Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 597
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Пате, ако решиш все пак да даваш АБ... пробиотиците са задължителни  Peace Малката изпи първия си АБ малко преди да направи 3г. В такова чудо се видяхме  Crazy Още има някакво (вагинално) течение милото. Борим се както можем, НО вече се е случило и сега просто се мъчим да възстановим общото състояние - принципно е много здраво, калено дете.

Стелт, мога само виртуална  Hug да изпратя, НО благодарение на теб и ИраМира се зачетох в темите по онова време   bouquet

Сега да ви споделя и за хлапето на нашата детегледачка (12г.)... От училище са казали на всички да занесат бележки от ЛЛ за направено манту и евентуално БЦЖ, задължително. Скоро след настояването за БЦЖ се разчу, че имало болно детенце от класа и май диагнозата е туберкулозен менингит, и видиш ли се случило защото нямало все още поредното БЦЖ. Тълкувайте както намерите за добре, като не забравяте факта, че само в няколко държави (вкл. Б-я) има n-броя ре-та и манту-та.

Последно: станах леля на малка принцеса (малко подранила), беба е на АБ, много трудно раждане с много негативи и за майката...  Cry Родителите не са ориентирани по повод ваксините, но аз помолих майката да се примоли поне да не слагат ваксини докато не закрепне бебенцето...да е клинично здраво, без лечения и коригирана възраст (може ли да се осланя на коригираната възраст за да не набоцкат бебето още сега?, в началото на 9-ти месец се случи)

# 211
....... Родителите не са ориентирани по повод ваксините......
Кажи им да разгледат с повишено внимание http://vaksinite.eratrio.com/ и да  решат сами! Всеки средно интелигентен човек при преглеждането на съставките във ваксините ще промени вижданията си поне малко...

А днес се разтърсих за листовка на  ваксината срещу хепатит Б.
Само на моя сайт ли има в текст?! Само аз си съм си дал зор да я има тази листовка в текст?!
Нещо тук не е съвсем както трябва!

# 212
Мисля, че в началото на 9-тия си се води доносено, но нека кажат майките на недоносени деца...   Rolling Eyes    Това, че бебето е на АБ по принцип може да се използва като аргумент... Моето също беше на АБ, хеп. Б си му я бяха сложили, а за БЦЖ ме накараха да отида една седмица след като беше изписан и съответно му беше спрян антибиотика... И все пак майката трябва да настоява за отлагане (ако вече бебето не е набодено), защото има и случаи на извадени от кувьоз недоносени бебета, за да бъдат ваксинирани...

# 213
А днес се разтърсих за листовка на  ваксината срещу хепатит Б.
Само на моя сайт ли има в текст?! Само аз си съм си дал зор да я има тази листовка в текст?!

Не!!!
ТУК има и двете ваксини за хепатит Б , както и всички останали листовки. Ти си дал в твоя сайт само тази, която се прави в родилното.

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 22:35 от nenaatoa

# 214
Преди няколко страници имаше съмнение за връзката на МПР с аутизма - http://childhealthsafety.wordpress.com/2009/06/14/juliawinsmmrcase/ - има и още...

Ето един сайт за Мur - http://educate-yourself.org/intro.shtml

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 23:02 от nenaatoa

# 215
А днес се разтърсих за листовка на  ваксината срещу хепатит Б.

Не!!!
ТУК има и двете ваксини за хепатит Б , както и всички останали листовки. Ти си дал в твоя сайт само тази, която се прави в родилното.

Говорих за листовките в текстов формат. Като картинков pdf ги има къде ли не.... Включително и на посоченият сайт.

# 216
Мисля, че този сайт не е пускан - http://imva.info/index.php/vaccines/ - има доста статии за ваксините, но на английски.

# 217
irchick, честита племенница! Недоносени се водят родените преди 38 г.с., някъде приемат и в 37 г.с. като доносени, зависи там как изчисляват термина...
Майката мисля, че вече се свързалал с консултант по кърмене, поне за това да са малко по-спокойни...

# 218
Цитат
Всеки производител се стреми да напише всички, дори и само теоретично вероятните странични реакции, за да се презастрахова от евентуални съдебна дела. След като е написано, никой не може да ги осъди, че е подведен или неинформиран!!!!!
Това много ми хареса. Laughing
Значи,ако дам на някого стрихнин,но преди това го предупредя,че може да умре от него,не може да бьда осьден.Точка.

По повод това,че никога не е сигурно и не е доказано,че ваксините предизвикват дадени заболявания или сьстояния,се пита кьде е обратното доказателство,че не го предизвикват?

Една мама от Лайпциг пита за немски страници.Мога да предложа тази като най кратьк пьт кьм истината.
http://www.klein-klein-verlag.de/

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 05:34 от Christian

# 219
Една мама от Лайпциг пита за немски страници.Мога да предложа тази като най кратьк пьт кьм истината.
http://www.klein-klein-verlag.de/
Благодаря, тази страница я знам (видеото не ми се зарежда), но не търся страници, а живи майки, с които да обсъдим реалната ситуация, за да знам какво да очаквам. Закона и това, че не са задължителни го знам. Тук една майка ми каза, че за градина нямало да стане без. Пробвах с една друга, но тя пък ваксинирала детенцето си и "срещу" грип, така че - няма смисъл. Факт е, че и тук явно много хора си мислят, че са задължителни. Както и да е, съвсем скоро ще се сблъскам и с педиатър и с градини и ще стане ясно.
Другото  ми питане беше за Валдорфските училища. Или информацията, която се изнася не е вярна, или там наистина морбили вирее по-добре.

... Но мнението ми е, че ваксините само отключват съществуващ проблем, който в един или друг момент е щял да се прояви. Същата роля би изиграл един грип или друг стресов фактор в някакъв етап от развитието на детето. Много от тези проблеми са генетично обусловени, а факторите, които ги активират обикновенно са външни....
Да, това е много удобно и успокояващо - да си мисля, че така или иначе е щяло да стане. Генетичната причина е едната, която ми дават (другата е ранно даване на АМ), но и двете не са задължителни за диабета. Тук по телевизията постоянно попадам на разни предавания - говори се за епидемия при малките деца. Как пък тези гени не се проявиха в предното поколение. Освен това аз и мъжа ми, предполагам, много лесно можем да си направим генетично изследване и то ще стане ясно дали ги носим тези гени.
В диабетното отделение в София попитах докторицата какво ще каже за ваксините като първопричина (не че имаше смисъл, но в отчаянието си ...) - погледа и моментално заблужда в друга посока и отсече, че тази хипотеза се е отхвърлила (... на симпозиума в Америка, където ги канят я от  Roche, я от някой друг...). Дори рисунките по стените там са платени от sanofi-aventis.

# 220
ПРОБИОТИЦИ - (като фен, ползващ при нужда Ентеросан още от раждането на хлапетата) - дава се СЛЕД курса на лечение с АБ. Има съмнения, съвсем логични. АБ трепе всичко наред. Пробиотикът насища организма с милиарди микроорганизми - лактобацили, техни ензими и прочие. Един вид "неутрализира" АБ, защото дозата АБ трябва да се "справя" и с новоприетите ударни дози от пробиотика. Поне така казва ЛЛ и жена му(невролог).
След АБ се дава около 2-3 седмици. Така твърдят поне лекарите.

Ако се храни и приема пресни сокове, не бих дала изкуствени витамини, може би само малко вит.С.
Ако АБ е с три, до петдневен курс. При хората, пиещи АБ месеци, е друг въпроса.

# 221
  • София
Запис

# 222
Благодаря на всички за включването  Hug Ще се опитам довечера да проуча въроса, но сега ще пътуваме и наистина не зная дали не сме закъснели по повод ваксините newsm78
Мег, свързаха се, но сега има допълнително лечение на майката, пак ще търси консултантите - дано се справят  Praynig

# 223
Да ви се оплача, оказа се, че сме имали контакт с познати болни от хепатит.
Може ли линк за инфото, че бебетата не боледуват и до каква възраст? Някакви идеи как да се предпазим?

# 224
  • София
"Най-важно в случая обаче е гражданите да обърнат внимание на личната и обществена хигиена, тъй като хепатит А се предава по фекално-орален път. Болестта не се предава по въздушно-капков път, а чрез мръсните ръце, съдове или храна. За да се предаде от човек на човек е нужен продължителен и тесен контакт. Ежедневните срещи, разговори и ръкостискания трудно могат да доведат до заразяване"

Общи условия

Активация на акаунт