Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 533
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Denito, ако суровото яйце е старо, няма да потъне в чаша с вода. Ако падне бързо на дъното - всичко е наред !  Peace

# 406
Щях да ви питам за тези многократни пелени, ще ми е интересно, ако някой ги ползва да изкаже мнение  newsm78
Инъче споровете са интересни, имат и положителни страни  Heart Eyes

# 407
  • София
didi24
Благодаря! За самото кръщене няма кой знае какво за разказване. Избрахме си дата, поканихме късниците и, запазихме си час в църквата, обсъдихме какво трябва да се купи и просто го направихме Simple Smile Т.к. не съм особен привърженик на огромните тип "сватба" кръщенета (а и в момента изобщо не мога да си позволя подобен разход, не сметнах за редно да отлагам нещо толкова важно за детенце заради пари), нашето беше простичко (като мен  Mr. Green)  Само ние си  Mr. Green Ивана се представи перфектно! Дори гък на каза детето. Въпреки че я потопихме цялата във водата, тя на пук на моите очаквания умря от кеф  Crazy Heart Eyes Маха с ръчички и крачета и се смя през цялото време. Докато попа я миросваше тя през цялото време се опитваше да му вземе канчето със мирото  Laughing Laughing Дърпа го за расото и го държа за пръста цели 10 мин, докато той обясняваше на кръсника и как трябва да пази и въведе в християнството  Crazy Heart Eyes После скромно отидохме на ресторант и се почерпихме, а Ваня спинка сладко през цялото време. И да се възползвам да изразя огромната си радост от забраната за пушене в голяма част от заведенията  Peace Sunglasses
Moже ли да те попитам къде,в коя църква направихте кръщенето и за какви парички?Събирам инфо че и на нас  ни предстой това...

# 408
Denito, ако суровото яйце е старо, няма да потъне в чаша с вода. Ако падне бързо на дъното - всичко е наред !  Peace
благодаря ти

Denito, гледай срока на годност. Яйцата имат трайност месец.
jj okocha,аз гледам,ама като хвърля опаковката и забравям,а и откъде да знам дали не са умешени нови със стари яйца,и затова исках да науча някой метод за разпознаване,освен миризмата.

# 409
  • Пловдив
Благодаря за отговорите,но ние си държим кумовете да са ни кръстници,затова попитах Peace
Иначе и ние имахме период със по 7-8 будения на нощ.И аз открих,че му е било горещо.То беше и във времето,когато се беше постоплило времето.Сега спим и ние на 18 градуса и се буди само един път да яде,нищо че на мен ми е студено на такава температура  Laughing

# 410
Ами да, забравих да кажа за това  Whistling ooooh! Нашето кръщене беше в Пловдив във света Богородица. Църквата на центъра. Струваше ни 80лв + 15лв за свещи. Ако искаш да се снима вътре с фотоапарат трябва да доплатиш 20лв, а за камера 30. Ти си докарваш фотографа отделно. Доплащането е само за да ти разрешат да снимаш  Rolling Eyes PeaceТрябва 2 хавлийки, от която едната е за детето, 2 сапуна, 1 бутилка зехтин и 2 питки. Едната остава във църквата, а едната е за вас самите. Обикновенно кръсниците купуват кръсче за малкото хру=истиянче, което попа осветява. Може и някакви лакомства да вземете за църквата, зависи колко хора ще сте.
Но във всяка църква е различно, така че трябва да питаш  Wink Примерно в Пазарджик в едната църква е 40лв, а в другата 60  Rolling Eyes
Ха сега прочетох че са ти отговорили и за това, кой може да кръсти детето Simple Smile В духа на традицията, както казах, би трябвало да са кумовете. При нас на Софи кръсници станаха точно те, но Ивана я кръстиха наши много близки приятели  Peace

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 14:35 от smilianova

# 411
  • Обетованата земя
И на мен ми се иска кумата да е и кръстница на детето, ще видим. Аз исках също по-раничко да направим кръщенето, още на Ивановден, но ме спря това че ги къпят в църквата и ме е страх да не настине! При вас топло ли беше?

# 412
Да, дори беше жега вътре Simple Smile А и водата беше много топличка Peace

# 413
Пепси, освен Балев био(на кръстовището на Чаталджа и ген.Колев) има едно гаражче от години, зад цветята на Чаталджа(където имаше офис Еконт скоро). те имат и магазин около синия пазар, но не ми е район и не го знам...

за гърнето Mr. Green Нора ака от месеци в мивката Laughing не за друго, ами сама си иска... тъй като ака по един път на ден, обикновено следобед, когато й сменям памперс просто я издържам над мивката за няколко минутки и ако има нещо за вършене го свършва. нямам амбиции и не съм фанатична ЕБХ-арка, просто следвам желанията на детето. опита ми показва, че стига да им се предлага на тази възраст, вършат работата на вън, но като порастнат още малко им става доста интересно и не им се губи време в акане и пишкане. въпроса е, че на мен не ми се занимава много и предлагам саммо когато я преобувам и то не всеки път Whistling
на гърне, моя син(малкия) не пожела да седне - счупи го от игра Laughing още е с памперс, но като се постопли и слагаме слипчета. миналата пролет/лято бях бременна а и току-що родила и не ми се занимаваше Blush купила съм и дъска за тоалета и направо двамата с Нора ще ги уча Sunglasses

иначе, пържолки и ребърца и ние похапваме за жалост Rolling Eyes ...но пък с гарнитура от елда със зеленчуци, примерно Wink много вървят  chef

многократни пелени ползвах с Бобо - много бях доволна, бях си купила страхотни пелени - като памперси, не тензух и разни подобни... но за съжаление минах на еднократни отново, защото колкото и да е малко, си имат обслужване, а аз време и сили нямам много вече...

менюто днес - пилешко със сладък картоф, спанак и киноа  chef  вкусно и полезно bowuu

# 414
  • София
Ехеее пак горещи страсти са се вихрили тук  Laughing Само ще ви кажа ,че за да са здрави децата ни , освен от здравословна храна имат нужда, и от спокойни и уверени майки  Peace Не че аз се имам за точно такава , но се старая .......

# 415
Ех, прибрахме се и едвам ви изчетох

Относно гърнето аз мисля тази или другата седмица да взимам и да почваме да сядаме. Определено на тази възраст няма да се научат, но ако искам детето ми да свикне с него и да не го възприема като играчка трябва да започна сега. Изчаквах, докато започне да стои доста стабилно. Ще взема съвсем обикновено гърне, защото то е за да си вършим работата в него, а не да играем. Иначе памперса ще се учим да го махаме лятото когато е топло. Баткото така го сложих на гърне още на 7 месеца и около годинката махнахме памперса, слагах памперс само когато спеше. Просто детето си свикна, че на гърнето  се пика и ака и му беше по- приятно да го прави в него.
В тази връзка ще кажа, че имам една позната, която захранваше по метода на мартеа и детето и на 2 годинки ядеше още пюрета и ходеше с памперси. Сами си правете изводите.

Софи, нищо лично, но нападаш Надето, че децата й били на самотек, само защото не мисли да ги ограничава от всичко, което е вредно и да ги тъпче с неща, на които пише био, ама колко са био и те не знаят, а сина ти е още с памперси newsm78

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:15 от veronic

# 416
Смятам тази седмица да въведа чесън. Лекува 40 болести и пази от вампири и зли духове.

# 417
Смятам тази седмица да въведа чесън. Лекува 40 болести и пази от вампири и зли духове.

Joy Joy Joy hahaha hahaha
Развесели ме.

# 418
Здравейте,
Браво на Паф и аз му гледах клипчето във ФБ - много е умно детето. Ние сме далеч от такива интелектуални прояви.
_BLUE BIRD_, много хубаво сте направили, че сте обикаляли из страната и на мене много ми се пътува и на пролет смятам да си навксам.
Смилянова, честито ви християнче. Наскоро една мама ми каза, че когато едно дете се разболее, трябва да се кръсти, за да си има ангел пазител. Аз също се замислям за кръщене, дори ми се искаше да е в края на февруари, но мъжът ми ме разубеди. За сега сме решили на пролет да си направим една екскурзия до някой голям манастир и там да кръстим малкият.
Преди доста време бях поръчала едни гащи за прохождане, мисля че Алексова беше поръчала такива от ибей, та видях от нея. До вчера, вече повече от месец не ми доставиха нищо и им писах да ми върнат парите, върнаха ми ги и днес получих гащите. Много са хубави и Денис много им се кефи.
И последно да кажа, че реших да си взема нова количка, много си харесвам моята, но Денис ми върви много палав, затова предпочитам някоя по-лекичка, а и да не заема толкова място в багажника. Спрях се на Пег Перего Ария, единствено тя задоволява всичките ми изисквания, да видим дали ще остана доволна накрая.

# 419
veronik не разбрах тук кое е правилното Simple Smile

Баткото така го сложих на гърне още на 7 месеца и около годинката махнахме памперса, слагах само когато спеше. Просто детето си свикна, че на него се пика и ака и му беше по- приятно да го прави в памперса.

???

Общи условия

Активация на акаунт