се познаваме от цял един живот . Беше направо сюрреалистично , той е толкова мил , добросърдечен и земен . Поинтересува се от моят жизнен път , интереси , занимания ,мечти , подписа книгата ми с едно прелестно послание и ми отправи много мила и просто неустоима покана , която съм се зарекла да уважа , когато достатъчно напредна с френския , за да не губя самооуважението си от разговор на английски с този човек .

Пожелавам на всеки един , влюбен в книгите и четенето да има поне една такава среща в живота си .

# 477
  • Пловдив / София
Еха, много, много красиво.  Heart Eyes

# 478
  • Sofia
Аз съм от феновете на Рей Клуун, но изпуснах срещата...
Някой да сподели впечатления от гостуването му в Бг, а също и от неговата нова книга?

# 479

Общи условия

Активация на акаунт