Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 513
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • София
хора, спорим с един мой познат ветеринар за ваксините, ето какво казва той:

"ima edin fenomen nare4en "probiw waw waksinata". Moje da se poluchi kogato se vaksinira infektiran we4e sas sa6tiq patogen individ. Slu4walo mi se e w moqta praktika. Nepriqtno e i naistina moje da e fatalno, no pak otiwame do towa, 4e w krajna smetka mnogo ne6ta ne se znaqt. Celta e ne da se ubiva a da se predpazwa. Uwi ima i obratnoto ama w medicinata rqdko 2+2 e ravno na 4 ... daje po4ti nikoga."

Абе, аз да кажа, че при моето куче т.нар. "пробив" беше 7-8 мес. след поставянето, така че не е въможно да се е случило така както казва доктора. Тва пък за 2+2 и т.н ми е много смешно и мисля обикновено се изпозлва, когато човек не желае да ти каже "не знам и никой не знае". Иначе по научната част не мога да взема отношение, би било интересно да вземе отношение медицинско лице, което е на противоположно мнение от това на твоя човек.

Мила vanda75, ако си нон-конформист не си ли си задала въпроса: защо тякои хора отказват да се ваксинират? Ти самата правиш ли си задължителните ваксинации? Аз съм дъщеря на лекар и ще ти кажа, че много лекари не се ваксинират и не ваксинрат децата си, както и близките си, те също ли са ретроградни? Иначе на мен лично ми е интересно да чувам от време на време мнението на някой, който не споделя нашето мнение, че ваксините са вредни и опасни - ей така за да сверим часовниците и да разберем, че нови аргументи в полза на ваксините не са се появили  Whistling

# 451
хора, спорим с един мой познат ветеринар за ваксините, ето какво казва той:

"ima edin fenomen nare4en "probiw waw waksinata". Moje da se poluchi kogato se vaksinira infektiran we4e sas sa6tiq patogen individ. Slu4walo mi se e w moqta praktika. Nepriqtno e i naistina moje da e fatalno, no pak otiwame do towa, 4e w krajna smetka mnogo ne6ta ne se znaqt. Celta e ne da se ubiva a da se predpazwa. Uwi ima i obratnoto ama w medicinata rqdko 2+2 e ravno na 4 ... daje po4ti nikoga."

аз:
"абе май не е само този вид пробив, има и други за съжаление... То друго и не би могло да е с такива "ингредиенти" като формалдехид, алуминий, човешки диплоидни клетки и т.н. - "изляти" директно в кръвообращението:О"

той:
"ne si naqsno ama sawsem. Inaktivaciqta na daden virus s formaldehid ne zna4i 4e direktno sled towa otiwa za naprawa na waksini. Sled inaktivaciqta, se pre4istawa do 4ist inaktiviran ot gledan to4ka zarazqemost antigen. Alumi...nieviqt hidroksid (AlOH3) e interesen adiuvant koito predizwikwa lokalno, no asepti4no wuzpalenie-kakaw e smisalat, mi predizwikwa se lokalen specifi4en i nespecifi4en imunen otgowor. Powe4e imunni kletki se sre6tat s antigenite. Taka se sazdawa wazmojnost za po dalgotraen imunitet.
Diploidni kletki.... wsi4ki kletki w chowe6kiq organizam sa diploidni, izklu4aq gametite (polovite kletki), koito sa haploidni ... Uauuuu.... mnogo stra6no, naprawo me pobiha trapki (sprawka e biologiqta za 9-ti klas, tam razprawqt za tiq ne6ta otnosno haploiden hromozomen nabor, diploiden hromozomen nabor i t.n.). Ama naistina mnogo otrowno zwu4i DIPLOIDNI KLETKI tc tc tc
Apropo, kolko vaksini se postawqt venozno ta direktno w krawoobra6tenieto?!?!?! Nito edna!!!
Ba6ta mi ima edna mnogo qka prilazka "Tehnikata w racete na neweji se prewra6ta w kup jelqzo", mdam."

аз:
"ok,пречистват го формалдехида - да приемем, а защо тогава стои в съдържанието на продукта /листовката/? А тези клетки - чужди - как се "вместват" в "несвое" тяло /чуждо ДНК?/? И дали са от неувреден организъм? Въпроси,въпроси... Неслучайно по света се борят и - някъде - са се преборили ваксините да не са задължителни (в сми - без санкции за неслагането им)."

моля,който има желание и знания, да се включи с коментар!

Valery m, в този спор нищо смислено не виждам... Има един феномен...  Tired    Има и друг феномен - баба Ванга... А има и разни други феномени като "странични реакции", които се получават и без помощта на първите два феномена...

За кръвния поток какво да кажа - всички лекари твърдят, че видиш ли ваксините не се инжектирали венозно, та за това не отивали директно в кръвния поток, другаде отивали... Къде другаде да ги питам? Директно в кръвта си отиват, поне докато не открият безкръвна част от човешкото тяло и не започнат да инжектират там... Всички клетки са богато кръвоснабдени и извършват постоянна обмяна на кислород с въглероден диоксид, благодарение точно на кръвта, която циркулира в тях... Където и да инжектират ваксината, тя отива в кръвта... Смисълът на израза "директно в кръвния поток" е, че се прескачат естествените бариери на организма...

# 452

За кръвния поток какво да кажа - всички лекари твърдят, че видиш ли ваксините не се инжектирали венозно, та за това не отивали директно в кръвния поток, другаде отивали... Къде другаде да ги питам? Директно в кръвта си отиват, поне докато не открият безкръвна част от човешкото тяло и не започнат да инжектират там... Всички клетки са богато кръвоснабдени и извършват постоянна обмяна на кислород с въглероден диоксид, благодарение точно на кръвта, която циркулира в тях... Където и да инжектират ваксината, тя отива в кръвта... Смисълът на израза "директно в кръвния поток" е, че се прескачат естествените бариери на организма...

Постоянно се спекулира със здравето на хората и децата в името на парите .За съжаление.
И когато знаеш по-малко за дадено заболяване си чудесна жертва.

# 453
Joselin, аз доколкото разбирам няма и такова значение нашата съдебна система. Идеята е, че при заведено дело тук, имаш право на Европейски съд, на който всъщност се разчита. Ако не друго поне ще спечелиш достатъчно пари детето ти да ходи на частна градина като не може в държавна Simple Smile)))))))))) Един веднъж като мине по пътя и други ще го извървят Simple Smile)) Така мисля аз.

# 454
Абсолютно вярно пухи-пухи! Аз затова се стремя да знам колкото се може повече за повечето автоимунни заболявания, защото там е... страшно! Страшно е как повечето са предизвикани от ваксини в детството и хората нямат представа какво се случва пред нас! Дори повечето плащат за унищожаване на здравето си...

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 12:29 от chukchi

# 455
Абсолютно вярно пухи-пухи! Аз затова се стремя да знам колкото се може повече за повечето автоимунни заболявания, защото там е... страшно! Страшно е как повечето са предизвикани от ваксини в детството и хората нямат представа какво се случва пред нас! Дори повечето плащат за унищожаване на здравето си...
А може и да не са в детството. На баща ми симптомите на миастения гравис започнаха когато беше на 45. Сега мислим дали тогава не са му били тази задължителната ваксина, която се бие през 10 год...

# 456
Catty, права си! Това, че аз не признавам никакви ваксинации след детството не означава, че другите хора не се "предпазват"...

# 457
Наистина нищо не е чела. Но тук работим с факти (много по-рядко с догадки), а не с това, което ни е втълпявано с години и сляпо вярваме в него, без да сме го проверили.

Малко съм изненадана от отговорите, които предизвика моята забележка. Даже ми се каза, че мястото ми не е тук.  Ама аз защо си мисля, че е безсмислен форум, в който всички до един мислят еднакво. Аз съм за плурализма на мнения. Щом се обсъжда вредата от нещо, не е възможно да се изключват мненията за ползите. Истината винаги има две страни. Въобще ми се стори, че тонът на някои учстници във форума е необяснимо агресивен и нетолерантен към различните мнения. Аз съм за плурализма и благодаря на Мечка Малинарка, както за инфото, която ми предлага, така и за това, че форумът е отворен към дискусии.
По този повод искам да кажа, че като писах, че не съм изчела всичко, имах предвид „всичко в този форум”. Това не означава, че не съм чела нищо въобще. Даже напротив, доста съм изчела по въпроса за ваксините. Първо, съм се запознала, както с ваксините, които поставям на децата си, така и с имунизационния календар. Имам две момиченца. Второ аз самата съм се ваксинирала почти срещу всичко, което не означава, че „не мисля”, както някой писа във форума, ами че свободно съм си избрала да ваксинирам себе си и децата си и съм лично убедена в това, че е било абсолютно необходимо, освен може би в някои специфични случаи, когато се налага консултация с лекар. Естествено смятам, че си има и специалисти, лекари, чието мнение обикновено търся и едва ли ще тръгна да убеждавам някого по форумите. Всеки да си постъпва както си иска. Майка ми е онкоболна и в онкологията се нагледах на болни жени покрай нея, така, че наскоро се ваксинирах срещу рак на шийката на матката (по-точно ЧПВ). На голямата ми дъщеря (на 13 г.) й предстои трета доза срещу ЧПВ. Миналата година направих специален „рисърч” за ваксините, защото имах пътуване в Индонезия по работа. Ваксинирах се срещу хепатит А и В, срещу ТетДиф и тиф. Даже последната ми я направиха в Холандия. Аз по принцип се консултирах за тези ваксини както с наши, така и с холандски лекари, защото холандците много често ходят в тези региони имат сериозен опит. За всички гореизброени ваксини съм си плащала.
Текстове на д-р Атанас Гълъбов съм чела, и не само тях, но и разни други мнения на специалисти по въпроса.  Вижте тази  статия например http://begem0t.wordpress.com/2011/02/06/antivax2/ Това, че не се боледува в някои региони от болестите, за които се ваксинираме задължително, както някой писа като реакция на моето включване, се дължи именно на това, че се ваксинираме срещу тях. Ето и малко факти:
-   Ваксините премахнаха едрата шарка (1980), от която умираха около 5 милиона души годишно.
-   Ваксините отстраниха полиомиелита в Европа (2002) и спасиха 5 милиона души от паралич по света и т. н.
На този адрес е пълно с факти, защото разбрах, че боравите с факти, а не с догадки и аз напълно подкрепям това. http://www.evm-vaccines.org/ Аз съм фенка на BG mamma и участниците във форумите. Информацията обикновено е много полезна.

# 458
Аз по принцип избягвам да влизам в конфронтации, които ми се струват излишни. Не убеждавам никой в моите истини, по повод ваксините. Единственото, което съм си позволявала е на всички мои познати и приятели, горещо да препоръчам да не слагат на дъщеричките си , в никакъв случай ваксината срещу ЧПВ. Ама в НИКАКЪВ случай...Силно се надявам все пак да не е толкова увреждаща, колкото се пише, защото много много родители ще я сложат...така като гледам...и чета.

# 459
Аз уважавам всяко мнение.
Всяко нещо има две страни ,да.

За мен лично предпазването от много вирусни и бактериални заболявания е хигиената-лична и битова. Но не във вманиечена форма.
Може да се говори много ,без нападки. Peace

# 460
  • в матрицата
vanda75 , похвално е, че си направила своят информиран избор. Повечето в тази тема, също сме направили такъв, и засипването със статистика не е необходимо...... Има и друга статистика, която няма да намериш в сайтове , чието име си посочила... Изобщо спорът "за" и " против" ваксините е много излишен за мен, както и " замерването" със стаКмически данни...
На мен честно казано, изобщо не ми пука кой и с какво се ваксинира...... Аз съм разбрала, че полза от боденето с отрови няма, а който намира така, да се боде на воля с каквото си поиска......

# 461
 В публикацията на vanda75  ,виждам себе си преди 5год.  Peace
Незнам колко акъл трябва,само да прочетеш за съставките на ваксините и от там да си вземеш бележка за какво става въпрос. Проблема е ,че хората са страхливи и неосведомени..И много ми е странно ,какво значи "статистика" и кой гарантира за нейната истинност !?   Някой като каже - Разпитала съм лекари.....,те са хора и правят грешки,След като се роди синът ми ,му излезна едно малко гнездо от капилярчета,на 2рия месец мисля  Thinking  ,поразрових се в нета и книги и разбрах ,че изчезва само с времето...,но мнението на лекарите беше ,че трябва да го изрежем  Shocked  . Та ако не бях информирана ,нали се сещате ,че щяхме да подложиме детето на излишна интервенция!!!  След 2 год му се скри САМО без операция   Peace
  Затова трябва да има информиран избор  Peace

# 462
Малко съм изненадана от отговорите, които предизвика моята забележка.

Точно там ти е проблема... Влизаш в темата със забележки... Смяташ ли, че някой от пишещите и четящите тук, има нужда от забележка!?  Tired 

...аз самата съм се ваксинирала почти срещу всичко, което не означава, че „не мисля”, както някой писа във форума, ами че свободно съм си избрала да ваксинирам себе си и децата си и съм лично убедена в това, че е било абсолютно необходимо...

Това си говорим в тази тема - как да можем да изберем свободно да НЕ ваксинираме себе си и децата си... Защо смяташ, че твоят избор е напредничав, а нашият ретрограден?? Явно мислиш, че ти си права, а ние грешим!? Каза ни, че грешим, благодаря за което, както и за другите забележки, но ще си позволя да не се съглася... Може би, ако беше прочела поне част от темата (а не разни блогове на самовлюбени полуидиотки), щеше да разбереш, че не се борим срещу ваксините, а искаме свободен избор за себе си и децата си...

# 463
Малко съм изненадана от отговорите, които предизвика моята забележка. Даже ми се каза, че мястото ми не е тук.  Ама аз защо си мисля, че е безсмислен форум, в който всички до един мислят еднакво. Аз съм за плурализма на мнения. Щом се обсъжда вредата от нещо, не е възможно да се изключват мненията за ползите. Истината винаги има две страни. Въобще ми се стори, че тонът на някои учстници във форума е необяснимо агресивен и нетолерантен към различните мнения. Аз съм за плурализма и благодаря на Мечка Малинарка, както за инфото, която ми предлага, така и за това, че форумът е отворен към дискусии.
По този повод искам да кажа, че като писах, че не съм изчела всичко, имах предвид „всичко в този форум”. Това не означава, че не съм чела нищо въобще. Даже напротив, доста съм изчела по въпроса за ваксините. Първо, съм се запознала, както с ваксините, които поставям на децата си, така и с имунизационния календар. Имам две момиченца. Второ аз самата съм се ваксинирала почти срещу всичко, което не означава, че „не мисля”, както някой писа във форума, ами че свободно съм си избрала да ваксинирам себе си и децата си и съм лично убедена в това, че е било абсолютно необходимо, освен може би в някои специфични случаи, когато се налага консултация с лекар. Естествено смятам, че си има и специалисти, лекари, чието мнение обикновено търся и едва ли ще тръгна да убеждавам някого по форумите. Всеки да си постъпва както си иска. Майка ми е онкоболна и в онкологията се нагледах на болни жени покрай нея, така, че наскоро се ваксинирах срещу рак на шийката на матката (по-точно ЧПВ). На голямата ми дъщеря (на 13 г.) й предстои трета доза срещу ЧПВ. Миналата година направих специален „рисърч” за ваксините, защото имах пътуване в Индонезия по работа. Ваксинирах се срещу хепатит А и В, срещу ТетДиф и тиф. Даже последната ми я направиха в Холандия. Аз по принцип се консултирах за тези ваксини както с наши, така и с холандски лекари, защото холандците много често ходят в тези региони имат сериозен опит. За всички гореизброени ваксини съм си плащала.
Текстове на д-р Атанас Гълъбов съм чела, и не само тях, но и разни други мнения на специалисти по въпроса.  Вижте тази  статия например http://begem0t.wordpress.com/2011/02/06/antivax2/ Това, че не се боледува в някои региони от болестите, за които се ваксинираме задължително, както някой писа като реакция на моето включване, се дължи именно на това, че се ваксинираме срещу тях. Ето и малко факти:
-   Ваксините премахнаха едрата шарка (1980), от която умираха около 5 милиона души годишно.
-   Ваксините отстраниха полиомиелита в Европа (2002) и спасиха 5 милиона души от паралич по света и т. н.
На този адрес е пълно с факти, защото разбрах, че боравите с факти, а не с догадки и аз напълно подкрепям това. http://www.evm-vaccines.org/ Аз съм фенка на BG mamma и участниците във форумите. Информацията обикновено е много полезна.

vanda75, от къде да те почна... под ред на номерата!

1. Постовете ти, начина ти на изразяване и въобще реда ти на мисли страшно много ми приличат на един юзер в бг-мама - Birdie!
От тук следва, че:
   - или си същият потребител
   - ИЛИ СИ ДРУГ ПОТРЕБИТЕЛ, нямащ нищо общо, но брутално променено лекарско мислене във вида на "или си с нас или си против нас"
Както и да е, спирам с това!

Сега под ред на номерата, както обещах:
Цитат
Ама аз защо си мисля, че е безсмислен форум, в който всички до един мислят еднакво
Аз пък си мисля, че в този форум или по-скоро в тази тема са събрани майки от цяла България и дори по света, намерили времето и силите да говорят за тежко увредените си деца в следствие на ваксина!
Цитат
Щом се обсъжда вредата от нещо, не е възможно да се изключват мненията за ползите. Истината винаги има две страни
Да, щом има полза, дай да отхвърлим огромните вреди?! Огромни вреди от супер страшните съставки във ваксините, информация, за които ще намериш в подписа ми.... Както каза - нека преценим риск/полза, вреда/помощ и пр.
Цитат
доста съм изчела по въпроса за ваксините.
Супер, искам да говорим за това! Искам да говорим много, тъй като темата е супер сериозна! Супер важно е да прецениш това, което ще кажа сега! Изключително важно е да се взима предвид източника на информация! Какво имам пред вид ли? Нека обясня!
Представи си, вегетарианец, които рекламира хубаво и сочно пилешко и най-новите свински бутове или някакви други месни произведения.. Някак си не се връзва, нали? Някак си няма никога да намериш човек, който ще рекламира произведение, от което той няма пряка финансова изгода! С други прости думи - човек променя вижданията и вярванията си въз основа на текущата си месторабота, занимания и прехрана! Не намирам за необходимо да пиша още по темата..
Цитат
поставям на децата си
Страшно е това! Дано не станеш един от нас след време Sad
Мога да коментирам доста думите ти надолу, но ще стигна до:
Цитат
д-р Атанас Гълъбов
д-р Атанас Гълъбов ми отвори очите преди време! Супер готин и търсен човек, идвал ми е на гости и се чувствам супер доволен, че има хора, които толкова много са разширили кръгозора си! Изобщо няма нужда да споменавам пред него за вреда от ваксини и за огромната измама пред човечеството...  той знае много добре това!

И сега нека да поговорим за някои доста важни неща!!!

От листовката на ваксината против ЧПВ виждам една много неприятна  съставка - Алуминиев Хидроксид!!! Тук е писано доста по темата!

Нека кажа и нещо друго относно ваксината против тетанус и дифтерия!
Въпросната ваксината TetaDif, която е задължителна според имунизационения календар одобрен от МЗ.
Поставя се на 12, 17 и на всеки 10 години след 25-ата година.

Според официалната листовка на ваксината, тя съдържа:

АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД, ТИОМЕРСАЛ (ЖИВАЧНО СЕДИНЕНИЕ) и ФОРМАЛДЕХИД.

Два въпроса към вас (и тук):

1. Смятате ли, че тези съставки няма да навредят на бебе, дете, а дори и на възрастен индивид?
2. Какви са максимално допустимите количества, за тези доста опасни съставки, както всеки може да види? Те са вкарват в тялото пропускайки естествените механизми, с които организма може да все пак да отхвърли, отчасти поне, нежеланите субстанции.

Моля имайте предвид, че ТОЧНО тази ваксина промени коренно животът ми, когато бях на 17 и ми докара МС(Множествена склероза)! Не се живее лесно, когато си увреден на 95%!

# 464
...Като за начало ти предлагам да изгледаш един филм - в него ще видиш директно диаграмите и таблиците на СЗО и други организации...
...После ще ти предложим интервюта и видеоинтервюта на разработчици на ваксини и помощен персонал, които признават провала си...
Може ли линкове? Точно такова инфо търся.

Общи условия

Активация на акаунт