Т.к. не съм особен привърженик на огромните тип "сватба" кръщенета (а и в момента изобщо не мога да си позволя подобен разход, не сметнах за редно да отлагам нещо толкова важно за детенце заради пари), нашето беше простичко (като мен
Маха с ръчички и крачета и се смя през цялото време. Докато попа я миросваше тя през цялото време се опитваше да му вземе канчето със мирото
После скромно отидохме на ресторант и се почерпихме, а Ваня спинка сладко през цялото време. И да се възползвам да изразя огромната си радост от забраната за пушене в голяма част от заведенията

Нашето кръщене беше в Пловдив във света Богородица. Църквата на центъра. Струваше ни 80лв + 15лв за свещи. Ако искаш да се снима вътре с фотоапарат трябва да доплатиш 20лв, а за камера 30. Ти си докарваш фотографа отделно. Доплащането е само за да ти разрешат да снимаш
Трябва 2 хавлийки, от която едната е за детето, 2 сапуна, 1 бутилка зехтин и 2 питки. Едната остава във църквата, а едната е за вас самите. Обикновенно кръсниците купуват кръсче за малкото хру=истиянче, което попа осветява. Може и някакви лакомства да вземете за църквата, зависи колко хора ще сте.
Примерно в Пазарджик в едната църква е 40лв, а в другата 60
В духа на традицията, както казах, би трябвало да са кумовете. При нас на Софи кръсници станаха точно те, но Ивана я кръстиха наши много близки приятели

купила съм и дъска за тоалета и направо двамата с Нора ще ги уча 
много вървят 
вкусно и полезно

Препоръчани теми