В ритмите на декупажа с чалга,кич....и много настроение_40

• 57 026
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • тъгата в мен
Чудесна срещичка сте си спретнали,майсторици Hug
И мен ме хвана яд за счупените амфорки,ама... Hug
Много нежни сърчица на Раковинка Peace и специални поздравления за самоотливането Wink
Вал,готина идейка с рулата.И във фейсбука ги харесах Peace

п.п.
Благодаря ви,кукли за хубавите думички.За сега май ще зарежа куките и плетките и пак ще се прехвърля при вас Hug

# 631
Синева -тази салфетка наистина е трудна за работа но ти си се справила чудесно.Комплекта е станал много стилен.  bouquetИ в допълнение на съветите на Раковина за отливки от гипс може да ползваш стари метални форми за торти , таблички чинии с интересна форма .Аз тук съм използвала за форма една много стара руска новогодишна табличкаДействам с гипса като Раковинка но си правя малки порции .Сипвам чакам леко да стегне и си правя следващата, докато получа дебелина от 1-1,5 см.Това го прочетох при рускините , и е добре за начинаещи които още нямат усет за гъстотата на гипса.Прбвай няколко пъти и да не ти стане гипса поне е евтин. Blush
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/materiali-za-dekopaj.528621.22395279 ето пример за форма за гипсова отливка.

# 632
Браво сладурани,много сте хубави на срещата!
Благодаря ви милички за думите на съчувствие за злополучните амфорки,африканската се счупи изцяло,на синята се счупха дръжките , а на жълтата едно крайче от гърлото,я кажете дали ще стане поне на синята да сложа дръжки от глина .И аз обаче се успокоих че счупеното носи щастие,какво да се прави.
О Синева ,това синьо е страхотнооо.Наистина тази салфетка е трудна ,аз правих още в началото едно шише с нея и голям зор беше.Но ти си изработила перфектно!
Раковинче невероятна си,страхотна идея за отливане на сърчицата които са станали прелестни.Поздравления!
Хубава седмица желая на всички!

# 633
Юначки, а тези отливки до колко са трайни?
Нямам предвид да се замеряме с тях, но не им ли се слага нещо като "арматура" за устойчивост?
Примерно вграден бинт, марля или нещо подобно?
Щото се тествах на нещо подобно, но то се напука още при съхненето, а след това естествено се и счупи...

# 634
Синева, много нежно комплектче салфетката е много свежа и пролетна.
Гени, кратунката ти е много сладка аз сега съм на тема кратунки имам вече цяла дузина.
Благодаря на Раковинка за идеите и от гибс. Едно време продавах формички за курабийки имаше голям избор. Скоро не съм виждала такива newsm78

# 635
Честит Св.Валентин момичета,бъдете щастливи и обичайте се

# 636
Честит Празник Влюбени Приятелки!!!
Бъдете много,много обичани!И обичайте!
  txtloves
Една от моите любови сте ВИЕ(не съм .......)  Grinning Влюбена съм нещата,които творите,в добрината ви,в красотата и положителната енергия ,с която зареждате дните ми!!!!!!!  Two Hearts

# 637
Честит празник на виното и любовта, момичета! Обичайте и бъдете обичани и много, много щастливи!
Не успях да стигна до Софийската среща (за което много съжалявам), но разгледах снимките и.. си личи,че срещичката е била много приятна.
Свраче,бутилката ти е толкова красива и нестандартна ..с дъх на море и още нещо..Появявай се по-честичко при нас   bouquet
Дидия,чиниите са чудесни.Много хубав фон, много изчистени..Кутията ми е слабост с топлите си цветове и прекрасната изработка!
Вал,както винаги оригинални идеи и префектно изпълнение. Чудесно "нещо като органайзер" си направила от подръчни материали. Много стилно, много изпипано съчетание между двата мотива. Поздравления   bouquet
Геновева,амфорките са чудесни- нежни..  Hug Hug Hug.. не тъгувай за тях.. Сигурна съм, че те очаква нещо прекрасно.. Тиквичката ме плени..Страхотна идея  Peace
Раковинка,винаги се възхищавам на таланта ти да изпипваш нещата, но тези сърчица - собствена изработка увеличават талантите ти с още един   bouquet.. Добавя ли се нещо към гипса и водата, за да не са много крехки след като изсъхнат? И..лесно ли се отделят от формичките? (признавам,че никога до сега не съм пробвала, но идеята много ми хареса)
Има ли значение какъв е точно гипса?
Момичета..гипс- сатен..с какво се различава от обикновения гипс?
Синева,.......толкова интересни сини красоти си сътворила..синева..Изглеждат като .. върху много интересна форма.. Прелест   bouquet

# 638
Честит празник мили момичета!
Нека сърцата ви са все така изпълнени с любов и красота! Нека в очите ви свети винаги тази искрица!

# 639
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! БЪДЕТЕ ВИНАГИ ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ! Heart Eyes
Rakovina , Виванова  newsm51 благодаря ви за съветите, мисля , че с втория опит се получи , сега чакам да стегне и като /ако/ стане ще покажа.Simple Smile
Желая ви една прекрасна изпълнена с много нежност и любов вечер!  bouquet

# 640
Мумита, ако се замеряме със сигурност ще се счупят Laughing Не съм имала проблем с напукване на гипса, не знам защо при теб така се е получило. Формичките ми съхнаха около седмица, особено тези изтумбените. Имам чувството че като изсъхнат напълно стават по здрави, и доста по лекички.
Нищо друго не слагам в гипса освен вода. И аз си мисля, за по големи отливки дали няма да е добре да се направи някаква арматурка, но все още не съм пробвала. То идеи много, а времето не стига да се осъществят.
Аз покрай дръвчетата започнах да използвам гипса и да се уча да отливам. Ето ви един интересен линкhttp://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=512610&pg=5#512610 и още един подобен http://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=512614&pg=5#512614

# 641
  • тъгата в мен
Раковинка,цялата тема е много интересна Hug Аз,естествено веднагически кацнах в отдела"Декорации на бутилка"Има оригинални идеи,макар че,когато се декорира бутилката крачката да "цопнеш" в кича е минималистична Laughing

# 642
Раковинка  благодарности за отговора и линковете!  Hug
Вероятно грешката ми е била в дебелината на материала- било е по- тънко  newsm78
Ще се тествам отново, след кратко умуване  Mr. Green щото ми е голям мерак!
Успех ви желая дружино!  Heart Eyes

# 643
Момичета, отново страхотни неща,  Hug  bouquet
Отливките от гипс са страхотна идея и аз съм си мислела, но за малки фигурки, както при това което съм направила, но то е от тесто(брашно и сол) в случая  http://tini.snimka.bg/hobby/dekupaj.567846
Пожелавам успешен ден на всички!   bouquet

# 644
Раковинка, благодаря за линковете! А отливките ти са страхотни, идейни, изпипани, абе въобще..."6+"

Титинка, и твоите са станали много сладки!

Тъй като всички срещаме трудности при направата на качествени снимки, което скрива поне наполовина красотата на сътвореното от нас, ето един линк с оригинална и не много трудна за изпълнение идея за домашно студио / от рускините, разбира се Wink/:

http://www.livemaster.ru/topic/52687-fotobox-ili-kak-sozdat-foto-studiyu-doma

Дано да ви е от полза! Аз ще пробвам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт