Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 557
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
... трябва първо да се мисли, да се правят изследвани, ако си решил да си бодеш детето

какви изследвания?

nenaatoa, в какъв смисъл организмът се чисти след отровите от ваксини? Нали някои се натрупват безвъзвратно?

Извинете лаишките ми въпроси. Embarassed

ПС: не всички лекари са корумпирани - някои приемат отказа на родители от ваксиниране безвъзмездно и не правят проблем - защото знаят някои неща против ваксинирането.

ПС2 : къде е темата за ГНМ, че нещо не я намирам?

# 421
И в космоса да се обжалва отказа - все тая. Щом по нашето законодателство ваксините са задължителни, детето ще си стои у вас. Сигурно има юристи, дето ще ви обещаят друго, срещу тлъст хонорар, но резултат според мен няма да има Wink. Между другото, чисто професионално ми е интересно, излезе ли решението с мотивите по делото срещу задължителните ваксини? Линкче?
Да, има некорумпирани лекари, които приемат отказа, но няма да ви дадат заветната бележка - гарантирано. И не, не се заяждам, напротив, знам, че за повечето неща сте прави.
За содата каустик - доста пресилено Wink.

# 422
  • Добрич
stelt77 , дано да имате успех със записването в ДГ и да стане лесно и безпроблемно, чакаме добри новини  Grinning
Valery m , ето за ГНМ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=541664.0

# 423

Да, има некорумпирани лекари, които приемат отказа, но няма да ви дадат заветната бележка - гарантирано.

Защо не? И защо "гарантирано"?

Весси,  благодаря ,  bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 17:20 от Valery m

# 424
Щом по нашето законодателство ваксините са задължителни, детето ще си стои у вас. Сигурно има юристи, дето ще ви обещаят друго, срещу тлъст хонорар, но резултат според мен няма да има Wink. Между другото, чисто професионално ми е интересно, излезе ли решението с мотивите по делото срещу задължителните ваксини? Линкче?

Не е излязло още решението на делото, чакаме го с голямо нетърпение. Simple Smile
Нашето законодателство е голяма бакия, но след като сме член на ЕС и Съвета на Европа, тяхното важи с пълна сила. В закона за здравето има достатъчно основания за отказ, но те си карат по старата схема и смятат, че е основателно да са задължителни. Има един доста интересен материал ето тук, който ще ти даде реална представа на юридическата страна. Та в този смисъл обещанията на юристите не очаквам да са съмнителни (не съм чак толкова доверчив човек Simple Smile).

# 425
  • София
[Защо не? И защо "гарантирано"?

и нашата приема решението ни, но няма да ни даде "заветната" бележка

И в космоса да се обжалва отказа - все тая. Щом по нашето законодателство ваксините са задължителни, детето ще си стои у вас.

То си има глоби за непоставени ваксини, но няма да намериш административно наказание: да не се приема в детска градина

# 426
nenaatoa, в какъв смисъл организмът се чисти след отровите от ваксини? Нали някои се натрупват безвъзвратно?
Това къде съм го писала? Rolling Eyes

Мама Звярка, що не успокоиш малко топката?!? Иди се изясни първо със себе си, после изказвай категоризми. Тонът ти е доста началнически...

# 427
Мама Звярка, когато на мен ми кажат "ваксинирай детето си", аз чувам "дай му сода каустик"... Крайна ли ти се струвам?   Wink  Ето това е разликата между нас и това е причината ти да се чудиш дали да ваксинираш, а аз да се боря със зъби и нокти за правото си да не ваксинирам... Смяташ, че щом ваксините са задължителни, нямаме шанс като ги отказваме ли!? Е, аз не смятам така и това е причината един ден да успея да се преборя, за разлика от тези, които смятат че са обречени и затова не се захващат да защитават правата си... Не е нужно никой юрист да ми обещава нищо, защото познавам законите, правата и задълженията си, достатъчно добре, за да знам, че имам право... Това, което знам от адвокат е, че ваксините в БГ ще са задължителни, дори и когато детето ми навърши пълнолетие... Това, което също знам от адвокат и което споделям напълно е, че можем да ограничим задължителните ваксини само до глобата в ЗЗ, т.е. да можем свободно да записваме децата си на ясла, градина и където щете още... Това, което знам за държавите без задължителни ваксини е, че борбата за свободата им е била и продължава да бъде дълга, трудна и с всякакви средства - никой не им я е подарил... Това, което също знам е, че сме облагодетелствани, защото законите в ЕС са такива, че уважават правото на свободен избор, относно медицинските манипулации, особено тези, които са превенция и застрашават здравето на хората... Като пълноправен член на ЕС, тези международни закони могат да се използват в съда у нас, дори имат по-голяма тежест от нашите родни недоразумения (закони)... Друго, в което съм убедена е, че ако нямаше лекари, които да се съгласяват да вписват несложени ваксини, в БГ нещата щяха отдавна да са различни, защото хората нямаше да имат избор и щяха да търсят правата си по друг начин (например съд)... Марица многократно е казвала, че когато притиснат човек до стената, той вместо да бяга се обръща и започва да се бори... Стотици родители не ваксинират децата си от десетилетия, но не намерих нито едно дело за отказано право да се ползва ДЯ или ДГ... Защо?? Къде са тези стотици деца? Когато започнем да търсим правата си на практика, ще ги намерим на практика, иначе си ги имаме само на хартия...

# 428
Извини ме, изказването е на multimodal , съответно и въпросът ми е към нея:

Ваксините не могат пряко да предизвикат рак, но са сериозна предпоставка, която може да предизвика травми и да промени хората още от най-ранна детска възраст (тяхната чувствителност, ранимост, беззащитност и пр.) което ги води по-нататък към по-нещадящ (компенсиращ) начин на живот и свръхреактивност. Освен дето пряко ги трови. Отровата я получават всички деца, но травми получават по-чувствителните. И не успяват да се преборят с нея и да си върнат баланса.

Отровите се чистят - организма си има механизми (освен ако са в количество, което директно причинява смърт). Но се увреждат мозъчните функции и индиректно съзнанието. Там вече няма механизми за компенсиране.  Sad

# 429
Да, пропуснала съм живака и другите метали, за което се извинявам.
Те се натрупват, а живака, понеже е от най-тежките метали, практически за един човешки живот не може да се изчисти напълно.

# 430
Бакстър призна пред полска телевизия, че е замърсила 72 кг. материал за ваксини с вируса на птичи грип

11 ноември 2009 г.

Компанията Бакстър призна (в писмена форма – б.п.) пред полската телевизия TVN24, че е замърсила 72 кг материал за ваксини с жив вирус на птичия грип. (Гледайте видео клипа на полската телевизия TVN24 с английски субтитри към оригиналната статия).

Следствие на това 36 души, работещи за лабораториите Avir и BioTest е трябвало да бъдат лекувани превантивно за птичи грип в болници в Австрия и Чешката република, тъй като са били в контакт със заразения материал и здравето им е било застрашено, според мнението на медицински специалисти.

И двете лаборатории Avir и BioTest заявиха, че замърсеният от Бакстър материал е бил предназначен за употреба в обичайните сезонни противогрипни ваксини, което ще рече, че материалът е щял да бъде инжектиран в много хора, ако не е бил своевременно тестван от служители на Bio Test.

По този повод вестник „Times of India” съобщи на 6 март, че човечеството се е разминало на косъм с една глобална пандемия от птичи грип следствие замърсения материал на Бакстър.

Тъй като Бакстър е длъжна според правилата на ЕС да оперира с вируса на птичия грип при 3-то и 4-то ниво на биологична безопасност в своите ултра модерни биомедицински предприятия в Австрия, едно случайно замърсяване е напълно изключено. Бакстър обаче не представи никакви доказателства, че това е станало именно по този начин.

Разпоредбите за 3-то ниво на биологична безопасност се прилагат спрямо всеки вирус, който може да причини сериозно заболяване при хората, а високолеталният вирус на птичи грип, един лабораторно създаден вирус, предизвикава над 60% смъртност!

Огромното количество от 72 кг материал за ваксини е било замърсено в Орт ан дер Донау, но и досега не е ясно, защо компанията Бакстър е държала вируса на птичия грип в своите предприятия за производство на ваксини в Орт ан дер Донау, който въпрос е от особена важност.

Известно е, че именно СЗО снабдява Бакстър с вируса на птичия грип. Но с каква цел?

Не е ясно също как е било допуснато живият вирус на птичи грип да бъде изпратен без да е бил облъчен (за да бъде убит или отслабен), а после е бил смесен с материал за ваксини срещу сезонен грип и превърнат в едно потенциално и мощно биооръжие с фалшив етикет. Явно това не би могло да се случи, ако не е било част от един умишлен план.

Но въпреки категоричните доказателства, че е налице престъпление, представляващо реална и смъртоносна опасност за австрийския народ, прокурорът в Korneuburg прекрати разследването срещу Бакстър.

Цитираният по-долу откъс от Уикипедия изяснява, че съгласно регулациите за 3-то ниво на биологична безопасност, случайното замърсяване на 72 килограма материал за ваксини с жив вирус на птичи грип би било толкова възможно, колкото кражбата на 72 тона злато от високо охранявания трезор на австрийската национална банка!

"3-то ниво на биологична безопасност

Това ниво е приложимо за клинични, диагностични, образователни, изследователски или производствени предприятия, в които се извършва работа с местни и екзотични агенти, които могат да причинят сериозни или потенциално смъртоносни болести след вдишване.
 .... Персоналът на лабораторията има специфично обучение при работата с патогенни и потенциално смъртоносни агенти и се контролира от компетентни учени, които имат опит в работата с тези агенти. Това е зона, която се счита за неутрална или топла.
 Всички процедури, свързани с манипулация на инфекциозни материали се извършват в рамките на биологичните уреди за безопасност или други обезопасени устройства, от персонал, екипиран с подходящо лично защитно облекло и оборудване. Лабораторията разполага със специални инженерни и конструктивни особености.
 Допуска се обаче някои от съществуващите предприятия да не разполагат с всички съоръжения, препоръчвани за 3-то ниво на биологична безопасност (например, зона за достъп с двойна врата и защита срещу проникване). В този случай, приемливо ниво на безопасност за извършване на рутинни процедури (например, диагностични процедури, свързани с размножаването на агент за идентификация, определяне на вид, чувствителност и т.н.), може да бъде постигнато в предприятие с 2-ро ниво на биологичната безопасност, което осигурява:
 1. филтрираният издишан въздух от лабораторната стая се извежда навън;
2. вентилацията на лабораторията е нагласена да осигури директен въздушен поток в стаята;
3. достъпът до лабораторията е ограничен, когато работата е в ход;
4. предписаните стандартни микробиологични манипулации, специални манипулации, както и защитна екипировка за 3-то ниво на биологична безопасност, стриктно се изпълняват".

Превод от английски: Христо Цанков, skype: hi.tsankov

http://87.121.59.2/groups/c8910739/discussions/459440/

# 431
Звучи като научна фантастика Sad

# 432
Ненаатоа, ти пък ми звучиш доста фанатично, някак "надскочила" разума и продължаваща вече на друга плоскост. Защо мислиш, че единствено твоето мнение е правилно?

# 433

Не знам как звучи, но за това -

Мама Звярка, що не успокоиш малко топката?!? Иди се изясни първо със себе си, после изказвай категоризми. Тонът ти е доста началнически...
-
 подкрепям. Както се казва - има ли желание, има и начин. Ако не, намират се оправдания.

# 434
Тъй де, кротко питах кой е начина. Дотук получих нападки, а просто изразих мнение. Много странно отношение.

Общи условия

Активация на акаунт