Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 541
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Слушайте децата си. Те ще ви водят най- добре.  Peace

Ами най-добре да ги храним само с шоколад, така ще имат прекрасни спомени от детството си  Simple Smile

# 316
Лулу, а в яслите как мислиш че ги хранят - с ечимик ли?

# 317
  • Обетованата земя
Слушайте децата си. Те ще ви водят най- добре.  Peace
Това правим!

Детска градина се посещава от 3 годишна възраст, а не от една година.
Peace
Момичета от Пазарджик, в редките пъти, в които се включвате, не го правете за да се заяждате, и да гледате сеир!  Naughty
 След като не смятате за нормално майките да четат и да се информират, кое е по-добро за децата им, а вместо това сте решили да захранвате и храните децата си с това, което ще им предложат в детската градина-ок, това си е ваш личен избор и никой не налага обратното. Както и на мен никой не може да ми наложи как да гледам детето си или пък да ми обобщава с какви забрани щяло да израсте, след като въобще не ме познава! На мен ми е много приятно да си споделяме опит и информация тук, всеки си пресява за себе си кое ще му е полезно! Едни вярват на Био храните , други не, едни вярват на хомеопатията, други я отричат. Същото се отнася и за сребърна вода и за kакво ли още не. Информиране -да, налагане-НЕ! Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 10:12 от didi24

# 318
Не, с кисело зеле и свински пръжки!

# 319
добро утро благодаря, че ни добавихте с Гого на първа страничка.Относно захранването всеки си знаее най-добре за себе си.Всяка майка може да вземе сама правлно решение кога и с какво да почне захранването.Ние ядем всичко започнах закхранване от 4 мес, а със сокчета от 3 и сега сме на 7, и половина и всичко ядем.от първи февруари сме на кухня.да се похваля Георги вече почна да  призказва от два дена казва айде,айди а снощи каза нещо между дай и дядя, аз пък се бях претеснила, че няма да почне скоро да  казва думи, защото на неговата възраст имам приятелки с бебеоци и говорят думи от 5 мес, но всяко дете е различно само по себе си, за всичко има време, както за захравването, така за гонворенето, пълзенето и ходенето .това е от нас чао.

# 320
  • София
Не, с кисело зеле и свински пръжки!

В част от яслите с филия с шоколад (не се бъзикам) - аз затова предлагам да са само на шоколад, тъкмо ще са подготвени  Wink

# 321
Преди човек да пише, добре е да почете. Сега, Слава Богу, информация има много. Поразгледай, почети, поинтересувай се. Ноооо ... чукча писател, чукча не читател.

Имах късмета да имам жива прабаба, когато се роди голямата ми дъщеря. Тя също ми е казвала, че детето е започвало да яде твърда храна, когато може да седи. Тя е кърмила до двегодишна възраст всичките си деца, като също като мен е имала много проблеми със запушвания на гърдите (както и трите й дъщери, явно се предава по наследство), от нея знам компреса с ориза с мляко. Системата за ранното захранване е продукт на социалистическото общество, когато труженичката е трябвало да се върне моментално на работа, за да изпълнява петилетки за четири години.

Слънчев лъч, свеж полъх ли е за теб тая грозна гледка?  За мен свеж полъх е споделеното от Марчелка вчера, Марчелка, браво на детето!

Смилянова, сеир има на Женския пазар.

Отивам да опържа две-три филии и да ги сервирам с качамак с пръжки, да не лишавам детето, така да се каже. За десерт ще имаме Зрънчо. Да има нещо зърнено в менюто, не да му давам фураж.

# 322
Ехааааа... яко.
Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем.   bouquet
Новият бекграунд на темата тамън съвпада с дебатите тук. Време е за Сачи!  Joy
Мартеа, опровергано е напълно мнението на твоите доктори за "сектата на БГ-мама" (който не помни - така я бяха нарекли медиците, когато поискала да кърми Рая веднага след раждането)
За захранване ме е срам да говоря, защото дадох пюре ориз с нежни зеленчуци на Никола преди да съм ги въвела поотделно. Още се чудя на тази си простотия.

# 323

Смилянова, сеир има на Женския пазар.

Защо да се мъча и да ходя чак до женския пазар, като тук има повече  Joy

# 324
Добро утро Hug
Аз съм на мнение,че всяка майка преценя сама с какво да захрани детето си.Ние много бавно напредваме със захранването,досега не съм забелязала нещо,което му харесва,след 7-8 лъжичка му омръзва.
ВАЛЕРИЯ-няма за какво да се притесняваш,че малкия не казва думички,че те са още мънички,баткото  почна да казва думички след 1 годинка,познавам деца,които на годинка и половина не казваха почти нйщо,всяко дете е различно едни проговарят по-рано други по-късно

# 325
veronic i smilianova форума е за спделяне на личен опит, а не за налагане на собствено мнение.Споделете вашия опит със захранването, но без да претендирате, че той е най-добър и на всяка цена всички да си захранваме децата като вас.Каквито храни прецени майката, такива ще дава на детето си.След като за вас ечемика е храна за животни-не го давайте на децата си-много е просто.Няма нужда от словоизлияния кой колко е компетентен относно в коя държава колко ечемик се добива годишно.Много си се информирала,значи все пак сигурно би дала ечемик.

# 326
Мартеа, сигурно има социализъм и в англия в момента не знам
Мога ти кажа, че доста ви чета, но не се вкючвах точно защото по- различно мнение не търпиш. Този път обаче се обадих не защото искам да предизвикам спор и да гледам сеир, а защото ми писна постоянно да чета нападки към някое момиче, което не захранва по твоята система. Първо нападаше ти и още 2-3 защо започват да захранват преди 6 месеца бебета. Не дай си Боже някое момиче да напише че е почнала да захранва и вие вече го линчувахте. Сега защо са почнали да дават сирене и кис млеко, а не киноа и просо. Съгласи се, че при теб има проблем и съм съгласна да захранваш така, но не виждам причина защо да го налагаш и на останалите. Не го оспорвам и не те обвинявам че си гледаш дето така, но много млади момичета се подвеждат по теб, а не мислиш ли че това пък може да не е много добре пък за тяхните бебета например( не казвам че е и зле). Моите уважения към теб и към другите момичета, но не мисля, че това е правилно. Ето сега видяхте какво е някои пък да оспорва вашия начин на хранене.

А това относно четенето какво се препоръчва по здравни организации и т.н. точно ми прилича на оня случай дето детето почнало да кашля и майката написала в чичко гугъл за да разбере от какво може да е болно детето и там като ги написали едни страшни неща, та тя направо решила че е болно от неличима болест, макар че на детето нищо му няма

# 327
Буби добре че си с нас от началото и четеш редовно та знаеш много добре, кой налага мнението си за захранване  Wink Mr. Green

# 328
smilianova незнам кога е "началото", но откакто съм родила(13.06.2010) ви чета, а от скоро се включвам в темите.

# 329
Мартеа, сигурно има социализъм и в англия в момента не знам
Мога ти кажа, че доста ви чета, но не се вкючвах точно защото по- различно мнение не търпиш. Този път обаче се обадих не защото искам да предизвикам спор и да гледам сеир, а защото ми писна постоянно да чета нападки към някое момиче, което не захранва по твоята система. Първо нападаше ти и още 2-3 защо започват да захранват преди 6 месеца бебета. Не дай си Боже някое момиче да напише че е почнала да захранва и вие вече го линчувахте. Сега защо са почнали да дават сирене и кис млеко, а не киноа и просо. Съгласи се, че при теб има проблем и съм съгласна да захранваш така, но не виждам причина защо да го налагаш и на останалите. Не го оспорвам и не те обвинявам че си гледаш дето така, но много млади момичета се подвеждат по теб, а не мислиш ли че това пък може да не е много добре пък за тяхните бебета например( не казвам че е и зле). Моите уважения към теб и към другите момичета, но не мисля, че това е правилно. Ето сега видяхте какво е някои пък да оспорва вашия начин на хранене.

А това относно четенето какво се препоръчва по здравни организации и т.н. точно ми прилича на оня случай дето детето почнало да кашля и майката написала в чичко гугъл за да разбере от какво може да е болно детето и там като ги написали едни страшни неща, та тя направо решила че е болно от неличима болест, макар че на детето нищо му няма

Joy Joy искрено ме разсмя. Какъв Дзвер съм била аз, еййй.

Я сподели как точно захранват в Англия, че ми стана интересно. Няма да бия много, обещавам Joy

А, да, и друго. Я дай цитат кое точно момиче съм нападнала. Че пак ми стана интресно.

Общи условия

Активация на акаунт