Емиграция в Италия

• 40 706
  • 153
  •   1
Отговори
# 75
  • в едно миланско село

Анапия, мисля, 4е Джуфка просто даде пример, за да е ясна ситуацията, понякога се налага груби4ко да я кажем истината, за да не става после "ау, к'ва тъпа държава, ник'ва оправия няма" и т.н., да не говорим за слу4аи по_тежки, които не се оправят с едното мърморене  Peace

(не е лесно постоянно да подлагат на съмнение информацията, която даваШ от първа ръка и с ориентировъ4на цел, 4есто се оказва, 4е питаЩият ве4е "знае" и ти си 4еШеШ езика  Rolling Eyes)

# 76
feiam  ясно бе...ама не с този тон
Като 4етях ,имах 4увството 4е пиШе на някакви безмозъ4ни съЩества. Изрази от рода на "Ти си пееш Пенкеле ,ама кои да те слуша " и тем подобни...
Има си на4ини и на4ини...ама то си е до 4овек.
Хайде лека ве4ер и да не оспамваме темата. пове4е.

# 77
каквито и помощи да могат да се измъкнат от 'комуната', няма да им закърпят юргана, така че това не е аргумент ' за' емиграцията на това семейство ( абе, защо иамм чувството, че втори път го пиша това..)
не и за нормален живот, по-скоро са разбрани,  като доход от хора с неевропейски манталитет, как сега да се изразя по-деликатно, не знам. накратко хора, които са идеално запознати с 'правата', а за задълженията все не са разбрали

# 78

Анапия, мисля, 4е Джуфка просто даде пример, за да е ясна ситуацията, понякога се налага груби4ко да я кажем истината, за да не става после "ау, к'ва тъпа държава, ник'ва оправия няма" и т.н., да не говорим за слу4аи по_тежки, които не се оправят с едното мърморене  Peace

(не е лесно постоянно да подлагат на съмнение информацията, която даваШ от първа ръка и с ориентировъ4на цел, 4есто се оказва, 4е питаЩият ве4е "знае" и ти си 4еШеШ езика  Rolling Eyes)

Feiam ,излишно е да обясняваш тя Анапия123 ,или морена333,или Морена миа, или просто Петя ,е живяла достата4но дълго в Италия и знае прекрасно какво е положението.Просто в момента намери удобен слу4аи да се заяжда с мен ,на ли4на основа.....

# 79
 Laughingне беше нужно да  ми  даваш nickовете  na skype e fb. newsm78...а и аз писах,4е съм живяла в Италия,но все пак 4ета вси4ко написано тук с интерес.
за авторката на темата един сайт...може да ти даде Що годе някаква доплълнителна информация.
http://www.justlanded.com/english/Italy?goto_url=http://www.just … zione-dei-redditi.

# 80
  • в едно миланско село
всъЩност, след като из4етох ей таз тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532960.360

(не я препоръ4вам на бременни и на хора със слаби нерви)

туити, взЕми си децата  и ела насам...
тук стават греШки, да, ама такова безобразие няма, гаранция  ooooh!

# 81
jufka, 10 c's  и другите, защо не си отворите тема , колко е гадно в италия, но си стоим тук..... не ви разбирам.... по въпроса за раждането.... познавам и достатъчно италианки, които родиха и не са платили, не е необходимо да си марокинка, пакистнка и прочие... и четете какво се пише преди да нападате, още в началото казах, че е от значение в коя област си в Италия..

# 82
feiam  thumbsup съгласна...

# 83
jufka, 10 c's  и другите, защо не си отворите тема , колко е гадно в италия, но си стоим тук..... не ви разбирам.... по въпроса за раждането.... познавам и достатъчно италианки, които родиха и не са платили, не е необходимо да си марокинка, пакистнка и прочие... и четете какво се пише преди да нападате, още в началото казах, че е от значение в коя област си в Италия..
Абе Тедке, спри да пееш с това раждане бе, чак на мен ми омръзна.  ooooh! Разбрахме, че си родила.
Животът и здравеопазването да не опират само до раждане, да не говорим, че точно на жената, която пита за емиграция надали й е до раждане в момента с две малки близнета. Аз пък не познавам дори една, без значение каква националност е, която да е платила за раждане. Естествено, че не е платила и е родила при добри условия, кой го отрича това. Аз пък съм раждала в България, и там не съм платила и 1 стотинка, айде сега изяжте ме  Crazy
Що не кажеш например като ти се разболее детето, ти право на болничен имаш ли? Нямаш. Колко струва детската ясла, градина и т.н., ако въобще намериш места? На каква работа трябва да си че да стоиш с години в майчинство, без да я рискуваш жестоко? На 6-тия месец обикновено жената е на работа.

И стига си обръщала медала, че писва ... да отворели тема колко е гадно тука пък сме си стоели. Що? Кой кого кара? Ти що не си отвориш, колко хубаво се ражда в Италия?
Аз лично, ако не бяха обстоятелствата, които изложих, а дори не бях длъжна да се обяснявам за личния си живот, не бих стояла и 1 ден тука. Даже имам периоди, в който куфарите ми са приготвени зад вратата. Това от хубаво ли е? Или да взема да направя едно раждане и аз ... че да се успокоя  Crazy

# 84
violante пея го защото все се намира някой дето все да каже че не е вярно...
за майчинство са 5 месеца , 2 и 3 месеца след като родиш. аз лично излизам в рискова бременност от първия ден на бременност.след това имаш право на 6 месеца, които са платени 70% от заплатата ти. освен това можеш да ги вземаш докато детето навърши 5 г или 8 г не знам точно, като са длъжни да ти ги дават когато ги поискаш и можеш да ги вземеш по дни месеци или заедно.
аз лично получавам детски 120 евро на месец, + asegno famigliare 80 евро.+ приспадане на данъците ми около 30 евро на месец.
за детската ясла прави се класиране, дали и двамата родители работят, дали са на пълен работен ден, на смени... аз съм на 4 ч. договор, съпругът ми на смени...приеха ни на първо класиране. плаща се според доходите. лично аз плащах 50 евро на месец.
за детската градина, започва от 3 г. или ако детето е родено до 31.04 започва от януари. длъжни са да ти го вземат в най–близката детска градина, докато при яслите не е така, където го приемат според класирането. плаща се отново според доходите и дали ще го оставяш допълнителни часове, които са от 7,30 до 8,30; по обед имаше някакъв час и след това от 16,30 до 17,30. . аз лично за цялата учебна година и за 3 ч, извънредни на ден платих 120 евро като за второ дете има отстъпки а третото е безплатно.

# 85
леле тедке, в тренитно сте построили комунизма, евалата

# 86
не напразно е автономна област ....

# 87
сетих се и нещо по въпроса за наемите....  общината поема и час от наема,ако решиш да закупуваш жилище се отпуска безлихвен кредит до определена сума.

# 88
Джоя, изпревари ме, тъкмо щях да коментирам в подобен стил.....
Тедка и другите, защитаващи тезата колко е хубав живота в Италия - положителните страни никой не ги отрича, въпроса е доколко компенсират негативните. И дали едно семейство юристи ще си подобри живота, ако емигрира от България в Италия. И определено отговора е - не, освен, ако не са решили, че като работят ниско квалифициран труд, имат огромни трудности в социалната интеграция /особено в северна Италия/, и нямат роднини или приятели, които при спешен случай да им дадат по едно рамо, ще са спокойни и щастливи. А едва ли мислят така.
Има ситуации и ситуации - хора, които са от доста време безработни в България, нямат претенции за квалифицирана работа, нямат други начини за прехрана в България, идвайки в Италия, намирайки си я чрез познати, я по щастливо стечение на обстоятелствата работа като баданте или чистачка, сами са /без малки деца/, те се оказват в по-благоприятна ситуация от тази, в която са се намирали в България, и за тях емиграцията е разрешение на проблемите им.
Едно семейство с образование и намерения търсене за квалифициран труд, непознаващ обстановката и езика /която се мени от община в община, обстановката де, не езика/, с малки деца и всички съпътстващи ги проблеми /водене-прибиране от градина, плащане на такси, болести и гледането им вкъщи, и още какво ли не/, да тръгне да емигрира в Италия, сега, си е чисто и просто игра на хазарт - може и да спечелиш, ама вероятностите са отрицателни, а и да спечелиш нещо, хич не си и мисли, че ще ти е достатъчно.
А почти всички ние, пишещи в италианската тема и живеещи тук, сме женени за местни, което мнооооого променя картинката. Не, че всичко ни е мед и рози, но разликата е огромна, дори и в отношението на хората към теб.
Та моят съвет е - като толкова много ви харесва Италия, идете и си намерете работа и добър живот в някоя по-свястна страна и идвайте тук често на почивка, така ще ви се стори още по-хубава.  

# 89
не напразно е автономна област ....

а някое линк4е Ще ни дадеШ ли, 4е малко ме съмняват тези факти....

Общи условия

Активация на акаунт