"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 283
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро.
Относно темата с пишките - по времето когато моят си отрки пишето се разбрахме че да си играе с него с мръсни ръце не е добре - трябва да е чист. Освен това - се разбрахме че това се прави насаме , защото има хора които се карат за това. Да ви кажа моят син много зряло реагира на разни такива неща. Имало е случаи коиот ми е показвал как му е станало пишето - и в повечето случаи ми се иска да съм реагирала адекватно - обикновено съм казвала нещо от рода: Е сега защо го тормозиш малкот пише, или пък - внимателно да не го нараниш че пишето много боли (това когато го видех да си го разтяга като ластик) за момента да кажа че не съм го виждала особено да се занимава с нея. Но по принцип моята позиция е - да го оставя на мира, естествено стига да не прекалява с играта - иначе бих се опитала да го занимая с нещо друго. Но виж как майка ми реагира на подобни неща(нали тя ги гледа през деня) това не знам - доколкото я познавам тя е много консервативна - та може да е вменила някоя и друга глупост в главата на детето.

айде хубав ден от мен

# 106
  • София
Добро утро!
Гледам сте подхванали тема, в която не се вписвам.
Ама чух за срещи, хайде и София.....

# 107
Защо пък да не се вписваш...?

# 108
  • София
Ми щото моя син никога не си е играл...с атрибутите

# 109
Хихихи, то и моите засега не са ги опъвали, ама просто ми беше интересно като поведение и какво се очаква евентуално от мен  Whistling

# 110
среща, среща.....среща, среща...искаме среща.....
 ай добро утро, мили девойки

# 111
  • София
Ееее, Гея, теб чакахме, давай дата и час, мястото си знаем... Mr. Green
Наде, не можеш да знаеш какво се очаква от теб, хубаво е да се говори. Макар, че е голяма вероятността, професионално да се сблъскваш по-често с това явление. В много случаи се получава и патология.

# 112
Аааааа, мен чакате...сега в петъка?
 Как сте с времето? С желанието?

# 113
Боги  - рецептата за чийз кейка мога ли да изпрося и сполучлива ли е? Намерих хиляди рецепти, ама знам ли кой е най-най...?

А по повод на моите неща, знам че малко преигравам, в смисъл, че подхождам с ентусиазма на новак и повече се задълбавам, ама ....все още ми е интересно....

# 114
  • София
Аз ставам за петък.

# 115
аз петъка не съм сигурна дали ще съм тук - и изобщо петъците са ми винаги незнайни.
да ви се похваля - записах Алек на пиано, утре ще му бъде първият урок и ще видим как ще реагира, а пък Ивка записах на балет- и нейният урок е утре - и там ще гледаме реакции.
другият петък пък Ивка е на прослушване в една вокална група - да видим какво ще кажат, аи дали на нея ще и бъде интересно да пее там. А за Алек се боря да го запиша на карате - но нещо няма места, та ще видим. Та това е при нас новото -реших да дам първоначален тласък на дечковците - и да видим какво ще стане - ще им хареса или не.....
та за срещата - аз съм повече за другата седмица- примерно - вторник?

# 116
  • Варна, България
Зори, тъй като намираме прилики в Алек и Сами, да те питам -
Алек иска ли да се занимава с такива дейности - Сами го е срам - не иска и да чува за артистични школи, пеене, свирене и квот се сетиш.
Само айкидо иска!

При Сами разисквания "проблем" също не е толкова чест, или толкова явен, за да прави изобщо впечатление.

# 117
Зори, бях останала с впечатление, че ще ти е трудна организацията с развеждането на деца по занимания? Ако не съм сбъркала (а и да съм), желая ти леко и успешно справяне с новите задачки в графика. Дано им хареса, и сте уцелили правилните места!

# 118
Облаче - определено много време ми беше нужно за да се справя с този проблем. Всички тези активности са близо до блока в който живеем и майка ми ще се занимава да ги води. Аз нямам никакъв шанс да успея в 5 да го заведа на пиано, при условие че свършвам в 5 и имам поне 30 мин с кола до вкъщи - а може и 1.30ч - зависи от трафика и времето. Та в крайна сметка успях да открия такива които да са близо до нас. Искрено се надявам да се справим с воденето и взимането.
И най вече да попаднат на добри педагози - тук изобщо нямах право на избор- каквото се предлагаше - само това.

Боги - да ти кажа, аз непрекъснато работя в тази насока да му показвам как за всичко се изисква усилие, как не става от първият път и т.н. Освен това за музикалните неща - те са на почит в нашето семейство - ние имаме пиано,(по скоро е тип синтезатор), освен това при свекърва ми има пиано, леля му свири на пиано и той я е чувал и пял с нея.баба му пее - в хора и сега, изобщо - той расте горе долу в такава обстановка. освен това аз много говоря как не само силата е важна, но и ума, както и разни такива умения, така че засега той е надъхан и за пианото и за каратето, даже искаше и на китара да го запиша. преди около 2-3 месеца им купихме и на двамата хармоники - и сега ме пита дали може и на хармоника да го запиша. Но аз си поиграх да намеря музика и клипчета с хармоника, да му покажа как може да звучи хармониката когато се свири добре - и като капак в детската градина едната учителка им свирела на хармоника.Та като цяло той няма проблем с идеята за музиката. Рисуването също го влече - но за това съм го записала на арт работилничка в градината - и на него много му харесва. няма как да го запиша ан сто неща - така че рисуването ще бъде по натам. Изобщо цялата ми идея е да им покажа възможно най -много опции от спорта и заниманията , за да може те да си покажат какво ги влече. И да добавя - нямам никакви амбиции нещо от тези неща да му става професия -всичко това е за тяхно удовлетвторение, за намиране на смисъл в хубавите неща, а не само глупостие на тинейджърството. дано съм права в идеята си.

# 119
  • Варна, България
Зори, много си права!
Сами не дава дума да се издума за нещо, свързано с изява - срам го е! Като му спомена и направо се ужасява. Трябва да поработя в тази насока.
Пее вярно и доста добре импровизира в пресъздаването на образи.
За театрално - май още му е рано. Искат поне 6-7 години и най-важното е да има желание.
Аз също нямам амбиции, просто искам да му покажа, че не е страшно да се изявяваш.
Може би напролет ще му измисля нещо.
Напоследък също обича да рисува. Може на някакво съботно-неделно занимание да ходи.
Ето няколко рисунки
http://blagomiratabakova.snimka.bg/other/risunki.568318.22297494

Светле, добре си се завърнала  Hug
Много, много се радвам... Липсваше ми настроението, което внасяш в темата!

Пламка, Дилянче, Ади, Миме ... как сте?

Общи условия

Активация на акаунт