Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 996
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Не разбрах "но"-то в случая.

Имах предвид, че родителите се водят предимно от страха, който взима надмощие при решаването на дилемата дали да се слагат ваксини или не и кое е по-щадящо. А той винаги е лош съветник.

# 556
  • София
Има само една подробност... Може да се създаде държавен фонд за пострадали от ваксини, но той ще отпуска пари само на доказано пострадали, а това е една съвсем не лека, да не кажа почти невъзможна в България задача... Демек, тези които ще могат да се възползват, ще се броят на пръсти, но пък държавата ще се бие в гърдите, че си е поела отговорността... Освен това държавните пари са наши пари, т.е. аз, ти и дори родителите на пострадали ще плащат на този фонд и съответно обезщетенията от него... В някои европейски държави въпросът е решен, като на мястото на фондовете е дадено правото на свободен избор, т.е. имаш избор да сложил или не, но ти си поемаш риска и не търсиш нищо от държавата... Там проблемът е, че чрез постоянни кампании и лъжи, реално хората се засипват с лъжлива информация, на базата на която правят своя иначе информиран избор... Аз съм съгласна в България да сме със свободен избор, отколкото с фонд за пострадали...

Подкрепям 100%

# 557
Аз съм съгласна в България да сме със свободен избор, отколкото с фонд за пострадали...

Защо не и двете? Simple Smile
И паричките на фонда да са от дарения на производителите на ваксини.

# 558
Аз съм съгласна в България да сме със свободен избор, отколкото с фонд за пострадали...

Защо не и двете? Simple Smile
И паричките на фонда да са от дарения на производителите на ваксини.

Оптимистка...  Mr. Green  Отиди на магистралата, пък дано ББ те срещне и те направи министър на МЗ...   Laughing

# 559
  • Пловдив
На мен мисълта ми беше, че така съмненията в обществото ще започнат да се събуждат, ако държавата направи и минималното признание. Има много хора, които имат подозрения в ефикасността и безопасността на ваксините, но нямат смелостта да вземат решението да не ги слагат. Така ще им е много по-лесно да решат дилемата. Повечето хора от моето обкръжение, с които коментирам темата, започнаха да подкрепят идеята ми, но докато легално не получат право на избор или някой официално да каже, да, има риск.... няма да направят крачката да се откажат да ваксинират децата си. Аз също минах през този етап - да се колебая дали да загърбя правилата. И щеше да ми е много по лесно да взема решение, ако съществуваше поне едното от гореизброените.
Пак се отплеснах... ако сега с първата стъпка не се извоюва право на избор, може да се пробва с другия начин - фонд или нещо такова. Така вече по-голяма част от обществото ще са подложили вакс. на съмнение и ще има по-голям оществен натиск, предполагам. А не шепа "хипарки" ...

Иначе не съм си и помисляла, че държавата ще се съгласи охотно и на такъв фонд или че ще дава пари на всеки. Но пак ще е нещо.

# 560
Повечето хора от моето обкръжение, с които коментирам темата, започнаха да подкрепят идеята ми, но докато легално не получат право на избор или някой официално да каже, да, има риск.... няма да направят крачката да се откажат да ваксинират децата си. .

Даа, много по-лесно е някой друг да мисли вместо мен и той да носи отговорността, а аз само да си плувам с лодката по течението към който ръкав е отворен... ooooh!

# 561
По принцип държавата признава, че има риск... Въпросът е, че риска се свежда до минимум, т.е. обясняват как риска е за шепа хора и вие със сигурност няма да сте от тях... Едва ли един фонд с две-три обезщетения, ще отвори очите на някой яко задремал, та чак засънувал...  Laughing  То производителят, дето е направил и изпитал въпросният продукт си казва, че има вреда, а той би трябвало най-добре да знае това и родителите пак нехаят...

Иначе погледнете в  НАРЕДБА № 15 ОТ 12 МАЙ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Приложение № 8 към чл. 14 СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ (НРВ)... Списъкът с реакции в тази табличка е официално признат от МЗ, защото те са го изготвили и в него фигурира дори "смърт", но колко длъжностни лица са попълнили тази графичка в България и до колко това отговаря на истината е друг въпрос...

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 11:19 от stelt77

# 562
  • Пловдив
Дааа, ама ако има фонд за финансиране на пострадали... нали сме си българчета... ще има яки атаки да пробият. Пък те нека да признаят официално само на 5 човека. Ще се вдигне шум, ще се заговори за риска, без това да идва от "онези фанатизираните"...
Щото риска си го пише в листовките и на ваксините и на АБ и на аналгина, ама... ние си знаем кой го е еня  Mr. Green

# 563
Здравей те имам един  въпрос относно наредба 15 в която се споменава думата "биопродукт" в раздел 2. Биопродукта не е ли екологично чисто или аз нещо не схващам.

# 564
Здравей те имам един  въпрос относно наредба 15 в която се споменава думата "биопродукт" в раздел 2. Биопродукта не е ли екологично чисто или аз нещо не схващам.

"Биопродукт" е биологичен продукт... Изпражненията също са биопродукт...  Laughing  И на мен не ми е ясно как се използват означенията "био" и "еко", но е факт, че означават с тях уж здравословни или екологично чисти, демек щадящи природата неща... Пластмасата например не може да е "еко", защото замърсява природата, никакви микроорганизми не се хранят с нея и затова практически не се разгражда... Т.е. за мен, веществата които не съществуват в природата, а са създадени от човека, не може да са "био", за всичко останало важи - лично мнение...

# 565

Из коментарите от блога, чийто линк е дала Туцка:

"някой (15:40:55) :

Най-добрия тест е върху потребителите – след 20-30 години като се устови че дългосточната употреба причинява рак или някоя друга гадна болест и се забранява, а до тогава хората се използват като лабораторни мишки

begem0t (17:35:02) :

a какво да правим – да провеждаме 50 години тестове преди да пуснем ваксината ли? а през тези 50 години с какво ще се предпазваме? или няма да се предпазваме?"

Нагло, нагло, колко да е нагло!?!? #Cussing out

# 566
Аз си имам вече честитка за отказ от БЦЖ и хепатит Б, което ме навежда на мисълта, че за всяка отделна ваксина могат да ни лепват глоба  Tired Не мога да оспорвам, нали?
Ако има значение, в РО подадох нотариално заверена декларация за отказ.Така поискаха от РО.

# 567
Аз си имам вече честитка за отказ от БЦЖ и хепатит Б, което ме навежда на мисълта, че за всяка отделна ваксина могат да ни лепват глоба  Tired Не мога да оспорвам, нали?

защо не?

# 568

защо не?
Незнам, така си мисля, защото ме подканят да се явя, за да ми съставят акт, а не за да обсъждаме или да оспорвам съставянето му.А доколкото си спомням се коментираше, че самата глоба няма как да се избегне.

# 569
Нагло, нагло, колко да е нагло!?!? #Cussing out

Колкото за една самовлюбена полуидиотка, както вече казах и преди...  Laughing  Хич не й се връзвай, да се боде с каквото си иска и да ни нарича, както си иска - важното е, че не вижда по-далеч от носа си...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт