Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
 Sad г-жа Стихийно бедствие , аз бих им дала линк към нашата тема...

# 91
Относно екскурзиите- на мен не ми е известно да има задължително ваксиниране за някоя страна. Вече като голяма съм ходила в Гърция (за дълго), Англия (бригада), Иран (екскурзия), сега съм в Канада. За никъде не са ми искали ваксиниране. Преди Англията сама ходих да си слагам тетанус, щото не знам защо. Някой от колегите явно беше споменал и аз да не остана по-назад. За Иран знам, че имаше нещо препоръчително, но не сме го слагали. После на митницата при връщането ни, ни връчиха бележка да сме ходили на изследване в НЦЗПБ, но не отидохме, защото сме безотговорни. Wink Баща ми често пътуваше къде ли не и това означаваше да се съсипе от боцкане или да прекарва времето си във въпросния център.
Има рискови страни, за които са посочили коя ваксина е препоръчително да се сложи. Ако не го направиш, си носиш последствията, както обикновено биха казали.
Стюардесите, примерно, ги задължават да се ваксинират срещу малария, жълта треска и т.н. Макар че за мен винаги има вратички.

# 92

А аз не бих... Пишех в отчетна, в която само споменаването на думата ваксини, означаваше война... И докато аз не спях по цели нощи, за да чета за ваксини, болести и какво ли не, повечето си говореха за кой с кого пил кафе и какво ново панталонче бил купил на бебето си... Опитвах ли се да кажа нещо, което ме вълнуваше и смятах за важно, отсичаха, че ги стряскам и всеки си е решил, нямало какво да обсъждаме... Не пиша вече в отчетни, не ми е интересно...

# 93
О не, колкото странно и да ви звучи не съм тръгнала да спасявам света, пък самата аз не съм убедена във отговорите които трябва да си дам. Знам че за човек му е достатъчен един въпрос за да се замисли по темата, направих го. От тук нататък всеки да се спасява.

# 94
Стелт, благодаря ти че толкова подробно обясняваш това което си прочела!

Г-жа Стихийно бедствие и на мен ми се иска да задам подобен въпрос в нашата отчетна тема, но не смея да разбуня духовете. Вече 2 майки си сложиха противогрипни ваксини и някои им казват Браво!

# 95
Здравейте момичета, първо да предупредя, че не съм чела нито една от темите за ваксините. Днес моят съпруг ми прати следните линкове по повод връзката на ваксините с аутизма:

http://blogs.discovermagazine.com/intersection/2011/01/17/bravo- … e-autism-article/
http://science.slashdot.org/story/11/01/06/1352200/Famous-Britis … te-Fraud?from=rss

Как бихте коментирали? Имате ли материали, които показват друго?
Благодаря ви предварително.   bouquet

# 96
Аз пък писах в отчетната, че ваксините са коварни и дадох линкове към страници и към един от филмите. Ако не беше този форум /и хомеопатът ни/ и аз едва ли щях да съм чувала за вреда от ваксините. Не казвам, че имаше някакъв ефект, но един да се замисли и да потърси информация, все ще е от полза. Макар че, за съжаление човек почва да се интересува след като пострада лично.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 14:11 от tini-mini

# 97
И аз кротичко следя тази тема, след като две бременни се похвалиха, че са си сложили противогрипни ваксини. Очевидно е обаче, че в отчетните всеки е много осведомен, и най-прав за всичко, та въобще не се обаждам по въпроса. Важното е да не се стряска народа, докато не се стовари нещо на нечия глава /дано не се случва/.
Не знам дали съм права, но не искам да ваксинирам бебето си в родилното заведение. Ако се престраша да сложа ваксини, искам да е след третия месец.
Имам дъщеря на 4 и половина години, с хиперактивен синдром... В лека форма, вярно, и почти го преодолява вече, и почти не се различава вече от другите в градината, но беше страшно... много страшно...
Гледам, масово се пие и магнезий, и аз пих през първата бременност, но сега като спомена, че имам хиперактивно дете, се отказват да ми го изпишат, има ли връзка, няма ли...

# 98
Здравейте момичета, първо да предупредя, че не съм чела нито една от темите за ваксините. Днес моят съпруг ми прати следните линкове по повод връзката на ваксините с аутизма:

http://blogs.discovermagazine.com/intersection/2011/01/17/bravo- … e-autism-article/
http://science.slashdot.org/story/11/01/06/1352200/Famous-Britis … te-Fraud?from=rss

Как бихте коментирали? Имате ли материали, които показват друго?
Благодаря ви предварително.   bouquet
Връзката между МПР ваксината и аутизма е доказана. Чела съм материали, гледала съм документален филм, но сега не мога да дам линк. Била съм на семинари за деца с увреждания. Ясно и открито се говори от специалисти,  че ваксините са 1 от причините или основната за хиперактивност у децата и аутизъм, но се споменават и други болести, които аз за пръв път чувам, макар че съм учила дефектология в университета. Също има статистика за рязко покачване на броя на аутистични деца в България - 1 на всеки 91 българчета има симптоми в атустичния спектър.

# 99
Mislq , защо точно МПР?

# 100
В подотчетната за октомврийчетата винаги са били страшно толерантни към писанията и линковете ми. Даже са ми благодарили за информацията, въпреки че са на противно мнение.

Виж в градската ми тема е друго - там сме се събрали все едни професоркииииииииииии Mr. Green
Че и аз прекалявам, вярно е, ставам досадна понякога..... Crazy
Но смятам да напусна градските ми теми, защото и без друго не са ми особено полезни.

Аз мисля, че е невъзможно човек да знае всичко - дори малко от всичкото....
Затова някак ми  е трудно да се обвинявам (Стихия, Hug, но пък и не съм и в твоето положение, душа), макар че се чувствам мъъъъъничко гузна, че не съм чела по-рано.
Затова пък съм на 100 процента убедена в избора си - мъжът ми и майка ми също. В интерес на истината майка ми бе тази, която започна да задава въпроси за ваксините преди две години, рядко интелигентен и съвременен човек е. А мъжът ми изгледа филмите преди мен Embarassed

И когато лежах в болницата след нефректомията, в момент, в който човек си дава сметка за много неща - имах достатъчно време да се разровя из нета, да разпитвам младите специализанти и лекари (4-ма не ваксинират децата си, другите не пожелаха да ми отговорят Laughing)

# 101
# 102
На дъщерята на моя позната, което живее в Лондон, са сложили 3 ваксини наведнъж -....... А на нейна приятелка пък 4 наведнъж, като са й казали, че до 7 нямало било проблем  ....

Е точно в такива случаи се случват силните реакции и особено ако детето не е било съвсем здраво.
Интересното е, че именно в "цивилизованите" развити държави си позволяват да слагат по няколко ваксини наведнъж. Спомням си, че във филма Shots in the dark имаше случай в Канада на едно дете, което му били сложили наведнъж 7 ли, не помня точно колко и горкото беше жив труп...

# 103
Аз я попитах там не са ли препоръчителни, но тя каза, че са задължителни - това било положението  Sad Отказах се да й давам линкове с информация. Явно е от тези дето се примиряват с положението.

# 104
Така като ви чета,виждам,че в БГ се провежда масов геноцид в лека форма(замаскирано) на бременни,родилки и бебета.
Няколко постинга ми направиха впечатление колко силен страх и респект изпитват някои хора от бели престилки.
Хора,не се страхувайте!
Вие и само вие сте родители на вашите деца и вие и само вие отговаряте за тях!

Общи условия

Активация на акаунт