ЯНУАРЧЕта, Честит Първи Рожден Ден!!!!

• 32 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
ЧРД на Моника!
Останаха ни още няколко рожденничета!

# 316
Бурито, благодаря по-добре. Hug Не ми е студено, само кашлям доста. Като стар пушач съм. hahaha
 Аз скоро правих торта с рула става бързо и даже моят капризен мъж я харесва. Взимаш две шоколадови рула, една кофичка сметана и една течен шоколад. И един желатин плюс няколко бисквити закуска. Режеш рулата на кръгчета не много дебели и редиш по дъното и стените на кръгла купа, постлана с фолио. Разбиваш сметаната с шоколад колкото си решиш, разтваряш желатина, слагаш го към сметаната и изсипваш върху рулата. Отгоре редиш бисквитите, може да ги натопиш закратко в сок, компот или течна сметана ( аз имах останала от друго та затова) така че да стане като горен блат. Слагаш в хладилник за няколко часа да стегне и обръщаш на тавичка или чиния за торта така че бисквитите да са отдолу. Ако обичате банани или други плодове можеш да сложиш преди да изсипеш крема. Аз да оползотворя течната сметана я разбих с още малко шоколад и замазах тортата като я обърнах.
ЧРД НА МОНИКА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА ОЩЕ ДЪЛГИ  ГОДИНИ!
Много съм нахална знам,  Embarassedама ще споделите ли пак рецептата за течен шоколад с АМ защото отворих едно, ама Тони въобще не го и опита , а изтекоха четирите седмици, които му дават отворено. Мерси предварително- Може и на ЛС.
Хубав ден!

# 317
  • София
Здравейте и тук мами,

Трудно ви изчитам, защото моя компютър се счупи и още не сме го подкарали съвсем, а от този на таткото само през деня мога да влизам, а през деня е трудна работа... Simple Smile

Тук съм пропуснала много рожденници, затова няма да изброявам имена, само да им кажа Честит Първи Ден Ден! Да са живички и здрави и да растат безгрижни и весели!

Катинче, радвам се че са ти харесали бонбоните! И аз мисля пак да направя! На мен обаче страшно ми хареса Тарт-а с чери доматите... мммммм!

За разходките на вън - не излизаме всеки ден, а си трябва за здравето е по-добре да се диша свеж въздух (не смея да кажа "чист"Simple Smile) И нас ни спират само мъглите или силния вятър... а тук редовно е мъгливо! Иначе многократно четох по пейките книжка тази зима  Crazy С таткото събото-неделно си правиме хубаво кафенце и също висим в парка докато Даная спи, но това се случва рядко покрай студовете де... Сега чакам тези събота и неделя го дават по-топличко.

И мен ме мързи да се преброявам, но ще обърна внимание тези дни! Незнам как ще пускам непознати хора в къщи, като сме сами с Даная, това вас не ви ли притеснява? Ние нямаме и шпионка даже, а ми се струва, че покрай тези преброявания може да тръгнат и доста представящи се за такива крадци и други такива субекти...!

Добре дошла на Петя  Hug Чудесно е че пътувате толкова! Ние като Даная беше малко бебе се чудехме как да стигнем до Плевен (два часа път с кола), защото ако Даная не спи е страшен рев до истерия... Общо взето пътувахме само на кратки разстояния... И аз мисля, че децата обичат да пътуват, макар и да има теория според която колкото по-малко е детето - толквоа по-стресиращо му действа пътуването и промяната, обичали си били да са си в къщи и да имат константа така да се каже... но не съм го забелязала с Даная, не и по този начин. Определно се успокоява в къщи, като си е на "познато", но много се радва, като ходи и на нови места! А аз обожавам да пътувам и просто не се чувствам добре, ако не попътуваме малко... а покрай тази нон-стоп работа сме като затворници. Завидях ви малко за Германия, много ми липсва, като бях малка пътувахме до там с нашите всяка година почти!

buritu - много са ти свежарски постовете  Mr. Green И Даная така обича да "виси" на  цицата, като я дърпа все, но аз й давам да цока по-често легнала и ефекта не е чак толкова провисващ май  Laughing 

Мамо Це - и аз сутрин се боря за още малко сън, но Даная веднага почва да ме дърпа за косата или да ми бърка в носа  Mr. Green Аз въпреки всичко се доизлежавам... е много ми е трудно да ставам сутрин и май ще науча и Даная да се излежава така, ама какво да се прави!

И ама какви са тези тортени разговори сега!!! Амаха  Naughty

Отплеснах се!

# 318
ЧРД НА МОНИКА, ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, ДА РАСТЕ МНОГО УСМИХНАТО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ   bouquet
buritu  не си сама- ние от вчера сме на крак от 7:30 ч.  Rolling Eyes Като се има предвид, че легна в 24 ч.  Shocked Ужас- той като си легне по- рано и спи повече, като легне късно спи по-малко, напук на всички правила, че трябва да е обратното  ooooh!
renxy  да оздравяваш бързо  Hug А ти май си пуснала ето тази рецепта нали http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.0 ? Аз също я правих за РД и наистина крема става много вкусен, всички я харесаха. С изключение на милия ми мъж, който изобщо не беше очарован и каза, че си има вкус на рула  hahaha На другия ден обаче, твърдеше, че крема наистина е много хубав и тортата всъщност не била толкова лоша  Joy Той обаче си остава фен на Покрива с крема сирена по рецепта на Natalyna  Crazy
Azulla много се радвам, че се разписа в темата  Hug Изобщо не се притеснявай - тук е място за споделяне на всичко което ти е на сърцето и душата, а и най- малкото човек се успокоява като види, че нещо което го тревожи или притеснява се случва и на други  Hug
Мамо Це а блатовете един по един ли се пекат във фурната или заедно ? И как разбираме, че са готови?

# 319
И мен ме мързи да се преброявам, но ще обърна внимание тези дни! Незнам как ще пускам непознати хора в къщи, като сме сами с Даная, това вас не ви ли притеснява? Ние нямаме и шпионка даже, а ми се струва, че покрай тези преброявания може да тръгнат и доста представящи се за такива крадци и други такива субекти...!

Уики, пребройте се електронно, до 9-ти февруари е срока, след това тръгват по домовете. И ние поради същата причина, която си изтъкнала, се преброихме по интернет.

Ренкси
, ето рецептата, бях си я копирала от Олемале: 1 пакетче краве масло, 2 ч.ч. сухо мляко, 6 с.л. какао, 1 ½ ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар /може и по-малко/, ванилия , сок от лимон.
Какаото и сухото мляко се смесват и се бъркат, докато се разтрошат всички бучки. Водата се слага да ври със захарта докато се разтопи. Охладената вода постепенно се добавя към сухото мляко и какаото плюс маслото. Цялото количество вода се добавя бавно към процеса на разбиване с миксер, за да не станат бучки. Накрая се добавят ванилията и лимона. Разсипва се в купички и се оставя на хладно в хладилника.
Аз веднъж го правих, но стана доста сладко и моите не искаха да го ядат. Затова може да намалиш малко захарта.

# 320
  • София
Да се отчетем, че отдавна не сме го правили, а днес бяхме на ДК Simple Smile Мадамата е 9,060 кг. и 79 см. Simple Smile Манекенка каза педито Simple Smile Сложиха ни и ваксината... мноооооооооооого боли Sad Горкичката такъв рев...

Аз да питам за преброяването тези които сте се преброили в интернет как става, че не ми е ясно?  Всеки член от семейството ли трябва да попълни отделен екземпляр или примерно ако пиша, че живеем 6 човека се считат и те за преброени в един екземпляр !?!?  newsm78 Нали съм си русичка помагайте  Mr. Green

# 321
ЧРД на Моника! Здраве и късмет!
Никикол, Дани, благодаря, преброих се и аз по интернет, то си пишело подробно как да се попълва, но кой да прочете. Барби, една анкетна карта се попълва за цялото домакинство, което живее на адреса. www.nsi.bg/census2011/spagebg.php?SHP=3   Тук се регистрираш и ти изпращат на ел.поща парола, с която можеш да влизаш колкото пъти искаш( ако ти се налага да прекъснеш попълването). Ваксината за шарките ли сложихте? Ние трябваше на 31-ви, но я отложихме заради грипната епидемия и ще е другата седмица.
За разходките, аз я извеждам около обед, когато е най-слънчево, понякога без количка само да я поводя зад блока да походи и да погледа. Вземам си кафе от една машина там и й е голям кеф да ми рови из кафето с бъркалката. Е така се налага й да я понося, но нали уж казват че децата така се закаляват с редовен престой на чист въздух и гледам поне докато съм майчинство да я извеждам, че после не знам как ще ми я гледат през деня. Това от Нова Година де, преди не смеех.
Цитат на: veselyshko
Ужас- той като си легне по- рано и спи повече, като легне късно спи по-малко, напук на всички правила, че трябва да е обратното  ooooh!
И при нас е същото и продължава така трудно да заспива и да няма никакъв режим на сън. И това при положение че на 3 месечна сама си изгради режим, без въобще да се намесвам и спеше по цяла нощ. Днес сме будни от 6:30, а в момента спи в ръцете ми.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 17:10 от sisi1974

# 322
  • Стара Загора
sisi1974, голяма ранобудница е твойта мома. Rolling Eyes Ники яде около 7ч и веднага заспива чаааак до 10  Laughing Много съм доволна, че поне си изпивам кафето на спокойствие, поровя се в интернет, сутринта е моето време. На обяд заспива около 14 ч и спи 3 ч Laughing Дето вика една приятелка "как ги дресираш твоите деца да спят сутрин до късно незнам, и каката така беше, сега и малкия"  Wink Дресирам - те са си такива поспаланковци като баща си  Mr. Green
За излизането - напоследък излизаме всеки ден за около 1-2 ч, вземаме храната, поразходим се. Студено е, но поне слънчево. И сега като гледам че е 17.30 почти а е светло и ми става едно хууубавичко, замирисва ми на пролет въпреки ниските температури. Незнам вие как сте, но на мен много зле ми влияе на настроението ранното стъмняване.
Айде, хубава вечер, че много се отплеснах  Party

# 323
Сиер, силно се ококорих  Shocked Shocked Shocked. Как така спи до 10.00 ч. Браво! Моите и трите приличат и на мен и на баща си. Т.е., аз обичам вечер да стоя до късно, и те така, /сутрин ми се спи и съм ужасно кисела/, а пък баща им си ляга с кокошките и става в 5 ч., не защото се налага, излиза чак в 8 ч., просто си се е наспал и си става  #Silly и децата са също като него. С една дума - лягат късно, стават рано...... Шантава работа  hahaha hahaha hahaha.

# 324
  • Стара Загора
Сиер, силно се ококорих  Shocked Shocked Shocked. Как така спи до 10.00 ч.
Ми така е. Лятото ще му развалям режима - няма да излизаме в жегите я!
Аз съм "чучулига" - рано ми се приспива, но и рано ставам. Не помня да съм ставала след 8.30ч преди, сега ставам в 6.10 да пия кафе с мъжо, да изпратя щерката на градина и така, вечер в 22ч вече гледам, но 2 не виждам 1-3-1-3  Mr. Green

# 325
С една дума - лягат късно, стават рано...... Шантава работа  hahaha hahaha hahaha.
Аз си мислех, че само Анди е така - сега ми е по- спокойно вече  Crazy
sisi1974  нашите сладурковци продължават да са в синхрон с липсата на режим и хубав сън- какво ще ги правим незнам  ooooh! ooooh! ooooh! Андрей никога не е спял по цяла нощ- броят се на пръстите на ръцете ми тези пъти- но пък си лягаше преди навреме- 21:30-22:30 и спеше  докъм 8:30ч. По едно време за кратко заспиваше късно и ставаше късно сутрин и аз се наспивах. Общо взето и преди като легнеше късно пак спеше по- малко и ставаше рано, но това беше инцидентно- като не сме си били вкъщи или пък през деня сме били навън и е спал малко. През другото време си спеше нормално- сега какво е това чудо незнам  ooooh! Освен да ги съберем на едно място и едната вечер аз да не спя, другата ти незнам какво да направим  Crazy Joy

# 326
Сиер, силно се ококорих  Shocked Shocked Shocked. Как така спи до 10.00 ч.
А аз не само се ококорих, ами направо си завидях /не/благородно. На фона на нашия един час спане за целия ден, твоя Ники е направо разкошотия. Сиер, ти затова имаш време да кулинарстваш толкова много   chef. На мен неспането ми е оправданието, че не съм сготвила Laughing.

# 327
  • Ловеч
Добро утро ; ))))
Колко съм назад.... последно съм писала в другата тема, а тази е с 22 страници. Нямам навика да влизам и тук...

Ще попрочета малко докато Далия още спи, а аз станах в 7 без 15... луда работа.

Далия ляга към 22-23  и става към 09:30-10, но много се върти това дете. А последните дни много се обръща да спи по корем, а после не може да си премести 1 ръчичка и се буди...

Вече категорично се отказа от яденето нощем, АМ пие само преди да заспи  вечер и то не винаги го иска.
Има ли определено време през, което трябва да пие АМ ? Има кутия и 1/2  ХИП и се чудя после да купувам ли.
На 22 сме на контролен и ще питам и педиатърката.

За излизането - излизаме за по 30-40 мин когато е много студено, а, като е по-топло седим и по 1-2ч.

Искам лятооооооооооооооооооооо  Heart Eyes

Хубав и слънчев ден на всички ; 0)

# 328
ЧРД на Стефани на Пухинка! Да е здрава и усмихната!
Момичета, вайкането във форума помогна, Стефани заспа снощи към 21:30, призори изпи едно шише мляко ио чудо още спи. Това не е било сигурно от месец. Иначе сутрин понякога минава номера да се приспи с млякото, понякога не, но чак до десет не й се е случвало. Аз нямам претенции че ме буди сутрин, нека да спи когато й се спи, но поне да е достатъчно и да има някакъв режим, че е много изнервящо да започна нещо и се чува уа-уууу. А и тя като не си доспива се изнервя, още повече не може да заспи, само мрънка и пада постоянно.
Веселушко, заповядайте, може пък като са си компания да спинкат.
Днес ще имаме гости, племенницата не е на градина и казах на дядото да я доведе да си поиграят. Стефани много се заиграва с тази кака.
Ив, поне аз до колкото знам след годинката АМ може да сезамени с кисело или прясно мляко, ако детето не е алергично, но е важно да пие млечни все пак. Моята мома пие и кисело и прясно, но си предпочита АМ и си пийва от него, повече от нормата по кутиите.

# 329
  • Стара Загора
На мен неспането ми е оправданието, че не съм сготвила Laughing.
Основателно при това! Аз не мога да издържам на недоспиване и на другия ден съм абсолютно неадекватна, така, че те разбирам. Hug

А, добро утро сега.  kaffeetrmker_2 Моя момък яде в 4ч сутринта. Явно зъб ще избива, забелязала съм, че тогава се буди да яде. Пък и какви лиги точи ...чудо.

Я, да питам аз има ли други пристрастени към АМ? Пристрастени кърмачета - бол, ама моя само АМ признава, аз като беше бебе не съм купувала толкова кутии, яде  и друго, но види ли шишето умира от кеф и веднага се намества легнал да яде.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт