Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 629
  • 735
  •   1
Отговори
# 180

Вижте, исках да чуете позниция, мнение, аргументи. Написах моите. Нямам намерение да се опитвам да убеждавам някого в моите възгледи. Написах ги не за тези, които са твърдо убедени в своите, а за онези, които не са, както и за тези, които искат да чуят различно мнение.

Кое му е различното? Simple Smile
Че нали по тоя маниер ни промиват мозъците с години...  ooooh!

# 181
  • София
Mur, ето ти малко аргументи:
1.http://www.medinfo-bg.com/admin/upload/222-1283417028-4d34091e69 … b2af4ec5b5231.pdf

2. не ми се търси, но в Здравословни имаше тема за ухапване от куче и инфото от Пирогов, че ваксината против Тетанус е с трайност 30 дни!?? Ако не го намериш ще го потърся пак

3. Около мен няма нито един възрастен човек, който да си слага задължителните ваксини - просто не знам как не се разболяваме от Дифтерия, Коклюш, Рубеола и т.н. и как няма заболели от Полиомиелит  и Дифтерия вече повече от 10 години

4. относно питането ти за заболелите от нашето поколение: имаше деца с алергии доста, диабет - много рядко, аутизъм - тези деца бяха държани настрани от обществото и посещаваха специални училища- не зная какъв брой са били по време на моето детство, но е имало такива.Имаше обаче доста случаи със забавяне на развитието и дори смърт, но предполагам, че промяната в състава на ваксините води до намаляване на случаите на смърт след имунизация за сметка на други заболявания с "неясна" етиология

# 182
  • Добрич
Тук четат и пишат хора с възрастов диапазон да речем от около 20 до 40 години. Цялото това поколение е ваксинирано. Колко от вас като деца и колко деца около вас в детската градина и училище  са имали алергии, астма, диабет или аутизъм? Колко такива сте познавали на времето?
Зълва ми(79 набор) е развила астма като бебе, освободена е от ваксини още тогава след случилото се. Синът й в момента е на път да развие астма, в момента правят изследвания. Та по същество да уточня малко, зълва ми живее в САЩ, там е роден и племенникът ми, след раждането се върна за около година тук в България, ваксинираха го по нашия имунизационен календар, но си имаше ваксини и от САЩ, след завръщането си отново в САЩ бе прилежно ваксиниран с липсващите му ваксини според Американския календар даже по "бързата процедура"  Confused от там нататък започнаха честите му боледувания и съмненията вече за астма, той е на 4г. в момента
Между другото погледнете разликите в броя имунизации в Америка от 1983г. до 2010 г
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs048.snc6/167856_10 … 508_7473128_n.jpg
Нямам думи просто  Shocked

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 11:38 от Весси

# 183
Мур, без да се засягаш, но позицията ти е, доколкото разбирам е в стил :  дай да пушим, защото въздухът и без това е замърсен.
Естествено е, че има много причини затова да се разболяваме. Тук обаче обсъждаме ваксините - доколко са ефективни, доколко са вредни/полезни.
 Бтв, след МРП аз съм била не контактна и не съм се хранила цял месец... слава богу временно е било. За мен дори само едно дете да бъде увредено или да загуби живота си за неясна и недоказана кауза, каквато са ваксините е прекалено висока цена. Разбира се, имаш право да си на различно мнение и да си ваксинираш детето. Нямам нищо против. Но, не ме убеждавай, че виждаш ли, дъщеря ми по принцип щяла да получи отток на мозъка, дори и да не я ваксинирам.

# 184
Чета ви с интерес какво дискутирате и сега реших да се вмъкна ,по повод това колко са боледували в миналото и от какви болести.В единият от филмите ( които са на първа страница) се говореше точно за това че самата наша имунна система и тн. се уврежда и ние предаваме това и на децата си и със всяко следващо поколение,което се ваксинирва нещата стават по зле.За мен това е много логочно обяснение + начина на живот и храните и добавките в тях

# 185
  • Добрич
Чета ви с интерес какво дискутирате и сега реших да се вмъкна ,по повод това колко са боледували в миналото и от какви болести.В единият от филмите ( които са на първа страница) се говореше точно за това че самата наша имунна система и тн. се уврежда и ние предаваме това и на децата си и със всяко следващо поколение,което се ваксинирва нещата стават по зле.За мен това е много логочно обяснение + начина на живот и храните и добавките в тях
  202uu

# 186
... Но мнението ми е, че ваксините само отключват съществуващ проблем, който в един или друг момент е щял да се прояви. Същата роля би изиграл един грип или друг стресов фактор в някакъв етап от развитието на детето. Много от тези проблеми са генетично обусловени, а факторите, които ги активират обикновенно са външни....

Още тук ще те оборя - синът ми няма "генетични проблеми" - изследваха го за всичко възможно.
Точка по въпроса с генетиката, да се върнем на ваксините.
Щяха да ми уморят здраво и право дете.
Как да го ваксинирам и как да вярвам на докторите, че ваксините са манна небесна?!
 Tired

# 187
Аз пък искам да попитам как решихте на кого да вярвате, за мен това е най-големият проблем. Това е към двата лагера. Сестра ми, която е против ваксините ми повтаря -мисли, какво има да мисля, аз ако можех да мисля по подобни въпроси, щях да стана лекар. Уффф ще изперкам вече Sad Снощи цяла вечер четох за коклюша....  и пак не мога да реша, каквото и решение да взема, ще имам угризение, че обричам сина си на едно или друго Sad
На мен ми помогна да взема решение фактът, че всичките болести, против които има ваксини, се лекуват успешно с хомеопатия. Друг важен за мен факт беше, че има доказателства за вредата от ваксините.

# 188
Здравейте! От много време чета темата и материалите, които всички списващи в нея постват, за което безкрайно много им благодаря  bouquet За съжаление не съм от активно участващите във форума, но този път дискусията с Мър, ме провокира.
Мър извини ме, знам, че в момента имаш далеч по-важни ангажименти от това да водиш виртуални спорове, НО, моля те не прави изказвания от рода "Много съжалявам за родителите, чийто деца са пострадали от ваксини ... но всъщност причината за това винаги може и да е друга и т.н", защото звучат доста цинично /а и напомнят на репликите на многоуважавания д-р Мангъров/. Разбирам, че не си свикнала да си оставяш "магарето в калта", но когато става въпрос за пострадало дете и когато това дете не ТВОЕТО, още повече, че нямаш и опит като майка, по-добре е да не убеждаваш другите за нещо, с което ти самата не си се сблъсквала.
Когато бях в твоето положение и за мен този въпрос на избор въобще не стоеше. Но след като синът ми беше с диагноза неотанална жълтеница в продължение на 6 месеца, а аз бях изчерпала всички варианти за изследвания, специалисти и лечение, бях изпаднала в отчаяние и четях всевъзможни "научни обяснения" по въпроса, стигнах и до листовката на  невероятно "полезната" и изключително "важната" ваксина за бебета - хеп. Б и за един от нейните странични ефекти - жълтеница. Е, в този случай, можеш ли да ми обясниш какво друго би отключило тази жълтеница, ако не беше поставена ваксината? Въздухът? Кърмата? Стресът? Грипът? Какво? И как на едно новородено, без да е изследвано за каквито и да било рискове от поставянето на ваксини, просто ей така за спорта, а и най-вече - в полза на обществото, се поставят ваксини, чийто състав и странични реакции много често не са напълно известни дори и на производителите им, камо ли на тези, които ги поставят.
Отново искам да подчертая, че разбирам позицията ти, дотолкова, доколкото все още не си напълно наясно с това какво е да бъдеш майка, затова и не те виня. Но колкото и научни доказателства да привеждаш в полза на своята теза, за съжаление няма да можеш да убедиш тези, които вече по един или друг доста болезнен за тях начин са установили, че всички тези твърдения за полезността на ваксините са пълни лъжи. Confused
Най-искрено ти желая никога да не попадаш в тяхната позиция и да не ти се налага да търсиш отговорите извън науката или пък във форума, като неблагонадежден източник на информация. Wink

# 189
Да не се объркам...

Терминатор, коклюшът ти е един от малките проблеми.

Mur, Стелт ти зададе конкретни и точни въпроси, на които не само ти, никой не може да отговори, дори най-маститият професор, просто защото такива изследвания и проследявания няма. За сметка на това има доказателства, че шарката е започнала да намалява доста преди въвеждането на ваксината. Извадките като таблици и разни диаграми могат да се намерят из материалите на СЗО.
Не вярвам ГРУПА УЧЕНИ И ЛЕКАРИ да седнат да направят цял филм за деца в аутистичния спектър, попаднали там след МПР ваксина, без това да има резон.

Още нещо - ЗАЩО симптомите на аутизъм се припокриват на 100 процента с тези при живачно отравяне?

(п.п. Влязох в нета да чета за опушения грим Crazy Crazy Crazy, че не сме излизали на парти от сто години, то какво стана ooooh! Joy)

# 190
Ами другите аргументи, които за мен имат стойност са научните, а някой вече спомена, че на тях им няма вяра, така че наистина не намирам смисъл да ги пиша.

е нали не с вяра, а с информация "работим"!? Аз бих била доволна, ако пишеш за тези аргументи. Peace

# 191
Мур аз искрено се радвам че продължи да пишеш и четеш тук, защото ще имам възможност да ти отговоря, не исках да го правя в отчетната.
Всъщност не е само за мур ще пиша а и за всички които си задават въпроси.
Ето моите:
Аз бях ваксинирана против дефтирит- разболях се, защо?
Ако дефтерита заболяване което се лекува защо трябва да се рискува да слагаме ваксина която има толкова странични ефекти че способна да разболее нека 1Х100 деца?
Моята приятелка беше ваксинирана от туберкулоза- разболя се, защо?
Как успяха да я излекуват от тази "страшна" болест, и това че успяха не означава ли че нямаше нужда от ваксината?
Означава ли че ваксините и в единия и в другия случай са били абсолютно неефективни?
Същите ваксини които са били неефективни нали не се били лишени от страничните си ефекти?
Дядо ми как то и цялото поколение българи родени в Украйна 1915-1935 години не бяха ваксинирани и преживяха глад, война и какво ли не,  ей за всички не знам, ама той не е боледувал. Разказвал ми е за много неща, но не си спомням да ми разправял за епидемии.

# 192
По повод това, че боледуват и ваксинирани, и неваксинирани от болестите, срещу които ваксинираме децата... Да, така е... Точно това е причината да твърдя, че ваксините не са ефективни... Болестите са мнооооого опасни, но така или иначе ваксината няма да предпази детето ми, поне да му спестя страничните реакции - това е моята позиция и нищо неразбираемо няма в нея... Относно въпросите, които зададох за шарката, същите въпроси могат да се зададат за всяка друга болест, която е "повлияна" с ваксини, вкл. разните епидемии с морбили и прочее... Няма да влизам в повече подробности, темата е против ваксините, тези които вече имат мнение и то не е свързано с темата, не разбирам какво правят в нея, пък после ние спорим... Все едно да отида в темата на веганите да им обяснявам, че не съм на тяхното мнение и че те не са прави... На който му е полезно и интересно, чете и пише тук...  Peace

Мур, тук ти е безполезно, но може би темата за ГНМ ще ти е по-интересна... Току-виж си отговориш на всичките ония въпроси за рака и прочее...  Peace

# 193
  • Пловдив
може ли един въпрос,от коя година е въведена ваксината МПР?аз съм набор 83,ваксинирана ли съм с такава?питах майка ,но тя не помни

# 194
  • Пловдив
niko11, първо е бала поставяна само моноваксини - морбили от 69'та, първо само на едногодишни, а от 83' на 1 и 4-годишни. Рубеолата е някъде 88-ма и до 92-ра са даксинирани само девойки. Заушка към 86-та, но е спряна като не ефективна. И от 92-ра е въведена комбинираната МПР  Peace

Общи условия

Активация на акаунт