Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 513
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Менюто за днес е картофи (пасирани) с морков, карфиол, праз лук, корен целина и тиквичка без семки минати през цедката.
От два дни давам и по около 30мл супа от пиле, готвено без сол и без кожата, с морков, тиквичка, лук, карфиол, грах, картоф, домат и фиде. Сипвам му само бульон с фиде. Приема го добре. Фидето е от 100% твърд пшеничен грис.

Закуската беше каша от елда на Хип, обогатена с две лъжички домашно приготвено пюре от сушени кайсии и намачкано през цедка парче авокадо. И две-три лъжички каша просо на хип.

На разходка ходим без значение от времето навън, защото трябва да прибираме каката от училище, а тази седмица от ски училище.

Роси, Честито, бъди много обичана и щастлива  bouquet

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 13:28 от svetlat

# 511
Здравейте,

Влизам за да ви почерпя, днес ставам на 33 и няма как да се скрия!!!
Пък и виждам, че вече сте ме хванали, мерси на всички за милите пожелания!!!
Сутринта мъж ми ме зарадва с един букет от лалета, та вече чакам пролетта, а навън е бяло още!!!Но важното е хубавот онастроение, а днес и във форума се усеща положителен полъх!!!!

Заповядайте да похапнете виртуално за мое здраве!!!

Ох, голяма мъка с тези картинки...

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 13:31 от alexova

# 512
Нати, може би е било, защото е свикнал на определен вид готвене. Знаеш, че вкуса между домашно приготвената и тази в кухнята е различен.

# 513
  • Варна
Ние днес ще си стоим у дома. Духа доста...

Много ще ми е полезно това със споделянето на менютата, особено като въведа повечеко храни! Софи,  Heart Eyes . Павел днес яде тиква, морков и броколи. Следобяд ще яде Елда с домашно пюре от ябълка.
В този ред на мисли да ви попитам нещо. Сега мъжа ми яде ябълка пред Паф и той направо си "поиска". Даде му парченце да близне. Започна да иска още повече, чак се разплака. Забаламосахме го.  Crazy Какво мислите за даването на резенчета сурови плодове? Изобщо от кога могат да се дават сурови?  

За пасирането - аз НЕ пасивам от самото начало. Павел си яде намачкана храна. Мачкам с джаджата за картофено пюре - онази с дупките. Много добре ги сварявам зеленчуците. Не се е давил до сега.  Peace А готовите зеленчукови пюрета така и не ги хареса... аз не съм давала кой знае колко нооо...тц.  Naughty

# 514
  • Пловдив
Офффф я продължавате да споделяте как ги приготвяте и с какво пюренцата.Нещо се надъхвам и аз да започна да ги готвя.Може да решим да  проядем  newsm78

# 515
И аз не пасирам. Веднъж Нико се задави с картоф, но това е заради изначалното ми небрежество. Пюрето за нас го правя значително по-гладко и фино от това, което му предложих. Наистина стават гадни и лепкави с пасатора. Особено картофите.

# 516
По повод на домашно приготвената храна споделете как практикувате.Готвите всеки ден по три неща,или готвите за три дена напред.Имам в предвид за времето след прикючване на готовите пюрета.Както споделих синьт ми ходи на детска кухня,а сега се колебая дали Ивето да ходи.Това по повод изказаното от някой,че там храната е с ниско качество.
Софи,ще те помоля да споделиш откьде черпиш тази информация ,и дали е достоверна?

# 517
Сега съм на вълна раница-самар и ще помоля, ако случайно се натъкнете на нещо интересно или пък познавате някой, който иска да се отърве от своята, да ме сигнализирате.

Това е линк на магазин, който предлагат както употребявани, така и чисто нови неща. Има всичко. Ето и нещо като това което търсиш :
http://okazion-bandido.com/?page=product&category=5&id=1425
Дано да е полезно.
За количката моя приятелка от същия магазин си взе тази - http://okazion-bandido.com/?page=product&category=1&id=1573
В сгънат размер е нещо като 70 см дължина и 30 широчина. Детенцето и е на годинка и каза, че за нея е страхотно удобна.
Първоначално ние бяхме с Pliko P3  на Пег Перего. Страхотно удобен кош за новородено, както и коша за кола. Но лично на мен, летния вариант не е удобен. Взех си Quinny Buzz, не само заради големите гуми, а и заради възможността седалката да бъде и столчето за кола. Удобно ми е когато малчо е заспал в количката и трябва да го преместя в колата, както и обратното.

Днес Крис хапна тиквичка, картоф и царевица + 1/2 жълтък. За следобед - каша с бисквити на Хумана и плодово пюре - боровинки с ябълка.

# 518
Eхааа, така като гледам темата трябва да се премести от BG-mamma  в  PZ-mamma…шегичка, разбира се, днес съм в закачливо настроение…

Виждам, че много мами си правят сами пюретата. Аз му давам само купени, но като го захраня с всичко или с почти всичко ще  му давам и аз домашно направени пюренца. Въпроса ми е как ги приготвяте? Какви уреди използвате? Пасатори, чопъри, уреди за готвене на пара, шейкъри? Гледах уреда за готвене на бебешки пюрета на Avent, но струва 297лв. , а в Ла Редут излиза около 194лв. , но ми се струва много (купата е само  600мл.). Ако някоя мама ползва някакъв такъв уред моля да сподели.
Предлагам основно готови пюрета, най-вече заради по-голямото разнообразие и контрол върху качеството на суровините. За продуктите от магазина за домашно приготвените няма как да съм сигурна и ако се добера до нещо качествено / а и за да не свиква с вкуса само на готовите/ все пак от време на време забърквам нещо – пасирам го / с Hand Blender Gruntik imperial/ и го смесвам с малко кърма.
Смятам тази седмица да въведа чесън. Лекува 40 болести и пази от вампири и зли духове.
На нас ни е в менюто от седмица. Слагам по малко в пюрето.  Mr. Green

Менюто на Светли днес: Преди обед: Био зеленчукова супа с пиле /сладка царевица, картофи, грах, пилешко месо, ориз, масло от царевичен зародиш, магданоз/ на HiPP; след обед Babylove Био зърнена каша от просо с 1/2 финно плодово пюре от праскова HiPP. Между двете хранения и ½ сурова ябълка с биберона за плодове. Peace

Момичета, някое юначе опитва ли се да пълзи?
Светли прави опити, но прекарва основна част от времето си все още по корем.  Вече без проблем се преобръща от гръб по корем и обратно, ориентира се, заема удобна позиция и…до тук. Поставям малко одеалце, сгънато на руло под гърдите, за да са свободни двете му ръчички и да му е по-лесно да се протяга към играчките, които постепенно отдалечавам по малко и той се опитва да се добере до тях. Все по - уверено се изправя на ръце, без да ги сгъва в лактите, но все още не прави връзка с коленете. В повечето случаи вири дупе и диша тежко или се претъркулва до целта и предпочита да е седнал.  С една дума не мога да преценя дали бебчо ще пълзи или ще седи, докато се научи да се изправя. Лично аз смятам, че не е необходимо да правя каквото и да е било, за да науча бебчо да ходи. Убедена съм, че когато той вече е готов за това, нищо няма да е в състояние да го спре.  Heart Eyes

Сутринта бяхме на преглед при Офталмолог - рутинен. Позамислих се дали да се врем със Светли в закрити помещения с много хора при тези вируси напоследък, но предвид това, че час се запазва трудно, изтичаше ни направлението, а и специалиста излиза в отпуск, нямах много голям избор. Прегледа мина чудесно, не ни претупа – направиха му Офталмоскопия / метод за изследване на очното дъно чрез оглеждането му с офталмоскоп/ и Скиаскопия / метод за изследване на рефракцията на окото чрез осветяване на ретината и наблюдаване лъчите излизащи от окото/. Сложиха капки в оченцата и след половин час приключи прегледа. Слъзните каналчета са ОК. Диагнозата ни е хиперметропия / далекогледство /, като клоним към горната допустима граница за възрастта. На този етап няма основание за притеснение, има вероятност да го израсте. На 3 г. – 3 ½ г. ще направим контролен преглед, ако до тогава нямаме други оплаквания. fingerscrossed

Аlexova,
Честито и на всички с повод за празнуване!

# 519
И ние като Джей сме само на готови пюрета,засега.Менюто днес е супичка на Гербер от картоф,морков,магданоз и целина и плодово пюре от ябълка и боровинка.Мислех да въведа шипката,както казах по-рано много е полезна в това грипно време ,но нямах ,та излязохме да си купим и да се разходим.  
Да питам -някой чул ли е ,че елдата е токсична ,понеже е внос от Украйна? newsm78

П.П.-Синьо птиче и от мен стиснати палчета , Светли да израсте този проблем  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 14:40 от cherri

# 520
  • Варна
Синьо птиче, дано го израсте малкия юнак.  Hug  Praynig

# 521
Относно пасирането на храната, моята дъщеря до съвсем скоро неможеше да дъвче и ядеше само пасирано.
Вече дъвче, но някой неща пак си ги плюе или се прави че ще повръща.
Взела съм едни пюрета на Бебевита с парченца за след 8месец, оня ден реших да дам едно на Денис. Е изяде си го без да усети, че има нещо вътре, дадох и на каката да си опита а тя направо го повърна.
На нея попарата винаги съм я пасирала, а сега Денис гълта като гларус, дори не дъвче.
Като пасирвах преди време на дъщеря ми всички ми викаха, не я учи така, не и пасирвай, тя ще свикне. Да ама не просто не ядеше непасирано и това си е. Сега виждам че всяко дете си е различно, някой от самото начало ядът непасирано и дъвчат, други до 3г. не могат, но в краяна сметка всички се научават най-накрая.

И ние сме изцяло на готови пюрета, един два пъти пробвах да му приготвя картофено пюре и се отказах.

# 522
Натали, и аз съм чувала, че в детската кухня готвят с нискокачествени храни, а и мисля че последните години имаше случаи на хепатит и салмонела, не знам колко е вярно.  Thinking
Уж казват, че имат контрол на хигиената, продуктите, но вяра нямам аз на тези неща в нашата държава  Confused
Смятам да я запиша просто да видя дали ще яде, но основно мисля да приготвям вкъщи. Има много хубави книжки с рецепти за хранене на детето след 1 годинка.

Иначе  и ние сме на готови пюрета. Повече вяра имам на тяхното качество, отколкото на продуктите в магазина.

Днес белязахме голям успех с обедното пюре (тиква с морков), изяде половин бурканче, но след като го разредих с мноого вода. Дано там е бил проблема  Praynig
Иначе днес вкарах попарата, на обед – тиква с морков, следобяд - бананов крем на Гербер

# 523
Менюто ни днес:
попара(сухар,чай на Хип лека нощ и сирене) за закуска
заешко с картоф,морков,спанак,ориз и мляко за обед
оризова каша с манго,банан,ябълка за следобед

# 524
  • Оранжевата стая
Хлора, ако имаш и други въпроси, съм на среща, стига да мога да помогна Simple Smile
Софи, искам да те попитам дали случайно от двойна количка за близнаци, може да става единична? В смисъл да се откача едната част  Mr. Green май много искама, ама да попитам за всеки случай. Защото ако излизам само с едното дете да не взимам цялата количка  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт