Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 658
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Аз чета много внимателно и смятам, че малко си противоречиш:
Никъде не съм писала че целта ми е да се замислят
А това?
Знам че за човек му е достатъчен един въпрос за да се замисли по темата, направих го. 
просто исках да знам дали има момичета които са замислят преди да е станало нещо с децата им.

И това е другото:
още не съм в ничей лагер, така че Мур не виждам защо си сигурна че разговора няма да доведе до нищо.

А от тук по скоро става ясно в кой лагер си:
Аз няма да ваксинирам достатъчно ми е да се грижа за едно увредено дете....

Казах го по-нагоре, ще го кажа пак - мястото, от където трябва човек трябва да черпи информация за такива важни решения, не са форумите.

# 136
Какво може да направи един човек,желаещ да помогне по някакъв начин и на другите хора?Достатъчно е да ги накара да се замислят,а те ако се интересуват действително и имат желание да научат повече,ще намерят начин да го направят.Много е трудно да промениш убежденията на хората,особено ако те не желаят и да чуят,че нещата може да са по-различни от това,което те знаят.Ужасно трудно е да убедиш хората,че не трябва да вярват сляпо на джипитата си,на други лекари,на фармацевтичните компании,правителството,държавата...и пр.Но пак казвам-който не си е заровил главата в пясъка и наистина разсъждава,ще намери начин да се информира,да потърси факти и доказателства.Само желание да има.

Няма нужда да се хабим да помагаме на хора,които дори не се интересуват да научат нещо ново.
Аз също бях от "стадото",но само няколко думи,изречени от моя приятелка,бяха достатъчни да ме накарат да потърся повече информация,за което ще съм и благодарна цял живот.Ако не беше тя,нямаше изобщо и да подозирам какво причинявам на детето си.Решението,което съм взела,ми костваше десетки безсънни нощи в търсене и осмисляне на фактите,не защото някой ме е убеждавал,а защото реших,че детето ми не трябва да страда заради моето невежество,без значение за какъв точно въпрос се касае.

Така че,мили майки,просто ви моля-информирайте се!Нищо повече.От там нататък изборът е изцяло ваш.

# 137
Kазах го по-нагоре, ще го кажа пак - мястото, от където трябва човек трябва да черпи информация за такива важни решения, не са форумите.

О, я стига. Във форумите могат да се научат доста интересни неща, а и пишат потребители, които си струва да се четат. Всеки сам си подбира източниците на информация  Peace

И няма нищо лошо в това да накараш някого да се замисли. Лошо е, когато се изкривява информация, за да накараш някого да НЕ мисли или пък да насочиш мислите му в погрешна посока. А това доста често го правят докторите... Тази седмица научих за поредното увредено бебенце след ваксина (пентаксим).. Всичко е започнало след ваксината, лежали са в Инфекциозна месец без диагноза и накрая казали на майката, че тя е заразила бебето с херпес при раждането и гинеколозите и сигурно нещо не са видяли... Как ли не  Whistling

Мег, поздравления за информираното съгласие! Дано наистина скоро го въведат, а в последствие да въведат такива и за ваксините, и за всичко останало, че е безобразно положението..

# 138
Mur,не е задължително да търсиш информация във форумите,щом мислиш,че преживяванията на хората,пишещи в тях,не са достатъчен повод.Има много други места в нета.

# 139
Mur,не е задължително да търсиш информация във форумите,щом мислиш,че преживяванията на хората,пишещи в тях,не са достатъчен повод.Има много други места в нета.

Точно от това започнах аз - от темите във форума... Тук има достатъчно увредени от ваксини деца (и не само деца), има и достатъчно преболедували болести, срещу които са били имунизирани... Като начало е напълно достатъчно, за да си зададе човек двата най-важни въпроса, а именно "Безопасни ли са ваксините?" и "Предпазват ли от болести?"... И на двата въпроса, знам че отговорът е НЕ и изклюително много ми помогнаха хората от този форум, за да го разбера, дори и повечето да не подозират за това...  Peace

# 140
Аз чета много внимателно и смятам, че малко си противоречиш:
Никъде не съм писала че целта ми е да се замислят
А това?
Знам че за човек му е достатъчен един въпрос за да се замисли по темата, направих го. 
просто исках да знам дали има момичета които са замислят преди да е станало нещо с децата им.

И това е другото:
още не съм в ничей лагер, така че Мур не виждам защо си сигурна че разговора няма да доведе до нищо.

А от тук по скоро става ясно в кой лагер си:
Аз няма да ваксинирам достатъчно ми е да се грижа за едно увредено дете....

Казах го по-нагоре, ще го кажа пак - мястото, от където трябва човек трябва да черпи информация за такива важни решения, не са форумите.
О ако четеш така наистина изглежда това което твърдиш.
Бях сигурна че ще започнеш да ме цетираш вместо наистина да си говорим по въпроса.

# 141
Чакайте сега. Кой казва, че хората трябва да се информира от написаното в тази тема?

На първа страница във всичките ни теми, а и из самите тях, има достатъчно много линкове с информация, вкл. от официални медицински изочници. Факт е, че вредата от ваксините се пропагандира като "необходимо зло" от голяма част от медицинската общност, с цел да се набави "нужното" имунизационно покритие. За съжаление то никога не е достатъчно..  Whistling  Болестите ги има. При това в държавите със задължителни ваксини са в пъти повече.
Но все пак има достатъчно смели лекари и работещи в научната сфера, които си позволяват да кажат в прав текст, че ваксините освен дето са неефектвини, са и много вредни. Голяма част от увеличаващите се тежки хронични болести, какъвто е диабета при децата, аутизма, алергии и астмата.. се дължат на ваксините.

Не сме го измислили тука във форума. Прочели сме го.  Peace

# 142
Не искам да развалям итересната полемика  Mr. Green но имам въпрос или по-точно молба.

На 3.01 се роди второто ми дете, отказах ваксини в родилния дом , като използвах постнатата тук декларация, благодаря за която   bouquet Сега следва хепатитната ваксина, за която също искам да подам такава декларация, както и за пентаксима и т.н. Има ли някой примерна Декларация в която мога на пример да заменя само имената на ваксините, за да не си играя да попълвам нова всеки месец  Mr. Green

# 143
Бебеш, защо за всяка ваксина ще подаваш декларация?
Казваш устно на ЛЛ, че отказваш ваксини.Ако той сметне за необходимо да доказва, че не искаш ваксини - тогава  Peace Не съм 100% сигурна, нека отказалите вече да кажат, но мисля, че ЛЛ си имат някакви бланки, на които се документира отказа.

# 144
ЛЛ-тата са задължени май отскоро да подават документи с ОТКАЗАЛИТЕ ваксини (не просто тези пациенти, които не са успели да намерят Crazy)

Дифтеритът доколкото аз съм чела, се лекува с антибиотици, а не с ваксина. Стихия може да каже, нека и друг пише, ако знае.
Доктор Куин лечителката им правеше трахеотомия и половината оцеляваха - част умираха от пневмония, развита като инфекция вследствие на трахеотомията Crazy Crazy Crazy

# 145
Не смятам, че ние сме тези, които ще разрешим този спор. Има си учени за тази работа. Нашата задача е да решим как да постъпим с нашите бебета.

Това трябва ли да означава, че нямаш нищо против ние да НЕ ваксинираме децата си, а в същото време твоето и нашите деца да ходят заедно на детска градина, да си играят, да са заедно в пясъчника?  Thinking

# 146
Бебешондел, ЛЛ ли иска декларация за отказа ти от ваксини? Да знаеш, че с тази декларация, РИОКОЗ могат да те глобяват за всяка несложена ваксина... Ако никой не те притиска, а ЛЛ приема отказа ти ОК, няма смисъл да подаваш декларации...  Peace

# 147
Бебешондел, ЛЛ ли иска декларация за отказа ти от ваксини? Да знаеш, че с тази декларация, РИОКОЗ могат да те глобяват за всяка несложена ваксина... Ако никой не те притиска, а ЛЛ приема отказа ти ОК, няма смисъл да подаваш декларации...  Peace
Да ЛЛ я иска...

# 148
Голяма част от увеличаващите се тежки хронични болести, какъвто е диабета при децата, аутизма, алергии и астмата.. се дължат на ваксините.
Това е твърде крайно твърдение.

Като начало е напълно достатъчно, за да си зададе човек двата най-важни въпроса, а именно "Безопасни ли са ваксините?" и "Предпазват ли от болести?"... И на двата въпроса, знам че отговорът е НЕ
Така е, но и в двата случая НЕ-то е с условности. Дали са безопасни зависи от типа ваксина и от производителя. А дали предпазват, пак зависи от типа ваксина. Има болести, като едрата шарка намример, които са изчезнали в световен мащаб именно благодарение на ваксинирането.
Не съм съгласна всички ваксини да се слагат под общ знаменател.

Това трябва ли да означава, че нямаш нищо против ние да НЕ ваксинираме децата си, а в същото време твоето и нашите деца да ходят заедно на детска градина, да си играят, да са заедно в пясъчника?  Thinking
Аз казах още от начало, че всеки има право да реши за своето дете и да носи отговорността за решенията си не само за ваксинирането, а изобщо за всичко. Не знам дали нашите деца ще си играят заедно в детската градина съгласно сегашните правила за тях, но на пясъчника в квартала най-вероятно ще си играят.
Никъде не съм изказала крайно мнение и не съм нападнала никого. Не исках и да се включвам по темата, но го направих заради г-жа Стихийно бедствие.

г-жа Стихийно бедствие, чета всичко по ред, а извадих цитатите, за да ти покажа, че  мнението ми се основава на твоите изказвания.

# 149
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=t … WMxMGJm&hl=en

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=t … GU5NDg4&hl=en

Това са две декларации, които момичета от тази тема подготвиха... Препоръчвам ти втората, като си я модифицираш за конкретна ваксина, както е направено в първата... Това в случай, че все пак желаеш да дадеш декларация на ЛЛ...
Друго, което вече писах и може би си прочела, но не си съгласна е, че не е работа на родителя да дава такива декларации, защото законов начин за отказ от ваксини няма и реално тези декларации са само за да спасят кожата на лекаря... Това, което всяко ЛЛ трябва да направи, ако иска черно на бяло подписан отказ, е да ви предостави писмено информирано съгласие, съгласно чл.87 от Закона за здравето... Това съгласие, на основание чл.90 от същия закон, може да бъде отказано по всяко време... Така имаме поне малко законово основание, макар и все още непризнато в съда (поне до колкото ми е известно) за отказ от имунизации...
Още нещо искам да добавя за решилите да подават декларация... Според мен, документът не трябва да е за всички ваксини или ваксините по принцип, а за всяка една поотделно... ЗЗ дава право да се откаже почти всяка медицинска процедура, но в конкретната ситуация... Не виждам законов начин да се откаже нещо по принцип, като например отказвам кръвопреливането по принцип, нищо че в момента не ми се налага такава интервенция... Медицинска процедура може да се откаже непосредствено преди процедурата, когато пациентът вече е запознат с нея... Би трябвало да се подписва отказ от всяка имунизация поотделно, във времето, когато тя трябва да се поставя...

Общи условия

Активация на акаунт