129 пъти Ура! Кристофър е в прегръдките на мама, 55-ият е тук, дръж се Обама!

• 30 476
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Интересно...http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/09/25/ … 009092501499.html

Не искам да сравнявам с Канада, че много мнения, ша 'зема да ида вече, че да разбера  Mr. Green, но Европейски държави има, които могат да послужат като пример в частност.

# 136
Бейби ти къде си?

# 137

Бейби е на много хубаво място;-)

# 138
Здравейте, момичета!
Опитах с търсачката, но нещо не ми се получава....
та ако има някой склонен да ме запознае със ситуацията или поне да ми даде някакви линкове - ще съм безумно благодарна!
Та накратко - мислим аз и семейството ми (мъжо и 4-годишна дъщеричка) да емигрираме в щатите.
Аз съм акушерка и имам 5 години стаж в БГ и от 12/2009  работя като акушерка в ЮК.
Направихме едно проучване и се оказа, че акушерските заплати са доста по-големи в щатите и дори можем да си позволим собствено жилище!
Обаче!
Нямам въобще никаква представа какви са стъпките и има ли значение това, че съм акушерка и че работя по настоящем в ЮК?
Извинявайте, ако въпросът ми е банален и благодаря предварително на отговорилите!
Поздрави!

# 139
  • The QC to be!!!
Hear Again няма лошо  Peace И аз си се оплаквам.

Хич не обичам да давам примети от Wikipedia, но в този случай мисля, че цифрите им са доста верни и това за доход от $40К, не са сложили щатските такси, разбира се не е фактурирано пенсионно осигуряване и здр. застраховка: http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States
Ако добавим 'грубите' 10% дето Лени описа, ще ги натъкмим до към 28% Пенсионното няма да го вкл. защото както писах и както казахте не е стандартно за навсякъде. Има толкова много начини там да се правят deductions, и всеки го прави. Това също трябва да се вземе в предвид. А до това колко е добро образованието и здравеопазването на едно или друго място е мн относително и не искам да се наемам да сравнявам. За мен лично в щатите здравеопазването е на високо ниво, но това е нуместно да се каже, до като не се сравни с нещо друго. А за да се сравни, трябва да се изпита, за сега тук още не съм го изпитала и дано не ми се налага  Praynig Но вече имам поглед от професионална гледна точка върху някой аспекти и от това което виждам до сега, не бих казала, че е по добро.

Мимето аз съм в странта без правителство вече повече от половин година, и точно там се случи да е евро столицата, представи си  #Crazy

vanhorne прочетох от горе от горе - само да добавя, че ако се взима за пример 'хубавата' здравна система на Фр. нека се погледне и какви са заплатите там.  Peace Един докторант със стаж от около 2-3 години получава 1500Е/ме, и 'ся това ако не е подигравка  Tired Ми супер, имат мн. хубава здр. система, няма лошо. Дали изобщо има докторанти със заплати под $3К/месец в щатите а? vanhorne - стига де, не е чак, чак толкова хубаво, и тук си има трески.

svetla_altevs по едно време имаше (а и сега сигур си го има) някакъв временен закон за мед. сестри обаче беше, че не приемаха такива завършили извън щатите вече, и това защото се появи пренасищане на пазара, но не се сещам точно как го нарекоха. Ако се сетя ще ти пиша.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 23:45 от Baby*

# 140

А така, информирайте се, четете Simple Smile иначе само на популизъм и постулати разчитаме.
бейби, прочети я и ти, не е пропаганда.

Ако пък и още и още ви се чете, прочетете която и да е от статиите или книгите на великолепния Atul Gawande, особено последната му статия в New Yorker.

# 141
... има забележителни разлики както и да го погледнеш... но от друга страна не ЮС върви по пътя на БГ, а обратното  Mr. Green скоро няма да е толкова забележима (уф, съвсем се разлигавих, ще ме прощавате)  Mr. Green

Само по навик (и защото все пак от 1ва ръка познавам само тук и там) и защото ти вярвам като кажеш, че от десетки сравнения никое не се доближава клоуз  Hug

Тнкс, Байби, Хитруша, Яна, Клер...

# 142
... има забележителни разлики както и да го погледнеш... но от друга страна не ЮС върви по пътя на БГ, а обратното  Mr. Green скоро няма да е толкова забележима (уф, съвсем се разлигавих, ще ме прощавате)  Mr. Green

а защо сравняваш само с бг newsm78? в линка на ванх има доста други държави и разходите за здравеопазване в нито една от тях не се дори доближава до тукашните.

Само по навик (и защото все пак от 1ва ръка познавам само тук и там) и защото ти вярвам като кажеш, че от десетки сравнения никое не се доближава клоуз  Hug

Тнкс, Байби, Хитруша, Яна, Клер...

# 143
Не е дори въпросът колко данъци ми взимат, а за какво ги ползват. Предпочитам да се пробват да ми осигурят достъпно и организирано здравеопазване, достъпно образование за големите и малките и някаква социална сигурност, отколкото да купуват на армията кораби и самолети, които не са й нужни.

# 144
  • The QC to be!!!
Hear Again  Peace съгласна, но и да ги дават на марзеливи лентяй дето само лежат по цял ден и пушат марихуана и хашиш, пак не ми се нрави. Бе то угодия няма явно.  Confused

# 145
Hear Again  Peace съгласна, но и да ги дават на марзеливи лентяй дето само лежат по цял ден и пушат марихуана и хашиш, пак не ми се нрави. Бе то угодия няма явно.  Confused

Аз не съм привърженик на теорията, че безработните са безработни, защото са едни мързеливци проклети, които само чакат на държавата. Пазарът на труда е сложно нещо, не всеки оценява това, което има, и е най-лесно да обясниш защо еди кой си не преуспява в живота. Да не ти се налага да разчиташ на помощи.

# 146
  • The QC to be!!!
svetla_altevs ето ти инфото тук . Ако се разровиш и на други места пише, но горе долу същото. Виж линка на документа на предпоследният ?с.

# 147
  • Boston, MA
То, Бис, това хубаво, ама не ние трябва да я четем тази книга  Laughing

И на мен много ми хареса този сайт. По-интересното беше, че в БГ имаш няколко процента по-голям шанс да си имплойд отколкото в УСА. Това определено беше изненадващо...  Thinking

Ха дано, ама надали (както казала Айшето на Манго, който на сватбата възкликнал "Ха дано си девствена"). Всички знаем какви са официалните статистики в България.

И за другото не съм съгласна (ефективният ни данък е около 30%, в ЕС със сигурност къде 60% бихме довадяли), и наистина плащаме допълнително за градини и пенсии, но ако не искаме, може да не го правим (примерно не щем деца) и да си харчим дохода. В Европа няма тази възможност.

Аз винаги съм сигурна, че по-добре ще изхарча парите си, отколкото държавата. Ежедневният ми допир с държавните здравни застраховки (Медикейд и Медикеър) и безхаберието там, просто ме кара да тръпна в очакване. Започнах от Биси препоръчаната книга, обаче.

# 148
  • usa
Mи това е то, айде дигайте гълабите и обратно в ЕС тогава  Mr. Green И после пак ще си пишем обаче  Wink

любимият ми аргумент този вид спорове ooooh!...

Ежедневният ми допир с държавните здравни застраховки (Медикейд и Медикеър) и безхаберието там, просто ме кара да тръпна в очакване.

без да задълбаваме в темата колко са хаберни недържавните застраховки, не е необходимо универсалното здравно осигуряване да е държавно.

# 149
Ей, много хубави бебета видях!

Бубка, излизайте от серията!

Малко закъснях с темата, но какво да направя в ситуация, в която заплашвам, че няма да иде на рожден ден, а моето ми отговаря "Добре, няма да ходя", което значи, че няма да си събере играчките от пода (бомба паднала)? Аз хубаво няма да го заведа, ама хората ме помолиха да потвърдя с краен срок няколко дни преди рождения ден (утре е), явно си правят сметка някаква. И аз в последния момент да се обадя да кажа, че е наказана?  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт