ЯНУАРЧЕта, Честит Първи Рожден Ден!!!!

• 32 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро Simple Smile
Сиер мерси за кафето, одобрявам  Mr. Green

Ами за зъбките и аз гледах по схемите, че като излязат 4 горе и 4 долу и излизат кътници, може да се прескочат кучешките, но при нас са 2 горе и 2 долу само, т.е. прескача 2 или 3 зъба до кътника ( не успях да видя първи или втори кътник е)  Rolling Eyes
И пак имахме от онези нощи с много рев и висока Т, в крайна сметка си постелих в нейната стая и заспах преди нея  Tired Наложи се пак да й дам Нурофен и да намажа зъбките, иначе не можеше да се успокои, по едно време и аз щях да плача с нея  Sad

За ново заглавие предвид темпото на писане предлагам "Януарчета - пролет/лято 2011"  Mr. Green

# 721
Ееее, Нели, доста оптимистично това пролет/лято, аз по-скоро го виждам до към есента понеже лятото ще са всички по разходки и на никой няма да му се пише в жегата Mr. Green
Макар че знам ли с тези кафета на Сиер може и да се поразмърдаме tooth

И ние сме в няква зъбна криза, снощи се борих с нея да мажа венци, че тя не дава и май нещо напипвам горе ама не разрешава да видя дивачето. Та май от мазането спа доста спокойно и успях и аз да поспя. Обаче пък все така почти не яде. Види ли ме с лъжицата и врещи все едно я коля. Иска сама и това е. Сутринта се мъчи горката с една лъжица ама не може милото да я държи добре и носи към устата, а то пада по земята. Взе втора лъжица в другата ръка и гребе ли гребе, а то пада. Накрая се наведе и пробва с уста ама от кухнята направили едни спагети болонезе дето се изплъзват все и накрая си остана гладно горкото. Посука и заспа. Освен да я уча по-упорито вече да работи сама с приборите, че явно нямам шанс аз да я нахраня. Толкова упорито на кой се метна тва диване.

# 722
  • Ловеч
Здравейте момичета,аз също не съм писала отдавна,но в къщи едни ремонти по никое време а и нищо ново няма.Симеон е все така палаво  детенце,само се чуди каква нова пакост да измисли.Докато беше по топло излизахме навън,голяма игра пада с другите дечица Joy,много са забавни,всичките на неговата възраст и се калатят като патенца.
В новата тема дано да бъдем по активни Laughing

Засега лек и спокоен ден от нас Hug

# 723
Да и  нас ни мъчат зъбите чакаме 12-я(предкътника долу в дясно),кучешките и те са почти до венеца малко им остава да пробият.Вчера на обяд давах Нурофен та спа.Обаче голямзор с яденето-през нощта си изпива айряна към 300мл(ако не иска да вечеря за заспиване пие пак толкова) в резултат на това памперса пропусна малко та се преобличахме ама то кой пампер би издържал тези течности.До обяд  хапна около 180гр грис и няколко къшея със сирене и кремвирш и това ни е яденето.Дай и да пие чай,вода,сок и после как да яде.Май наистина се отбихме тази вечер ще ни е 5 подред без сукане.
Момичета колко време трябва на гърдите за да не произвеждат вече мляко?
При нас времето е лошо,а ние -аз  със сополи , а  Хриси киха и кашля(писна ми вече).(май е задна хрема пак).Писна ми.

# 724
И на мен ми писна  #2gunfire
Събуди се в 2 през нощта, до 4 го люлях, поих, храних, в 4 заспа до 6.30. След това заспа чак в 1 след като обядва, след 40 мин се събуди с повръщане и изповръща адски много, цикане по стените на креватчето, рев, сополи, храчки (извинявайте за разказа) и това беше със спането. Не издържам, нервите не ми издържат, всеки ми е крив. Мъжът ми казва - в работата никой не е казал, че има проблеми с детето, само ти ревеш. А той не може да приспива, не може да храни, вика ме за памперс, кара се на детето като не слуша, през нощта като не спи казва 'ще стана и ще му шибна един'.
От горе на това от вчера пак ми се обади заболяването. Имам улцерозен колит и с кървене от язвите и болки в стомаха и като видя в тоалетната кръв и допълнително се сдухвам и смазвам. И това е от неспането, от нервите Sad
Какво да го направя, защо не спи, вече не е болен, сега беше много преял и затова повърна при закашлянето. Сополи няма вече, купих му и teetha за зъбите,е ама не мисля, че от тях не спи.
Искам на работа, искам да спя, искам да се срещам с хора и да не ми е единствената тема - детето  Cry
Това е, сега стои в столчето милото и гледа бейби тв. Нямам сили и да го изведа.
Ще пиша пак като ми просветне, няма смисъл да товаря форума с моите кривини.

# 725
  • София
Тази зъбна криза и нас не ни подмина, ама сме още в началото... цели три зъба си имаме bowuu и ние не влизаме в "правилните" схеми - първо поникна зъбчето долу вдясно, а после - горе вляво #Crazy , представете си картинката. Добре, че тръгна и второто зъбче отдолу... А четвъртото вече не знам откъде да чакам Laughing
Аз се притеснявам, че малката си няма компания за игри и почти не общува с деца, майка ми като не знае български, все сама е по градинките с нея, гледат отстрани децата, а и Лиза още не ходи сама и навън не обича и за ръчичка да ходи. Чакам само почивните дни, да си я изведа аз в парка, да си пообщува детето със себеподобните. А утре пак е работен ден... ама като съм решила да работя, да не се оплаквам, нали?

# 726
Шшшшшш, Сиерnewsm53! Пак ме нахили! Ако може и утре пак?
Спи момъка. Аз похапнах сандвич и си изпих кафето, че от сутринта го бях почнала.
Бях преди малко в пясъчника с малкия. Вече е въоръжен с кофички и лопатки, но основно се рие с ръце и пръчки. То и аз не одобрявам много-много висенето в пясъчниците, ама той се засилва натам с такава ухилена физиономия, че сърце не ми дава да го възспирам. Да се рие детето, да се въргаля, пък аз, заредена отстрани с мокри кърпи, дебна да не прекаляяява твърде.
Зъбите леко са в застой про нас... Малко кротна и макар да се тръшка от известно време насам, не се е появил нов - все сме си на 8 броя.
Нели, мисля те и теб... Свалихте ли температурата?
На фризьор ходя веднъж-дваж годишно. Боядисвам се и аз сама или половинката помага - всеки 3-4 седмици. Добре, че пуснах бретона, та да не ми се налага да го клъцкам често. То й няма как де.
aniTakova, отдавна му изтече гаранцията на моя котак. Сега е на антибиотици,... аман от лекарства...
dimfandHug! Всички сме изнервени... Предлагам да починеш леко, да си хапнеш нещо, което многооо обичаш, да пийнеш едно кафенце (стига да можеш с този колит newsm78)... Отпусни се една идея. Май масово изтрещяваме напоследък. Надявам се да е от времето и мине скоро...

# 727
Мъжът ми... кара се на детето като не слуша, през нощта като не спи казва 'ще стана и ще му шибна един'.

Dimfand, ако моят мъж го чуя да каже така, веднага го напускам.

# 728
Привет момичета!
И Стефани има ново зъбче от два дни, долу в дясно, но не знам дали е първи или втори кътник, на доста голямо разстояние от резците ми се струва. Левият долен венец също е много подут и съответно от няколко дни е много мрънкава, въобще не иска да ходи, само да я гушкам или да се вози в количката, през деня спи само в количката, но днес дори и там изкара няма и час и сега вече капна и заспа в ръцете ми. Ще видим какво ще правим нощес, тя от отдавна спи по веднъж на ден.
Успокоих се че и други се изморяват от разходките, вече си мислех че аз не съм наред. Иначе ние се прибирахме за обед да хапне и малко да си починем, нищо че не спи вътре, но пък навън ходи много по-дълго, хваната за ръчичка. В това ми е надеждата, на площадките, покрай децата да проходи, защото й е интересно, а в къщи в тези две стаи вече не ще и все гледа да се зашушка да си прави нещо с пръстчетата или ми носи книжки да й чета. Аз не се притеснявах досега, но все пак вече ще стане на 1г.3м. време й е. Да не говорим как ме депресират коментарите на съседите.
Иначе навън е кротичка, не реве за играчките на другите деца, може да се загледа в нещо, но бързо се разсейва, от пясъчниците засега успявам да я държа надалеч, казвам и че са за големите какички и батковци и като порасне ще си играе и тя, не за друго, но съм убедена че ще изяде пясъка.
И аз не съм ходила на фризьор от септември и планирам в най-скоро време.
Нели, дано да е от зъбките температурата и да не вдига повече.
Ани Такова, направо ме е срам да си призная че не мога да се оправям все още в този фейсбук. Влизам от време на време, имам някои от вас добавени като приятели, но не мога да открия групата, иска ми да създам група, а не ми дава търсене на съществуваща. Иначе знам че името е януари 2010, но-оо...
Буриту, може и тази луна така да ни действа на всички.
Еола, то хубавото време няма толкова да ни сбърка за писане, ама като почнем работа полека-лека, сигурно няма да остава време за писане. Поне от моята работа, нямам интернет нищо че работя на компютър и вечер най-много в скайпа влизах преди, заради сестра ми, че иначе няма как да се чуем. Предполагам че и повечето от вас са така. Но и по-рядко, важното е все пак да пишен.

# 729
Привет! Ние сега се върнахме от бебешко гости и Тони омаломощена спи. Бяхме с още две дечица и падна голямо вилнеене. Смях, смях, много са сладки. По едно време ми се наложи да посетя заведението и Тонита орева квартала. Накрая хълцаше и викаше мама, мама. Heart Eyes И не искаше да ме пусне за известно време. Ама сигурно защото е на непознато място, иначе момичетата ги познава.
Момичета, по-бързо да минават тия зъбни кризи! Hug Голям тормоз са за малките душички.
Ох, аз миналата седмица се бях вкарала в някакви филми, че може да съм бременна и така се бях уплашила.. Два теста правих, ама слава богу сега вече МЦ е на линия. И съответно съм като труп. Ще пращам мъжа за шоколад, това е то. Mr. Green
Отивам да полегна малко докато дребното спи. Хубава вечер!

# 730
Добър следобед и от мен Simple Smile тия кафета дето ги раздавате тука ихаааа! Аз пък точно се опитвах да спирам кафето Simple Smile

dimfand наистина както и другите казват , малко пусни газта. Знам, че е супер дразнещо всеки така ти вика, а ти си се навил като нерв на кълбо и просто имаш чуството, че не може , няма как, че такава е ситуацията, че от зле на по-зле става, а не е така. И аз така бях преди време и в един момент си казах "Абе чакай, чакай малко и аз съм човек" точно както ти казваш. Сега всеки ден правя нещо само за себе си. То това центриране само и единствено около детето ние си го правим сами. И дори и на него това не му е полезно. Така че ...удари една спирачка, събери си мислите и сложи и себе си някъде в картинката за деня. Всеки ден, дори по нещо малко дето ти е кеф и без никакво чуство на вина. Децата нямат нужда от изцяло втренчени в тех майки, това може да навреди също. Като бебета можа да сме им трябвали като ваденка за тех ама сега не мисля. Споко! Верно, че сега детенцето е болно и всичко е обтегнато яко, но това е ситуация, тя ще мине, всичко минава. Ще се оправи детенцето, ще се наспиш и ти ще си обърни внимание на тебе си и споко! Всичко минава. Не натискай педала до метала дет се вика. Полека и ние сме с тебе.  Hug знаеш

Войната на недояждащите: и ние сме на тоя фронт Simple Smile Не иска да й поднасям лъжица. Направо се ужасява от нея, хем никога не съм я тъпкала ако ен иска нещо.  Иска сама. Давам й всичко да маже и топи и така поне нещо отива в устата или като се захласне да топи ръкави в соса или да стиска манджа и да я облизва по таблата и пробутвам и по няколко лъжици пълни и аз. Играя стратегията на две лъжици/две паници засега. Абе голям цирк Simple Smile Но явно искат дечицата да участват в яденето иначе представете си какво им е някакво пасивно само да седят и да им се тика някаква лъжица и те нищо, само д аотварят уста като риби. Ми то им е в природата явно да вземат нещата в свои ръце в един момент или поне да участват с нещо. Пък гладни няма да останат, то е ясно. Да въртят там лъжиците, а ние парцалите после и тва е.

Моите предложения за новата тема са :
"Слънцето листенца в клонките плете, все в усмивка грее януарското дете"  малко дълго
"Рошавата мама вкъщи изтреще - тича, смее се, бърбори януарското дете" Simple Smile майтап де Simple Smile ма и аз тия дни се фризирах btw затова да е рошава мамата да има малко драма и съспенззз  Simple Smile
"Градинки, паркове, дръвчета оглеждат се за януарска чета"

Трябва да оставям писането, но моля ви дръжте се! До 1.5 г. е най-трудното - казват специалисти и опитни мами, после обаче идва НАЙ-ХУБАВОТО! Simple Smile

Готина вечер и да е слънчево на душата, пък навън ако ще да се изсипе и извали Simple Smile

# 731
Моето момиченце също е от януарските бебенца.Родена е на 03.01.2010г.,казва се Нели. bye 55 55 55 55

# 732
Влизам да се поправя. Сутринта писах, че Диляна има 8 зъбчета. Но по едно време така настървено си лапаше ръчичката, че реших да ч намажа с гелче и да проверя какво толкова има - има 9-то зъбче, пак предкътник, ляв горен. И изобщо, след като месеци наред търсеше да си чеше венците с твърди неща, днес си пак си откри ръцете. Вече не знам кое е по-малкото зло.
Сиси, щом ходи за ръчичка, ще се престраши и ще се пусне. Но хората сме гадни, все сравняваме, хвалим се, щом е в наша полза, де. Иначе всички сме дребни душици. Както писах и на друга мама във ФБ - слагай тъмните очила и се прави на важна. Определено, ако не е за социалните контакти на детето бих избягвала повечето мами и баби в парка. Защото наистина децата сред други деца научават много неща. Аз пък се притеснявам, че моето казва съвсем малко думички Mr. Green
navi, добре дошли на теб и твоето момиченце! Hug

# 733
  • Стара Загора
Тази сутрин кой каквото желае ...
Ще ме баннат с тез почерпки да знаете  Mr. Green

Azzula, с яденето и ние сме проблемни. Човекът като види лъжица и отказва. Предпочита да му давам с ръка, ама всичко може ли така. Или пък да гледа Бейби Айнщайн, да човърка нещо и да яде. Ама това продължава по 20 мин, защото почти на всяка лъжица трябва нещо интересно да му показвам я с играчка, я на филмчето. Има една любима маймуна дето си върти главата и издава звук и това го връщам по сто пъти, докато си изяде манджата, или му писне. Rolling Eyes Мъка, мъка.

Айде после пак ще пиша, вие се почерпете, аз ще си допия "черното" кафе  Wink

# 734
Добро утро и от мен. Допих си вече и второто кафе  Laughing
Сиер благодаря за почерпката  Hug Mr. Green
Ани и ние казваме малко думи-мамам, тата и това е. Другото е бла,бла, пла, .... Laughing, но и не бързам де. Щерката говори и за двамата  Mr. Green При нас снощи какъв дъжд се изсипа  Shocked Харесаха ми заглавията на темичката  Peace   много оригинални. А пък за приказките на хората, хич не ми пука  Crazy Отдавна съм спряла да ги мисля.
Хайде леки и приятни почивни дни ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт