Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 029
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Грозното Пате, снощи късно се сетих, че малко съм те подвела юридически... След като ти връчат акта, имаш 3 дни за да го обжалваш, а не 3 дни, за да пуснеш жалба... Жалбата е чак като ти върнат отговора от обжалването... Значи, идват от РИОКОЗ, изслушват те и все пак решават да ти пишат акт... Откажи да го подпишеш, под предлог, че не си виновна, не се признаваш за виновна и затова няма да подпишеш подобен акт... Те ще си намерят свидетел, който да се подпише вместо теб, че акта ти е връчен... Гледай добре с каква дата е акта, защото от датата, която е вписана на него, имаш 3 дни да обжалваш в РИОКОЗ... Ако са ти написали стара дата, кажи че акт със стара дата нямат право да ти връчват и ще пуснеш жалба... Като получиш акта, ще напишем възражение до директора на съответната РИОКОЗ с обяснение защо този акт е неправомерен... Най-добре е да решиш на кой вариант ще държим, за да можем да пишем, защото 3 дни не са много време, а според мен, щом веднъж си получила картичка, пак ще те потърсят...
Ясно.
Но не съм сигурна кой вариант ще е по-удачен.Все ми се струва, че това с отлагането е по-добрият, но няма да имам съдействие от ЛЛ, понеже се оказа, че точно заради информацията, която тя е подала ще ми съставят акт ( в писмото имаше и ЕГН на детето, а в РО го нямат, а и им звънях по телефона и те ми потвърдиха, че ЛЛ е подала инфомация възоснова на епикризата от РО).По телефона ми казаха още, че ако наистина детето е диагностицирано с някакво заболяване, могат да се отлагат 6 месеца, но ЛЛ трябва да подаде информация.

# 631
Здравейте
Малко извън темата, но ми е лбопитно какво е вашето мнение.
Става въпрос за това, теорията че детето като ходи на градина и боледува често си изграждало имунитет и след това не боледува.
За мен това са глупости, с изключение на болести като шарките.Но разни сезонни грипове и тн.
всички хора се разболяват и според мен колкото по често боледува детето толкова повече имунната система се срива .

# 632
...но няма да имам съдействие от ЛЛ, понеже се оказа, че точно заради информацията, която тя е подала ще ми съставят акт...

Ауууу...  Twisted Evil  С това ЛЛ няма да живеете дълго и щастливо, може би трябва да си потърсиш друго... Време е да минем на ЛС, за да разбера какво инфо има ЛЛ (съответно РИОКОЗ), какво пише в декларацията и съответно в епикризата и разни други подробности... Смятам, че не пречи за РО да започнем с отлагането, а занапред може и за ИС... След като от РИОКОЗ не вземат предвид, че имаш висящо дело за един акт и имат право да пишат друг, то ние можем да го оспорим на съвсем друго основание... Това, че ЛЛ ви подлива вода толкова отрано определено не е в твоя полза... Хич няма да я щадим, каквото повикало, такова се обадило...

# 633
Цитат
колкото по често боледува детето толкова повече имунната система се срива
Не съм съгласна. Имунната система се срива от антибиотици, сиропчета, капки за нос и какви ли още не потискащи средства за лечение. (изключвам момента, когато това е наложително, вмятайки, че една обикновена гнойна ангина с висока Т не е предпоставка за антибиотик)

# 634
Цитат
колкото по често боледува детето толкова повече имунната система се срива
Не съм съгласна. Имунната система се срива от антибиотици, сиропчета, капки за нос и какви ли още не потискащи средства за лечение. (изключвам момента, когато това е наложително, вмятайки, че една обикновена гнойна ангина с висока Т не е предпоставка за антибиотик)

Макар и на английски, ето една статия за микроби и имунна система - http://curezone.com/blogs/fm.asp?i=1727683

# 635
Мечка Малинарка,  никак , ама никак не обичам антибиотиците и ги давам само в краен случай, но трябва ли да се чака детето да получи ревматизъм, увреждане на бъбреците или ендокардит или гнойното огнище да се превърне в абсцес ( това всичко са последващи усложнения от ангина, а не хорорсценарии) за да се пристъпи към антибиотично лечение?
Не ме тълкувай погрешно пиша с най-добри чувства и от опит. Миналата година детето ми направи  ангина ( първата и последна за сега) придружена с 40 С. Чаках 3 дни, на 4тия го заведох на лекар. Изписаха антибиотик за 10 дни, някакъв от пеницилините. Аз не го дадох, чаках още. Налеите изчезнаха...след още някой ден започна да кашли лошо, вдигна пак температура. Последва посещение в болницата, рентген и кръвни изследвания показаха пневмония. Последва 20!!! дни лечение с антибиотик ( единия антибиотик не подейства, та се наложи друг). Е, честно казано направо си го зачуках тогава, но ми е за урок.

Темата е за ваксините, но думата, дума отваря.
Вярно е, че сриват имунната система, но понякога антибиотиците са необходимо зло. Някак си до сега не се получи нито с ГНМ, нито с хомеопатия да излекувам себе си или детето си. Мисля,че антибиотиците се изписват безразборно, което отслабва действието им. Освен всичко и фарма компаниите имат пръст в цялото зло, защото опаковките са по-малки от преди и вместо лекарство за пълен курс лечение съдържат само за 5 или 6 дни, а докторите изписват 1 опаковка. От листовката на съвсем произволно взет антибиотик, Цефзил  имам под ръка, който в дозата, която се продава стига за 6 дни, чета че при синузити лечението продължава 10 дни. Докторът изписва обаче 1 шише само. Ако се обърка и ми изпише 2 в аптеката ми казват, че може само едно ( тук в Австрия ми се е случвало не един път). И да се опитам да обобщя какво се случва в края на краищата, тровим си децата, проблемите остават недоизлекувани, бактериите стават резистентни, само фармацефтичните компании се гушат, тъй като консумацията на антибиотици се увеличава.  Не толкова антибиотиците са голямото зло а порочната практика за назначаване на антибиотик за щяло и нещяло както и недостатъчно продължаващото лечение.

# 636
да аз имам в предвид че медикаментите помагат много за този срив, но и едно постоянно боледуване, даже лекувано с хомеопатия например, не подпомага имунната система.
Пиша го това защото сега не пускам голямото си дете на градина ,тъй като бебето лепва всичко .

# 637
За да боледува често едно дете, трябва да има причини... Зависи и от гледната точка на коя медицина гледате... Детските болести, преболедувани, когато си им е времето (в детството), предпазват от някои сериозни болести в по-напреднала възраст (поне така четох)... Честото боледуване може да е период в живота, напр. много родители споделят, че децата им започват да боледуват често, когато започнат да посещават детско заведение, но това е само определен период от време, след това нещата се нормализират... Според едни, това се дължи на срещата с много микроорганизми, причинители на болести, според други - на нови и различни конфликти, възникнали от новата социално-битова среда на малкото дете... За всеки случай, не е добре едно дете да кара пневмония всеки месец, но за всичко си има причина...

# 638
  • Пловдив
Относно медикаментите... традиционната медицина не разполага с други средства за справяне с бактериалните инфекции, освен АБ, за алергии - антихистамини и за всякакви възпаления - кортикостериоди и това си предписва. Като не стане от първия път... продължават докато стане. И накрая се оказва, че се налага да се ползва пълния коктейл и то всеки път, защото адекватните реакции на организма са сринати и просто няма друг вариант.

# 639
но трябва ли да се чака детето да получи ревматизъм, увреждане на бъбреците или ендокардит или гнойното огнище да се превърне в абсцес ( това всичко са последващи усложнения от ангина, а не хорорсценарии) за да се пристъпи към антибиотично лечение?
Усложненията са рядко срещани и не са строго зависими от връзката болест - липса на антибиотик - усложнение.

Цитат
Миналата година детето ми направи  ангина ( първата и последна за сега) придружена с 40 С. Чаках 3 дни, на 4тия го заведох на лекар. Изписаха антибиотик за 10 дни, някакъв от пеницилините. Аз не го дадох, чаках още. Налеите изчезнаха...след още някой ден започна да кашли лошо, вдигна пак температура. Последва посещение в болницата, рентген и кръвни изследвания показаха пневмония. Последва 20!!! дни лечение с антибиотик ( единия антибиотик не подейства, та се наложи друг). Е, честно казано направо си го зачуках тогава, но ми е за урок.
Според моите скромни познания тези две неща (ангина и пневмония) не са свързани.
И дъщеря ми на 2 годинки изкара пневмония - без антибиотици, без никакви лекарства...

Цитат
Някак си до сега не се получи нито с ГНМ, нито с хомеопатия да излекувам себе си или детето си.
Може би защото не си ги разбрала добре... ГНМ например не лекува. ГНМ обяснява какво са болестите, защо ги има, как протичат. ГНМ дава възможност на тялото да се излекува самО.

# 640

Според моите скромни познания тези две неща (ангина и пневмония) не са свързани.
И дъщеря ми на 2 годинки изкара пневмония - без антибиотици, без никакви лекарства...

ГНМ дава възможност на тялото да се излекува самО.
Второто последва първото с два дни разминаване. Аз гледам детето си и мисля, че най-добре мога да определя дали са свързани или не.

...с изчакване
нищо против ГНМ, но мисля, че тя или не е е за всеки или не е за всеки случай. Съвсем пресен пример за това колко бързо могат да се случат неприятни неща има в пресата днес.

# 641
Засилих се да ти пиша, но виждам, че са ме изпреварили.
Съжалявам, че ангината при вас е дала усложнения, това е рядкост (за справка стран.реакции при ваксиниране са по-чести Crazy). фактът, че болестта не е спряла на първа имунна бариера (носоглътка, сливици и прочие), и се е развила (видоизменила и на кой както му харесва), слязла към дробовете, говори само за едно. Трябва да се помъчите да закрепите този имунитет с природни средства (не изкуствени витамини и гадости). От страна на ГНМ ще ти отговорят по-компетентните.
Освен това има "вирусна" херпангина и бактериална ангина, доста различни са отначало, после всичко става....мазало Crazy

Когато моите деца са с ангини (слава богу, вече все по-рядко) , аз не изчаквам както си писала. Ползвам хомеопатия и природни методи.

# 642
Моята дъщеря също на 6 месеца беше с пневмония след ангина. Казаха ми, че е в следствие на това, че е била на апаратно дишане близо 20 дни, ще бъде по-предразположена към дихателни инфекции.
В болницата имаше и детенце в МНОГО критично състояние и на апаратно дишане, след продължително лекуване с хомеопатия на пневмония. Докарали са го в болницата в последния момент, въпреки че е трябвало да постъпят доста преди това, но майката отказала. Слава Богу оправи се детенцето.

Не искам да кажа нищо, може просто да са попаднали на кофти хомеопат, но това разказваше самата майка.  Sad

И според мен проблемите идват от безразборното изписване на антибиотици, кортикостероиди и пр., но че има ситуации, в които антибиотиците са необходими мисля, че няма да има човек, който да отрече? Във всеки случай не съм привърженик на крайностите.

# 643
Цитат
Не искам да кажа нищо, може просто да са попаднали на кофти хомеопат, но това разказваше самата майка.  Sad

И според мен  ЧАСТ от проблемите идват от безразборното изписване на антибиотици, кортикостероиди и пр., но че има ситуации, в които антибиотиците са необходими мисля, че няма да има човек, който да отрече? Във всеки случай не съм привърженик на крайностите.

Само допълвам, за да изразя и моето мнение. Simple Smile

# 644
... но трябва ли да се чака детето да получи ревматизъм, увреждане на бъбреците или ендокардит или гнойното огнище да се превърне в абсцес ( това всичко са последващи усложнения от ангина, а не хорорсценарии) за да се пристъпи към антибиотично лечение?

Също с най-добри чувства  Peace Не мисля, че възникването на въпросните усложнения е (пряко) свързано с даването или не на АБ. Аз мога да ти цитирам и обратния на твоя пример - как 6-месечното ми бебе с гноен отит на едното ухо, смяна на няколко АБ и дупчене на тъпанчето през няколко дена, вече не знаеха какво да го правят и какъв АБ да му дават и накрая се оправи като спрях всички АБ-та (т.е. на своя глава отказах прием в б-ца, за да му вливат поредния АБ на системи) и се оправи за десетина дни след това с хомеопатия. Междувременно инфекцията му се разпространи и в другото ухо и всички близки с най-добри чувства ми развиваха въпросните, изброени от теб, сценарии, а аз съответно питах каква е гаранцията, че н-тият АБ ще подейства и няма да се стигне до тези сценарии така или иначе. Същото и с пневмонията - и моята дъщеря се оправи без АБ на две годинки. Да, има случай в пресата. Да, има и други случаи, в които развоят на нещата е подобен, но действието се развива в болница, въпреки че децата са на системи АБ и други лекарства. Има още повече случаи, в които действието се развива неблагоприятно именно защото детето е в болница... С две думи, нека не обобщаваме и не бъдем крайни - в едната или другата посока. Всеки си знае детето, докъде могат да му издържат нервите да чака, има ли доктор/хомеопат или друг, на когото се доверява и т.н.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт