ЯНУАРЧЕта, Честит Първи Рожден Ден!!!!

• 32 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Честит рожден ден на децата празнували вчера и на тези, които ще празнуват днес -
Иван, Цвети, Георги, Марияна, Спас,
Ивона, Габриела и Симона!
Желая им безгрижно детство, крепко здраве и безграничната любов на мама и тати!

newsm59 newsm38  Gift

# 151
  • София - Дианабад
Честито на Ивона, Габриела и Симона!!! Да растат здрави, весели и добри деца!!!

Аз в неделя не мога да дойда, ще правим прощъпулник и рожден ден на Ели.
Ако измислите нещо за през седмицата, може да дойда примерно в четвъртък самичка, да се видим. Вторник и четвъртък до обяд съм на курс, та следобед може да се отбия евентуално.

Някой беше питал за закуската - аз на Ели й давам филийка с масло, кашкавал и сирене, маслинка... както на нас. И салама много го обича, ама аз съм с резерви заради съдържанието.

Hug

# 152
Чeстит Рожден Ден и от мен на Ивона, Габи, Симона! Щастие желая!
При нас е ужасно снежно. Не ми се мисли какво ще правим постоянно вкъщи. То не че успявахме да излизаме много напоследък, но пак по-меко беше времето и леко слънчево, та ми напомняше за пролетта и ми сгряваше душата. Сегаааа мъкааа.
Как се справят кърмещите майки? По колко пъти кърмите, имате ли режим или го карате безразборно? Аз имам чувството, че колкото по-голям става моят дребосък, толкова повече и по-често иска да суче... Като реши, се намества да ми дърпа блузата и реве докато не постигне своето... През нощта се буди и пак - докато не се намести, не заспива. Така поне по 3-4 пъти. А идва време да се отбиваме... Как ще става тая работа, идея нямам?!

# 153
Здравейте мами Hug
Благодаря за прекрасните пожелания за моя Иван
Ето и почерпката от нас:

Тортата ни беше шоколадова на два етажа с къщичка отгоре и много захарни животинки  GrinningЕстествено и много вкусна. Бяхме в ресторант с най- близките роднини, които ни уважиха и дойдоха въпреки леко снежното време и си изкарахме добре. Рожденника тича и танцува и към 4 часа вече заспа на рамото ми  Heart Eyes
Изкарахме си добре в общи линии Simple Smile

buritu и Иван е така, а утре ще го оставяме за първи път сам с баба си и умирам от ужас че ще плаче целия ден  ooooh!

# 154
Честит рожден ден на децата празнували вчера и на тези, които ще празнуват днес -
Иван, Цвети, Георги, Марияна, Спас,
Ивона, Габриела и Симона!
Желая им безгрижно детство, крепко здраве и безграничната любов на мама и тати!

newsm59 newsm38  Gift

# 155
Бурито и Хриси суче вечер към 21-22 часа вечерта и заспива,после се буди да суче 1,2-3 пъти през нощта(а се будеше 1-2пъти) и сутрин към 6-7 часа и ако реша да поспим пак и давам малко да суче към 8 ,за да спим до 9.30-10.00 часа(снощи спа до 1часа и като се събуди до 5ч. будува).Затова гледам да поспим повече сутрин,че после през деня спи по 1.1.30-рядко 2 часа за целия ден.
 Но да напоследък по-често иска да суче и се сърди,тръшка се и реве като свърши млякото(и не иска АМ,ни кисело мляко).Аз обаче мисля април да се отбиваме(ако имам кърма още).Сега ни избиват широките зъби(снощи и малко температура имаше).Ще ми се вече да я отбия ама ще изчакам още малко,но после се преселвам да спя в хола иначе незнам как ще стане(освен да ми спре кърмата, но аз хапчета не искам да пия).
 Искам септември да започна с бебеправенето на второ дете и ми се ще малко да си почина.
(пък и да поослабна-бях свалила 3кг без диети пък сега пак съм 65кг помти Sad.
Ако някой има пробив в отбиването да сподели опит.

# 156
Мерси за предложенията за закуската, ще ги пробвам всичките. Мишо сладко не яде, категорично плюе кремчетата от кухнята, само вчера яде малко кисел и кекс, които аз правих. Иначе яде много солени неща, а от плодовете много обича мандарини, други плодове отказва, понякога в редки случай хапва маааалко банан. Обаче като му дадеш мъничко кисела краставичка, пръста ще ти захапе и се сърди и още иска. Снощи имаше салата с зеле и моркови и му дадох малко морков, понеже е кисел от оцета, все при мен идваше, обикаляше ме, сочеше масата и викаше "амамамммм"...... След малко се занасям със стола в кухнята и ще правя курабии, дано успея.....

# 157
  • София
Мили мами, неуспях да пиша дълго време, защото компютъра ми претърпя лека злополука (да кажем, че не е лека и май ще се прощавам с информацията на него и да кажем, че злополуката бе леко подпомогната от рязкото му изключване, което Даная придизвика, но тъй като имам сравнително скорешни архиви реших да не го оплаквам много-много...)

Извинявам се, че няма да изброя поименно всички дечица, които имаха чрд тези дни, но им пожелавам най-вече здраве, да са мнооого щастливи и да имат един изпълнен с весели приключения и щури забавлениея живот и много да радват близките си!

sisi1974 - Много се радвам, че изследванията са добри! Ние преживяхме подобен стрес със опасността от шарка обаче...
Точно на нова година бяхме с няколко дечица, едно от което се разболя от варицела точно на другия ден. Оказа се, че между 14-тия и 17-тия ден от контакта с детето - вероятността от разболяване е най-голяма. Иначе инкубационния период трае 21 дни. И какво се получи - 17-тия ден е точно преди 18-ти януари - когато е рождения ден на Даная. А 21-вия ден (когато изтича опасността от шарката) е точно деня преди партито, на което поканихме много хора. И така най-притеснена бях точно преди чрд-то и после докато 21-вия ден мине, а не съм спряла цяла седмица да правя тортата, сладките за гостите и накрая и всички останали манджи... а до последно бяхме под въпрос, дали няма да се обрине и тръпката беше доста силна Simple Smile Освен това другите две деца от новогодишната сбирка се разболяха, едното на 14-тия ден, а другото на 17-тия... остана само Даная! На 18-ти хем бях много щастлива, хем уплахата от вероятността да се обрине в последния момент си оставаше... Но всеки ден й давах поне по веднъж да пие коластра, по 1-2 пъти чисто водорасло и отделно цокане и предполагам имунитета й е скочил много Simple Smile И за капак обявиха и грипната епидемия точно преди партито...

В тази връзка - Нелито - и при нас една голяма част от гостите се разболяха и неуспяха да дойдат, но явно всяка година ще е така и понеже бяхме поканили много хора (а уж минималното близки и познати...) пак имаше гости и всичко мина много весело, спокойно и забавно! Стопиха се всички притеснения и остана само еуфорията покрай празнуването. Аз бях като бодра птичка  Mr. Green и нечувствах грам умора, но в неделята се сринах тотално. И сега само ми се спи... мдам Simple Smile

Искам много да ви благодаря за поздравите както във фейс-а така и тук! И нека всички ваши хубави пожелания ви се връщат стократно! 

Ето една тортена почерпка и от нас:

Това е мини тортичката за самия ден-ден на Даная:

А това е въпросната торта с която се борих сумати време и искам много да благодаря на ИВАЛЕКС, която имаше много търпение и ми помогна във всяка малка стъпка и куп досадни въпроси от моя страна - мерси Иве! Имаш виртуална торто-почерпка от мен! Simple Smile

И ето една част от здравословната трапеза за хлапета:) Понеже съм забравана и не съм снимала хубаво сладките, които направих за подаръци за гостите, но се виждат отчасти на снимката в дясно... :

Обаче пооследната седмица се почувствах виновна, че вместо да обърна повече внимание на Даная, аз предимно готвех нещо... затова съм се зарекла скоро да не повтарям подобно приготовление Simple Smile А на самото чрд на Даная й подарих цял ден само игра с Мама Simple Smile

# 158
Arven, viola, преди си мислех, че само се казва "пристрастено кърмаче", а чак такива няма Grinning
Arven, да кажеш после справила ли се е бабата с Иван или Иван се е справил с бабата;)
wicky, справила си се перфектно! Тортата е супер, а гледам и сладките не отстъпват:)

# 159
Чeстит Рожден Ден и от мен на Ивона, Габи, Симона!
И ние с Никола сме в кюпа на болните. Почна вече да отшумява но гадният грип и нас не ни пропусна. Та ходейки до болницата за преглед успяха и да го премерят Никола , че не бяхме ходили на консултация от октомври.
За отчета 12 кг /+9200/ и 81 см. /+33 см/.
За общият рожден ден бях много навита, но сега с този грип нещо се разколебах.
Желая хубав ден на всички, и по малко болни да има. Hug

# 160
Добър ден!Извинете ме, че не съм влизала тези дни, но откакто ни биха Тримовакс в петък и през уикенда вдигна температура над 38 гр.Само, че не знам дали е от ваксината това или мъжя ми я зарази, защото беше болен.Изписа ни панадол, тандум верде спрей и вит с
Та въпроса ми е, има ли мами с бита такава ваксина и има ли сте странни реакции?Взех най-сетне бележка за ваксините, но още не съм си оправила детските.

Честито на всички, които не съм поздравила и на тези, които празнуват днес!  bouquet

# 161
Марти доскоро ядеше сутрин на закуска каша (различни видове на Хумана) и нямах грижи в това отношение, но от една седмица ги отказа и сега малко по-трудно й измислям какво да й давам. Харесват й напоследък мини сандвичи с някакво свинско филе или шунка Rolling Eyes, също с кашкавал. Татко й я научи да яде кисели краставички, че му е най-лесно това да й даде да й запуши устата като мрънка и това доста върви в нас за голямо мое неудоволствие. Дояжда си с банан или от малките млечни десертчета на Хумана. Кус-кус не иска, десертите от кухнята също ги изхвърлям, въобще не ги яде. Специално й купих козе сирене като уж най-подходящо, бая скъпичко, някаква френска марка беше, не си спомням точно - е, не го иска и това е. Впрочем аз също ненавиждам вкуса на козето сирене та не се учудвам. Продължаваме да се кърмим и имам чувството, че повече от преди... и умът ми не го побира как ще се отбиваме Shocked. Преди като ми свършеше кърмата й давах АМ, примерно рано сутрин още в леглото и се оправяха нещата.... сега се сърди на адаптето и само го изхвърляме ама тя кърмата не достига и на мен почва да ми се сърди... какво му стана на това човече, преди толкова не е настоявала да се кърмим, уж порасна и трябва да си мине на твърда храна, а то какво се получава, почва да ми вдига блузата пред хората ..... Rolling Eyes абе не си е работа.
За общия РД и аз вече съм на кантар - заради грипа ме хваща шубето.
Уики, харесват ми и двете торти, точно като за детенце са с тези калинки, гъбки и цветенца, поздравления newsm10

# 162
Честито на Ивона, Габриела и Симона и от нас! Да растат здрави, весели и добри деца!
Уики, тортатата е страхотна!
За закуските Стефани също обича филийки с кашкавал, масло, принцеси с кайма. Каймата си  я правим ние от домашно месо. Понякога закусва и каши, преди нямаше претенции, но сега харесва само тези на Хумана и вътре в тях пасирам плодчета - портокал, мандарина, киви, ябълка. Днес я пробвах с една на Милупа - ябълка с морков, че я взех на промоция 3,5олв. и учудващо й хареса. Понякога яде и кисело мляко с бисквити закуска.

# 163
Уааааууу, Уики, онемях  newsm03 Тортата е разкошна  newsm10 Как ги правите тези украси от горе? Абсолютно убедена съм, че това никога няма да мога да го направя. И аз се бутам да правя торта за общия рожден ден  ooooh!. Отказвам се. Направо се засрамих. Може ли рецептата за кафявите топки с кокоса. А тази чиния с зеленчуците направо ме изуми. Браво!

# 164
Влизам набързо да ви се похваля, че в събота се роди нашия януарски племенник Сава  Heart Eyes. 3600, 50см. Вече за втори път съм леля, много съм щастилва и исках да го споделя с вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт