Литературен клуб - X

• 70 908
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив / София

fam, препоръчай нещо скандинавско

Благодаря за препоръката. Първата книга особено ме заинтригува.

А, м/у другото, това лято бяхме във Финландия.  Crazy

Иначе аз ти препоръчвам:
Пътят на змията на Торни Линдгрен и
Историята на майка и татко на Едвард Хуем

Вчера си поръчах първа част от трилогията Рагде - Берлинските тополи. Имам и втората.
Ще пиша отзиви и за тях.

# 541
http://e-vestnik.bg/13172/golyamoto-zavrashtane-na-np-chitatelya/

Заинтригува ме този автор  Simple Smile

Сега да споделя какво ми направи впечатление, че на мода в литература излиза темата "Как да живея, как да оцелея, как да се чувствам по-добре, как да бъда полезен на себе си и другите"

В момента чета "Любов" на Елиф Шафак, неволно направих паралел с "Яж, моли се и обичай", после с Хорхе Букай, Мадлен Алгафари и др. психологически книги, в които се прокрадват такива нишки.

Според мен книгата е трябвало да си я издадат с оригиналното заглавие, както е на запад "40-те правила на любовта"- повече й подхожда  Simple Smile

# 542
  Кливия, благодаря ти за интересния линк. Аз прочетох 2 разказа на Калин Терзийски и много ми харесаха.  Пише разбираемо и четивно за нещата от живота.Изобщо не видях преекспонирани драми и чувства в разказите му. И мен ме отблъсква подобен начин на писане, така обичан от нашите автори.   Според българските критици, ако обикновеният читател вземе, че схване сюжета на произбедението, значи то е субкултура.  newsm78

# 543
Според мен книгата е трябвало да си я издадат с оригиналното заглавие, както е на запад "40-те правила на любовта"- повече й подхожда  Simple Smile

А според мен само "Любов" си е добре. С "40-те правила" сякаш звучи по-строго, ограничаващо... А едничката дума "Любов" наистина отразява неповторимостта и универсалността на тази думичка, която е в основата на всичко. Аз не съм запозната с Хорхе Букай, Мадлен Алгафари и съм чела само 1-2 "психологически" книги, но "Любов" остави приятно усещане в мен.

# 544
Свет, на мен също ми харесва книгата  Simple Smile /да не сте останали с грешно впечатление/

# 545
Свет, на мен също ми харесва книгата  Simple Smile /да не сте останали с грешно впечатление/
Да, разбрах, просто се възползвах пак да изразя мнение за книгата:) Дори в началото се запитах как преводачката или издателите са решили да не се придържат към оригиналното заглавие, мисля, че при филмите се среща по-често това. Както и да е, на мен ми харесва така, а и в края на краищата съдържанието е най-важното! Simple Smile

# 546
  • София
Здравейте,
Приемате ли нови попълнения?
В момента съм на вълна класика. Запълвам доста пропуски и препрочитам книги, които съм чела твърде отдавна или набързо под пара за някой изпит. Имам чувството, че ги чета за първи път  ooooh!
В момента довършвам "Братя Карамазови". Много харесвам стила на Достоевски, невероятен психолог. Впечатли ме особено много с "Престъпление и наказание" навремето, изчетох я на един дъх.

# 547
Бягай после да гледаш "Снигерьов" в Народния.
Мнооого, много добра постановка. Камен Донев с трагична роля.
Добре си ни дошла  Hug

# 548
  • на североизток от Рая
  Привет и от мен!

Похвалиха ми "Проницателят" на Андрюс. Вчера я потърсих в библиотеката, но все още я нямат.
 Чели ли сте я? Заслужава ли си да я купя за домашната библиотека?

# 549
Горещо препоръчвам

# 550
  Привет и от мен!

Похвалиха ми "Проницателят" на Андрюс. Вчера я потърсих в библиотеката, но все още я нямат.

Х. Букай в елементарна версия.

# 551
  • Варна
  Привет и от мен!

Х. Букай в елементарна версия.
Това звучи като оксиморон  Mr. Green

# 552
Нали?  Mr. Green
Добре ще е по- малко негови фенки да знаят значението на понятието оксиморон.
Трябваше да напиша "Букай в още по-..."

# 553
  • Варна
От бой ли се опасяваш?  Mr. Green

# 554
Изпитвам известни съмнения, да  Laughing
Опасявам се най- вече от това, че никой от този тип фен клубове не разбира обосновките. Нещо като в темата за гения на М. Алгафари.

Общи условия

Активация на акаунт