Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 690
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
поканих спорещите тук, дано да дойдат и да можем заедно да решаваме такива въпроси
Не смятам, че ние сме тези, които ще разрешим този спор. Има си учени за тази работа. Нашата задача е да решим как да постъпим с нашите бебета. Аз не искам да те убеждавам, в каквото и да е било, защото ти си имаш твоето мнение, основано на твоя опит и страхове. Разбирам личните ти причини, без да съм наясно със ситуацията. Повдигна темата, нека сега оставим хората ако имат съмения и въпроси да си четат и после да решават за себе си.

Вопиющо е невежеството на някои хора....  за тях ползи никакви, защото няма да проумеят...
Хайде без обиди!!!!!! Нито се познаваме, нито имам желание да чета тема, с подобни изказвания. Ако за вас този тон е нормален, останете си тук и си говорете по този начин. Не пожелавам на никоя майка да попада в тази тема !!!

# 121
Мур недей така, що  се захващаш за неща които ни са по темата ни то целят да те обидят.
Когато хората се държат така за мен това е знак че просто не искат да говорят по темата.
Поканих те тук защото можем да говорим без да стряскаме никого в отчетната, така че давай по темата. Ако пък не желаеш по темата, тогава ми отговори защо в отчетната се хвана да ми обясняваш колко съм се заблудила при положение че не исках да споря и го повторих хиляда пъти.

# 122
Първо, наистина не искам да говорим по темата, по простата причина, че разговора няма да доведе до никъде. Освен това предпочитам да се занимавам с по-приятни неща, далеч по-полезни за една бременна, отколкото с обречени дискусии. Ти повдигна един въпрос, за да накараш момичетата да се замислят, а аз просто казах, че монетата има и друга страна. Нищо по естествено от това.
Имам си позиция, не искам да убеждавам никого в нея, не искам и мен да ме убеждават. Не твърдя че моята е правилна, а твоята е гершна!!!! Няма единодушно мнение на хората, занимаващи се с тези въпроси, нормално е да няма и между нас.
Второ, не толерирам изказвания като това на Meg!, по каквато и да е тема - независимо дали ще е глупава или сериозна като тази! Изобщо това "наостреното" отношение на хора, които явно са част от тази тема не казва "готови сме за дискусия", а точно обратно.
Имам глава на раменете си, не съм на 15-20г., личния и професионалния ми опит са достатъчно, за да вземам решения. Чета научна литература от реферирани списания по всякакви теми, които ме интересуват. Ако имам съмения за някоя ваксина, ще говоря с колеги от Института по вирусология. Няма да решавам подобни въпроси във форуми.

# 123
Ясно.
На лекарско съсловие трудно се доказва.

# 124
г-жа Стихийно бедствие, намирам за напълно излишна и без всякакъв смисъл поканата ти, отправена в отчетната. Ако някой има нужда от повече и особено неедностранчива информация, би се справил и сам, за да я намери.  Peace

Mur, бъдете здрави и щастливи с новото попълнение в семейството. Хубава бременност и леко раждане. Надявам се да не се налага да посещавате тази или други подобни теми постфактум, за търсите дъпълнителна информация. Предполагам е ясно, че тази тема се продължава да се пълни, и то с главоломни темпове, от родители на пострадали деца.  Peace

ПП. Момичета, вижте какво откривам в днешните вестници. Дано наистина да се размърдат малко и най-накрая да направят свястно информираното съгласие за родилките:

Предвижда се до дни да се появи документ за информирано съгласие и несъгласие на родилките. В първия случай те ще подписват, че нямат против да им се приложат дадени процедури по време на раждане. “Самото то е обяснено как става и какви усложнения могат да се очакват. А информираното несъгласие съдържа дълъг списък от процедури, които обикновено се налагат в хода на раждането”, добави министърът. В несъгласието всяка пациентка ще отбелязва с “Х”, ако примерно не е съгласна да й се извърши кръвопреливане, обезболяване и др.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=749121

# 125
Не пожелавам на никоя майка да попада в тази тема !!!

Подкрепям - не пожелавам на никоя майка да попада в тази тема по трудния начин... Повечето, за съжаление, са точно такива... Имам щастието да попадна по другия начин - детето ми е живо и здраво (все още), при все че има два приема хепатит Б, но то множествената склероза не се развива от днес за утре...
И още нещо, туберкулозата не се лекува с химиотерапия, а с химични препарати, което е съвсем различно...

# 126
[ПП. Момичета, вижте какво откривам в днешните вестници. Дано наистина да се размърдат малко и най-накрая да направят свястно информираното съгласие за родилките:

Предвижда се до дни да се появи документ за информирано съгласие и несъгласие на родилките. В първия случай те ще подписват, че нямат против да им се приложат дадени процедури по време на раждане. “Самото то е обяснено как става и какви усложнения могат да се очакват. А информираното несъгласие съдържа дълъг списък от процедури, които обикновено се налагат в хода на раждането”, добави министърът. В несъгласието всяка пациентка ще отбелязва с “Х”, ако примерно не е съгласна да й се извърши кръвопреливане, обезболяване и др.

Бая усилия положхме да се стигне дотук (знаеш коя е групата Wink)

# 127
multimodal, чета най-различни теми, но съм далеч от мисълта, че мога да предпазя детето си от всички болести и неприятности от всякакъв характер. Всяка майка би искала да може да го направи, но уви, не е възможно. За съжаление и с ясното съзнание, че това звучи доста минорно, но колкото и да сме потготвени, все ще попаднем в "някоя тема"  Confused

# 128
Така е, но понякога нещата зависят от нашето действие/бездействие и за да не влизат след това родителите с ето тази емотикона  Banghead  в темата, аз ще продължавам да алармирам, а който иска ще си ваксинира, то е ясно... Преди две години гръмнаха медийте за бисфенола в бебешките шишета - е, който реши, че е опасен, си смени шишетата... Инфо трябва да има, за да има на базата на какво да се направи избор - това е...

# 129
  • София
Антибиотиците и сулфонамидите също са химиотерапевтици, вероятно това е подвело написалия "туберкулозата се лекува с химиотерапия".

Някъде ми е загубен коментарът, но ще се опитам да го възпроизведа: имунизацията на бременни е престъпление към майката и най-вече към плода. Заиграването с имунната система на бременната жена е голяма глупост - опасността от загуба на бременността е голяма  Sick Като човек загубил три бременности смятам, че никакви глупави грипове не могат да бъдат причина да се изложиш на такъв риск.
Терминатор, хич да не ти пука от приятелки, овчите общества са като обществата на наркоманите - всяко отделяне от стадото хвърля членовете им в ужас, че някой ще се отличава от тях.
Mur, за някои неща си права, най-вече, че нашата задача е да решим как да постъпваме с нашите деца. Затова, че учените трябва да решават нещо си не съм съгласна, като знам кой ги финансира отдавна вече не вярвам на заключенията им.

# 130

Поздравления за усилията и дано са резултатни.   thumbsup  Hug
После ще искаме практически съвети за това как се пробива в медицинските кръгове на управленско ниво. Simple Smile
Крайно време е да се направи информирано съгласие и за ваксините, както е в развити европейски държави.

# 131
stelt77, съгласна съм с теб. Когато има избор, всеки решава и носи отговорност за решенията си!

# 132
Антибиотиците и сулфонамидите също са химиотерапевтици, вероятно това е подвело написалия "туберкулозата се лекува с химиотерапия".
Не точно. Пуснах на търсачка, копирано е от тук или някой подобен сайт.

Туцка, г-жа Бедствие и пр. желаещи да помогнат на хората да се информират, разберете, че по този начин не става. Помощ насила не може да се окаже. Хората чуват и виждат само това, за което са подготвени. Понякога са нужни много време или определени ситуации, за да им се обърне светогледа. Моля ви, нека не обръщаме тази тема в махленски клюкарник или безмислен спор..

# 133
  • София
[ПП. Момичета, вижте какво откривам в днешните вестници. Дано наистина да се размърдат малко и най-накрая да направят свястно информираното съгласие за родилките:

Браво на вас, момичета! За съжаление докато здравеопазването ни е на този хал, малцина ще успеят да се преборват докрай за правата си. Ще си позволя да споделя личното си преживяване: въпреки, че месеци наред четох за раждането (и да си призная с голяма доза възхищение и за домашното раждане), от страх да не попадна на случаен некадърен екип позволих на гинеколога си да ме навие да си сложа упойка, и при перфектно и леко достигане на разкритие родилният процес спря, бебка започна да се мъчи и се наложи секцио  newsm45. Считам това за мой огромен провал, както и това, че не можах да гушна бебка и да я сложа на гърдите си, както е направила това моята майка, а трябваше обляна в сълзи да гледам как я обработват и отнасят след като едва я видях. Извинявам се за офф-а, но зная, че тук ще прочетат хора, които ще ме разберат и в момента ми се плаче като го разказвам!
Ето затова и момичетата, които не искат ваксини в родилното трябва задължително предварително да информират по всякакъв начин, че не желаят бебето им да бъде ваксинирано. Аз не го направих и т.нар. информирано съгласие за бебето го получих след като бяха сложили вече хеп.Б.

Иначе за химиотерапията, всяко лечение с химически препарати се нарича така, но гражданственост е придобило лечението на рак с химиотерапия. туберколозата се лекува с антибактериални препарати против конкретния бактерий

# 134
Не знам защо Мур реши че целта ми е била да накарам някой да се замисли.
Цитат
Има един въпрос който искам да ви задам отдавна, притеснява ме да не стане дискусия по темата, не искам спор "ЗА" и "ПРОТИВ". Знам че много от вас даже не се замислят по въпроса не коментирам това правилно или не, просто живота ме кара да мисля неща които на много малко майки ще им дойде в главата.
Нека още веднъж да ви помоля да не го превръщаме в спор, който иска да поговори по въпроса има тема, вас само ви моля да ми отговорите.
Ще ваксинирате ли новородените си деца?
Да или не?
Никъде не съм писала че целта ми е да се замислят, даже обратното, все казвах че просто искам да знам, нямам никакви желания да променям мнението на който и да е.
Разговора отдавна щеше да спре ако харата които ги помолих просто за да и не, отговаряха с да или не или пък не отговаряха ако считаха че въпроса ми е неправилен или какво то и да е.
На някой просто много му се искаше да си изкаже позицията, ок няма проблеми, но не можеш да искажеш позицията си като изискваш доказателства от човек който не те убеждава в нищо.
Не можеш да започнеш спор,  а после да кажеш а не вече не ми е интересно.
Още повече че много пъти съм писала тук че сега мисля по този въпрос и още не съм в ничей лагер, така че Мур не виждам защо си сигурна че разговора няма да доведе до нищо.

Общи условия

Активация на акаунт