Литературен клуб - X

• 70 666
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря  Hug
Вчера си взех "Три чаши чай" и "Белият тигър"  Simple Smile
Лилянa , и тази за китайките ще прегледам  Peace
аз съм много доволна от " Трите чаши чай", но на мои познати не им хареса.

# 661
mijjjka, "Кабулските лястовици" от Ясмина Кадра също е "подобна".
http://www.helikon.bg/books/76/125191_kabulskite-liastovitci.html
Обаче е изчерпана, или поне е на път да се изчерпа и затова много трудно се намира.
аз я върнах днес в библиотеката на Славейков - има списък с изчакване, но на мене не ми се наложи да чакам много...
Брей, не знаех че е чак толкова ценна. Имах късмета съвсем скоро- есента- да се сдобия с нея, но тъй да се каже и аз сега чакам за нея....дадох я да я чете на една девойка, която нито я чете нито ми я връща  Crazy

# 662
За "Три чаши чай" да споделя впечатления... Още съм в началото, тъй като ми остава малко време за четене, но не е толкова силна колкото "Хиляда сияйни слънца"  Simple Smile
Или може би защото я чета непосредствено след "Слънца-та", ми бледнее и като стил, и като интрига...  Thinking
Не очаквайте да ви смае толкова, колкото книгите на Халед Хосейни, защото неговите книги мен направо ме смаяха  Grinning

Хъм...заинтригувахте ме с тези "Кабулски лястовици"... Дано успея да я намеря  Grinning
Между другото, за още една книга четох отзиви, че е страхотна - "Оризовата майка" на Рани Маника. И тя е изчерпана  Confused

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 20:11 от mijjjka

# 663
Не знам защо трябва да се прави сравнение между "Три чаши чай" и "Хиляда сияйни слънца", само защото имат общо с Афганистан/Пакистан. Все пак едната е документална. И двете ми въздействаха силно, макар и по различен начин. Затова търся (безуспешно засега) "Кабулският книжар " от Осне Сейерстад, също документална за Афганистан.

# 664
. Затова търся (безуспешно засега) "Кабулският книжар " от Осне Сейерстад, също документална за Афганистан.
Даааа и аз я търся от миналата година, нооо и тя е изчерпана- не разбирам защо не преиздават тия книги към които явно има силен интерес??

# 665
Миналата година я четох-взех я от библиотеката /Кабулският книжар/. Хареса ми  Peace

Имаше една сцена, която толкова ме отврати, че ми остави направо горчив привкус от книгата  Sick, но няма да казвам подробности

# 666
    За мен "Кабулският книжар" беше интересна с документалната си стойност. Авторката на книгата беше съдена от семейството, чийто живот описа , че ги е компроментирала. Незнам в крайна сметка , кой спечели делото. Тя е живяла в дома им и те не са очаквали, че ще изложи неблагоприятните страни от бита и взаимоотношенията им. 

# 667
Девойки, най-официално ви каня  на премиерата на "Щедрото дърво" в неделя.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635255.msg20843062#msg20843062

Ще се радвам да отпразнуваме заедно книгата, да поговорим какво значи щастлив край, трябва ли една книга да буди съгласие, за да буди размисъл, за родителството, за дара и за още много неща. За да ни е по-приятно, сме поръчали мъфини, чай и кафе. Много ще се радваме и децата да се включат в дискусията.
No purchase necessary

# 668
  • Mostly in my mind
Аз в момента чета Сърца в Атлантида на Стивън Кинг. Иначе от библиотеката си взех Копелето на Истанбул . Не съм чела Любов и нямам впечатления.
Иначе завърших Отива една жена при лекаря и Без нея. Поплаках си  Blush Но ако трябва да бъда честна, филмът много повече ме разтърси , отколкото книгата. Не знам дали защото  направих грешката да го гледам преди да съм прочела книгата. Но доста време ме държа , наистина беше много силен.  Tired

# 669
От края на 2011 се мъча с "Записки под възглавката", реших да прекратя мъките.

Аз ли нещо съм сбъркана, обаче много трудна тази книга, вярно че 9 век е далеч, но и подробности за реки, планини, птици, които не знам не ме вълнуват  newsm78

# 670
От края на 2011 се мъча с "Записки под възглавката", реших да прекратя мъките.

Аз ли нещо съм сбъркана, обаче много трудна тази книга, вярно че 9 век е далеч, но и подробности за реки, планини, птици, които не знам не ме вълнуват  newsm78
По- добре гледай филма, той е много интересен и със сигурност осъвременен, мисля че не познавам човек на който не му е харесал  Wink

# 671
Защо съм пропуснала тази тема  Blush, искам и аз тук  Heart Eyes...

# 672
  • София
Снощи прочетох "Ловецът на хвърчила". Прочетох я цялата за 8 часа и си легнах в 7 сутринта. И честно казано... разочарована съм доста. Очаквах много повече след всички суперлативи, които чух и прочетох за Хосейни  Tired Очаквах афганистански жар, бяс, а срещнах един поамериканчен и дори леко захаросан писател... Чудя се дали редакторите са се престарали за да направят книгата лесно смилаема за американската публика или просто си е написана така.
Сюжетът ми се стори някак... нагласен, не се случи нищо, което да ме изненада и да не съм очаквала... Моментите, които можеше да са най-силни и въздействащи сякаш бяха умишлено съкратени и постни, сведени до няколко изречения...
Тази нощ, ако не заспя преждевременно, смятам да прочета "Хиляда сияйни слънца". Избягвам да си вадя изводи за даден автор само по едно негово произведение и се надявам тази книга да промени впечатленията ми.

# 673
  • София
Лично на мен Слънцата ми въздейства десетократно повече. Но пък я четох първа, може би това има значение. Но определено, от двете, Слънцата за мен е по-силна и много по-интересна.

# 674
Но определено, от двете, Слънцата за мен е по-силна и много по-интересна.

Споделям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт