Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 683
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Много е лесно така, вие и само вие отговаряте за децата си Sad Аз лично не знам вече какво да рпавя, имам възможност да не сложа ваксини, но всички ми разправят, че съм луда (имам предвид приятелки). Едната даже ми разправя, че някаква сестра й разказвала, как децата от третия свят идвали с мозъчни увреждания, щото нямали сложени ваксини  ooooh! А другата, уж умно момиче, ми разказва как те и в Африка не искали да се ваксинират затова мрели като мухи. Нямало ненужни ваксини, всичките били нужни. Миналата година, мъжете ни си насложиха противогрипни ваксини, е няма такова боледуване, единствена аз се спасявах с чесън. Страх ме е да сложа, но ме е страх и да не сложа. Тук слагат 6 наведнъж- едната комбинираната за тетанус, диф и коклюш и още 3. Поне понасъбрах материали, за да покажа на съпруга си и да дискутираме. А иначе проверих болестите в нета, хич не ми се ще малкия да ми се разболява от подобни гадории Sad
Иначе Стелт няма какво да се сърдиш на хората, просто понякога е по-добре да живееш в невежество, да не говорим че общественият натиск е толкова голям, то приятелките ми ще ме изядат с парцалите, да не говорим други хора...

# 106
Това е основният проблем на повечето.Слушат хората "какво казали" и им вярват,стрескат се от хорското мнение.
Ако ти имаш знание за ваксините,всички тези техни аргументи ще са вече смешни в твоите очи.
Проблемьт ти е в знанието.Винаги имаш време да ваксинираш.Прочети,информирай се.Всички тук сме седяли и сме си "губили" времето,за да спасим децата си.
Не може една дьлгогодишно набиранен а знание да се предаде в едно изречение,така че да убеди отсрещния вьв вредата на ваксините.
Макар,че аз сьм стигнал до такова "Ваксините са опасни и вредят,те са модерен геноцид" и не намирам смисьл да се обяснявам повече на когото и да било. Peace

# 107
И още един немалък проблем има - хората не искат да слушат друго.... Сякаш ги спира насажданият с векове робски страх. Sad

# 108
Благодаря ви, момичета, за мненията. Аз всъщност се надявах да получа линкове с някаква контраинформация, ако има такива. Но като се зачетах из темите ви, открих достатъчно "контри", писани от пострадали от ваксини родители - какво по-"добро" (в кавички, защото никак не е добре) доказателство, че не лекарят, заявяващ връзката с аутизма, има финансов интерес, а други...

# 109
Иначе Стелт няма какво да се сърдиш на хората, просто понякога е по-добре да живееш в невежество, да не говорим че общественият натиск е толкова голям, то приятелките ми ще ме изядат с парцалите, да не говорим други хора...

Спокойно...  Laughing  Мен родителите ми и другите близки роднини, им се ще да ме изядат с парцалите, но имат да вземат...  Sunglasses  На който не му изнася как си гледам детето, да се спасява...  Laughing  Губя си времето да обяснявам само на хора, на които им се слуша, а не на такива, които казват нещо и когато се опиташ да им обясниш защо не е така, ти отговарят "да бе, ти все много знаеш", обръщат гръб и си тръгват... На такива вече хич не ме интересува мнението, хем не знаят, хем не искат да разберат, водим едни и същи тъпи разговори...
И знаеш ли, Terminator, на теб ти завиждам, защото ти се бориш само с предрасъдъците на приятелите си, а ние тук в България, трябва да се борим срещу де що има институции, като започнеш от родилното отделение, където те карат да си платиш пътеката на бебето, ако не искаш да го ваксинираш, минеш през лишаването от детските ясли и градини, училище и стигнеш до глобите и отнемането на детските надбавки... А това са неща, които не можеш просто да игнорираш с думите "нека сменим темата"...

# 110

минеш през лишаването от детските ясли и градини, училище и стигнеш до глобите и отнемането на детските надбавки... А това са неща, които не можеш просто да игнорираш с думите "нека сменим темата"...
Нали поне за училище не би трябвало да има проблеми??

# 111

минеш през лишаването от детските ясли и градини, училище и стигнеш до глобите и отнемането на детските надбавки... А това са неща, които не можеш просто да игнорираш с думите "нека сменим темата"...
Нали поне за училище не би трябвало да има проблеми??

Напротив - има... Макар че нямат право да не вземат детето ти, това не пречи да го тормозят всекидневно с напомняния да каже на майка си, че трябва да го ваксинира... В някои училища не допускат неваксинирани деца на екскурзии със съучениците си и прочее незаконни неща... Психически тормоз и над децата, и над родителите... На мен нищо не могат да ми направят, защото ще ги помета, но детето!? Представи си на едно първолаче, скромно, свито и срамежливо, какво могат да му сторят...

# 112
Аз не съм ваксинирана откак завърших училище - личната директно ми обясни, че имам право да се откажа с един подпис, и аз се възползвах от това си право. Е добре, защо тогава мен ме допускат на работа без имунизационен паспорт (не съм ли опасен преносител на зарази?), пък децата в съответните "детски заведения" - не?

А ако все пак се "наложи" ваксиниране на недопуснати деца, не е ли по-безопасно това да стане на 7г, от колкото на 1г?

# 113
Аз не съм ваксинирана откак завърших училище - личната директно ми обясни, че имам право да се откажа с един подпис, и аз се възползвах от това си право. Е добре, защо тогава мен ме допускат на работа без имунизационен паспорт (не съм ли опасен преносител на зарази?), пък децата в съответните "детски заведения" - не?

Всъщност и ти нямаш право от отказ, за теб също са задължителни имунизациите... Предполагам на възрастните не се оказва натиск, защото е по-трудно, докато виж с децата е елементарно... Колко родители могат да си позволят да напуснат работа, за да си гледат децата вкъщи? Освен това, след навършване на 17-годишна възраст, имунизациите са далеч по-малко - от 25-годишна възраст на всеки 10 години по една ДТ... Най-много задължителни имунизации има до 7-годишна възраст на децата и тогава натиска е най-голям...

# 114
Аз не съм ваксинирана от 13 - годишна. Тогава докторът, който ми лекуваше астмата, категорично забрани. Дори комисии не съм минавала. Сега като ме вика джипито, само й споменавам, че докато ме убоде, е възможно да посинея и да се задуша, и никак не настоява... Никъде нищо не съм подписвала. Детето ми като си разби главата, в спешното приготвиха да бодат с-у тетанус. А-а, казвам, не може, сутринта имаше температура, има и сополи. Бързо-бързо прибраха ампулите.

# 115
както и предполагах за мое съжаление в отчетната се оформи един глупав спор, пиша глупав щото не въз основа на никакви факти.

поканих спорещите тук, дано да дойдат и да можем заедно да решаваме такива въпроси.
Ето постинга на една от мамите.
Цитат
Кратка справка за някои от цитираните болести:
Туберкулоза - Основният метод за лечение на туберкулозата е химиотерапията. Лечението е продължително - продължава от 6 месеца до две години.
Дифтерит - Болните подлежат на изолация. Лечението се провежда от лекар и се състои в инжектиране на дифтериен анатоксин. Усложненията се изразяват в токсично увреждане на сърцето и нервната система (парализа на мекото небце).
Хепатит - Лечението на всички видове остър вирусен хепатит се извършва по сходен начин и продължава шест месеца. Ако след шест месеца болният не се е излекувал, хепатитът преминава в хроничен стадий. Медикаментозното лечение на хроничния хепатит е незадоволително.

Всяка болест и всяко лечение може да доведе до усложнения. Затова всеки трябва за себе си да реши кой риск е по-голям. В крайна сметка най-важното за една майка е да направи това, което смята за правилно за да е в унисон със себе си.
на което отговорих.
Цитат
Mur Нямам нужда от справките ти, аз съм привита от дефтерит, въпреки това както и стотици Украински граждане 1994 година преболедувах дефтерит.
Татко боледувал туберкулоза и знам какво е, но е още жив и здрав слава богу, както и съученичката ми която заразиха с туберкулоза в родилното има си и второ дете и е жива и здрава.

Не знам какъв още аргумент им трябва на хората.
казваш привита съм и пак боледувах а те продължават да те убеждават че ваксините предпазват.
На всичкото отгоре ти обясняват че болестите от които те те предпазват са по страшни от последствията от ваксината.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 15:06 от г-жа Стихийно бедствие

# 116
Ами да, повечето четат за страшните болести и се стремят на всяка цена да предпазят децата си от тях, но кой ли се сеща, че ваксините може да са неефективни и дори вредни. Имам приятелка, която все още няма деца и като стана дума за ваксините толкова много се изненада, че дори присъстващите в имунизационния календар задължителни били вредни. Хората продължават да вярват на великите светила с белите престилки. Допускат, че може да има вреда от ваксините, но казват "Не искам да знам!". Да, за жалост повечето тук сме все препатили от ваксини и това е довело до смяна на позициите ни относно ваксинирането. Всеки път, когато знам, че приятелка ваксинира детето си съм толкова притеснена, колкото бих била и за своето дете.
Днес се страхувам повече не от самите болести, а от това дали аз или близките ми ще бъдем диагностицирани и лекувани правилно.

# 117
Туберколоза - с химиотерапия  Shocked Laughing
И зачервено гърло - с хормонална терапия  Laughing

Вопиющо е невежеството на някои хора.... г-жа Стихийно бедствие, спести си желанието да образоваш потребители - това е кауза загубена - за теб негативи, за тях ползи никакви, защото няма да проумеят...

Не знам отколко деситилетия всички новородени се ваксинират с БЦЖ, а туб-диспансерите са пълни с пълнолетни хора..., т.е. надлежно ваксинирани....

# 118
Хепатит Б ваксината е генно модифицирана и има прекрасни странични реакции като множествена склероза, парализа, гърчове, припадъци, кървене, затруднено дишане и преглъщане, подуване на лицето, менингит, енцефалит, васкулит и др. Направо им пусни този линк - http://vaksinite.eratrio.com/ENGERIX%20B%2010-text.pdf и им кажи, че тази ваксина се поставя още в първите 12 часа на новороденото... Да знаят какво може да му се случи, нали държат да са информирани...

# 119
Момичета аз още в началото ви казвах че няма и не искам а право нямам да убеждавам никого, аз просто исках да знам дали има момичета които са замислят преди да е станало нещо с децата им.

Общи условия

Активация на акаунт