Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 535
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
начинът ти го казахме ПОНЕ аз и стелт:търсиш д-р за фиктивно вписване или търсиш права

# 436
Лелеее, очаквах по-топло посрещане, наистина  Tired И защо така повърхностно анализирате постовете на другите? То наистина не съм написала кой знае какво ама... Впрочем няма да се обяснявам относно детските заведения и др. Вредата относно ваксините ми е пределно ясна, няма нужда да се правят аналогии- "ти пък щом слагаш на първо място яслата ..." и тем подобни. Същото важи и за правата ми и тези на детето ми. Още повече, че ги практикувам. Всъщност, с най-добри чувства ви чета отдавна, още от както темите бяха с по една цифра накрая. И се учудвам, че отнасям такива критики. Обаче разбирам, че така няма да популяризирате много идеята на темата сред масите. Българите сме много, как да кажа, всезнаещи и многознаещи, за да обърнем лопатата/фурнаджийската Wink/.
Та ако няма да ви преча, мисля да ви чета от време на време.
И само за протокола- европейските закони, в някой част и международните изобщо, имат сила у нас, само ако са ратифицирани. В този дух, не всяка чужда норма може да се прилага с пълна сила в нашите институции.

# 437
Joselin, не се впрягай...Българи сме LaughingЯсни сме си Crazy
(конвенции ратифицирани и тук бол, само че никой не ги зачита)

# 438
(конвенции ратифицирани и тук бол, само че никой не ги зачита)
Там е проблема. Не се зачита собственото  законодателство, а се надяваме да постановят решения на базата на чуждо. И тук идват и текът като река един куп други проблеми и спънки- еснафщина в органите и на трите власти, корупция, закоравялост на действащите системи/каквито и да били те/, грешно тълкуване на законите, липса на ерудираност на мноооого съдебни органи, главно получили дипломите си по лесния начин, както и стола си, и други и други подобни. Едно такова търсене на право, не за мен, а за отсрещната страна е меко казано изгубена кауза. Казвали са ми го направо от кухнята. Дано да грешат с пълна сила. Много ми се иска да вярвам, че има един друг начин- като се сетим какво е казал народа в поговорката: Една птичка пролет не прави.

# 439
Тъй де, кротко питах кой е начина. Дотук получих нападки, а просто изразих мнение. Много странно отношение.

Попита кой е начина и ти отговорихме... А ако на това му викаш мнение:
И в космоса да се обжалва отказа - все тая. Щом по нашето законодателство ваксините са задължителни, детето ще си стои у вас. Сигурно има юристи, дето ще ви обещаят друго, срещу тлъст хонорар, но резултат според мен няма да има Wink. Да, има некорумпирани лекари, които приемат отказа, но няма да ви дадат заветната бележка - гарантирано. И не, не се заяждам, напротив, знам, че за повечето неща сте прави.
... ще ме извиниш, но много се бъркаш... Обясняваш ми как няма смисъл да търся правата си, щото видиш ли ваксините били задължителни... Е, и, какво като са задължителни - да легнем да мрем ли!? И в другите ЕС държави са били задължителни, докато не са си извоювали препоръчителни... Ако ще защитаваш правата си срещу МЗ, ще ти помогна, но да ми обясняваш, че няма смисъл да защитавам моите, нещо си в грешка... Не само ще си защитя правата, ами и ако делото се проточи с години, ще осъдя МЗ за нанесени вреди и пропуснати ползи и то с голям кеф...
Юристи има всякакви, както такива, които ще ти вземат парите и няма да ти свършат работа, така и такива, които ще ти свършат работа и няма да ти искат пари... Дори от вторите един пише в тази тема и изключително много ми помогна, не само на мен, но и на други майки... Няма да казвам никове, тя се знае коя е...   bouquet 
За лекарите какво да кажа - някои не само вярват във вредата от ваксините, ами и вписват несложени ваксини, без пари, просто ти влизат в положението...
Излиза, че и по трите точки не си права... Само че много компетентно "ми влизаш" и малко се издразних, признавам си... Явно не знаеш какво точно искаш и не знаеш как да го постигнеш, но не мисли, че и другите сме така...

# 440
Лелеее, очаквах по-топло посрещане, наистина  Tired И защо така повърхностно анализирате постовете на другите? То наистина не съм написала кой знае какво ама... Впрочем няма да се обяснявам относно детските заведения и др. Вредата относно ваксините ми е пределно ясна, няма нужда да се правят аналогии- "ти пък щом слагаш на първо място яслата ..." и тем подобни. Същото важи и за правата ми и тези на детето ми. Още повече, че ги практикувам. Всъщност, с най-добри чувства ви чета отдавна, още от както темите бяха с по една цифра накрая. И се учудвам, че отнасям такива критики. Обаче разбирам, че така няма да популяризирате много идеята на темата сред масите. Българите сме много, как да кажа, всезнаещи и многознаещи, за да обърнем лопатата/фурнаджийската Wink/.
Та ако няма да ви преча, мисля да ви чета от време на време.
И само за протокола- европейските закони, в някой част и международните изобщо, имат сила у нас, само ако са ратифицирани. В този дух, не всяка чужда норма може да се прилага с пълна сила в нашите институции.

Аз мога да отговарям само за собствените си постове Simple Smile, но по принцип не е практика по-рязкото отговаряне, ако в постовете няма конкретно предизвикателство. Били сме свидетели на много такива, вкл. агресия отвън и добронамерена реакция отвътре, при което се санкционира не прегрешилия. Това е достатъчно правдоподобно обяснение, каквото и да са ти отговорили преди това. Както и да е, извинявам се не само от свое име, а от името на всички, които не са били достатъчно гостоприемни към някой добронамерен човек, въпреки че не съм запозната с конфликта. Сега го виждам. Peace

И държа да подчертая, че не се намесвам с този си пост само за да популяризирам нещо сред масите - както се казва - който има уши, ще чуе..  и очи, ще види.

Не искам да се връщам назад да чета какви са точно тезата или въпросите ти, и дали аз точно съм съм отговорила и съм била по-рязка, за да се извиня. Но нямам навика да постъпвам така принципно. Смятам че по-голямата част от постояннитеучастници в темата са го направили достатъчно добре. Мога да гарантирам, че тази общност е на абсолютно идеална основа и няма никакви лични интереси. Така че.., ако искаш да изразиш мнение или да попиташ, но съвсем добронамерено, както и да бъдеш чута и разбрана, опитай пак.  Peace

# 441
Ненаатоа, ти пък ми звучиш доста фанатично, някак "надскочила" разума и продължаваща вече на друга плоскост. Защо мислиш, че единствено твоето мнение е правилно?

Да, надсочила съм доста неща, но не и резума си!!! И наистина съм продължила в "друга плоскост" - тази на свободата...
Не мисля, че САМО моето мнение е правилно и не се изразявам така, но че за повечето неща съм права, обикновено се оказва така.

А иначе Стелт добре ти е отговорила в последния си пост...

# 442
Скъпи дами, а може би и кавалери, случайно попаднах на вашия форум. Аз съм новак, де  Simple Smile Embarassed Ама наистина нещо не мога да разбера. Не съм чела всичко, разбра се. Наистина винаги съм била бунтар и подкрепям нон-конформизма, но аз честно мисля, че откриването на ваксините, доколкото знам чак през края на 18 век е революционно и е спасило мнооооого човешки животи. Преди това хората са гинали като круши. Имам един съсед, който се гърчи от детски палралич. Кошмарно е. Аз не бих рискувала да не ваксинирам децата си от каквото и да било. Обичам свободата, но това е РЕТРОГРАДНО. По-скоро трябва да се борим за безплатни ваксини за децата си, отколкото срещу тях!

# 443
vanda75, явно не си изчела не само всичко, ами и нищо.Crossing Arms

# 444
По-скоро трябва да се борим за безплатни ваксини за децата си, отколкото срещу тях!
Никой не се бори срещу ваксините,а за свободата да можем да избираме дали да ваксинираме или не децата си и това да не пречи на нормалният им социален живот.

# 445
Наистина нищо не е чела. Sad Казах й го и  в другата тема, заради която тя попадна тук.
Темата е дискусионна и всеки, който иска да води културна дискусия, е добре дошъл Hug Но тук работим с факти (много по-рядко с догадки), а не с това, което ни е втълпявано с години и сляпо вярваме в него, без да сме го проверили.

Като за начало ти предлагам да изгледаш един филм - в него ще видиш директно диаграмите и таблиците на СЗО и други организации, в които ясно се вижда, че болестите, за които ваксинирам, са започнали да изчезват много време преди появата на ваксините.
После ще ти предложим интервюта и видеоинтервюта на разработчици на ваксини и помощен персонал, които признават провала си...

# 446
Чакайте сега... Що предлагате на всеки да иска да има избор и да мисли!? Дамата сподели мнение, много се радвам за нея, но не е в подходящата тема... Ако иска нещо да дискутира за вредата или за болестите (без да ни убеждава колко са екстра ваксините, щото не това е мястото) е добре дошла...
Аз за безплатни ваксини нямам намерение да се боря, достатъчно ми е за свободния избор, който в никакъв случай не е ретрограден...  ooooh!  #Crazy

# 447
хора, спорим с един мой познат ветеринар за ваксините, ето какво казва той:

"ima edin fenomen nare4en "probiw waw waksinata". Moje da se poluchi kogato se vaksinira infektiran we4e sas sa6tiq patogen individ. Slu4walo mi se e w moqta praktika. Nepriqtno e i naistina moje da e fatalno, no pak otiwame do towa, 4e w krajna smetka mnogo ne6ta ne se znaqt. Celta e ne da se ubiva a da se predpazwa. Uwi ima i obratnoto ama w medicinata rqdko 2+2 e ravno na 4 ... daje po4ti nikoga."

аз:
"абе май не е само този вид пробив, има и други за съжаление... То друго и не би могло да е с такива "ингредиенти" като формалдехид, алуминий, човешки диплоидни клетки и т.н. - "изляти" директно в кръвообращението:О"

той:
"ne si naqsno ama sawsem. Inaktivaciqta na daden virus s formaldehid ne zna4i 4e direktno sled towa otiwa za naprawa na waksini. Sled inaktivaciqta, se pre4istawa do 4ist inaktiviran ot gledan to4ka zarazqemost antigen. Alumi...nieviqt hidroksid (AlOH3) e interesen adiuvant koito predizwikwa lokalno, no asepti4no wuzpalenie-kakaw e smisalat, mi predizwikwa se lokalen specifi4en i nespecifi4en imunen otgowor. Powe4e imunni kletki se sre6tat s antigenite. Taka se sazdawa wazmojnost za po dalgotraen imunitet.
Diploidni kletki.... wsi4ki kletki w chowe6kiq organizam sa diploidni, izklu4aq gametite (polovite kletki), koito sa haploidni ... Uauuuu.... mnogo stra6no, naprawo me pobiha trapki (sprawka e biologiqta za 9-ti klas, tam razprawqt za tiq ne6ta otnosno haploiden hromozomen nabor, diploiden hromozomen nabor i t.n.). Ama naistina mnogo otrowno zwu4i DIPLOIDNI KLETKI tc tc tc
Apropo, kolko vaksini se postawqt venozno ta direktno w krawoobra6tenieto?!?!?! Nito edna!!!
Ba6ta mi ima edna mnogo qka prilazka "Tehnikata w racete na neweji se prewra6ta w kup jelqzo", mdam."

аз:
"ok,пречистват го формалдехида - да приемем, а защо тогава стои в съдържанието на продукта /листовката/? А тези клетки - чужди - как се "вместват" в "несвое" тяло /чуждо ДНК?/? И дали са от неувреден организъм? Въпроси,въпроси... Неслучайно по света се борят и - някъде - са се преборили ваксините да не са задължителни (в сми - без санкции за неслагането им)."

моля,който има желание и знания, да се включи с коментар!

# 448
хора, спорим с един мой познат ветеринар за ваксините, ето какво казва той:

"ima edin fenomen nare4en "probiw waw waksinata". Moje da se poluchi kogato se vaksinira infektiran we4e sas sa6tiq patogen individ. Slu4walo mi se e w moqta praktika. Nepriqtno e i naistina moje da e fatalno, no pak otiwame do towa, 4e w krajna smetka mnogo ne6ta ne se znaqt. Celta e ne da se ubiva a da se predpazwa. Uwi ima i obratnoto ama w medicinata rqdko 2+2 e ravno na 4 ... daje po4ti nikoga."

аз:
"абе май не е само този вид пробив, има и други за съжаление... То друго и не би могло да е с такива "ингредиенти" като формалдехид, алуминий, човешки диплоидни клетки и т.н. - "изляти" директно в кръвообращението:О"

той:
"ne si naqsno ama sawsem. Inaktivaciqta na daden virus s formaldehid ne zna4i 4e direktno sled towa otiwa za naprawa na waksini. Sled inaktivaciqta, se pre4istawa do 4ist inaktiviran ot gledan to4ka zarazqemost antigen. Alumi...nieviqt hidroksid (AlOH3) e interesen adiuvant koito predizwikwa lokalno, no asepti4no wuzpalenie-kakaw e smisalat, mi predizwikwa se lokalen specifi4en i nespecifi4en imunen otgowor. Powe4e imunni kletki se sre6tat s antigenite. Taka se sazdawa wazmojnost za po dalgotraen imunitet.
Diploidni kletki.... wsi4ki kletki w chowe6kiq organizam sa diploidni, izklu4aq gametite (polovite kletki), koito sa haploidni ... Uauuuu.... mnogo stra6no, naprawo me pobiha trapki (sprawka e biologiqta za 9-ti klas, tam razprawqt za tiq ne6ta otnosno haploiden hromozomen nabor, diploiden hromozomen nabor i t.n.). Ama naistina mnogo otrowno zwu4i DIPLOIDNI KLETKI tc tc tc
Apropo, kolko vaksini se postawqt venozno ta direktno w krawoobra6tenieto?!?!?! Nito edna!!!
Ba6ta mi ima edna mnogo qka prilazka "Tehnikata w racete na neweji se prewra6ta w kup jelqzo", mdam."

аз:
"ok,пречистват го формалдехида - да приемем, а защо тогава стои в съдържанието на продукта /листовката/? А тези клетки - чужди - как се "вместват" в "несвое" тяло /чуждо ДНК?/? И дали са от неувреден организъм? Въпроси,въпроси... Неслучайно по света се борят и - някъде - са се преборили ваксините да не са задължителни (в сми - без санкции за неслагането им)."

моля,който има желание и знания, да се включи с коментар!

# 449
Цитат
"познавам мъж, увреден от детски паралич, не е ваксиниран навремето... "
ок, това от къде да го почна сега... А и само него ли... не писах няколко дни по молба на майка ми, за което доста съжалявам.
Как може, миличка, да си сигурна, че този човек не е ваксиниран?

Как може въобще да са случат всякакви автоимунни болести, ако не е от ваксинация? Лесен и неудобен е отговорът на всички подобни въпроси - НИКАК!

Току що изгледах филм, който ме впечатли доста - Vaccine Nation

Давам линк за запознатите с DHT - magnet:?xt=urn:btih:I6PIDCKGIIQEKGJLRECT5QQCJHQQ3SOW

За останалите - това ще свърши работа Wink

Общи условия

Активация на акаунт