129 пъти Ура! Кристофър е в прегръдките на мама, 55-ият е тук, дръж се Обама!

• 30 480
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
То, Бис, това хубаво, ама не ние трябва да я четем тази книга  Laughing

И на мен много ми хареса този сайт. По-интересното беше, че в БГ имаш няколко процента по-голям шанс да си имплойд отколкото в УСА. Това определено беше изненадващо...  Thinking

# 121
както и да ги сравняваш, дори да сложиш 25% статистическа грешка, все си е забележителна разликата.

http://www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met=ny_gdp_pcap_c … untry:BGR:CHE:USA

... има забележителни разлики както и да го погледнеш... но от друга страна не ЮС върви по пътя на БГ, а обратното  Mr. Green скоро няма да е толкова забележима (уф, съвсем се разлигавих, ще ме прощавате)  Mr. Green

Уф, това е сериозно, прочетете:

http://www.cbsnews.com/stories/2011/01/21/health/main7268108.sht … sSectionContent.9

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 21:12 от Agent Provocateur

# 122
  • The QC to be!!!
Въх Руми и Агент-ке мерси много за споделените снимки, разкошни момъци си гледате  Hug Изплакнах си очите и ще чакам още  Flutter Моля продължавайте с бебешките занимавки, особенно ако са подплатени с нагледен материал.  Grinning

Пак ли се върнахме на здравните разходи  Tired В страната в ЕС с най-големи политически противоречия и без правителство вече повече от половин година (представете си още не се е разпаднала) не се плаща много, да не кажа, че са дребни стотинки като отидеш на лекар, и за посещение в болницата даже нищо  Wink, но  Naughty ти вземат данъци от порядъка на 50-60%  Sick  Та, като ще се сравнява това колко излиза от джоба ни като престъпим врата на болницата или на лекар, нека споменем и какви са данъците.  Peace Те двете вървят ръка за ръка.

# 123
.

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 06:58 от Лeни

# 124
  • The QC to be!!!
Лeни от части бих се съгласила с написаното от теб  Peace И понеже там живеех в щат със сравнително ниски данъци - пак, бяха доста по-ниски от това което ти си написала. Та няма как да се съглася с тези 58%.  Но и зависи в кой отрасъл си. За пример само - за пенсионни никога не съм плащала, работодателя ми внасяше, което не се отразяваше на мойте приходи/разходи с 1 цент даже. До  като тук, няма значение в кой отрасъл си, 50% е минимума, има изключение да към 43%. Да, за образованието е така, но пак 50-60% данък на дохода си е много сериозен в сравнение със същите приходи и професия в щатите.  Tired Това е сравнение за една и съща професия и горе долу сравнимо заплащане.

# 125
  • usa
... има забележителни разлики както и да го погледнеш... но от друга страна не ЮС върви по пътя на БГ, а обратното  Mr. Green скоро няма да е толкова забележима (уф, съвсем се разлигавих, ще ме прощавате)  Mr. Green

а защо сравняваш само с бг newsm78? в линка на ванх има доста други държави и разходите за здравеопазване в нито една от тях не се дори доближава до тукашните.

лени, благодаря за сметките! аз си ги мислех, но ме домързя да ги напиша.

# 126
Сметките на Лени са съвсем точни по мойта книга. Докато работех, удръжките ми за данъци, осигуровки, пенсия и още нещо, което в момента ми убягва, си бяха точно 53% от заплатата ми. Изчислявах ги специално за невярващи.

АП и Руми, много красиви бебета сте изработили. Показвайте ги по-често.

# 127
Аз сравних Холандия с тук, та дори детската смъртност е по- висока тук, а разходите за задравеопазване са несравними...

Лени, ianajar  и моите сметки са същите...

# 128
И аз да въздъхна по Кристофф и Павката , много сладки мишлета  Heart Eyes . Е*аси колко бързо растат децата, Алек направо ми изглежда като първокласник пред тях  Rolling Eyes ...

Аз да попитам по една обсъждана тема, нИ мЪ бийте, но тогава не ми беше на дневен ред и не помня съветите  Embarassed . Как да съхранявам бебешки дрешки, така че да не пожълтеят?

# 129
Baby, проблемът с пенсионното е, първо, че не всички работодатели внасят еднакво, някои нищо не внасят, второ, че с изключение на автоиндустрията, където се оливат, това което внасят е недостатъчно за пенсия, винаги трябва сам да допълваш, и трето, дори и като внасят са маркет сметки и както знаем състоянието на пазарите от последните 2-3 години доста разруши спокойствието на някои пенсионери. Не се опитвам да твърдя, че Европа е прекрасна, а Америка ужасна, само сравнявам. Идеологиите на двете места са съвсем различни, но без плащане не става, дали с пари или със спокойствие Simple Smile.

И пак да пробутам книгата - напълно развенчава мита, че универсално здравеопазване се постига само с ужасно високи данъци. Има много примери за добри системи с ниски данъци. Лени, чети да си информирана  Laughing

# 130
  • usa
И пак да пробутам книгата - напълно развенчава мита, че универсално здравеопазване се постига само с ужасно високи данъци. Има много примери за добри системи с ниски данъци. Лени, чети да си информирана  Laughing

вече я сложих на холд в близката библиотека Simple Smile.

# 131
Ъъъъх, болната ми тема. Плащаме петцифрена сума данъци за 2010, поне да получавахме нещо, което ни е важно. Плащаме на военните скъпите играчки и соушъл секюрити на хората, които го ползват сега. Ще вземе да си изчисля всички вземания, данъчни и пенсионни и здравни, да видя колко ми удържат като процент от заплатата. Отделно установих, че като минеш определен доход ти намаляват стюдент лоун интерест, който можеш да си дидъктнеш от дохода.

Отделно тази година ще ме цака ортодонтът и ми е супер криво.

# 132
  • The QC to be!!!
Mи това е то, айде дигайте гълабите и обратно в ЕС тогава  Mr. Green И после пак ще си пишем обаче  Wink

# 133
Mи това е то, айде дигайте гълабите и обратно в ЕС тогава  Mr. Green И после пак ще си пишем обаче  Wink

Ми то не е въпросът накъде да се преместим. Аз тук живея, имам си проблеми, оплаквам се.

# 134
Не знам колко е вярна информацията в този сайт ( открих грешка за Канада), но сравнявайки данъците, които плащахме там (%) и тези тук, извода ми е - тук плащаме по-малко.
За перфектното им социално здравеопазване - личен опит - мит е.

Общи условия

Активация на акаунт