"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, девойки мили

На мен ми е любовно, гальовно и февруарско:)))

Боги, душа, аз винаги съм била тук, само където бях на въртележката и съм полудяла.....нямахме време да се скараме в къщи, няма време да обърнем внимание на детето..., четях, ама не пиша, щото нямам настроение, няма ниииищо. И с това училище и изпити се вкарах в такъв филм.....абе няма какво да ви обяснявам...предполагам ме разбирате.
Форката започва нова работа, доста време го мислихме  - премисляхме и се бяхме омотали не в кръг, а в кръгище Twisted Evil.
А как ми се ще да избягам нейде...и аз незнам къде, ама да бягам...
...нещо за  срещата? или не искате?

Хубав 3то февруарски ден Heart Eyes

# 121
Ех Гея,
все така да и е любовно цялата година Wink А за бягането те разбирам прекрасно - нагърбила си се с повечко неща и ти идва нанагорно.

Боги - много хубаво рисува Сами, Определено с говорене и показване как други истински мъже обичат да рисуват , пеят ще стане. Най лесно е с някой герой от филм - покажи му какви геройства върши , и после му покажи как обича да пее или рисува или кой знае какво. и лека полека с говоренето ще стане - ще видиш. Някъде някой му е казал че това е женско и от там е станала работата според мен. или кой знае каква може да е причината - ама с говорене става работата.

Гея- във фейсбук Танчето пусна срещата за вторник от 18.00 , ама може да има смени.
в момента се броим кой как му е удобно.
А Форката какво е започнал да работи? Успех в новата му работа.

Момичета - напишете вашите деца на какви активности ходят и кои от тях са от градината и кои са отделно от градината.

хайде хубав 3-ти февруари и от мен.

# 122
Боги чудни са рисунките на Сами Hug Браво на детето.
И ние обичаме да рисуваме. Записах го на танци...защото обича и да танцува. Редовно като пуснат песен по телевизията която му харесва и се качва на стола и ме вика да танцуваме! 2 момченца са само в танците...но не се притеснявам от това. Не искам карате. Насилието е прекалено много. Дори детските анимации са пълни с насилие...не му трябва още.
Иначе броим до 100 вече. И го правим непрекъснато. Чак ти писва понякога. Любимата му занимавка е да свързва числа. Рисунки- с точки и числа. Направо нямаме насмогване... ако някой знае такъв сайт с много картинки да свирка.
Светле, а така! Да те държи дълго и предълго това настроение!  bouquet
като помня една година как беше украсила кухнята за Св.Валентин...още ми сгрява душата. Аз засега съм безидейна. Изобщо не знам какво да подаря на либето за първият ни свети валентин. Нали сме семейни вече:35: Joy ще ми се да е нещо мило и различно...но ние нали правим различните неща...трудно ми е да го изненадам с нещо такова!

И те така!
Хубав , макар и студен февруарски ден ви желая Hug

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:40 от JuliS

# 123
Хелоу лейдис...

На кака ви е едно леко на душата и любовно и свежарско. Вчера, от 4 години насам, стъпих на козметик. Срам и красота. А днес на фризьор, с нова визия съм, девойката твърди, че ми е свалила 5 години от възрастта  Crazy, а аз - че просто изглеждам по зряла и улегнала. Много съм доволна, ама много...

Коко - в градината само на английски, а извън градината от довечера тръгва на спортна гимнастика - да видим до кога и колко....Преди в градината имаше и басейн - ходи 3 пъти и се разболя, а сега пък няма пари за отопление на басейна, така че.....

Джулка крокотака има доста картинки за разпечатване, може да откиеш нещо http://krokotak.com/category/zadatchki-za-fina-motorika/saedinyavane-na-totchki/....

за 14 февруари имам голямо желание не за нещо конкретно, просто за една нощ с любимия, но няма как да стане, понеделник се пада и ще си бъдем 4-мата. Подарък не съм мислила, по-скоро за себе си  Mr. Green някакво бельо, е и за него ще е изненада  Joy

# 124
  • Варна, България
Нади, честита причОска и козметик!
Хайде, фотни се да те видим!  Wink
Дано да му хареса на Коко спортната гимнастика  Hug
Има много готини лафове дребния.  Laughing

Джулка, браво на Яни! И аз щях да ти предложа Крокотак. Сами също ги харесва тези занимания  -има и много книжки. Разходи се до някоя книжарница  Wink  Wink
Яни като съм го виждала ми е правил впечатление на много целенасочено дете. Един такъв малък човек с мнение. Спомням си как кротко и задълбочено си игра на Велиста.  Laughing Е, като трябваше да излезе от басейна показа скорпионското в себе си  Mr. Green Да го нацелуваш

Зори, истината е, че никой не му говори за женско-мъжко, но при него отдавна има такова отношение. Още на 3 годинки почна със съпоставки мъже-жени. Пускала съм ви бисери.
И при него нежеланието не е толкова, че е женско, колкото, че го е срам. Ако искам да му направя, напр. клипче като пее - ако му кажа "хайде, ще те снимам" и не иска.
Трябва да се поработи, но истината е, че не съм умувала точно какво и къде.
Питах в една вокална група, но там бяха 90% момичета, което за момента е абсурдно.
По-скоро за детски театър ми е идеята newsm78.
Малко ми е трудно с водене, прибиране. Добре, че е мама да помага за айкидото.

# 125
Ммм, страшно ми харесва идеята за спортна гимнастика. Ели ходи на гимнастика в градината. Не е нищо особено, но поне се движат. Пак там - и на рисуване, от скоро. Рекетира ме за балет, но по-скоро клоним към спортна гимнастика или айкидо.

Боги, по темата за Сами сме говорили - една конкретна есенция е, просто трябва да се пие повече от месец за затвърждаване. Питай Спокойното Танче, ако се съмняваш Simple Smile
Иначе по въпроса за снимките си имам ситуация, която не мога да разреша. Викам и просто инат. Ели от време на време решава, че не иска да я снимат. И така нямаме нито една семейна снимка. А на ските можехме да се снимаме на воля... Има и моменти, в които настоява да я снимат, но не са предвидими. както каза Боги, човек с мнение. Не се роди скорпион заради секциото, но има асцедент скорпион и още нещо пак там. По същия начин отказва да танцува, с думите "не мога да танцувам". И тъй като за нищо друго не казва, че не може, не я насилвам. Ама все търся артистичните наклонности, типични за везните Simple Smile
Детски театър и опера има в Общинския център, но там са ученици, доколкото знам, от първи клас.

Наде, ще чакам с нетърпение да видя новия ти фасон. Ще се видим, въпреки че Плами няма да дойде, нали?

Много ви се радвам на любовното настроение. И на мен ми е любовно... ама мързеливо. Леко ни закачи грипа, и съм си в къщи с децата, и нищичко не ми се пипва. Само искам да си стоя с гаджето (разбирай - мъжа) гушната, и да не правя нищо. Ама не става.  Grinning Да съм мислила, преди да раждам.

# 126
Ами и аз често (еее, не чак толкова ) си повтарям това за мисленето и раждането и то винаги е в такива моменти....и заради такива моменти Crazy

Да, засега съм ок за срещата... Peace

Виж, пък за зодиите никога не съм милсела за скорпиона като фактор, въпреки че и Коко си беше чист скорпион....всички черти от характера отдавам винаги на везните, а по повод артистичност при нас е на нулево ниво във всичките и проявления...

# 127
  • Варна, България
Аз съм за срещата! Вече съм уговорила с мама да го гледа.
Тези дни го взема тя от градина, води го вкъщи и играят около 1.5 часа Не се сърди човече, а аз съм в спалнята с последната книга от вампирската сага.
Сънливо и уморено ми е. Чакам с нетърпение събота наобяд да го изпратя при свекитата - да поспя, почета, погледам.
Може би ми е така уморено, защото хапвам доста "боклуци" - сладки и тестени  Embarassed
Забелязала съм, че като мина на по-свястна храна в определени часове съм пълна с енергия.
Мисля от утре да преосмисля храненето.

Аля, някаква конкретна есенция ли визираш  newsm78 или това, което ми беше направила.
В интерес на истината не съм му го давала много, защото покрай тези витамини, стимуланти - кое по-напред...

Мен не ми е любовно по разбираеми причини...

# 128
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добри ютро народе!

И на мен не ми е любовно...с мъжо не уважаваме "Св. Валентин", защото просто не е православен светец, но на 01.02. се зарязахме прилично за Трифон-зарезан.   Laughing

Стискайте палци днес е одита и то цял ден и то с шефката на БСА  ooooh! Изсам да се шмугна в някой ъгъл и да немърдам, а като капак в понеделник пък ще има и на другата фирма и шема ме вика напомощ и там  ooooh! Crossing Arms

Другата седмица ще се включа и повече, че и кака има РД днес и като финал ще празнуваме вечерта!

# 129
  • Варна, България
Нинка, да ти е жива и здрава кака ти!   bouquet
Много стиснати палчета от мен! Всичко ще бъде наред  Praynig

# 130
.Добро ви утро.
Днес ми е петъчно - като за начло не можах да стана от леглото.

Да ви  се похваля - снощи бяха първите уроци на Ива на балет и на Алек на пиано. ива е много впечатлена и иска пак - въпреки че беше много смешна защото не знаеше нищо. А децата там си знаят - някой са от септември , други от още по рано. Виж с Алек беше пълне провал - имаше два фактора - беше събуден и кисел от следобедния сън (винаги когато трябва нещо да се бърза - той тогава се успива - просто е закон) и вторият фактор беше учителката. Влязохме (а преди още да тръгнем той започна с не искам да ходя) и тя го започна с ела сега на пианото да видим. И той изпълняваше детето до един момент в който ми каза - мамо искам да си ходим. Аз и обясних ситуацията че в момента това е моментно състояние още в началото - но тя по никакъв начин не се постара да го предразположи. накрая и казвам - може ли да му изсвирите една детска песничка за да види как ще звучи на пианото - а тя " А не - аз детски песнички не свиря" И така прекъснахме урока по средата и се разбрахме че ще и звънна ако Алек поиска да ходи. И го питам - след урока  - Искаш ли изобщо да ходиш на пиано - а той ми казва "ами не знам" .като слуша Ива че много и харесал балета - идва и ми казва - мамо искам да ходя на пиано, обаче като го попитах искаш ли с тази учителка - "ами не". та сега ще направя втори опит да видя дали ще му хареса при друг учител и ако не- спираме с пианото. А тъпото беше че още с влизането учителката го попита:" Ти ли искаш на пиано или мама повече иска" Момичета кажете - аз ли нещо съм сбъркана - не трябваше ли учителката да се опита да го предразположи -тя го хвана и отидоха да правят упражнения на пианото - и на него му писна - тя по никакъв начин дори една топла дума не му каза. Кажете - това ли трябва да е отношението към толкова малки деца. Ако беше ученик - това го разбирам - в крайна сметка те са посвикнали да седят на едно място и да слушат - учат, но това е дете от детскта градина......И тя ми обяснява как трябвало да се научат да се съссредоточават и да стоят на едно място - ами не се стърпях и и казах - той реди пъзел от 250 елемента, и този пъзел определено не се реди за 5 мин, но той стои и го реди . И така - истината е че тя не се опита да му стане интересно и на него не му стана интересно. Не са свирили на пианото - само се запознаваха на клавишите. Натиска висок тон и го пита това какъв тон е  - ами той няма как да каже че е висок - той не го знае това. Натиска му нисък тон - и пак го пита - а това какъв тон е . Ами не знае - от къде да го знае. И така. Не знам защо - но аз самата щях да се отчая и сигурно само едната ми голяма мотивация да уча пиано щеше да ме задържи да остана при нея - ама аз съм голяма, а той е дете. та така - оплаках ви се.
ще търся друга учителка.Ако някой има опит с подобни неща - да сподели моля- може аз да съм в грешка.

# 131
  • Варна, България
Зори, и моето мнение е същото като твоето!
 #2gunfire
" Ти ли искаш на пиано или мама повече иска" - егати малоумницата, егати и козата! ...
Такава не я изтрайвам и 5 сек.
Много ясно, че трябва да се постарае да го грабне отначало, да ходи с желание.
Въобще недей да мъчиш детето с нея.

Ти предварително не се ли срещаш с тях? Да придобиеш впечатление...
Аз бих разговаряла какво очаквам(поне в началото), какво би го притеснило, на какво да се наблегне като отношение, какъв е характера на детето... 

Браво на Ивка!
 Grinning

# 132
Зори, като те слушам, това определено не е вашата учителка. Може да е голям професионалист, но не е никакъв педагог. Дано да намерите подходящия човек и Алек да ходи с удоволствие.
Браво на Ивето, дано да й хареса балета и да настигне бързо другите в групата.

Рали извън градината ходи на народни танци в една школа. Сега я водим събота и неделя и в Зимния дворец на зимни кънки с учител, но това е временно за зимата. Като гледа приятелките си иска вече и ски да кара, даже се сдоби и със ски обувки и то не какви да е, а с розови звездички, което се оказа много водещо  Laughing  Дано да отидем към края на месеца за няколко дена на Семково, много се надявам.
В градината ходи на английски и на латино танци. От плуването се отказа, след като миналата година прекъснахме за 1 месец зимата, явно другите много напреднаха за това време, а тя хич не обича да е от изостаналите и се отказа, а и госпожата им е доста строга.

Ние толкова време не сме излизали и сме се побъркали и двете. Днес с гаджето сме на клуб и ще я оставим Рали при нашите, утре пак сме на РД, та ще има малко разнообразие.

# 133
Тя не свирела детски песнички?????????Аз ли нещо не схващам???? Как иска да преподава на 5 годишни деца , като не свири детски песнички??? Ми рано му е за лунната соната...
 ooooh! ooooh! Педагози...

# 134
Боги -говових с нея по телефона и тя каза на първият път направо да го доведа, тогава ще се уточняваме.

Момичета - благодаря за подкрепата. Алек е на кантар да се откаже от пианото - вторият път трябва да е готин учителя очевидно. Иначе детето си иска - иска и китара и хармоника и пиано - ама от такива учителки може нищо да не ни остане като опция след време.

Мишленце -това с кънките много го искам - даже Алек има кънки , за Ивка не успяхме да намерим - но нещо с воденето пак е проблем. Всъшнсот логистиката при нас е големият проблем. Затова и на тази учителка попаднах - щото гледам да е в Дружба работата, където живеем.....

както и да е - ще се справим.../ Алек с плуването първия път беше по същия начин -късно стана и се почна - не искам мамо и т.н. А след това гледай - не можем да го откачим от плуването - и сега само пита кога пак ще го запишем на плувне - а ние пак от логистична гледна точка нищо не правим...

както и да е - ще ви пиша по натам какво е станало - поне другите да имат идея за техните деца Simple Smile

хубав дне от нас

Общи условия

Активация на акаунт