ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 14

• 55 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Ямбол
Искам да ви благодаря, момичета, за съдействието и покрепата. Благодаря, че ме насочехте към кого да се объренм в София. В края на юли бяхме в "Св. Наум", прие ни д-р Димова, правиха ЕЕГ на дъщеричката ми, което отново не показа проблем. Изписаха ни с диагноза "Пароксизмални пристъпи - вероятни епилиптични пристъпи". Назначиха и лечение с Конвулекс, което ако желаем можем да започнем. В началото на август бяхме при Божинова, после при Литвиненко и Христова. В общи линии, положението е гранично /детенцето ми е с два пристъпа/, и диагноза Епилепсия не може да бъде поставена категорично. Според Литвиненко и Христова не е нужно да започваме лечението. Но ако /не дай си,боже/ се случи трети път - нямаме друг избор. Сега си ходим с диазепама в чантата и се молим да не се случи нещо...
Поожелавам на всички ви здраве и много спокойни дни, и много, много хубави новини в темата

# 706
Здравейте на всички!До сега не съм писала,но почти изчетох цялата тема и видях,че тук сте като едно голямо семейство и се познавате добре!Искам да ви разкажа и нашата история!Дъщеричката ми е на 2г. и 7м. и е с диагноза епилепсия и стационарна хидроцефалия,още не може да ходи сама и не говори!Когато беше на 9 месеца получи първия пристъп с отклоняване на погледа в едната посока и беше в това състояние над 30 мин.,но интересното при нея е че тя ги получава през 5-6 месеца!Ходим при Литвиненко,пие Конвулекс!Незнам вече какво да си мисля,защото тези пристъпи не са чести,но тя изостава в раэвитието и това ме притеснява най-много!Незнам дали да сменим невролога или ако отидем при друг той няма да ни обърка съвсем...Моля някой за съвет,защото виждам че повечето от вас са сменили доста лекари,но незнам дали им е помогнало.Дали и при нас не е сбъркана диагнозата или цялото това изоставане е отражение на пристъпите и приема на Конвулекс!Незнам,незнам просто сърцето ми се къса Cry!

# 707
Здравей Сани и при нас пристъпите са много рядко но за съжаление изоставане в развитието има казват че е от лекарствата но...колко е вярно не се знае .В началото и ние обиколихме доста лекари но когато вече окончателно се установи диагнозата-епилепсия се спряхме само един лекар да следи състоянието.Литвиненко е добър невролог-много мами ходят при него и са доволни но за твое успокоение направете консултация и с друг специалист след като се притеснявате дали не е грешна диагнозата.

# 708
sani83, от нашия опит бих ти препоръчал да се консултираш и с други лекари. Ние от 1месечни сме на конвулекс, и въпреки че скоро, ако всичко е наред предстои да го спираме също имаме изоставане. Ние сме ходили при доц. Иван Чавдаров за преглед за ДЦП, за хидроцефалията (имаме по ЯМР лекостепенна вътрешна) при К.Георгиев, при Захаринов и Цеков и за епилепсията само при Литвиненко, защото да чукна на дърво нямаме пристъпи и ЕЕГ-тата са ни в норма. Но щом при вас нещата не се подобряват, моят съвет е не губете време и направете консулт и с други. Добре е да имате скенер или ЯМР, но щом имате диагноза хидроцефалия сигурно сте правили. Друг е въпросът, че като ти наредят различни диагнози и лечения, в крайна сметка изборът пак остава в теб... 

# 709
Благодаря ви,эа бързите отговори!Според мен малката се подобрява,но резултатите идват бавно!Иначе е много живо дете,обича да играе с играчки и напоследък много иска да ходи,а и аз я тормозя само с една ръка!Преди 3 месеца ходехме и на рехабилитация при д-р Петрова,но този половин час при нея ми се видя недостатъчен,эащото тези упражнения които и правеше аз мога да ги правя и си ги правим и сега вкъщи,затова се отказахме!Незнам само как е при вас и при другите дечица с такива проблеми,всички ли имат забавяне в развитието?!Лежали сме и в отделението по генетика-всичко е наред,ЕЕГ-то също и е добро,скенер сме правили и се установи тази стационарна хидроцефалия,за коята Литвиненко каза че няма да се развива,но мен ме притеснява... Thinking.Питахме го дали да не направим ЯМР,но беше категоричен,че не е подходящо заради упойката,а и при нас всичко било ясно!Моля Ви кажете ми как е при вас и според вас кое е най-доброто което може да направи един родител за своето слънчице Hug

# 710
Сани, писах ти на лични. Но относно рехабилитацията има различни методи, но трябва да се съобразят с епилепсията и с двигателното развитие на детето. Аз пак препоръчвам Чавдаров. Много трудно се намира добър рехабилитатор. А за хидроцефалията задължително консулт с неврохирург, и то не с един, а поне с двама, трима.

# 711
Честит 15-ти септември  !

# 712
  • София
Честит 15-ти септември  !
Благодаря, честит първи учебен ден и много късмет на децата  Hug

Може ли да ми дадете някакви координати на д-р Славкова от св. Наум. Ако може телефон и адреса на кабинета й в Люлин. Не намерих нищо в нет-а.

# 713
На добър час и успех през новата учебна година!  Flowers Four Leaf Clover Да е лека и безпроблемна, както за специалните деца, така и за борбените им родители!  Flowers Four Leaf Clover Praynig

# 714
  • гр.Гоце Делчев
На добър час на първолаците и всички останали ученици през новата учебна година и да носят само хубави оценки на родителите си.

# 715
   Честит първи учебен ден. smile3529

Желая щастливо детство на нашите деца. dancing
Желая човещина и търпение на учителите както и много успехи на нашите дечица.
Желая и на нас -търпение и сили  към обучаващите и децата ни.
На добър час .  bouquet

# 716
Позамря темата, явно покрай грижата за учениците. Дано са добре всички дечица-и малки, и големи!

Искам  да питам тези, които вземате Конвулекс. До предният месец ни се полагаха по 2 опаковки месечно, за които доплащахме по 3 лв и нещо. Този месец (вчера) моят мъж като е вземал от аптеката (все една и съща) не са искали да се доплаща нищо. Вие как го вземате, доплащате ли? Нещо ново ли е влязло  в сила или досега ни е лъгала въпросната аптека?

Маминка сладинка, излязохте ли от болницата?

# 717
Може ли да ми дадете някакви координати на д-р Славкова от св. Наум. Ако може телефон и адреса на кабинета й в Люлин. Не намерих нищо в нет-а.

София ж.к. ,,Люлин"
Бл.608 вх.Б ет.1
сл. тел. 02/8240045
понеделник, вторник, четвъртък, петък
16.00-19.00
Това ми е информацията, но от 2г. опитай дано е актуална!

# 718
  • София
Елл, давам ти актуална информация, защото има някои промени от преди две години:
София ж.к. ,,Люлин"
Бл.608 вх.Б ет.1
сл. тел. 02/8240045
0888718164
понеделник, вторник, четвъртък
17.00-19.30
  Да допълня, че това е блока зад магазин Бързаков . Ако се обаждаш на стационарния телефон да знаеш, че в този център работят две докторки Славкова- едната педиатър, еднатае нашата. Ако ходите гледай да си там към 16,30, за да сте първи. Няма много хора, но всеки стои вътре минимум по половин час и дори двама човека да са преди теб много ще се забавиш.

Ние правихме чернодробни изследвания- в норма са, АСАТ е в горната граница на нормата, а АЛАТ си е даже под средната. Не съм се обаждала на Славкова, дано не е проблем, че е в горна граница единият ензим. Иначе всичко друго е ок, даже хемоглобина, който обикновенно се движи около 100 сега е 128. Е, малко му помогнах на хемоглобина с бабини илачи Laughing.
 Освен това детето почти спря да се напишква, косата и вече не пада.

# 719
  • София
Благодаря ви много за подробната информация  Hug

Общи условия

Активация на акаунт