Хайде още малко зор да завършим ЯНУАРСКИЯ отбор тема 28

• 29 903
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
Мамита, влизам с вестителска вест

Днес в 12.40 се роди малката принцеса Деница на мама Altea, бебка е 2 900 кг. и 48 см!

Да са ни живи и здрави и двечките и бързо прибиране в къщи  Heart Eyes

(Предварително се извинявам, ако някоя мерка съм объркала)

# 451
[Завиждам благородно на мамите с много мляко. Моето засега не е достатъчно и се налага  дохранване. Пия чайове за увеличаване на кърмата, пък да видим дали ще има ефект. Иначе редовно си сучим, ама невинаги успява да се засити. Но няма да се отказваме де.

И аз съм така ама не се предавам - оставчм бебо да суче почти нон стоп, пия много течности и чайове и т.н. И има ефект - кърмата ми още не е много, но пък е много повече от миналата седмица. Днес ми е първия ден без никакво дохранване. Дано успея да продължа така...

bube, масажите (предварително се извинявам ако обяснението е дебилно):
Първо ръчичките се масажират със следните движения:
1) погалване - обхващаш ръката на бебето близо до рамото (като оформиш кръг с палец и показалец около ръката) и леко издърпваш по посока дланта на бебето. Получава се галещо движение.
2) почукване - с изпънати пръсти на ръката (показалец, среден и безименен) почукваш по ръката на бебо. Почукването става като движиш бързо пръстите нагоре-надолу.
3) притискане - обгръщаш ръката на бебо  между лакъта и рамото и леко стискаш леко два три пъти. Същото се повтаря и между лакъта и дланта.
4) повтаря се погалването.

На крачетата се прави същия масаж като на ръчичките + масаж на стъпалата. Той се прави като свиеш ръката си в юмрук и с кокалчетата леко масажираш ходилото с въртелеви движения.

Коремчето:
1) погалване - галиш с пръсти коремчето по посока от гърдите към крачетата;
2) слагаш длан върху пъпчето и я завърташ по посока часовниковата стрелка.

Гръбчето се масажира с погалване - движиш пръстите от рамената към крачетата.

Всички движения се повтарят до 3-4 пъти.

уфффффф, дано се разбира. Отнема повече време да го напишеш отколкото да го направиш Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 19:29 от =Michelle=

# 452
  • Пазарджик
Честито на мама Алтеа ,да и е жива и здрава малката Деница!!!

Аз да се оплача,кармата ми не е достатъчна и не хранителна,малката не е качила грам smile3514 smile3514 smile3514,почнах да я дохранвам с НАН,и тъкмо си помислих ,че по лошо не може и вдигнах 38 градуса температура и на всичкото отгоре яко ме джасат хормоните постоянно плача,ще се гръмна вече.Надявам се утре като стана да няма и спомен от този кошмар в който се намирам.

На всички мами ,които очакват среща с своите слънца бързо и леко раждане!!! Praynig Praynig Praynig

# 453
tuty1, не е качила грам от теглото от раждането или след изписването?
И да не би да имаш запушени канали и да вдигаш температура?

Само да вметна, че няма как кърмата да е нехранителна  Naughty Hug

# 454
  • ул. "Мечтание"
Нощни, Нощни, несериозна работа е това твоето...  Naughty Joy Ние седим тука и чакаме бебе, а тя ми ходи да яде пасти... Айде с твоите камъни по твоята глава - марш да раждаш! Hug

Whistling

Е, раждам де... Те пастите не са противопоказани по време на раждане!  Joy baby_neutral

Честита Деница на мама Altea! Да им е жива и здрава малката госпожица! Много щастие и радост да носи на мама и тати!  Hug  bouquet

Тути, не знам дали наистина не ти е достатъчна кърмата, но в едно съм сигурна - не е вярно, че не е хранителна!  Naughty Не се предавай!  Hug  bouquet

# 455
klechoo , снуки, Нощни очи виж как знаете най-добрия шоколад!  Mr. Green
 Сладури и на мен ми падна малко от тапата и ме понапъва.
Но е много леко всичко по скоро събота на 22 да дойде бебо!  Crazy

Тъкмо си стерилизирах помпата на AVENT  bowuu

Честита Деница на  Altea! Да ти е жива и здрава и много да папка!

# 456
Здравейте и от мен, честити бебета на всички родили днес мами!  bouquet

Нощнигледам тука си още,но вече раждаш JoyПохапвайки пастички Joy Кефиш ме максимално Grinning

tuty1Най-важното е да се успокоиш,макар че лесно е да се каже,трудно е да се направи PeaceРазбирам те напълно,защото аз с първото ви детенце имах много малко кърма,дохранвах я, а около мен всички други майчета замразяваха,защото кърмата им беше в изобилие CrazyЕ,малката е вече на 5 години,жива и здрава,пък макар да е била и на АМ.Споко Peace

За магнезияМойта лекарка каза да го спра в края на 37 г.с. Така и направих.И аз ще съм секцио.Имам си контракции,но пък какво от това,нали все пак ще се ражда... Laughing

Отивам да хапна,чао от мен! Simple Smile

# 457
  • Пазарджик
Не знам дали е нехранителна кърмата ми ,но не и стига въобще.Не е акала 7 дена значи няма какво да усвои.
Не е качила грам  от теглото на изписване .
Явно стреса в болницата ,който изживях/не е свързан с моето раждане,но умишлено не разказах/си даде отражение върху мене.

# 458
Оп,открих си грешчица - първото ми детенце Laughing

# 459
  • Пловдив
Честита Деница на мама Altea! Да им е жива и здрава!

За масажа (и не само  Wink)- нагледно.  аз го почнах след първия месец.
http://www.vbox7.com/play:28eecdd0&al=1&vid=3293731
http://www.vbox7.com/play:7fb387c1

# 460
Не знам дали е нехранителна кърмата ми ,но не и стига въобще.Не е акала 7 дена значи няма какво да усвои.
Не е качила грам  от теглото на изписване .
Явно стреса в болницата ,който изживях/не е свързан с моето раждане,но умишлено не разказах/си даде отражение върху мене.
Не се навивай сама.  Hug
Точно защото не е акала, значи усвоява всичко, поне според мен.
Консултирай се с някой от ЛЛЛ, ще ти отговорят със сигурност.
Пиши с големи букви и ги питай.  Peace

# 461
Алтея,честито!Страхотна новина!Да е жива и здрава малката Деница и много да ви радва!
Оф,на мен разни бабички ми напълниха главата с разни простотии-да не замръквала родилката,да не оправят двама човека бебето и други подобни.Аз уж не се връзвам на такива бабини девитини,а сега се улавям,че нещо взех да поддавам.А всички тези неща са нарушени вече по няколко пъти.Вие вярвате ли в такива неща?
Май си изтрещявам от всякъде Laughing

# 462
Аз още не съм родила. Днес записа на тонове беше добър, нямах контракции. Следобед бях заета, но от късния следобед и в момента много на често почна да ме стяга и боли корема. Стяга ме така, както преди ме стягаше, бебето като се издуе и ме опъне и ме стягаше и болеше. ( как го обясних). И сега така, но с по-силна болка. Ако това са контракции значи се е почнало. След малко ще легна и ще засичам на колко време са.сега пак ме стяга с много силна болка. лелеееее, аз май няма да издържа на болката и ще искам упойка

Честито на всички с повод да празнуват и да се радват!

Отивам да лягам, засичам и чакам( майка ми вика да не родя вкъщи  Laughing)

Ноеми, някой друг път.

# 463
Деси  Hug  bouquet

Алтеа честито   bouquet пожелавам й много късмет в живота  Heart Eyes

# 464
Алтея,честито!Страхотна новина!Да е жива и здрава малката Деница и много да ви радва!
Оф,на мен разни бабички ми напълниха главата с разни простотии-да не замръквала родилката,да не оправят двама човека бебето и други подобни.Аз уж не се връзвам на такива бабини девитини,а сега се улавям,че нещо взех да поддавам.А всички тези неща са нарушени вече по няколко пъти.Вие вярвате ли в такива неща?
Май си изтрещявам от всякъде Laughing
Ооо мани ги тея баби! Мен по време на цялата бременност имаше такива простотии  Mr. Green
Да не говорим, че свекър ми казваше, че ще умра млада понеже ям чипс понякога.

Общи условия

Активация на акаунт