ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 14

• 56 006
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
rumka_73 ,много кофти....слагай маска,аз така предпазих детето когато бях болна,бързо оздравяване!

# 61
Здравейте,
Имам нужда от съвета ви, защото съм много разтревожена. Моите дъщерички имат проблем, който тепърва предстои да разберем какъв е. Когато станаха на една годинка при падане започнаха да си гълтат езиците. Според педиатъра това било афектно респираторен гърч и не било сериозно и щяло да се надрасте. Те наистина спряха да го правят на около 3.5г. И така две години, ние решихме че проблема е решен. Само че тази Коледа, едната пак направи същото, но този път не падна, а каза че и е лошо. През деня я болеше корема.
Сега ни предстои да ходим при доц.Божинова, в София, 4ти км. Въпроса ми е към мамите ходили там. Тя ми каза да запиша час за еег, но не разбрах дали трябва да записвам след това час и при нея, въобще който е ходил да каже как протича прегледа при нея, защото ние сме от Шумен и не ми се иска да ходим два пъти. И ако някоя от вас има подобен проблем да сподели, защото ми е много притеснено, страшно се страхувам за децата си?
Благодаря ви предварително.

# 62
DidiPHug Hug Hug
Първо правите ЕЕГ то и след това консултация с доц. Божинова, тя въз основа на изследването, ще ви каже има ли нещо или не.
Пожелавам ви, най- искрено да е нещо временно и леко!  Hug

# 63
  • От липите до сините камъни
Здравейте,незнам дали тук трябва да пиша или някъде другаде,но имам нужда от съвет,става въпрос за дъщеря ми която е на 6г.от известно време все се оплаква от главоболие,ходихме при личната взехме направление за невролог,там ни назначиха ЕЕГ,направихме го,но резултата не беше много добър,и аз не ги разбрах точно какво показва,нещо като смущения или прескачания,след това ни изпратиха на ЯМР в Ст.Загора го направихме,резултата от там беше всичко е в норма,няма нищо тревожно,върнах ме се пак тука занесох изследването при невроложката,каза"Ми добре най-лошото го изключехме ЯМР е добре,но така или инъче ЕЕГ-то не е хубаво следете детето ако главоболието прадължи,ще ви пратим  в София на 4-ти км. при което аз отново изгубих почва под краката си,тъкмо се успокойх че ЯМР е добър,а преди да отидем на резонанса тя ми беше казал,че тези смущения в ЕЕГ при дете до 7-8 годишна възраст може да се считат като нормални в процеса на ръстеж на детето,много съм притеснена,какво може да е това нещо което ЕЕГ-то да дава някакво смущение,а с ЯМР да е всичко наред,нали той(ЯМР) е най-прецизното и точно изследване,направо не мога да си го обясня.Моля ако някой е наясно с тези неща или се е сблъсквал със същия проблем нека пише.

# 64
Може ли някой да ми изпрати на ЛС емайла на доц. Божинова опитвам да се свържа на стационарния телефон, но без успех.
Благодаря Ви предварително!

# 65
Арвена,доколкото знам ЕЕГ-то измерва мозъчната активност.ЯМР пък показва,ако има някакви мозъчни увреждания,които да са причина за главоболието.Има епилепсии,които протичат само с главоболие.Надявам се при вас всичко да е наред,но само специалист невролог може да каже със сигурност.

# 66
Vanq 66 , благодаря ти много. И аз се моля всичко да е наред с децата. Така съм се притеснила Cry На 16-ти ще ходим на еег и преглед при доц.Божинова. Стискайте ни палци.

# 67
  • От липите до сините камъни
dineva@mimi,благодаря за отговора  Praynig

# 68
Здравейте мамчета,

Пиша във вашата тема, защото в петък ще водя малкият ми син (3,5 г) на ЕЕГ. Ще го правят в будно и заспало състояние за да видят дали има епилепсия. Неврологът ни изрази съмнения, чащото докато го наблюдаваше по време на консултация забеляза, че за няколко секунди детето сякаш се изключва и гледа в нищото, но пък припадъци никога не сме имали.  newsm78 Та искам да ви попитам възможно ли е да се говори за епилепсия, ако става въпрос за такива кратки интервали от време ?  newsm78 Малкият често пада от стол, в седнало състояние, докато гледа телевизия например, но никога не е падал прав. Много ми е странно, дано вие да знаете повече по въпроса.

# 69
La vie en rose, самото ЕЕГ, ще покаже дали  детето има смущения във функцията на мозъка.
А епилепсията не е винаги, типичните припадания! Sad

# 70
  • гр.Гоце Делчев
La vie en rose много добре ти е отговорила Ваня,това което пишеш много прилича на вида епилепсия на дъщеря ми тя не изключва,но за1-2 минути слуша, и не може да отговори в началото на заболяването,което почна през пуберитета беше точно по същия начин както описваш.Стискам палци при вас всичко да е наред.

# 71
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug Наистина, когато не сме се сблъсквали с тази болест си мислим, че епилепсия значи припадък, с гълтане на езика и т.н. Ще видим какво ще покаже ЕЕГ-то, но аз не съм притеснена.

# 72
Добро утро, мами!  Grinning Включвам се напряко за да докладвам във връзка с решението ми да хрупам хранителни добавки за повече Л-карнитин. Ефект имаше ли, нямаше ли, не мога да определя, но да приемем, че са подкрепили тялото. Факт е обаче, че с малко насилствени разходки в моменти на мързел или  отпадналост, жизненият тонус се връща най-сигурно и за минути Simple Smile Последните дни са идеални за разхождане из паркове и градинки, разбира се, далеч от кихащите жертви на грипа  Ill В тази връзка, желая скорошно оздравяване на настиналите форумистки   bouquet

# 73
Мисля,че някъде чух,че по време на гърч при епилепсия,език не се гълта.ама кой го твърдеше.....и къде нещо забравих.просто самия факт ми направи впечатление.Дъщеря ми също не си гълта езика по време на гърч.

# 74
Здравейте,имам един въпрос/извинете ме,ако някъде има отговор,но аз не можах да намеря/за винетките-трябва ли автомобила да е на името на детето/в нашия случей/за да получим безплатна винетка?Благодаря и слънчев ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт