Литературен клуб - X

• 70 868
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Отдавна се каня да попитам някой чел ли е "Законът на любовта" на Лаура Ескивел и какви отзиви има?!? Същото и за "Любов" на Елиф Шафак

Аз сега съм подхванала "Вяра имам" на Мадлен Алгафари  Simple Smile Явно ме е повлякла такава вълна, защото май ще продължа с Хорхе Букай ...

# 511
На мен "Любов" на Елиф Шафак много ми хареса. Представените идеи на суфизма ги възприех като общочовешки принципи, които много прилягат на моите разбирания за Любов, щастие, добро... Те изпъкват добре чрез систематизираните 40 правила на любовта, отлично и на място вплетени в историята. Но в никакъв случй не възприех книгата като онези поучителни книги за личностно развитие, психология, "как да ... еди-какво" си и т.н. Чрез много разнообразните герои и развитието на събитията възприех книгата като истински роман. Само историята на съвременната жена не ме впечатли особено.

# 512
На Лаура Ескивел си струва само "Като гореща вода за шоколад". И пак към бозица бие  Laughing

# 513
  • София
Момичета,според вас има ли значение с коя книга на Уилям Уортън се започва?Аз имам "Пилето" само за моментa.

Предварително искам да наблегна, че изказвам лично мнение.
Та, ако "Пилето" ти е книга първа на Уортън, то МОЯТ съвет е - не започвай с нея. Аз направих тази грешка, и сега не искам и да чуя за Уортън, а явно греша, като чета коментарите за другите му книги.

За мен "Пилето" беше чисто мъчение.

# 514
На Лаура Ескивел си струва само "Като гореща вода за шоколад". И пак към бозица бие  Laughing
на мен точно тая книга хич не ми е бозица.....виж др. нейни да, но не и тая

# 515
  • Казанлък of all places
Момичета,според вас има ли значение с коя книга на Уилям Уортън се започва?Аз имам "Пилето" само за моментa.
А мен точно "Пилето" ме влюби в Уортън. Колко интересно как различно възприемат хората книгите!
Лично на мне това ми е една от най-любимите книги изобщо.

# 516

Ако сравняваме с... някой друг испаноезичен... Исабел Алиенде например (защото е жена, иначе мога да кажа и Борхес, Льоса, Амаду, Маркес..) си е категорична боза.
Ако ще сравняваме с Даниел Стийл е шедьовър.

И аз умирам за "Пилето".

# 517

Ако сравняваме с... някой друг испаноезичен... Исабел Алиенде например (защото е жена, иначе мога да кажа и Борхес, Льоса, Амаду, Маркес..) си е категорична боза.
Ако ще сравняваме с Даниел Стийл е шедьовър.

И аз умирам за "Пилето".
Сравнена с всички изброени автори- чела съм поне по една книга от всички, които си цитирала и пак не ми е боза, дори бих казала, че Изабел Алиенде, която дори в момента чета и страшно ми харесва ми е много по- бозяна.

# 518
Доста хора ще се посмеят на поста ти, сигурно и доста ще са съгласни. Въпрос на вкус.
Лично на мен "Афродита" на И. Алиенде не ми е сред любимите нейни книги, но да плагиатстваш идеята е жалко. Всъщност плагиатството винаги е жалко и говори най- малко за творческа немощ.

# 519
  • Belgium
Отново съм напълно съгласна с вълшебница Laughing

Лаура Ескивел е много бледо копие на Изабел Алиенде. Сравнението с Даниел Стийл на латиноамериканския магически реализъм е добро  Laughing

# 520
Може ли да препоръчате хубав роман, примерно за романтик, който се опитва да намери щастието, сродната душа и т.н. Общо взето на романтична вълна да бъде.
Аз препоръчвам Изабел Алиенде - май всичко нейно, също така и Лаура Ескевел Wink
Ще ги разгледам книгите, търся по-специално за герой с дълбок вътрешен свят, безнадежден романтик, джентълмен опитващ се да намери ... любовта, щастието... себе си... в съвременния свят.

"Любов по време на холера" - Маркес

# 521
Или "Нежна е нощта" на Ф. С. Фицджералд

# 522
Аз пък страшно харесвам и Л. Ескивел, и И. Алиенде  Simple Smile
   Дори не би ми хрумнало да си сравня с боза  Confused

# 523
  • Ямбол
Здравейте! Правя си поръчка в ИК "Кръгозор" и много се двоумя за тази книга

http://www.kragozor.com/?viewID=1&bd_id=234
Искам да я подаря на дъщеря ми, която е на 21 години. Мислите ли, че си заслужава  newsm78

Има още една и вече започвам да се триумя  Embarassed
http://www.kragozor.com/?viewID=1&bd_id=201

Ако някой има мнение за тези книги, моля да го сподели   bouquet

# 524
  • Пловдив / София
Много ми допадна "Лятото на неудачниците" от Галин Никофоров.

По принцип подхождам с известна доза предубеждение към съвременни бълг. автори, но тази ме грабна.

Общи условия

Активация на акаунт