Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 638
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
ValeryM, не разбирам въпроса ти, защото чакам първото си дете.

от друга, ако това помогне да вземеш информирано решение и да си наясно с възможностите, няма никак да съжалявам.
Да поеме човек отговорност не е най-лесното нещо на света, но по-лесно се живее с последиците от решенията...
Така и не разбрах за цял ден, защо смятате, че мнението ми е неинформирано. Защото е различно, по скоро не толкова крайно и категорично, като вашето ли?
Отговорността, както и безпомощността са сред най-трудните неща. Нали не смятате, че само вие живеете с вашите проблеми, а останалите си нямаме свои, различни от ваксини, но далеч не по-малко сериозни? Може би това, че чета различни теми, а не ходя да пия виртуални кафенца, си има своите причини...
Още от сутринта си знаех, че спора няма да стигне до никъде, дори на моменти съжалявах, че съм се включила, защото наистина сега спокойствието ми е по-важно от всичко друго, но се надявам поне за някого всичко изписано да е било полезно.

# 166
И при нас се получи нещо такова - ваксинирахме до към 6тия месец, като през това време четях и изпадах в ужас при всяко поставяне на ваксина, след втория хепатит мисля че беше, реших да се пазаря за отлагане на следващите, поне докато бъда сигурна какво да правя. И като дойде време за МПР, вече знаех, че съм приключила с ваксините сега и занапред. Мъжът ми ми се доверява изцяло, и е съгласен с това решение.

# 167
Мур, поне от 1 г. сме приключили със споровете в тази тема - достатъчно се изписа в първите теми, вече няма смисъл..
Радвам се, че си намерила своето решение; съжалявам само, че си приела обсъждането тук като лична нападка и несъгласие с мнението ти. Не е.

# 168
Мур,мисля,че в твой пост го бях чела (нещо от сорта - "Реших,че не искам второ увредено дете вкъщи"),но не намирам , явно съм сгрешила (напекъл ме  е компютърът;-) Crazy Не разбрах принципно каква ти е стратегията относно ваксините де.

# 169
Мур,мисля,че в твой пост го бях чела (нещо от сорта - "Реших,че не искам второ увредено дете вкъщи"),но не намирам , явно съм сгрешила (напекъл ме  е компютърът;-) Crazy Не разбрах принципно каква ти е стратегията относно ваксините де.
...
А от тук по скоро става ясно в кой лагер си:
Аз няма да ваксинирам достатъчно ми е да се грижа за едно увредено дете....
...

# 170
Аз пък искам да попитам как решихте на кого да вярвате, за мен това е най-големият проблем. Това е към двата лагера. Сестра ми, която е против ваксините ми повтаря -мисли, какво има да мисля, аз ако можех да мисля по подобни въпроси, щях да стана лекар. Уффф ще изперкам вече Sad Снощи цяла вечер четох за коклюша....  и пак не мога да реша, каквото и решение да взема, ще имам угризение, че обричам сина си на едно или друго Sad

# 171
Аз пък искам да попитам как решихте на кого да вярвате, за мен това е най-големият проблем. Това е към двата лагера. Сестра ми, която е против ваксините ми повтаря -мисли, какво има да мисля, аз ако можех да мисля по подобни въпроси, щях да стана лекар. Уффф ще изперкам вече Sad Снощи цяла вечер четох за коклюша....  и пак не мога да реша, каквото и решение да взема, ще имам угризение, че обричам сина си на едно или друго Sad

Аз - на никого не вярвам (вече); до скоро сляпо, тъпо и упорито вярвах в докторите, въпреки че неведнъж някои от тях (немалко) са вършили такива безобразия или са се опитвали спрямо мен,че нямам думи (тях надлежно съм изписала в Черния Wink). Но по повод ваксините конкретно мисля,че обективно няма кой да ти каже - четеш всичко "за" и "против", обсъждаш и в крайна сметка сам си правиш изводите. Честно казано и мен понякога ме спохождат угризения (заради това, че спрях да ваксинирам след годинката), но знам, че не бих посмяла да почна пак, колкото и да ми се ще да "вярвам" в някаква такава "гаранция" за незаболяване, която уж дават ваксините. Уж-уж, ама - писала съм и в някоя от предните теми - имам близък случай на заразяване с коклюш след 3 приети Пентаксима, на 2 деца, от трето - с четири пентаксима... Не знам детайли по случая, само думите на моята приятелка - майка на едно от заразените дечица -че и с, и без ваксини гаранция няма. А по повод вредите от ваксини сама "умозаключих",след доста инфо де...

# 172
Имам нужда да се запиша, затова да си кажа и аз моята история. В темата се зачетох преди година. Някъде между хепатитната на 6м. и МПР. Не знам къде съм бляла преди това, изчетох де що има за кърмене и за раждане...
Та МПР не сложих, но въпреки това, като ирония на съдбата затова че толкова се задълбах, синът ми има диабет.
Не знам доколко ваксините са причината и само те ли са. Знам само, че решението да не ваксинирам го  взех преди да се разболее и въпреки това - твърде късно.

Мъжа ми е твърдо про ваксините. Постоянно ми вади аргументи, за него е спорт да спори с мен. Последно сега въпроса му е защо от валдорфските училища избухват епидемии от морбили. Не знам какво да му кажа. В България дори ЛЛ като и споделих опасенията си за ваксините, каза, че и ваксинирани и неваксинирани си идват и с морбили, и с заушка, и с рубеола. Само дето докато бях в информационно затъмнение не обели и дума по въпроса...

Искам да попитам, някой чел ли е нещата на Claasen, има много статии за връзката с диабета, и какво мислите... Аз почнах, но ми е трудно с английкия и стигнах до разни патенти, а като видя патенти и...

Ако има някоя мама в Германия моля да ми драсне едно ЛС

# 173
Аз пък искам да попитам как решихте на кого да вярвате, за мен това е най-големият проблем.
На никого не вярвам. Нямам нужда някой да ме напътства, нито да ми е гуру. Вярвам на себе си и семейството си.
А как съм решила да не ваксинирам, ами мисленето се променя комплексно. Необяснимо е.

# 174
Аз пък искам да попитам как решихте на кого да вярвате, за мен това е най-големият проблем.
Четеш, разсъждаваш, осланяш се на шесто чувство и късмет, ако щеш,  и решаваш. Няма правилен път и верен отговор, които да са еднакви на всички. За това не спорим по въпроса, че отговорността за решенията си е наша.

Искам само още нещо да напиша, като отправна точна за размисъл.
Тук четат и пишат хора с възрастов диапазон да речем от около 20 до 40 години. Цялото това поколение е ваксинирано. Колко от вас като деца и колко деца около вас в детската градина и училище  са имали алергии, астма, диабет или аутизъм? Колко такива сте познавали на времето? Колко такива сте срещали в студенските си години? Аз лично, нито едно.
А сега се замислете за поколението на нашите деца (на възраст от 1 до 15 год., да речем), също ваксинирано в голямата си част. А колкото от тях имат някой от гореизброените проблеми - алергии, диабет т.н.? Около мен лично, може би всяко второ дете на приятелка.
Смятате ли че само ваксините са виновни за това, че децата ни сега страдат от много по-сериозни заболявания, отколкото ние на тяхната възраст? Наивно е да се твърди подобно нещо! Ако беше така, проблемите ни щяха да се решават далеч по-лесно. Спираме ваксините и всички са здрави и щастливи. И не казвайте, че за това е виновна фармацевтичната индустрия. Тя си намира поле за изява винаги и по всякакъв начин. Хората освен да се лекуват, дават луди пари и за разкрасяване и подмладяване, например.
Мога и да отколоня леко фокуса и да изляза за малко от темата за ваксините, защото въпроса наистина е комплексен. Колко от нашите баби и дядовци са умирали от рак, а колко от нашите родители страдат от това заболяване сега. Смятата ли, че причината за това е само една и може просто така да се назове?
В никакъв случай не отричам, че при някои деца след ваксиниран са се получили усложнения. Едва ли има по-голяма болка за един родител, от това да се пита дали не е сгрешил. Но мнението ми е, че ваксините само отключват съществуващ проблем, който в един или друг момент е щял да се прояви. Същата роля би изиграл един грип или друг стресов фактор в някакъв етап от развитието на детето. Много от тези проблеми са генетично обусловени, а факторите, които ги активират обикновенно са външни.
И да, няма 100 процентова гаранция за никое лечение, за нищо в медицината. Това, че лекарите обикновенно не се говорят за това, е друг въпрос. А пациентите, те обикновенно научват малко по-късно. Всеки, който се е сблъсквал с по-сериозен задрвословен проблем е наясно с това. Такава е политиката у нас, на други места по света нещата стоят по-друг начин. Така че, четете, информирайте се, но и бъдете толерантни към хората с различно мнение. То е основано на същата информация, която и вие сте чели, но всеки пречупва нещата през собствената си призма и стига да собствени изводи.

# 175
Навремето нямаше толкова много имунизации като сега...

# 176
  Вери,взе ми думите от устата...  Laughing

Тъкмо това обсъждахме снощи с майка ми.
  Била съм ваксинирана с БЦЖ още в родилния дом,следващата ми ваксина е сложена 1 година по-късно (по причина лека родова травма) и е против дифтерия.Третата е против някаква шарка още половин година по-късно.И т.н..

За сравнение....Сина ми се роди с тежка родова травма,както и беше на атибиотик през първите си дни.Натъпкаха го със всичките ваксини от календара без да се колебаят.(А те са безброй,знаете).
   Писала съм за проблемите му в развитието..... Confused

# 177
Очаквах точно такава реакция, и затова неслучайно вметнах, че навремето нямаше и толкова раково болни. Тях не ги свързваме с ваксинирането, нали?
Вижте, исках да чуете позниция, мнение, аргументи. Написах моите. Нямам намерение да се опитвам да убеждавам някого в моите възгледи. Написах ги не за тези, които са твърдо убедени в своите, а за онези, които не са, както и за тези, които искат да чуят различно мнение.

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 09:37 от Mur

# 178
Mur ,благодарим ти за излагането на позицията ти!
Честно казано,обаче,не виждам да си се аргументирала напълно.
Както и да е....Понеже казваш,че нямаш намерения да бъдеш по-убедителна(разбирам,че се чувстваш изчерпала се за тази тема),не смея и да те разпитам повече.  Rolling Eyes

Всичко добро!  Simple Smile

# 179
Ами другите аргументи, които за мен имат стойност са научните, а някой вече спомена, че на тях им няма вяра, така че наистина не намирам смисъл да ги пиша.

Общи условия

Активация на акаунт