Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 006
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Ето една сравнително подробна статия за витамин Д - източници, необходими дневни дози и пр. , на английски е.
Чудя се на какво основание всъщност педиатрите препоръчват дневните дози на децата без изследвания - на някое дете две капки, на друго десет??
Явно и тук важи принципът като при ваксините - да ги наблъскаме децата на общо основание с едни лекарства, пък каквото стане  Crazy

# 271
Разпространявам това във скайп. Ако някой прави същото - евала Wink

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
krasi_raika :

Моето дете се развиваше нормално всичко си му беше наред гледаше те чуваше запомняше повтаряше а след ваксината рубеола морбили паротит средното ми дете стана като дрогирано крещеше започна да се държи еднообразно престана да говори да повтаря не слушаше и сега и сега наближава да стане на пет години не говори държи се странно като цяло поведението му е подчертано аутистично....

Въпреки че го скъсваме с обучения терапии и занятия не мръдва напред дано на доктора не му се случва да е свидетел и на това че едно здраво и весело дете се превръща в друго сякаш ти го подменят става все едно марсианче , точно като дрогирано....

Ако имаше повече време и телефон за връзка със зрители щяха да ви прегреят жиците от живи случаи както на аутистчета така и на деца получили гърч и след това отключили епилепсия ....и въпреки че нещата са очевидни че проблема е след ваксината лекаря те гледа в очите и отрича и казва да ако е така всички щяха да правят гърч или да стават аутисти но само майките на потърпевшите деца знаем със сигурност със 100 % сигурност че това което е детето ни сега го дължим на ваксината и представете си слава богу че не всички деца дават страничните реакции които са описани защото това нямаше да са ваксини а оръжие за масово поразяване..

Много съм разочарована от сутрешното предаване. Очаквах повече от БТВ. Д-р Мангъров го знаем, той лъже безогледно. Не прави разлика между лекарства и ваксини. Не е наясно със законите, нито в България, нито в Европейският съюз и дори любимата му Америка. Защо не каза колко от лекуваните в Инфекциозна болница, са там именно заради ваксините? Защо не каза колко от лекуваните от морбили са чинно ваксинирани срещу заболяването?

Г-жо Цолова, много Ви уважавам, но не мога да се съглася с Вас. Лекарите не са безгрешни, не би трябвало да ги слушаме, без да се съмняваме в знанията и компетентността им. Един малък цитат само: "Поне 4 хиляди са децата, които всяка година стават жертва на различни лекарски грешки и остават инвалиди за цял живот. Това заяви д-р Мария Папазова от БАН на семинар "Европейските практики за обезщетяване на увредените при лекарски грешки".

Точна статистика за броя на всички увредени от лекарски грешки хора в страната няма. Само 30 хиляди са известните деца и младежи от 4 до 21 години, които са придобили парализи, парези или аутизъм заради неправилно лечение. Най-голям е делът на жертвите на ваксините. Причината е, че те въздействат по различен начин на хората и ако за някои са полезни, за други се оказват вредни, твърди Папазова. Негативните резултати понякога се проявявали дори след 30-40 години, като множествената склероза например."

Множествената склероза, г-жо Цолова, е вписана като страничен ефект в листовката на ваксината против хепатит Б, която се слага 24 часа след раждането на малкото човече. Тази ваксина, г-жо Цолова, е ГМО и според д-р Мангъров не вреди ни най-малко, носи само ползи. Множествената склероза за мен не е полза и няма да сложа тази ваксина на детето си. Не искам от това да следва, че съм неука, немърлива и глупава, а на детето ми да бъде отказана нормална за развитието му среда, каквито са детските заведения.

Защо не принуждават ваксинираните да си седят вкъщи, а неваксинираните да ходят на детска, щом не искат контакти с деца като моето? Защо в тази държава имаме само задължения, а права нямаме? Кой обезщетява пострадалите от ваксини хора, както е в повечето европейски държави? Увреждат детето ти с ваксина, никой не те обезщетява, а за сметка на това в кризата си принуден да напуснеш работа и да си гледаш детето вкъщи, за капак ти спират и детските. Родителите сме отчаяни.

Искаме едно предаване, в което да се обсъжда само задължителният характер на имунизациите и трябва ли той да бъде такъв в България. Как е решен проблемът в Европейският съюз, чийто равноправен член би трябвало да сме и ние.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/671124546-Za_il … iv_vaksinite.html

http://gnm-bg.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=158 -  Ваксините – 5 факта, които лекарят няма да ви каже

http://vaksinite.eratrio.com

http://www.elit-bg.com/index.php?page=torrent-download&id=b7 … 2e850ab17cff3bcc9

Ти решаваш на кого да вярваш!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

# 272
Още на първото изречение лъжа - "Ваксинира се за болести, за които няма лечение"..
Ваксинира се за болести, за които ИМА лечение. За нелечими болести НЯМА ваксина.. Направо ми стана гадно и не го гледах нататък това предаване.

# 273
chukchi ,добре ще е да се редактира. Peace

# 274
бе тоя Манги много е зле, хапчетата антибебе били много добре, но от тях се напълнявало... Уф, гнус ме е да го гледам и слушам - излъчва някаква мазност и фалш, за липсата на компетентност да не говорим - очевадна е.

# 275
chukchi ,добре ще е да се редактира. Peace

е, де Simple Smile кажи какво не ти харесва, кое? Как да редактирам... пък и това са цитати, не искам да редактирам хората.

Освен това никой нищо не реагира... Явно нещата трябва да се преживеят, за да се осмислят!
Колкото и да не ми се иска - в повечето случаи е така...

# 276
Не е удачно да се редактира цитат. Под влияние на емоцията, написаното няма как да изглежда по друг начин. Нека си остане по този начин - само така човек може да усети чувставата, вложени при написването на горният текст.

# 277
Простете ме, но какво им е на противозачатъчните и имате ли разумна алтернатива?

# 278
Хормони по принцип не е добре да се пият - объркват цялата ендокринна система, колкото и да са подобрени съвременните и от тях да не се напълнява (това ме изуми в изказването на д-р "Нали", че не е запознат с елементарни неща в съвременната медицина). Алтернативата, която е най-безопасна, е презерватив.

# 279
Здравейте,

Благодаря ви за тази тема и за цялата информация, която сте споделили тук. Предстои ми раждане всеки момент и от известно време се опитвам да събера информация за ползата и вредата от ваксините. Изчетох голяма част от информацията от линковете на първа страничка, но не съм чела темичката, защото наистина нямам време вече. С мъжа ми взехме решение, че няма да си ваксинираме детето или поне ще се борим за всяка ваксина да НЕ БЪДЕ поставена. Вече си давам сметка с какво ще се сблъскаме, но залога е наистина голям.

Имам следния въпрос и ще съм наистина благодарна, ако някой може да ми помогне. Извинявам се предварително, тъй като вече сигурно е коментирано по-рано.

Ще раждам В Токуда, където доколкото ми е известно се доста стриктни с ваксините. Разпечатала съм и съм попълнила декларация за отказ от ваксини. Едно момиче от форума за Токуда ми каза че трябвало да се плати (не разбрах дали на болницата или става въпрос за глоба за административно нарушение) и да се ходи до ХЕИ да се попълват някакви документи. Ако трябва ще си платим, здравето на детето ми е по-важно, но ми се струва че не е толкова просто. Може ли някой да ме посъветва как да процедирам в болницата? Знам че нямат право да извършват никакви медицински интервенции без мое съгласие, но знам и че това не се спазва. Има ли начин да съм достатъчно убедителна за да не сложат ваксините без мое знание и съгласие?? Особено тази ваксина против хепатит В е пълно безумие!

благодаря ви

# 280
Не е удачно да се редактира цитат. Под влияние на емоцията, написаното няма как да изглежда по друг начин. Нека си остане по този начин - само така човек може да усети чувставата, вложени при написването на горният текст.

Не мисля. Текстът по-горе в първата си част (където се описва случая на детенцето) е направо нечетлив; не виждам с какво липсата на пунктуация помага да се усетят чувствата. Голяма част от хората, които имат навика да четат и да мислят, биха подминали нещо, написано по подобен начин. А в крайна сметка именно това са хората, които могат да помогнат за промяна. Останалите.. просто си ваксинират, вярват на докторите, дават АБ и т.н., докато се окаже, че оперирали здравата ръка на детето...

Конкретно на въпроса

Като минимум трябва да се сложат точки, запетайки и други препинателни знаци, за да стане четлив разказа.

# 281
Хормони по принцип не е добре да се пият - объркват цялата ендокринна система, колкото и да са подобрени съвременните и от тях да не се напълнява (това ме изуми в изказването на д-р "Нали", че не е запознат с елементарни неща в съвременната медицина). Алтернативата, която е най-безопасна, е презерватив.

Мммм, изглежда няма нищо безопасно , поне не абсолютно  Peace Има проучвания , доказващи , че спермицида Nonoxynol-9 , с който се обработват презервативите води до по-лесно заразяване с .... затаете дъх тук , папилома вирусиииии . Честито на печелившите ! Confused Връзката в последствие можем да си я направим сами .

# 282
 chukchi ,точно това имах предвид,което е написала  Maria.St

Няма нужда да се променя самия текст.Просто да се оправи пунктуацията. Peace

# 283

Ще раждам В Токуда, където доколкото ми е известно се доста стриктни с ваксините. Разпечатала съм и съм попълнила декларация за отказ от ваксини. Едно момиче от форума за Токуда ми каза че трябвало да се плати (не разбрах дали на болницата или става въпрос за глоба за административно нарушение) и да се ходи до ХЕИ да се попълват някакви документи. благодаря ви

Да, в Токуда наистина са дзверове, но няма невъзможни неща!!!

Ако си разпечатала тази декларация, настоявай наистина да присъстваш на всички процедури и манипулации, които ще се извършавт с и върху бебето.
Ако болницата си прибира пътеката за раждане от ЗК, то нямат основание да ти искат пари за отказ от ваксини, защото манипулацията не е направена по решение на пациента, а не поради пропуск от болницата. Ако решат да се заяждат им кажете, че сте звъняли в районната ЗК и оттам са ви отговорили, че не трябва да плащате нищо.

# 284
  • София

Ще раждам В Токуда, където доколкото ми е известно се доста стриктни с ваксините. Разпечатала съм и съм попълнила декларация за отказ от ваксини. Едно момиче от форума за Токуда ми каза че трябвало да се плати (не разбрах дали на болницата или става въпрос за глоба за административно нарушение) и да се ходи до ХЕИ да се попълват някакви документи. Ако трябва ще си платим, здравето на детето ми е по-важно, но ми се струва че не е толкова просто. Може ли някой да ме посъветва как да процедирам в болницата? Знам че нямат право да извършват никакви медицински интервенции без мое съгласие, но знам и че това не се спазва. Има ли начин да съм достатъчно убедителна за да не сложат ваксините без мое знание и съгласие?? Особено тази ваксина против хепатит В е пълно безумие!
благодаря ви

belora, nenaatoa ти е написала, че при отказ от пациента не би трябвало да ти взимат пари за пътеката по ЗК. Но доколкото си спомням (аз родих през септември) от това, което аз бях чела за Токуда, там се заплащаха допълнително за грижите за детето, т.е. не би трябвало да повдигат изобщо въпроса за плащане. По принцип трябва да ти предоставят да подпишеш информирано съгласие -отделно за теб и отделно за детето за манипулациите, които ще се извършват, но за детето май често го дават да го подпишеш след като вече са направили ваксините, така че още при постъпването за раждане, освен предоставянето на декларацията аз бих настояла да получа и документа за детето и на него на мястото за ваксините бих написала, че отказвам поставянето на ваксини.
От РИОКОЗ могат да те санкционират  за всяка непоставена ваксина, но това не е работа на болницата и ти нямаш никакви ангажименти към тях по този повод. За глоба можем да говорим, когато получиш покана от РИОКОЗ.

Общи условия

Активация на акаунт