Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 701
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Признавам , че нямам възможност да следя темата /и не само тази/ ,много често , но ето че и при нас опря ножът до кокала , така да се каже.
РЕДАКТИРАМ СЕ.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 08:52 от sosko

# 76
...ЛЛ ме кара да напишем /двамата родители/ декларация , която да занесе в РИОКОЗ.

Е няма такава наглост...  Sick  Кажи й на ЛЛ, че си се консултирала с адвокат по здравните въпроси и той ти е казал, че ЛЛ трябва да ти напише информирано съгласие за предстоящата имунизация, съгласно чл.87 от Закона за здравето... Ти ще подпишеш това информирано съгласие, в частта, че си запозната с процедурата и я отказваш, на основание чл.90 от същия закон...

По принцип ваксините са задължителни, но след като ЛЛ-тата искат подписи и декларации, нека си свършат и те работата, а именно да информират пациентите си за предстоящата процедура... Пък и кой е казал, че информираното съгласие и правото на отказ не важат за ваксините!? Взимане даване с РИОКОЗ нямаш, пък ЛЛ да си носи квото си иска...

# 77
stelt77 , много ти благодаря за бързия отговор!

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 08:54 от sosko

# 78
... ЛЛ твърди , че имало изменение и тези от РИОКОЗ  искали и декларация.

Да се допълня.... Адвоката пита ЛЛ, къде са тия изменения, че той не е разбрал за тях...  Laughing 
Не мога да ти препоръчам адвокат, защото не познавам такъв, но се разрови в интернет, разни адвокати дават консултации и онлайн и си задай въпроса... Иначе една консултация може да ти излезе скъпо...
Няма законен начин за отказ от ваксини... Изключение прави информираното съгласие, което би трябвало да важи и за ваксините... Ако ЛЛ иска отказ, нека го направи както трябва, а именно да си напише съгласието и да е ясно, че наистина сте били информирани за медицинската процедура и сте се отказали от нея...

# 79
Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 11:51 от Джуличка

# 80
stelt77 , много ти благодаря за бързия отговор!

Взимане даване с РИОКОЗ нямаш, пък ЛЛ да си носи квото си иска...
E, аз се подписах на бланка такава като за направление , че отказвам ваксините, но ЛЛ твърди , че имало изменение и тези от РИОКОЗ  искали и декларация.
Нали си се подписала? Подписала си се. Да е проверил предварително какво му трябва.

# 81
  • Пловдив
........

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 21:40 от *Бенджи*

# 82
В училище те записват. После ти искат здравна карта. Когато детето навърши 6 или 7 г. сестрата ти праща листче да ѝ се занесе документ, че е поставена ваксината.
Аз отидох при сестрата, казах ѝ че от 3 години не ваксинирам децата си и да не чака тази ваксина. Тя ме погледна интересно и попита какво мисли ЛЛ по въпроса... След това отбеляза в листа на класа, срещу името на детето, че майката отказва ваксини.
Никой не заплашва и никой не притиска!!!

# 83
Като се замисля, и витамин Д съм давала, и Зимафлуор и чинно слагах всички ваксини до някое време....Сега doh се чукам по главата, но тогава съм го правила с пълното съзнание, че е за доброто на детето. И са прави хората, че знанието носи печал. Ако знаете приятелки дето не четат по форумите, колко спокойно си живеят и не се замислят....Понякога им завиждам...
И аз така. За мен обаче знанието не донесе печал, а радост, защото усещах интуитивно че нещо не е наред с тези ваксини и се измъчвах, но нямах факти. Давах вит Д и Зимафлуор малко, много по малко от назначеното и ги спрях на моя отговорност.
Знанието може да носи печал, но истината освобождава. Чувствам се свободна повече от преди, особено след като взех разумните мерки да спра с ваксините. Виждам и насърчаващи резултати.  Grinning Печална съм че не знаех по-рано тези факти и навредих на децата си с невежеството си.  Embarassed
Не завиждам на хората, които не четат, не мислят и приемат чуждото мнение за свое. Натъжават ме  Sad

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 21:10 от Mislq

# 84
И аз съм се подписала на една книга при ЛЛ, на собственоръчно написана от мен страница, че отказвам всякакви по-нататъшни ваксини и на двете ми деца.

За УЗИ - в Пазарджик е масова практика всеки месец като отидеш на консултация, не те питат първо как си, а казват "Лягай"....тоест на ехографа. И аз съм гледана и с двете деца всеки месец, в последните и по два -а с малкото ходих и на фетална морфология.

На малкото витамин Д съм давала две седмици по една капка, въпреки предписаните ми две.
На голямото съм давала месец. Зимафлуор не съм давала на нито едно от децата - не са пили нито трапезна, нито минерална вода.

# 85
*Бенджи* , благодаря и на теб.
nenaatoa , както винаги полезна!   bouquet
Проблемът е, че не искам да тръгвам с рогата спрямо ЛЛ.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 08:55 от sosko

# 86
sosko, не тръгвай да спориш с ЛЛ... Обясни й като човек, че си търсила въпросната декларация в нета, но не си я открила и затова си потърсила адвокат, който да ти я напише, както трябва... Човекът обаче ти е казал горното, а именно, че не знае за такава декларация, но ако ЛЛ иска да се презастрахова срещу РИОКОЗ, правилно и за лекаря, и за теб е да ти напише информирано съгласие за тази ваксина... Напиши си на едно листче Закон за здравето, чл.87, все едно той ти го е казал и си записала да знаеш какво да кажеш на лекаря... Може и наистина да се консултираш...
Това, което ти предлага ЛЛ сега, е да си сложиш главата в торбата, за да си е добре той... Аре стига вече... Не че, ако РИОКОЗ решат да се заяждат, няма да го направят, но поне ще имаш основание да кажеш, че законът е такъв и ти дава право да откажеш манипулация... Погледни в Закона за здравето от чл.87 до чл.92... Това би трябвало да важи и за ваксините, защото те са медицинска дейност и инванзивен метод...

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 22:08 от stelt77

# 87
На дъщерята на моя позната, което живее в Лондон, са сложили 3 ваксини наведнъж - 2 в крачетата и една в рамото. А на нейна приятелка пък 4 наведнъж, като са й казали, че до 7 нямало било проблем  #Crazy Тя споделя, че детето й не се чувствало добре след тези 4 (защо ли?) и се била разправяла с докторите, че няма да позволи да слагат повече от 1 вече, че били ставали аутисти децата като били толкова малки. Потресена съм от споделеното... И виждаш ли - майката се "преборила" за благото на детето си. Ами дано да й е живо и здраво!

# 88
"Чл. 89. (1) При хирургични интервенции, обща анестезия, инвазивни и други диагностични и терапевтични методи, които водят до повишен риск за живота и здравето на пациента или до временна промяна в съзнанието му, информацията по чл. 88 и информираното съгласие се предоставят в писмена форма." ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Та така - ваксинирането по своята същност е инвазивен метод, за който трябва ПИСМЕНО съгласие, всеки път! Кой лекар спазва този член от закона, питам аз? НИКОЙ! Така че не ние трябва да се чудим как да подходим към тях, а те към нас, защото те са в нарушение, а ние просто защитаваме интересите на децата си.

Не трябва да се страхуваме от системата, а да и противодействаме, следвайки нейните правила Simple Smile

# 89
Ето отговорите които получих на въпрос Ще ваксинирате ли новороденото си бебе.
Цитат
за ваксините - аз също ще ваксинирам бебо
Цитат
За ваксините аз също ще ваксинирам и въобще не съм се замисляла да не го правя.
Цитат
за ваксините - ще слагам и на първото ми дете слагаха
Цитат
За ваксините много ги мислех и размислях, но май реших да го ваксинирам. Не че смятам, че има нужда, но не съм чак и притеснена за риска от тях
Цитат
Относно ваксините  за съжаление ще ги слагам, защото в ДГ не приемат без да е ваксинирано детето, а аз не мога да си стоя в къщи заради това

Цитат
Относно ваксините аз мисля да ги слагам /дори не съм се интересувала от обратния вариант/ 
Цитат
За ваксините съвсем отговорно и съзнателно (запозната съм с риска) ще го ваксинирам (мисля, че тук имаме право да избираме).
Цитат
Цитат
И аз ще ваксинирам, макар че имаше съмнения , че алергията на детето ми е получена точно след една от ваксините.
Цитирах отговорите не за да осъдим или да осъдите (аз още не знам към коя група съм) мамите а за статистика.
Със сигурност познах себе си в много от тях, дано момичетата никога не разберат колко виновна може да се чувства една майка, само защото е била невежа.

Общи условия

Активация на акаунт