Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 607
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Много съм изпуснала , връщам се да чета !

# 196
само да споделя че и ние карахме  тежка жълтеница докато бяхме в болницата беше бяло бебе ,след като му хаклнаха Хепатитната 4 месеца беше жълт и го лекувахме с прахчета
всичко ми говори че беше от ваксината, след това реакцията и от синфлорикса, е повече няма да сложа нито една ваксина на децата си . Съжалявам такива родители които не се интересуват и не желаят поне малко да се замислят , а имат овча психика и гледат постоянно TV и слушат там какво им се говори.
( Между другото, ние телевизор нямаме,колкото и странно да звучи) гледаме си филми през нета, сериали и филмчета за децата, новини чета пак от нета, телевизията много облъчва хората)
това малко страни от темата но е така
имам познати които само цитират телевизията и приемат всичко казано там за истина Sad

# 197
Знам, че не ми е за тук въпроса, но на вас имам доверие  Hug
Алекс е болен, предбронхитно състояние.На АБ сме и ЛЛ ни изписа едни синтетични витамини.Хич не ми се иска да давам нито тях, нито АБ, но вече  седмица опитвам с бабешки методи и няма ефект никакъв.
Та мисълта ми е, да давам ли витамините ( Саностол са ).Много не им вярвам, като дявол тамян ги гледам, но при условие че сме на АБ..Незнам, вие как бихте постъпили?

# 198
Грозното Пате , първо бих се посъветвала с лекар, на когото наистина имам доверие - поне 1 бр.; после бих дала пробиотик заедно с АБ-то.

# 199
Грозното Пате , първо бих се посъветвала с лекар, на когото наистина имам доверие - поне 1 бр.; после бих дала пробиотик заедно с АБ-то.
С 2 бр се консултирах.И двамата са на едно мнение. Tired

# 200
за витамините не мога да ти кажа, но не мисля и че са тоооолкова вредни (не са ваксини все пак Wink), но питай за пробиотиците, полезни са по време на АБ, все пак не на своя глава де...

# 201
Щом се налага АБ, хубаво е или пробиотици или Б комплекс +Ц, за да се предпази лигавицата на стомаха и да се възстанови чревната флора. Така знам аз де.
Ако имаш алтернатива на Саностола, на която повече се доверяваш, предполагам може да ползваш нея.  newsm78

# 202
Грозното Пате, аз избягвам всичко цветно и миришещо, т.е. Мултисаностола ми е много отдавна извън класациите, както и всякакви подобни боклуци от сорта на марсианци, мечета и пр. Бих потърсила нещо по природно, ...скоро взимах от магазин Лечител витамини на сироп извлечени от боровинки и подобни...Бяха за мен. Не може да няма нещо подобно с повче вит.С и да е подходящо за деца. Не съм сигурна, но в Цитросепта няма ли вит.С...?

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 16:58 от Егвийн ал-Вийр

# 203
Когато се налага, давам вит. Ц на ампули, не дразни стомаха, усвоява се по-бързо и са сравнително по-естествени от разни оцветени и овкусени неща, предназначени за деца...

# 204
Момичета, смятам, че сте се отървали леко, ако страничните реакции след хепатит Б ваксината са били само жълтеница... Предвид това, което е описано в листовката (за тези, които вярват, че там не пишат разни неща ей така от нямане какво да правят):

Нарушенията кръвта и лимфната система
Много редки: тромбоцитопения.

Нарушения на имунната система
Много редки: анафилаксия, серумна болест, лимфаденопатия.

Нарушения на нервната система
Редки: замаяност, главоболие, парестезия.
Много редки: синкоп, парализа, невропатия, неврит (вкл. синдром на Guillain -
Barre, неврит на n. opticus и мултиплена склероза), енцефалит, енцефалопатия,
менингит, гърчове.

Съдови нарушения
Много редки: хипотония, васкулит.

Респираторни. гръдни и медиастинални нарушения
Много редки: бронхоспазъм.

Стомашно-чревни нарушения
Редки: гадене, повръщане, диария, коремна болка.

Нарушения на чернодробно-жлъчната система
Редки: нарушена чернодробна функция.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан
Редки: обрив, сърбеж, уртикария.
Много редки: ангиоедем, erythema multiforme.

Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
Редки: артралгия, миалгия. Много редки: артрит.

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
Чести: болка, зачервяване, уплътняване на инжекционното място.
Редки: умора, треска, неразположение, грипоподобни симптоми

Ако нещо не знаете какво е, не го отминавайте, а цъкнете в търсачката - ще ви се изправят косите.

# 205
Между другото на брат ми жената е имала братче и сестра близнаци, които през 1973г. няколко дена след ваксина на 1г. са починали, както и още едно дете с което заедно са били ваксинирани, родителите им са се опитвали да дадът по някакъв начин гласност на случая, но всичко много бързо се е потулило, за съжаление не знам коя точно е ваксината може би тази за морбили.

# 206
stelt77, благодаря ти! Още тогава, като прочетох всичко това от листовката, ми се изправиха косите и наистина се надявам и моля само с жълтеницата да сме се разминали.
moon, прахчетата, които са ви изписали най-вероятно са били фенобарбитал Sad При продължителна жълтеница втората глупост, която изписват след глюкозата е сладкото "сиропче" с фенобарбитал, от което естествено също няма никакви странични ефекти.

# 207
Тита
не е фенобарбитал със сигурност, нещо друго беше,фенобарбитал се дава май само в краен случай
по принцип лекърката която ни лекуваше ,мога да кажа че добра и си разбира от работата

# 208
Алекс е болен, предбронхитно състояние........Та мисълта ми е, да давам ли витамините ( Саностол са ).Много не им вярвам, като дявол тамян ги гледам, но при условие че сме на АБ..Незнам, вие как бихте постъпили?
С 2 бр се консултирах.И двамата са на едно мнение. Tired

Дъщеря ми на 2 години и половина имаше пневмония. Изписаха ѝ антибиотици. Много мислих. Питах и други доверени лекари - съветът беше да дам АБ. Въпреки всичко не дадох АБ. Ползвахме други методи. Детето се оправи без проблеми.

Ако искаш витамини, купи си естествени - плодове и зеленчуци; прави ги на сок.  Peace
Не забравяй и най-доброто лекарство - много любов, гушкане и активно внимание към болния!!!!!

# 209
По повод хепатитната и бебешката жълтеница - да ви поговоря за "компетентността" на бившите ни педки + един друг интернист - и тримата от Трета градска. Отиваме ние на втора или трета консултация - млади, зелени родители, гледащи докторята "със зяпнала уста".  Сестрата, докато чака д-рката: "Оуу, много е жълтичък"; идва педката - "Ммм, бледнее, сигурно нещо с хемоглобина, анемийка някоя". Пращат ни при тоя, техния колега, а той: "Я какъв е хубавичък, розовичък"Wink) Това в един ден, един час дори;-) Въпреки това умозаключение, ни наблъскаха рецепти с глюкоза, понеже аз бях казала вече, че водичка със захар (ама каква съм патица!!!) не ще - биберон под каквато и да е форма така и не пощя. Та с тая глюкоза, понеже инструкции за употребата й така и не получих, освен лаконичния отговор на въпроса ми :"Как да го давам" - "Със спринцовка", за малко да се задуши, то нали е лепкаво и спадко, явно право в кривото гърло съм му пръснала Cry, няколко минути го спасявахме горкото - жертва на "великата" медицина и "овчите" си родители... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт