В ритмите на декупажа с чалга,кич....и много настроение_40

• 57 084
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
                  mimi79777 , ако яйцето е "издухано" т.с. е празно /кухо,само черупката/ можеш да си го мажеш с каквото искаш,но ако яйцето е предназначено след украсата за хапване - лепиш само с белтък.Чисто декоративното няма значение как украсяваш,но......ако се консумира не можеш да слагаш лакове и бои.Мотив от салфетка се лепи върху него само с белтък и не се лакира или дооцветява.

# 496
момичета,добре ,че МИМИТА,попита за яйцата.може ли едно уроче за яйцата,как се обработват,че идва време.
хайде сега да гледаме ,Профилчето.
А аз докато съм написала и Didia  е обяснила как се случва.благодаря ти миличка.

# 497
Didia говоря за декоративна украса....издухани яйца нанизани на дървено шишче. Сигурно пак в/у бяла основа се работи, мотив и лак нали?  Hug
Не бях се сетила за лепенето с белтък....благодаря ти Диди.

# 498
  • София
Didia говоря за декоративна украса....издухани яйца нанизани на дървено шишче. Сигурно пак в/у бяла основа се работи, мотив и лак нали?  Hug
Не бях се сетила за лепенето с белтък....благодаря ти Диди.

Аз на издуханите яйца не им правя нищо. Ако боядисваш с темперни боички не ги размесвай с вода, а четката след като я измия във водата я допирам до салфетка.
Използвам лак за нокти отгоре от тези най - евтините. Четката е тънка, лакът - гъст и много лесно се нанася без да се разтича.
В зависимост от търсения ефект си взимам и духам бели или кафяви яйца, но от по - големите. Стремя се белтъкът хубаво да е изкапал, за да не ми се лепи по ръцете.
А пък миналата година открих стиропорените яйца... всъщност май материала е стирон. Върху тях е най - удобно да се лепи всичко с Ц200 и отгоре ако има нужда пак с лак за нокти.
Правила съм и дървени яйца - първо минавам с два пласта или колкото се наложи бяла боичка и после отгоре рисувам/лепя или каквото ми дойде на ум. Последните години, обаче, не мога да си намеря дървени яйца. 

Има ли специална тема за украса върху яйца около Великден?

# 499
Момичета, няма как да коментирам по отделно, аз от време на време влизам и ви се радвам, колко красоти сте направили...за всички  Hug Hug Hug
Аз напоследък понаправих някои неща, ама са недовършени и скоро ще се поФаля  Crazy
И да изкажа моята подкрепа за Профи  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Ще се справиш мила, давай смело!
аз съм на работа и няма да мога да гледам, но се надявам после да мога да го видя в нета.

# 500
Не точно уроци, но идеи.
Духани, варени, папие- маше, стиропорени, прозрачни, бисернооплетени и вапцани  Grinning
http://my.mail.ru/community/decoupage/tag/%CF%E0%F1%F5%E0
http://www.liveinternet.ru/users/3842944/post148209839/

# 501
Благодаря за линка.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 13:23 от росирос

# 502
profil3, успешно декупажене!!!!
 Телевизора включен , чашите пълни и.... чакаме !!! Hug Hug Hug

# 503
Роси и аз съм на работа и търсих в нета ,но ББТ не може да се гледа онлайн.Евентуално утре ще сложат видоматериал от днес.Много съжалявам че няма как да гледам!

# 504
                 Геновена, и аз като теб! Wink Имам ТВ-в работата,ама няма как да включа на ББТ.Дано пуснат утре запис!

# 505
момичета, моля някоя от вас ако успее да направи запис или да пусне линк - мооооооля! за да гледаме профилчето

# 506
  • пловдив
Предаването приключи, Профи трябва да черпи защото всичко беше  newsm74
Че си е фотогенична си знаем от снимките  Wink че не само не се стъписа, ами не и млъкна си беше явно доказателство за зараждащи се телевизионни умения   Joy Здраво ни похвали и препоръча  lovekiss Бутилката с мопсче, което подари на предаването беше прекрасно, както и всички показани неща от албумчето и. Успя и да зариби водещата и умело да я издокара да се понамаца, тампонирайки фона  Joy  Изобщо Профи   smile3501
Дано утре наистина да качат някъде предаването, за да и се насладите и вие момичета, които не сте могли  Peace

# 507
  • София
Браво на Профилче! Беше чаровна и обаятелна и сто пъти повтори колко е полезен този форум и колко отзивчиви сме всички в него  Grinning Изобщо, мина супер!

# 508
Профилче честито ти показването по телевизия Laughing много добре се представи,браво!!!! изобщо не се личеше,че се притесняваш, сякаш цял живот си изкарала по телевизиони изяви....а и много си сладка, чаровна,толкова много неща успя да разкажеш...галерия от твоите творби , която бе показана , направо е супер!!!!! много,много ми харесва,браво!!!!!!!

# 509
  • Русе
Профи Heart Eyes newsm10 smile3501  love001
   Беше очарователна,немлъкваща Laughing сладкодумна и впечатляваща!!!Освен това изглеждаше великолепно-стилна и свежа Hug И всичките мили думи,похвалите и препоръките ти за декупажната тема Mr. Green....Прекрасно представяне на декупажа беше,земно,простичко,достъпно.Поздравления за естественото и харизматично участие в предаването bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт