Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Честит празник на Алексова!   bouquet Да си жива, здрава и много обичана!  Hug
BlueBird, сигурна съм, че ще го израсте Светли!  Peace
Киди, много си права, че е до дете. При нас е обратно - каката от седмия месец ядеше без проблем намачкана храна, даже и парченца месо, а малкият сега се дави и от трошички хляб. Няма какво да направя, ще чакам. Въобще не ме интересуват коментари от сорта, че до три години може да откара на пюрета.  Mr. Green Колкото толкова - детето ще си покаже.
Детска кухня - ще ползвам по-нататък след годинката. Моя много близка роднина е управителка и съм отблизко запозната как приготвят храната, откъде купуват продуктите и какво е нивото на хигиената. Предпочитам да прекарвам повече време навън, отколкото пред печката. Ужасна майка съм!  Laughing
При нас не е много розово - Борката е с бронхиолит. Сега ще ровя какво е това животно, че за първи път се сблъскваме с него. Братовчедката все пак ни е заразила. Ще караме с хомеопатия до четвъртък, ако тогава още се чуват хрипчета, ще пием АБ. Стиснете по един палец да се разминем!  Praynig Но той вече видимо е по-добре, вярвам, че ще се оправи дотогава. Каката и тя е с начална форма, но като по-голяма стените на бронхите били по-здрави и няма хрипове.
И аз трябва да отида на лекар, гърдите ме болят като кашлям, ама пусто няма на кого да ги оставя, а да ги мъкна с мен не става. Даже снощи ядох мед, а досега се пазех заради кърменето.
Айде да минава всичко!

# 526
Здравейте и от мен,да споделя,бяхме на разходка,ама кратка че е доста студено Simple Smile попитах на 2-3 места за Вигантол и всички ме гледаха доста учудено Shocked в едната аптека ми обясниха даже че най-вероятно става въпрос за някакъв нелегален внос,на което аз съм напълно склонна да вярвам!Но,какво от това дали е легален или не?Няма значение,в Пловдив аптеките явно чакат легалният внос Simple Smile
Менюто на моето момче беше сладък картоф,червена и зелена чушка,авокадо,чесън,праз-лук и 1/2 жълтък Simple Smile
За следобед ще му направя овесени ядки с плодове(ябълка и банан)

Не съм въвела никакви подправки, защото нямам пресни, ама ако ми паднат Simple Smile
мисля,че сега е не е много удачно да се купуват пресни листни зеленчуци и подправки,всъщност не е уместно да се купува нищо което не му е сезона,защото освен че няма витамини е пълно с нитрати Wink по-добрият избор е замразените такива Simple Smile

В този ред на мисли да ви попитам нещо. Сега мъжа ми яде ябълка пред Паф и той направо си "поиска". Даде му парченце да близне. Започна да иска още повече, чак се разплака. Забаламосахме го.  Crazy Какво мислите за даването на резенчета сурови плодове? Изобщо от кога могат да се дават сурови
Аз лично по съвет на неонатоложка на която имам доверие,давам на моят син пресни плодове от както навърши 6 месеца и половина(беше минало месец от захранването) Simple Smile

# 527
Хлора, не се разцепва Макларъна, но пак има варианти. Виж тези джаджи. Можеш да свържеш две колички с тях, акогато желаеш, да ги разкачиш. Не знам колко добра е возията обаче.

# 528
  • Пловдив
Момичета, днес ми е много приятно и интересно да ви чета!     Hug

Менюто на Гери днес - кърмичка рано, рано към 5.30. После в 10 часа яде попара/ за втори ден, добре се справя детето/ - 2 сухара, малко обезсолено сиренце и малко масло,без захар и не съм я пасирала. Избягвам пасирането, защото съм жив свидетел на свикнали с пасирано деца и после до късно не искащи да ядат по-едра храна. Та затова гледам ако може без да пасирам, като не минава номера - тогава.  Simple Smile  На обед яде пилешко месо със спанак, а следобед ще яде оризова каша на Хип+плодово пюре от сливи. И довечера отново ще я почерпя с кърма.   Peace

milkuz , и аз съм от майките, дето предпочитат да прекарват повече време навън с децата си, когато условията го позволяват, вместо да робувам на домакинството. Не че не ми е приятно да готвя, но все пак разходките  са ни много важни на цялото семейство    Laughing

# 529
Роси,  newsm59  ura  ura  ura

Иначеотносно плодовете, аз също ги давам в суров вид. Преди бяха пасирани, сега са настъргани

# 530
  • С-я
Пате, точно това имах предвид, ама не съм се изразила ясно. Нямам пресни домашни, инак тия по пазарите наистина не се знае какви са.

Синьо птиче, извинявай, че питам, ако искаш отговори- какво ви накара да заведете детенце на този преглед- профилактично или имахте нещо предвид. Надявам се да не е нищо сериозно.

# 531
Нашето меню за днес освен кърмата е и ябълково пюре преди обяд (готово, на Гербер), за обяд сготвено от мен зеленчуково пюре - картоф, морков и карфиол (редувам през ден с пуешко - готово, био на "Хип") и след малко ще приготвя и оризова каша с още малко ябълково пюре (кашата е готова, на "Хип").
Пюретата, които приготвям у дома, ги пасирам на пасатора за сега сравнително ситно. Зъби още нямаме и не рискувам и с по-едра храна. Пресен плод също не съм давала. Подправки никакви не съм въвела, както и глутена, маслото и сиренето. Глутена смятам да въведа до месец с овесена каша за начало.

Мамите, които давате грах и царевица - какви са вашите наблюдения, отразява ли се на стомахчетата като газове и подуване, харесва ли се като храна?

Да споделя впечатления за чая "Лека нощ" на "Хип", който вчера дадох за първи път...по пинцип бях скептично настроена, но и резултата го доказа. Нито е спал повече, нито по-спокойно, нито без да се буди - дори се събуди по-рано от предните нощи. Всичко е до дете, що се касае до чая - всичко е въпрос на маркетинг и реклама. В действителност чайчето е просто комбинация от билките липа, маточина и лайка.

Мамите, чиито бебенца се будят нощем - споделете как ги приспивате и като кърмите нощем в каква поза - седнали или легнали?

Слънчев лъч, не знам дали си ми пращала картичка, но за протокола да те информирам, че нищо не съм получавала до днес Crazy

Роси, честит рожден ден, мила! Hug Бъди все така усмихната и чаровна дама! Много здраве и щастие ти пожелавам!      bouquet  bouquet  bouquet

# 532
  • Пловдив
Елиза аз съм въвела и грах и царевица.Не съм забелязала повече газове.А за това дали се харесва не мога да кажа,че така или иначе не сме много от ядящите.
За кърменето през ноща кърмя винаги на един  сгъваем стол,който ми е до спалнята.До ден днешен не съм го кърмила при нас в спалнята.Страх ме е да не се научи да спи при нас.Засега нямам проблеми в това отношение.Даже като се насуче,ако е леко разсънен започва да нервничи и като го оставя в кошарата му веднага откъртва.Явно позата в мен на стола не му е удобна  Mr. Green Не че на мен ми е удобно,ама нямаме място за някакви по-удобни кресла  Grinning
А за преспиването през ноща изобщо не се занимавам с люлеене,пеене и такива разни.Веднага му давам да си цокне и той доволен бързо се унася Grinning

# 533
Оф за да ви дочета , та си загорих малко кексчето hahaha.
Алексова , ЧРД здраве желая за теб и семейството ти, всичко друго само ще се нареди!
Ние днес сме на пуешко с царевица и зеленчуци на Гербер - малките опаковки и то сме изяли половината. После ще се опитам да пробутам оризовата каша с малко бананова, а закуската беше ябълка с горски плодове - същата фирма и същото количество. Разбира се си дояждаме с кърма. Днес вече направихме 1-часова разходка.
Захранваме се основно с Ганчев. Като ми свършат запасите и сме въвели всичко може би ще минем на домашната кухня или на детската такава. Захранването на каката вървеше по-бързо и лесно, но тя беше на адаптирано.
Ще трябва да свалям кошарата на долното ниво, Веската взе да се набира по страните днес и ще се прекатури.
Говорим - та-та-та и мааама (като прави балончета с устата и така се получава звука) Grinning.
Това е при нас за сега.

# 534
  • София
Роси, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ С ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА! newsm51

# 535
И ние сме въвели царевица и грах, немисля, че се е отразило зле, а за това дали се хареса, немога да преценя, тъй като слагам по малко и винаги е с картоф или с ориз.
Нашето меню днес на обед : домашно картофено пюре с кърма, обезсолено сирене, масло  и 1/2 жълтък, за слетобед - домашна каша от елда, ябълка и банан (сварени и пасирани).
Когато пасирам ориза, никога не ми се получава гладко, а малкия не се впечатлява, че има парченца и аз май трябва вече да спра да пасирам, а само да намачквам, колкото да няма големи парчета  newsm78  ей добре, че сте вие  hahaha
Милкуз, дано се разминете от АБ  Hug  Hug
Синьо птиче и на вас стискам палци малкият юнак да го израсте  Hug Hug
Ние се обличаме и излизаме на терасата да подишаме въздух за 10 мин. и това ни е в студените дни  Tired
Ние никакви срички не казваме още  newsm78, но има време , не се шашкам.   Grinning
И ние от вчера сме със смъкнато ниво на леглото, голяма радост  Party

# 536
А забравих, от вчера му давам чай от шипка. 30мл. чаи който сме си направили за нас- силен и го разреждам с вода до 140мл. , без да го подслаждам. А сега си ми рече дедето МАМА- ммммм корко мило и колко сладко как да не го гушкаш Hug.

# 537
Роси, чести рожден ден! Бъди много здрава и щастлива с лщбимите хора до теб  bouquet

Мамите, чиито бебенца се будят нощем - споделете как ги приспивате и като кърмите нощем в каква поза - седнали или легнали?
Приспивам на гърда, много рядко по друг начин и то ако е отказал да суче, което се случва супер рядко. Кърмя седнала или в леглото или на дивана, като и аз си подремвам така, ако кърменето се проточи Mr. Green

Менюто ни днес е ... чак се чудя да го кажа ли Mr. Green 2-3 лъжички броколи .... не иска да яде нищо, но аз упорито предлагам всеки ден Mr. Green все някой ден ще прояде. Та засега детето е почти изцяло на кърма, но това е неговото желание Wink
Всичко си е до дете ... моят малчо сякаш още не е готов. Баткото също го захраних на 6 навършени месеца и проблеми не съм имала никакви, хапваше си добре, като тръгна на ясла също се хранеше без проблем.

# 538
  • Пловдив
Eliza*, и аз съм ги въвела. Никакъв проблем не съм забелязала до сега откъм стомахчето. Но моята кукла яде като за световно, и съответно и голямата работа я върши по няколко пъти на ден. А аз си мислех, че като я захраня и ще се нормализира в това отношение. Мисля, че и Марчелка беше споделила за Пафчо, че и той така често, често я върши тази работа. Не е и време вече да я поразредят???   newsm78   Че то така ако я караме, мръвка няма да върже хич - и на годинката я има 8 килограма, я -не!

Иначе, Оли, този чай на Хип и за мен не е нищо повече от комбинация от билките. А защо му казват така - кой знае? Ще си го изпие и моята Гергана, но няма да си изпълни функцията, поради, която го купих  Simple Smile

Иначе рано сутрин около 5.30 я кърмя седнала на леглото ни, защото много бързо е готова, а вечер преди заспиване я гушкам удобно на спалнята, но не лежим, пак съм я хванала в мен.   Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:44 от vany6a

# 539
Киди,и моя син до скоро ядеше пасирано,понякога нямам нерви да го чакам да дъвчи по един час и пак пасирам Crazy

гърне,няма да я слагам скоро,на баткото го махнах на 2г и 7м за 3 дни,без нерви Mr. Green

Алексова,честит рожден ден  bouquet

аз съм най лошия родител Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:44 от Морска

Общи условия

Активация на акаунт