Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 580
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
еми докога така ?докато стане на 2 г.Grinning
лошото че той ни е на цялото семейство личен лекар и все за нещо се налага да ходим,но от одеве ми се върти мисълта да го сменя поне за децата,ще видим какво ще измисля  Simple Smile

# 676
niko11, що ти е да ходиш при ЛЛ? Просто не се вяскай там и това е.
Няма кво да ви мери и тегли толкова, а и ти е второ детенце, все пак, имаш опит... Hug
Така няма ли освен за неваксиниране да я подгонят и за неявяване на контролен преглед newsm78 Някой по-назад беше цитирал закона :

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.

(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.

(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Така, че по-добре тя да си ходи на контролен пък да си пасува за ваксините. Никой не може да я накара на сила - най-много да трябва да се подпише, че отказва. Peace

# 677
Здравейте

Детенцето ми е на годинка и 4 месеца и още преди да забременея бях много против ваксините и знаех, че няма ползва от тях, но след като родих, лесно се поддадох на близките и не толкова близки хора около мен, че 'няма как иначе. Не може без ваксини' и така до скоро...предстят ми доста реимунизации и една мисъл не излиза от главата ми ... как в детските градини 'гледат' на нереимунизирани деца? Вие ли си гледате децата? Какви са алтернативите? Не че ми е спешно, но някак си ми се иска да прочета мнението на майки, които не ваксинира децата си. Simple Smile

# 678
  • Пловдив
.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 09:00 от *Бенджи*

# 679
MuMuT0, след ваксината на 13 месеца (МПР), следва реимунизация с Пентаксим на 16 месеца и след нея чак на 6 години... Реално ако имаш всичко сложено до реимунизацията с Пентаксим, най-безболезнено ще е да измолиш от ЛЛ-то да ви я впише... Не си струва за една несложена ваксина да си създавате проблеми с институциите...  Peace

# 680
Здравейте

Детенцето ми е на годинка и 4 месеца и още преди да забременея бях много против ваксините и знаех, че няма ползва от тях, но след като родих, лесно се поддадох на близките и не толкова близки хора около мен, че 'няма как иначе. Не може без ваксини' и така до скоро...предстят ми доста реимунизации и една мисъл не излиза от главата ми ... как в детските градини 'гледат' на нереимунизирани деца? Вие ли си гледате децата? Какви са алтернативите? Не че ми е спешно, но някак си ми се иска да прочета мнението на майки, които не ваксинира децата си. Simple Smile

Явно не "гледат", ами от РИОКОЗ директно изискват от ръководството -  в Наредбата за ДГ пише, че се иска "имунизационен статус". Обаче ако детето няма всички ваксини или бележка от ЛЛ, че са отложени или поставени в срок, често правят опити да ги дискриминират. Дори в големите градове.

Алтернативите са свързани с мотивацията и възможностите на родителите. Някои ги водят за имунизации, защото са прилагани репресивни мерки срещу семействата, други си намират лекар да ги впише, трети си наемат детегледачка или намиират баби да ги гледат, четвърти ги дават в частна градина, пети излизат в майчинство с ново бебе и си гледат сами.. Simple Smile

Когато човек е уверен в нещата които върши, няма нужда отговорността за действията му да се поема други хора.  Hug

# 681
Напълно подкрепям безумието да се слагат ваксини на здрави деца.Това е лишено от всякаква логика.И се надявам скоро време да се направи нещо по въпроса за тази дискриминация за учебните заведения.Подписал съм петицията и търся начин това да стигне до повече хора и родители за да се разбере "ползата" от ваксините.

# 682
"По предложение на ЕС и Европейската комисия, от 2012 ваксинирането ще стане задължително, като неваксинирането на деца с основните ваксини  ще стане углавно престъпление."

Цитат от Любимец 13 !

Моля , някой да каже това вярно ли е или е поредният му блъф ???

.....защото в противен случай е доста тревожно .

# 683
nice, аз от ЕС и Европейската комисия вече мога да очаквам всичко... Но помисли как ще приемат такова отношение, хора, свикнали да се уважава мнението им и да се съобразяват с него... Това не е родната БГ, където някой ще ти държи сметка какво да правиш със собственото си здраве... Не забравяй, че ваксините не са задължителни само за децата, а и за възрастните, където не могат да ми излязат с мотива, че съм безотговорна майка и ще алармират съответните служби...

П.С. Я го питай Любимец 13, в Гърция ваксините задължителни ли са и някой може ли да налага на гърците как да се грижат за здравето си... Щото той си плямпа квото си иска и нашето робско мислене веднага включва червена лампа...

# 684
Найс, нечий фантази и страхове са това...
Правата на човека все още са достатъчно високо ниво в ЕС, а Съдът по правата на човек в Страсбург все повече затвърждава достигнатото.
Трябва много сероизен масов страх и ужас да бъде насаден за да се потъпкат основни човешки права като правото на отказ от медицински манипулации.

Уф, точно снощи попаднах на някакво щатско филмче, тип д-р Хаус (т.е. лекарски сериал) с много загрижени за ваксините лекари и родители твърдящи, че децата им са развили аутизъм след ваксина. Накрая в пристъп на паника, един доктор набоде детенце, въпреки изричния отказ на майка му (докато колеги на доктора я държаха, за да не му пречи!!). Майката 100 пъти повтори, че решения за детото си можа да взима единствено тя, но докторът така и не разбра какво се опитва да му каже... Нямаше деца човекът, как да я разбере?!?!

# 685
"По предложение на ЕС и Европейската комисия, от 2012 ваксинирането ще стане задължително, като неваксинирането на деца с основните ваксини  ще стане углавно престъпление."

Цитат от Любимец 13 !

Както се изрази свекито, в една демократична държава това никога не е било и не може да стане. Тя си слага всякакви ваксини.  Знаеш ли обаче, явно вече минът за ваксините се разклаща Simple Smile))

# 686
За съжаление обаче всичко е възможно и светът върви точно в посоката към постепенното премахване на всякакви човешки права.
Ваксините на този етап започват масово да се отказват и затова от доста време се разработват други варианти за имунизиране - комари, храни-ваксини, лепенки и разни щуротии, които да могат по-лесно да се приемат от хората и по-лесно да се контролира приемането им. Постепенно инжекциите ще отпаднат и ще бъдат заместени от тези нови форми.
А по един или друг начин населението ще бъде принуждавано да прави това или онова...

# 687

Цитат от Любимец 13 !

Не могат да си го позволят.
Имаше вече такива дебати.
Оказа се, че не е възможно.

# 688
Здравейте,

четох, четох, главата ме заболя, гледах малко от филмите, добивам представа, около мен имам позната с проблем, и се чуват и за други, на мойто дете му сложиха някакви алергоастмени диагнози /ние малко се съмняваме/, които хомеопата, д-р Цанкова е категорична, че са от ваксини, а преди 8 месеца когато забременявах второто си детенце изобщо хал хабер си нямах от този проблем, даже есента му направихме някаква реимунизация, мантуто не се показа.... после ни се стъжни - болница и т.н.

та сега момичета и момчета, може ли малко по-стегнато?

в началото има много информация, това добре, но аз трябва да родя другия месец, а никъде не намирам практическа информация, като например:

1. Знае ли някой колко отказват да се ваксинират? това ми се струва важно, и сигурно не е чак толкова трудно да се извади от болничните регистри на АГ-тата

2. Някой чувал ли е за митичното същество джи пи, което е бебе отговорно, а не системно отговорно? Субев. Да, ама той си е про-ваксини отвсякъде

3. твърдят, че е доста безотговорно  да не се ваксинира бебето срещу ВСИЧКИ, т.е. поне "страшните" като полиомиелит, тетанус и дифтерия да се ваксинира, но примерно като навърши две годинки - знаете ли нещо?

4. и все пак - заболели от неваксинираните - пример: нваксинирано дете отива в кварталната градинка и си играе в пясъчника, които е тоалетна на кучета и котки - как се търпи без тетанус ваксина?

5. Не може ли БАН да иззлезе със становище относно няколко ключови момента - "допълнителната" съставка на ваксината, съединенията на живака, натрупването на алуминиев хидроокис (над 500 мк) за 1.5г., вътре или външноклетъчни, живи или мъртви ваксини........

6. Все пак това са конкретни неща - и има ли някой който най-общо казано "копае"?

А, да и НИКОГА не оставяйте децата си в отделението за лечение на  белодробни на проф. Минчев - ще можете да виждате детето два пъти седмично по 40 минути, и ще ви го държат кооолкото може по-дълго без кой знае какви изследвания, но на тежки антибиотици и със реплики "Вие си вършете вашата работа, медицината я оставете на нас"

# 689
...а накрая репортажът завърши с думите, че родителите са много притеснени как децата им сега ще са без защита от толкова страшни болести. Crazy

Е как, как, ето така, както и с ваксината - http://www.medinfo-bg.com/admin/upload/222-1283417028-4d34091e69 … b2af4ec5b5231.pdf   Laughing
И не на последно място е редно да се замислим, че някои от "страшните" детски болести не е чак толкова страшно да се преболедуват - укрепват здравето на децата. На една позната, която не ваксинира, детето преболедува коклюш около годинка. Сега е на пет. Майка му казва, че коклюша не е бил най-приятното им изживяване, но след това, вече четвърта година, детето буквално не го е чула да се закашля. Казва, че когато цялото семейство карат тежък грип по седмица-две (с голямото дете, което е ваксинирано и постоянно боледува), малкото им дете вдигало лека температура за половин ден с лека хрема и на следващия ден е напълно здраво.
Заслужава си да се изследват тези зависимости между ваксини и боледсти, но някак си много удобно за някои, такива изследвания просто няма!

Общи условия

Активация на акаунт