Емиграция в Италия

• 40 712
  • 153
  •   1
Отговори
# 60
  • в едно миланско село
пп.  сега, понеже събота се 4увствам по_добра от обикновено  Laughing бих си цензурирала леко поста  Embarassed
разбирам всеки, който иска да даде по_добро бъдеЩе на децата си, просто Италия не е то4ната страна за тази цел.
тук е ок за екскурзия, култура, природа, хапване...
хора с образование като ваШето, което трудно може да гарантира някаква реализация тук, се биха 4увствали ужасно кастрирани... желая ви мъдро да реШите  Peace

# 61

Италия е страната на разходите, но тарикатите винаги ще намерят някакви права, за които да си заслужава висенето. Редактирах се, защото нали е събота, а и няма смисъл от повече реалност.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 15:12 от 10 c's

# 62
Заставам зад всяка една дума на Виоланте,Феам, 10 цент,Джоя ...
Всяка една( КОМУНАТА  Joy ) община е разли4на една от друга.Би трябвало да следват държавните разпоредби,но уви не е така. Виждам много Бг семеиства около мен,които живеят по българския си тертип,ослушват се от къде могат да измъкнат ,я помощи,я ассени за у4илище за децата,я помощи за социално слаби,за наем,газ,ток....Истината е ,4е ако нямаш 4овек които да те поддържа ,да ходи по вас,да ви урежда нещата,да се сблъсква с проблемите ,,няма да можете да живеете като бели хора.
Някои горе беше дал грешна информация за наемите: дали през агенция или 4астник необходимите документи са: коди4е фискале,ли4на ит карта,договор за работа( като заплатата трябва да е 3 по голяма от наема) ,последните 2 фиша, гаранця 3 месеца + 1 текущ. Както казва мапако911 детските  Joy. ( не съЩествува като израз).Трябва да отговаряШ на някои условия за да ги полу4аваш,ако раотиш и си под даден минимум са 137,ако заплатата е висока може и въобще да не ти ги дадат...За да взимаш помощи за безработица,първо трябва да имаш 2 години работни в Италия,да отговаряш на дадени критерии за да ги полу4аваш...Ама какви са тези глупости които се пишат???? 4УЛИ НЕ ДО4УЛИ АМА ПИшАТ...ПУФФ.
Аз как ви виждам.....Жената ще работи като 4иста4ка,мъжа ще е домакиня и ще гледа децата,и спестените пари ще се свършат.Тогава обратно в Бг ,без пукнат грош...
Има една стара приказка::: По добре цар на село,отколкото просяк в града.

# 63
Заставам зад всяка една дума на Виоланте,Феам, 10 цент,Джоя ...
Както казва мапако911 детските  Joy. ( не съЩествува като израз).Трябва да отговаряШ на някои условия за да ги полу4аваш,ако раотиш и си под даден минимум са 137,ако заплатата е висока може и въобще да не ти ги дадат...За да взимаш помощи за безработица,първо трябва да имаш 2 години работни в Италия,да отговаряш на дадени критерии за да ги полу4аваш...Ама какви са тези глупости които се пишат???? 4УЛИ НЕ ДО4УЛИ АМА ПИшАТ....

Браво, Джуфке, бях тръгнала да го пиша и аз. Чул някой недочул и размахва байряка ... За детските трябва да работиш на трудов договор, всякакъв друг (тукашните видове граждански, по проект .. тоест на 80% от населението), не ти дават право на детски. Аз детски не взимам, не защото парите ги кътам по буркани, а защоото ми липсват реквизити за трудов договор. Същото е и за безработицата, трябва да си бил на стандартен трудов договор, и то дори не почасов, за да взимаш безработица.

# 64
За здравеопазването:
В Италия има болници които са на държавна издръжка.Тези болници са задължени да осигурят първа помощ и болни4но ле4ение на вси4ки 4ужденци.Раждането също влиза..После или ти изпращат сметката на теб,или на държавата на която си гражданин.Ако имаш здравна карта,ти се взимат от здравните вноски,или от здравните вноски на 4овека на които си карико.Тикета е задължителен както за лекарства,така и за прегледи и изследвания.Цената на тикета варира от специалиста,типа на изследването и т,н, Няма да обяснявам как се вади Здр,карта.
10 цент го е казала много то4но,,, ама пустуто му никои не иска да про4ете....

Теддке да ти кажа ,4е и вси4ки негърки ,марокинки, и про4ие раса раждат и не им взимат пари...Или защото няма от каде да им ги вземат,или защото.......аиде няма да обяснявам,нали вие сте информирани.
Има разлика когато е по спешност и когато е планирано.Информираи се.

Violante  как беше :: Ти си пееш Пенкеле ,ама кои да те слуша   bouquet

# 65
 jufka съгласна съм със вси4ко ....но моля те дай го по възпитано....не вси4ки сме информирани като теб,но това не озна4ава

Теддке да ти кажа ,4е и вси4ки негърки ,марокинки, и про4ие раса раждат и не им взимат пари...Или защото няма от каде да им ги вземат,или защото.......аиде няма да обяснявам,нали вие сте информирани.

Violante  как беше :: Ти си пееш Пенкеле ,ама кои да те слуша   bouquet

Моми4ето е поставило темата то4но за да научи как е положението в Италия.
 Мисля, 4е всеки има право на избор къде да живее. Виоланте,Феам, 10 цент 4ета ви с голям интерес,понеже писаното от вас е конкретно и ясно.

# 66
jufka съгласна съм със вси4ко ....но моля те дай го по възпитано....не вси4ки сме информирани като теб,но това не озна4ава

Violante  как беше :: Ти си пееш Пенкеле ,ама кои да те слуша   bouquet

Моми4ето е поставило темата то4но за да научи как е положението в Италия.
 Мисля, 4е всеки има право на избор къде да живее. Виоланте,Феам, 10 цент 4ета ви с голям интерес,понеже писаното от вас е конкретно и ясно.

Моля не ми лепи етикети без повод,и не търси под вола теле.!!!!!
Къде видя моето невъзпитано държание към темата??
Всеки има право да живее където и както си поиска,но не всеки има моралното право да пише и да заблуждава тези които търсят правдоподобна информация.
А и не всеки може да си отвори агритуризмо във Венето нали Анапия123 ???

# 67
незнам с90евро кво може да се вземе в италия ма вие май сте от доста време тука и незнам дали имате представа с 35лв за дете в БГ кво може да се вземе и заплата от 400-500лв до къде стига
то за какво сме тука като баданте  като чистачки за да помагаме на влизките  .
и за общ.за безраб.да иска се договор за работа и 52седмици-ако е стажионале 78 раб.дни след 3год.не сам казала че го дават ей така  но го взимат доста страниери и италиани.
и нз. с тая заплата 1300 на човек дали стига в италия ама в БГ с тия 400 като гледам се убиват да ходят по ристоранти и дискотеки и като ви гледам как обсъждате къде сте ходили едва ли може да го постигнете в нашта страна с 1 средна заплата  за спокойствието и улиците  на 1 малък град на север няма да говоря.

# 68
хубаво, но говорим за юристи все пак, те не получават 500 лева.

наистина малко се вдигна емоцията, не е нужно.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:08 от 10 c's

# 69
незнам с90евро кво може да се вземе в италия ма вие май сте от доста време тука и незнам дали имате представа с 35лв за дете в БГ кво може да се вземе и заплата от 400-500лв до къде стига
и за общ.за безраб.да иска се договор за работа и 52седмици-ако е стажионале 78 раб.дни след 3год.не сам казала че го дават ей така  но го взимат доста страниери и италиани.
и нз. с тая заплата 1300 на човек дали стига в италия ама в БГ с тия 400 като гледам се убиват да ходят по ристоранти и дискотеки и като ви гледам как обсъждате къде сте ходили едва ли може да го постигнете в нашта страна с 1 средна заплата  за спокойствието и улиците  на 1 малък град на север няма да говоря.

Извиняваи ,но явно не си разбрала добре: Изискването е да си работила на договор,като от последните 52 седмици да не си имала прекъсване,а за сезонните работници 78 дни (работни) без прекъсване...И пак говорим за 2 години работни.
Искам да съм ВЪЗПИТАНА и да приканя да пишат само добре информиралите се.

# 70
mapaco911 , нормално е да не знаеш колко са 90 евро, защото болногледачките на практика хем са тук, хем ги няма. доходите им са много добри и чисти, разходите нулеви, няма нужда да знаят колко струва храна,  газ, ток, отпадъци, пассо каррабиле, или пък такса телевизор годишно. Или да са наясно с данъци или осигуровки, ако има баданте попълнила данъчна декларация сигурно ще я пишат по вестниците. Те са тук, за да взимат пари, които да изнасят от тукашната икономика, и да си изхранват семействата в Бг, Румъния, Украйна и т.н.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:24 от 10 c's

# 71
  • в едно миланско село

mapaco911, разбирам какво имаШ предвид и съвсем откровено ти заявявам, 4е Шапка свалям на всеки, който полага полезен труд, за да помогне на семейството си  Peace

неЩата, на които исках да наблегна, е 4е не се емигранства заради детски и обезЩетения, по дяволите, не мога да приема подобно отноШение, а съм от заЩитниците на социалната система.

при това, както 10 c's напомни, хората са Юристи, все пак предполагам имат някаква прили4но платена работа, която тук НЯМА как да упражняват.

сега : ако номерът беШе : пове4е Ще ми плаЩат да мия 4инии (нали така се говори за българите в 4ужбина Mr. Green) в Италия, отколкото, да съм Юрист в България, за мен няма никакъв проблем, аз дале4 не смятам професията за някаква реализация и не ми е цел в живота.

не знам дали се обяснявам  newsm78

пп. за пътуванията : с ЕДНА средна заплата и тук не става  Laughing, трябват си 2 средни, или една висока. виж, за относителното спокойствие Ще се съглася и все пак зависи от зоната, в която се намираШ.

но, най_съЩественото е да не даваме греШна информация  Peace

# 72
Такива хора като авторката са хора, които би трябвало да се насочат практически според специалността си - да кажем да кандидатства за работа в някоя институция в Рим, или МИлано, където примерно става въпрос да кажем за м/ународно хуманитарно право или нещо такова, да се работи повече с английски и т.н. И да има търсене разбира се.
Иначе тя докато си приравни дипломата, докато изучи законодателството тукашното, докато вземе сто милиона лиценза, че се задвижи, като юрист ще дойде време за пенсия.

Нашата ветеринарка е дъщеря на президента на Перу  ( не знам кои години, възрастна е). Жената е супер интелигентна, а според мен е имала много дипломатически инструменти да уреди  една добра практика в Италия. Онзи ден ми разказва как преди години е приравнявала и признавала диплома и е минала през ня'къв ад, буквално. Легендите колко са ни признати дипломите са силно преувеличени, макс. да признаят бакалавър, после за да те впишат в съответното албо има държавни изпити. Мн. по-лесно е да седнеш и да завършш отново, поне от гледна точка на доверие ще имаш някаква база. Това е за по-млади хора или такива, които нямат проблем с парите и имат време, а и някакви супер амбиции да се справят.

В момента в ЕС се търсят лекари, мед. сестри винаги са се търсили. Мой познат тази седмица има 2-3 интервюта в Англия, лекар е. Ей това е нормален начин в 2011та да емигрираш.
Така да тръгнеш като немил-недраг .... и то при този ценз, който и двамата имат.. разбирам го, но донякъде, според мен начинът е сбъркан, не намерението.

# 73
  • в едно миланско село
Такива хора като авторката са хора, които би трябвало да се насочат практически според специалността си - да кажем да кандидатства за работа в някоя институция в Рим, или МИлано, където примерно става въпрос да кажем за м/ународно хуманитарно право или нещо такова, да се работи повече с английски и т.н. И да има търсене разбира се.
Иначе тя докато си приравни дипломата, докато изучи законодателството тукашното, докато вземе сто милиона лиценза, че се задвижи, като юрист ще дойде време за пенсия.

само да напомня, 4е Италия бъка от берзработни Юристи, или работеЩи като куриери в Юриди4еските фирми : ходят да носят по разните кабинети документи за пе4ат и пр., за заплати като на тел. оператор

или такива, които нямат проблем с парите и имат време, а и някакви супер амбиции да се справят.

В момента в ЕС се търсят лекари, мед. сестри винаги са се търсили. Мой познат тази седмица има 2-3 интервюта в Англия, лекар е. Ей това е нормален начин в 2011та да емигрираш.
Така да тръгнеш като немил-недраг .... и то при този ценз, който и двамата имат.. разбирам го, но донякъде, според мен начинът е сбъркан, не намерението.

ето, това е  smile3501, не си спомням то4ната цифра, но статистиката е 4е това е и Ще е една от най_търсените професии в следваЩите десетилетки. и, ако италианците не се събудят малко, Ще е изцяло 4уждестранна.

много хубав пост, Лени   bouquet

# 74

Моля не ми лепи етикети без повод,и не търси под вола теле.!!!!!
Къде видя моето невъзпитано държание към темата??
Всеки има право да живее където и както си поиска,но не всеки има моралното право да пише и да заблуждава тези които търсят правдоподобна информация.
А и не всеки може да си отвори агритуризмо във Венето нали Анапия123 ???
[/quote]
Скъпа jufka  за пореден път се убеждавам...4е просто няма смисъл да те 4ета,липсват ти добрият тон и възпитанието.А за това кой какво Ще отваря е съвсем ли4ен въпрос.  ДА НЕ СПАМЯ ПОВЕ4Е ПО ТЕМАТА ...ИЗВИНЕТЕ.

Общи условия

Активация на акаунт