Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Интересно ми е дали и другите мами на "цицомани" са без биберон  newsm78

Да, без биберон е Радо.Признава само цица, нищо друго. Mr. Green

# 706
  • Пловдив
Моят Коце така и не успях да го науча с биба.Пробвах няколко,но никакъв успех Sad Да не е луд да смуче силикон като си има кожен естествен материал Mr. Green

# 707
И моят е цицоман, ама си го научих на биба. Силиконовата не ползваше, ама каучуковата му хареса. Сега сме на силиконова. Баткото ми беше без биберон и знам какво е да ви ползват за залагалка. А после като се отбивахме... ooooh! Малкия тръгна да си смуче и пръсчето и затова го научих, реших че тази грешка втори път няма да правя. Сега сучем и като тръгне да заспива сам се дръпва от цицата( е не винаги де) и си търси бибата. През ноща като се разбуди е достатъчно да стана и да му я мушна в устата и сме готови. Определено е много по- лесно, а и за зъбките помага много. Така си чешем венците с нея. В тази връзка да попитам пък мамите дето децата им са с биберон, кога мислите да го махате

# 708
Каква залъгалка, какви пет лева  Laughing Иво е тествал почти всичко на пазара, от силикон до каучук. Ни-щич-ко не признава. Най се задържа в устата му една каучукова на Нук, с най-мекия каучук и други шукаритети. Единствената употреба е за чесало на венците.  Иначе ги изстрелва от устата както футболен фен на стадиона плюе шлюпките на семките, ама добавете и малко погнуса  Mr. Green

# 709
  • София
Ние сме от цоцомините без биберон. Всъщност не съм имала бебе с биберон  и не ми прави впечатление.
Преди малко сложих на нашия малък мъж памперс -гащи и днес съм решила да го слагам на гърне. Ще споделя резултатите.  Peace
Иначе от 3 дни сме само на кърма , пак, никнат зъби малко сополки кашличка и не му се яде.... Миналата седмица ядохме само намачкано авокадо- много ни хареса.

# 710
Привет,

За приспиване си говорите, при нас методите са няколко- лягаме и гасим лампата,или като вече почне да търка очичи я гушкам права в мен и до 2-3 мин се унася, стига да и се е приспало добре. Третия вариант е ако е време за млякото, изпива и заспива. Вероятно и при вас ще стане, но трябва да разбере че няма да го сложите на гърда. Първоначално ще стачкува, но ако искате да успеете трябва твърдост. Ще ви коства 5-7 дни, но ще имате напредък. Иначе наистина със сучене е най- лесно но си помислетедо кога ще можете да издържите така.
Моята приятелка успя едва на 1г и половина, но след прилагане на няколко метода- спря да кърми през ноща, това и беше проблема, като като се събудидететнцето го галеше или гушва за малко. Никакви води и млека..
Аз съм твърдо против биба, особено тепърва да се свиква с нея. На тези месеци трябва да я махате вече, за да не стане късно и по- мъчително за детето!
Малко темата ви е друга, но исках да споделя и това. Вероятно всеки от вас решил да приучва детето си на нещо ще намери сам начина.

Тази нощ Мади беше повече неспокойна, често прореваваше. Сутринта  имахме успех с непасирана попара, с малко бутане на езика я хапна, аз съм много доволна, че приема по- големи парченца, макар и да ги мачках доста преди да и дам лъжицата.

Рибено масло не съм мислила да давам, ще наблегна на рибата.
Цвекло на каката давах редовно, правех и тогава домашни пюрета и смесвах с готови, че не ги харесваше много.
Но не си спомням да съм имала проблем със сваряването. Вероятно си попаднала на по- твърда глава, знам ли newsm78

Доста хора не пишат напоследък, и Феичка не помня да съм я мяркала тези дни...

# 711
И ние сме без биберона тя е само за играчка,барабар със синджира. Grinning За коледа купих на Андрей тази нощна лампа която свири приспивни мелодииhttp://www.toytownbg.com/?,които дори и мен приспиват Grinning.Когато дойде време за сън гася лампите ,пускам нощната лампа и го слагам да спи, като малко преди това съм го накърмила.Това е нашия ритуал.Преди да се разболее малчо го бях научила да заспива самичък ,после се налагаше да го полюшкам в ръце.Снощи пак заспа сам,без люшкане Laughing,повъртя се малко в леглото ,на няколко пъти се опита да плаче,аз в тоя момент му запея и когато се укроти и унесе спра.
При Андрей също няма пристрастяване към мен.Позволява да го гушка всеки,отделен е въпроса,че аз не позволявам.
Много се надявам днес времето да ни позволи да се разходим,че никакне ми се стои затворени в къщи.
П.П.Щеме прощавате,но съм в процес на учене с тия линкове ooooh!

# 712
Опааа, добро утро Simple Smile
Чери, мерси за кафето Simple Smile
мама по три, не си само ти с такива правила Simple Smile Аз действам по същия начин, защото съм била свидетел как дете се гони из целия апартамент и на паркинга пред блока само и само да му се набута още една филия с масло в устата.Еее, нЕма нужда, искам да си го спестя. Simple Smile
Птиче, аз лично не си падам много-много по такива стимуланти, освен ако самото дете не изпитва нужда. Принципно мнението ми е такова, че препарати се дават само при нужда.
Лулу, за отделянето не знам как ще става. Дребната е свикнала по цял ден с мен и има моменти, в които не мога да хапна заради нея. Само да тръгна да излизам от стаята и се почва едно мрънкане, скрибуцане, рев... докато не се върна при нея. Преди ме спасяваше проходилката, ама сега само да усети, че ме няма и дава вой.
...Интересно ми е дали и другите мами на "цицомани" са без биберон  newsm78
Биберон не ползва от самото начало, заспива само като лепне като пиявица за мен, без значение кога е яла Simple SmileОпитвах се да я приуча да ползва биба, ама тя я приема за играчка, вади я от устата и почва да дъвче дръжката Grinning Досега се е случвало точно веднъж да я приспя с бибата, ама бяхме в заведение и тя беше мноооого изморена, та я гушнах, дадох бибата и заспа. Даже я снимахме така заспала с бибата  Joy
Ох, тоя отговор го пиша от 10 часа, най-накрая успях и да го постна Joy

# 713
Какво ти хубаво време, този студ в София ме смразява, от понеделника не съм извеждала Мади. Утре го дават пак голям  студ, дано скоро дойде някоя топла вълна...
Каката и тя вкъщи,вече лудва, два дни подред,на обяд докато спи Мадлен ние правим я кукла от подръчни материали, вчера правихме къщичка от кутия...няма почивка за мен...Но пък ми е забавно и по- леко ако трябва да свърша нещо в др стая. те двете много добре играят, и какъв смях пада понякога...
На 7 фев  евентуално ще замине на ски, вече я оборудвахме и с екип и съм на червено. Чакам заплатата с голям трепет Wink

# 714
През ноща като се разбуди е достатъчно да стана и да му я мушна в устата и сме готови. Определено е много по- лесно, а и за зъбките помага много. Така си чешем венците с нея. В тази връзка да попитам пък мамите дето децата им са с биберон, кога мислите да го махате

и ние сме така с биберона и нощтните събуждания Simple Smile а за отказването........... мисля че има време,като видя познати с по-големички деца със и без биберони разпитвам как е при тях и за себе си съм стигнала до извода,че детето трябва да можеш да му обясниш защо трябва или не трябва нещо за да го отказваш от нещо Simple Smile даже и с пристрастяването към кърменето мисля че е така,сега ще стане с рев и здрави нерви на мама и тати,а по-късно с обяснения Simple Smile

# 715
Пате, не забравяй навика, който  е голяма пречка, каквито и обеснения да даваш на 1-2 год дете, като е свикнало с нещо, то ще стачкува много когато му отнемеш нещо любимо. Аз съм на принципа- колкото по- рано, по- безболезнено за всички!!! Това е мое лично мнение и  продиктувано и от стажа ми като майка..

# 716
Алексова така е но,монетата винаги има две страни Simple Smile аз споделям че за себе си съм решила да го отказвам( от много любимият му биберон,още от родилния дом) когато поотрасне................пък дано да не греша Simple Smile все пак ми е за първи път Simple Smile

# 717
Ние си ползваме биберон, макар и да суче много. Вечер като го нахраня изобщо не се унася (трябва мнооого да му се спи, да не е спал отдавна, та да се унесе на гърда; а преди не беше така де, редовно си заспиваше на гърдата), после го слагам в креватчето му, той ни се смее, маха с ръце, говори си нещо, иска внимание. Аз пооправям малко през това време, след това давам биберона и го приспиваме само с люшкане на креватчето   ooooh!  Аз пък това не знам как да променя. Два дни подред почнах да го приспивам без люшкане, той мънка, аз пея, шъткам, какво ли не. Заспа тогава за 20-30мин. Но след това заминахме при моите родители и плана ми се провали. Лошото е, че аз трябва да съм там, а иначе баща му си го приспива също.

И да споделя това, което ми направи впечатление, докато бях в Нова Зеландия. Там никой не кара насила децата да правят нещо. Навсякъде се разхождаха деца с памперс или биберон на възраст, на която тук ще им се смеят, че все още са с тях. Не знам защо за нас е някаква фикс идея това.

Но за сметка на това пък всички деца шляпат боси, навсякъде  Peace

# 718
  • Варна
Привет и от нас в този мрачен ден!  Hug
Днес явно ще се стои у дома.  Tired
Павел заспива често на гърдата, но и сам заспива. Бях споделяла тези дни - като му пусна музикалната играчка, която е над леглото. Като се гледат с татко си - само лежи до него и така заспива.  Peace Най-лесния начин за приспиване след гърдата е приспиването в количката . Peace
Биберон не е ползвал. По едно време започна да си смуче палеца и аз го сменах с бибата вече като е започнал да се унася.  Този период продължи кратко. Хубавото е, че спря да смуче палеца. Сега я изстрелва както е писала Джей(много се смях Joy). Или я взема в ръка и я върти и по някое време излита през кошарата.  Mr. Green Спряла съм да опитвам.  Peace
За отделянето от мен - оставяла съм го само на татко му и е нямало проблем.  Peace  Иначе дели хора и плаче от непознати. Като се приближат много и му заговорят обръща долната устна.  Laughing
Диди, и аз съм го забелязала съм го при чужденците. В работата си имам много контакти с такива.  Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 11:11 от mar4ela5

# 719
Аз също се надявам на естествения ход на нещата. Като мъъничко по мъничко ги накланям в полза на това, което искам. Иначе Боил заспива и с биберон, ако му го държа натъпкан в устата. Иначе, както е описала Етка, го вади, играе си с него, мята го, дъвче го. Ако много му се спи и не е изнервен (много е трудно да се уцели точно този момент), тогава заспива и с биберон, а някой път и без.

Общи условия

Активация на акаунт