Декемврийчета 2010 № 2

• 25 002
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Бебешондел, разбирам. надявам се да не съм прозвучала критично, питах те защото ми стана интересно. Сестра ми примерно къпеше малкия 2 пъти в семицата и той милия постоянно беше с разни обриви заради това нещо. Сега тя като ме вижда мен колко я къпя малката и разбира каква грешка е било това... Истината е, че всеки случай си е отделен и всяко бебче си е различно Simple Smile

Нашия педиатър е с такива виждания - късно захранване, само на кърма до 6тия месец, къпане веднъж седмично (първия месец само с вода), иначе си мием дупе на всяко къпане.

И като казах къпане се сетих че говорихте за ванички. Нашата е супер удобна и мога да я къпя сама и дори когато не е паднало пъпчето: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3661 Взехме си я от продавалника на мног хубава цена
А шезлонга ни е този: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2880 Пак от продавалника на много хубава цена. Едва свалям баткото от него  Joy

# 601
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Ние днес се прибрахме от RIU SPA Resort Правец - страхотно е , а спа -то е страхотно. Времето беше много приятно - студено, но чисто Simple Smile.

Относно захранването - аз съм изцяло за късното - 6-ти месец. При деца хранени с АМ захранване в 4месец, при такива с кърма 6 месец.

Ние се къпем всяка вечер във ваничка със сапунче на Бюбхен.

И аз се интересувам за мнения за тази ваксина ROTAFIX  - знам че в щатите е задължителна и се препоръчва при много малки бебета.

# 602
poli.t, аспиратора не се препоръчва за толкова малки бебета. Аз слагам физиологичен разтвор преди всяко кърмене и 1 или 2 пъти на ден след разтвора и чистя нослето с памук направен като фитилче и като се върти вътре излизат учудващо големи неща за толкова малко бебе. А и плюс това с памука може да се вкара дори 2-3 см навътре в нослето без това да засегне нещо.
Другото супер ефикасно нещо, което оправи хъркането на носа, което звучеше ужасно, аз си виках какво стана с това дете, все едно има синузит и цялото чело и е пълно и едва диша от сополи е слагането по няколко капки кърма в носа няколко пъти дневно. Хъркането спря след 1 ден слагане. Wink

Защо да не се препоръчва за много малко бебета? Моля да се обосновеш. В листовката даже не пише такова нещо. И ние ползваме и не виждам защо да е вредно, пробвала съм го на мен и нито е гадно, нито опасно.
За капането на кърма в нос и уши се писа много пъти че  кърмата е развъдник на бактерии (нормално, нали е мляко) и не е препоръчително. Особено пък в очи... аман от бабешки методи. Лошото е че много момичета тук попиват писаното и като нищо ще приложат тези методи които по скоро биха навредили на бебето. А моят Вальо като повръща през носа значи е равносилно дали ще му капя кърма в носа, но не е спрял да хърка, така че едва ли от кърмата в носа ще спре да хърка.

# 603
здравейте, мацки Simple Smile

Ние днес се прибрахме от RIU SPA Resort Правец - страхотно е , а спа -то е страхотно. Времето беше много приятно - студено, но чисто Simple Smile.

Цвети, как успяхте с малкия да отидете???  #Crazy Браво на вас, супер! аз не мога да си го представя с нея... за момента май сме си за вкъщи с тия плачове...

# 604
  • София
Кали, в началото и на мен ми се струваше невъзможно, но нещата се развиха бих казала перфектно. Е ние с таткото се редувахме и бяхме плътно с бейбифона, ако сме заедно и Гоги спинка и така. През нощта нещата бяха повече от нормално едно хранене и сутринта в 7:30 се събуди момчето. Там около езерото е много добре уредено с алейки и пейчици и една чистота ...

# 605
⅞ ...and Happily Ever After, за аспиратора ми го казваха на курса за подготовка за раждането, след това в болницата педиатрите и акушерките, и моята педиатърка и роднината  ми педиатърка. Едва ли всички казват грешни неща. Просто всичко е още мн нежно и деликатно и всяко едно неправилно докосване на нещо може да се превърне в сериозен проблем. А бебета шават постоянно, поне моята и просто няма начин да ги накараш да стоят неподвижно, за да е сигурно с аспиратора. Недей да вярваш на всичко, което пише на листовките. Все пак това си е бизнес и никой няма да ти продава продукт, който е за "0+" и вътре да пише, че все пак това крие рискове за ползване при новородени. Затова аз лично се доверявам на педиатрите с десетки години опит, а не на компании производители на детски колички и т.н., които ей така между другото правят и аспиратори за бебета.

За кърмата в носа при моето бебе помогна веднага, затова го споделих. Други методи да се спре хъркането е бебето да се слага да спи под наклон от 45 градуса, както и да не е мн сух въздуха в стаята.

# 606
VANQ STOEVA ние също пием чайчето на ХИП.Моят бебчо го харесва,но пък вода не иска да пие.
От чая може да пие по 100 мл.на ден,не се притеснявай чайчето не запича.Честита ви втора месечинка.

ЗА КЪПАНЕТО ние се къпем всеки ден,но сме пропускали 2-3 пъти.Използвам душ гела на Бюбхен и после мажа с олиото също на Бюбхен.

ЗА ЗАХРАНВАНЕТО мисля да следвам съветите на нашата микропедиатърка,а тя е за по-късното захранване.Моята дъщеря е захранена по старата схема,т.е с по-ранното захранване.Кърмех я до 6 месец,а после преминах на кисело мляко,защото не приемаше никакво АМ,но това беше преди 9 години.Нямаме никакви алергии.

# 607
Цвети, пак браво Simple Smile Явно ние не можем да се организираме като хората Simple Smile а сигурно е възможно...

За къпането и ние се къпем почти всеки ден... пропускали сме някой път ако сме кисели много или не ни се напаснат часовете за ядене...и стане много късно. Около 7-8 ч къпем, първо правим гимнастика, после къпане и след това масажче. Добре че Добра сподели за сешоара та вече е по-лесно... Почти се нях отказала от масажа заради реването след като я извадим от ваната Wink Къпем я само с водичка или с малко Мустела шампоанче с лайката дето е. После масажчето го правя със зехтинчето и да чукна на дърво кожичката й засега е идеална. В началото я мажех с Мустелата лосионче, но зехтина е голяма работа!

# 608
  • Морска приказка
Здравейте момичета.
7/8 ЧРД на каката (на патерици честитя  Blush) Да ти  е жива и здрава и да гледа мъника  Simple Smile
Днес пък нашето тати има рожден ден  Simple Smile
Ние се къпем всеки ден, даже в момента тече процедурата  Wink, та  уж по-лесно да се приспим след това. Мия я само с водичкаи 2 пъти в седмицата с шампоанче на Нивеа. И аз като Калинчето правя масаж с преварен зехтин след къпане и кожата ни  е мн добре  Wink
Аспираторче имаме подобно, но все още не съм го ползвала, чистя с клечица и сребърна вода нослето, когато се налага.
Утре ще ходим на чиста молитва и се надявам само да не ми измръзне буболечето, че бая студ навън, а сме за 10 часа, че после ще изпараме бабата.
Много ми е терсене, че майка си тръгва утре. Незнам как ще се справям сама, не че немога ама си беше бая помощ в домакинството и можех да поспивам и излизам за малко  Sad

# 609

Много ми е терсене, че майка си тръгва утре. Незнам как ще се справям сама, не че немога ама си беше бая помощ в домакинството и можех да поспивам и излизам за малко  Sad

Дани, и аз съм полудяла. При мен пък е баба ми, на майка ми майката... тя е доста млада, а е и лекар, та помага много повече от майчето и свеки взети заедно  Joy Просто е много спокойна и винаги знае как да реагира жената. Постоя доста дълго време, тя направо върти цялото домакинство, готви жената, а и за малката помага. Да ти кажа аз и така едвам смогвам да изляза за половин-един час и то рядко засега. Просто бебка е много обсебваща и никак не стои сама в леглото или нещо друго, все иска на ръце и това ми поглъща цялото време, за да не плаче. Аз писах тези дни... едвам се изкъпвам сутрин  и хапвам от време на време... и то добре че баба ми ме насилва, иначе няма да се сетя цял ден... Вече си върнах старите килограми, даже май ще отслабна повече отколкото трябва... Оказа се доста тегаво. дано стане по-добре като минат коликите.

# 610
  • Ямбол
Аз къпя абсолютно всяка вечер след 7:30
Обикновено я събуждам и си е спокойна и много и харесва.Винаги я сапунисвам,после я мажа с олио,масажирам,гимнастика,обличам,суша коса и кърмя.
Ако я чакам да се събуди за къпане,става нервна и неспокойна от глад.
От 4 дена и давам чай,който варя от копър,анасон,кориандър и ревен за колики.
Подслаждам със няма и половин ч.л.кафява захар.За мое огромно учудване го хареса изключително много.А водата и се гади направо и плюе.
Купих го за мен уж,чрез кърмата да го приема ,но реших да пробвам да и дам.
И действително много я успокои,просто не се налагат капките за колики да и давам.
Цял ден и вечер кротува.
Започна чак и на 5 часа да се буди.
За захранването-живот и здраве ,ако си имам кърма,не мисля преди 6-я месец да и давам нищо друго.
Никой няма да слушам.
А и,то ще се падне летния сезон,морета ,почивки,отсъствие от дома,та ще видим.
А като за начало,не ми се ще да са купешки пюрета.Предпочитам аз да и правя.

# 611

Много ми е терсене, че майка си тръгва утре. Незнам как ще се справям сама, не че немога ама си беше бая помощ в домакинството и можех да поспивам и излизам за малко  Sad

Дани, и аз съм полудяла. ... Оказа се доста тегаво. дано стане по-добре като минат коликите.

Момичета, бъдете уверени, че като отанете сами с детето ще се почувствате много по-добре, по-уверени и по-организирани  Peace
Баби и тем помощници колкото и да помагат, отнемат от самоувереността на младата майка.
А като минат 2 седмици пишете така ли е  Wink

# 612
Момичета, бъдете уверени, че като отанете сами с детето ще се почувствате много по-добре, по-уверени и по-организирани  Peace
Баби и тем помощници колкото и да помагат, отнемат от самоувереността на младата майка.
А като минат 2 седмици пишете така ли е  Wink

Peace Подкрепям напълно.В момента ми е напълно достатъчно само това че татито ме отменя през ден да изляза за по час-два.

# 613
Ние също къпем бебо всяка вечер (между 20.00-21.00) с душ гел за коса и тяло на Хип ( преди това с Бюбхен) После мажа с олио на Бюбхен или с мас...Досега не сме имали никакви кожни проблеми!

никид съставките за чая отделно ли си ги взимаш , или има такъв чай комбиниран ?

# 614
Аз пък нямам никакъв проблем с увереността, но помощта от майка ми ми идва много добре.
Естествено, че можеш да се справиш сама когато се налага, но не е нужно да проявяваш героизъм в мирно време ако има кой да ти помага и да тя отменя за някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт