Отговори
# 135
  • до моите любими хора
Относно раждане във ВМИ Пловдив,моята приятелка в събота роди там,без предварителна уговорка с никой и се оказа,че акушерката я е израждала,а алекарката,която е била на смяна е дошла само да я зашие,защото акушерката и е направила епизиотомия Simple Smile Така че...незнам ,може от лекаря да си зависи...
Радвам се, че всичко е наред с твоята приятелка. Но да питам в крайна сметка тя доволна ли е, обърнали ли са и внимание или съжалява че не се е разбрала предварително с лекар? Ако може да дадеш повече информация, когато можеш да я питаш разбира се и ако е удобно.  bouquet
Надявам се, че всичко при теб е наред и това са само подготвителни контракции. За всеки случай обаче се консултирай с лекаря си, няма да е излишно.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 19:53 от radostani

# 136
За ваксините, помолих без коментари само да и не, защото ще затънем в спорове кое е по страшно да ти се разболее детето от морбили или да го увредиш с ваксината. Аз няма да ваксинирам достатъчно ми е да се грижа за едно увредено дете, ако се разболее от морбили поне ще знам как и с какво да го лекувам, ако се разболее от дефтерит също, туберкулеза също е лечим както и хипатита, от 4 години се боря за живота на детето ми и никой не знае даже как се казва болеста му камо ли с какво да го лекува
Няма да развивам тема, не е важно моето решение всеки си решава за себси и за своето дете, важно да вземем информирано решение, а не да караме по течение само и само защото преди 30 години е било така.
Спирам по темата, наистина който му е интересно или го тревожи този въпрос има от къде да почерпи инфо.
Аз пък се радвам,че повдигна темата.Може би защото съм съгласна не на 100%,а на 200% с теб.Някакси ми стана хубаво,че има някой който мисли за същите неща за които мисля и аз.Обосновка за мнението си няма да давам(ти го изчерпа в няколко изречения).Само ще допълня,че за мен може би е по-лесно да взема решението си да НЕ ВАКСИНИРАМ,понеже тук наистина имаш право на избор.Разбира се,че ще имам много ограничения(като например това,че педиатъра,който приема не ваксинирани деца се намира на 45 минути от мен),но мисля,че ще се справя.Извинението,което ползват тук всички родители решили да не ваксинират е-религиозни причини.Не мога да кажа.че съм 100% информирана по въпроса за ваксините,иска ми се да прочета повече,ноо има време,има и от къде.
Само да допълня,че макар не  доказана 100%ва  връзка аутизъм-ваксина,ме кара да се изправя на кътни зъби.Не се захващайте сега за това изречение.Звучи наивно и глупаво,но това е моето 6-то чувство,интуиция или както там се казва.
Моля не ме съдете за решението ми и бъдете толерантни.Аз самата се старая да съм.Казвам го защото все на мен се случва да съм наопъки Laughing

# 137
  • Бургас
Коремчета, записвам се с това,защото имам рожден ден днес  Wink Hug

Нотова, да ти е жив и здрав сина и много да те слуша и помага !!!  bouquet

# 138
Здравейте!

Хайде и аз да се включа в новата тема - мнооооого е хубава!

И колко много сте изписали  ooooh! Нооо това е добре...опитах се да ви изчета Wink
Честит рожденник на Notova - да е жив и здрав!

Аз днес си взех 45 дневния болничен и съм много радостна!
На мен доки ми попълни само личната амбулаторна карта, даде ми направление за хоспитализация и още едно направление за бременна до родилно заведение, карта за профилактика на бременността и нищо друго Sad
Magica, какви са тези картон и обменна карта?! Задължителни ли са?

А между другото, днес доки ми видя изследванията и се оказа, че хемоглобина ми е нисък - 106 и ми предписа ферофолгама.... май така беше  newsm78 ... Аз обаче мисля да наваксам с храна и да не го взимам....проблема ми е, че не ям месо много и явно заради това.

И сега относно новата анкета:
1. В Шейново
2. Да
3. Доколкото знам в Шейново бебетата не стоят при майките постоянно, така че....
4. Все още търся и събирам мнения
5. Ами не знам....можеби най-близките

# 139
  • до моите любими хора
Catwalk ЧРД да си жива и здрава и ти пожелавам леко раждане, и най-послушното бебе на света!
Notova да ти е жив и здрав сина и дълги години да ви радва!
Относно новата анкетка:
1. Къде ще раждате? - ВМИ Пловдив
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - В процес на проучване съм, защото не всички лекари се съгласяват да дойдат по всяко време, а пък аз съм решила да е нормално така че това ме интересува.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? Когато раждах първото си дете там бяха при нас. Наистина в началото е малко трудно, щото и ти не знаеш къде се намираш и детето ако е по-ревливо се виждаш малко в чудо, но мисля че е по-добрия вариант от двата поне за мен.
4. Избрали ли сте педиатър? - И тук съм в процес на проучване от други мами, защото не съм доволна от личната на сина ми и смятам да запиша бебка при друг лекар.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? Против цялата рода, само родители и братя и сестри ако има. Има си време, когато може да те посетят и да те видят всички други от родата.

# 140
1. Къде ще раждате? В Селена , Пловдив
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? Да, но моята лекарка не иска допълнително пари , за да я извикам като започне раждането.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? Там, където ще раждам е по избор на мама-аз лично си искам бебето при мен. Предният път бях в стая близо до тази на бебетата и не можех да стоя мирно и да си почивам, като слушах, че някое плаче-ами ако е моето, искам да си го гушна/и друг път съм писала, че не мога да търпя бебе да плачка/
4. Избрали ли сте педиатър? Да, тази на сина ми.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?
Категорично против! Naughty Ясно, че всички искат да видят малкото сладурче колкото се може по-рано, но не искам сульо и пульо да ми се навират в бебето и да му "плюят" против уруки. Shocked Бабите и дядовците на бебето са достатъчни. Е, къде без братчето или сестричето, естествено. Laughing
А относно нетактичните нахълтвания в стаята , в която е бебето вкъщи , моят мъж се оправя перфектно с майка си. Тя и до ден днешен се възмущава как и е тряснал вратата под носа, когато искаше да влезне да гледа как съм щяла да кърмя. #Crazy Не знам какво мислите вие, ама това според мен си е интимен момент между майката и бебето и зяпачи не ми трябват.  Crossing Arms

# 141
catwalk   bouquet сбъдване на всичките ти желания пожелавам!
notova  Hugчестит ти рожденник много  да е здрав и щастлив му желая.
За тези,които са в ремонт искренно съчувствам,знам какво чудо е,а и аз съм нетърпима на тема чистота и ми побелява косата само при мисълта за тези ремонти.Подкрепям ви Hug
За анкетата на jozyy:
1.В родилното в Поморие.
2.Не,защото и двамата ги познавам и са добри.
3.Като питах ми казаха,че си ти го оставят.
4.Избрала съм,пак го познавам  и така.Нали сме в едни среди и се знаем.Привърженик е на по-безопасните начини на лечение,както и аз и заради това.Добър диагностик.
5.При нас няма да има никой освен мъжа ми,поради простата причина,че са надалеч а и не искам да идват.
г-жа Стихийно бедствие мъжа ми е против(той е руснак)и доста си е информирал по темата и дори ми пуска на мен филмчета на руски да гледам.Майка ми е лекар по специалност вирусолог-смятам да се консултирам с нея за всяка една ваксина,защото е специалист и тогава ще приема последното си решение.Знам със сигурност отсега че незадължителни ваксини изобщо няма да слагам.Преди време проучвах за себе си ваксината за превенция на рака на шийката на матката и се отказах категорично.Така че отговора ми е,че за всяко нещо ще проучвам и ще се консултирам с майка си.Въпреки,че работя в среда на болни хора не се ваксинирам с ваксини за превенция на грип,защото така съм решила.

# 142
Notova, да ти е живо и здраво порасналото момченце и много да помага на мама за бебчо Hug. И двете си имаме януарчета, и си чакаме мартенчета Heart Eyes
catwalk, честит рожден ден и на теб  bouquet Да си много здрава и щастлива и март да си гушнеш най-сладкото бебенце Hug
Uinen, аз ползвах медицински колани за прибиране на корема след раждането, но не си спомням дали веднага почнах да слагам, май трябваше да се изчака определено време. Купих си от аптеката за около 5-6лв, после си взех още един по-малък размер този като ми стана голям и широк Peace
Ваксини съм слагала на сина ми и сега смятам да слагам, само задължителните.
Една позната не ваксинира детето си и ходи на градина, просто си намери лекар, който и написа картон, че детето има всички задължителни ваксинации, в България всичко става, стига да искаш.

Аз съм много доволна от днес. Накупих почти всичко необходимо за бебчо и не мога да им се нарадвам на нещата. Остават ми само количката и шезлонга Simple Smile Сега чакам с нетърпение в началото на февруари да пристигне новия гардероб за спалнята и да подреждам дрешките за бебчо Heart Eyes
За анкетата:
1. Тина Киркова;
2. Да, така беше и първия път;
3. Бебчо е 24 часа при мама, само за визитация ги взимаха (поне във Вип стаите така беше), аз затова и не мигнах три денонощия, но не се оплаквам Simple Smile
4. Да, същата която е и на сина ми;
5. Само най-близките - бабите и дядовците, братя и сестри.

# 143
1. Къде ще раждате? - Шейново
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? В бебешкото отделение - В Шейново бебето не стои при майката,а се дава за кърмене през 3 часа,което е чудесно за да може да си починеш след раждането
4. Избрали ли сте педиатър? - Да педиатъра на дъщеря ми
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-По скоро против,с изключение на родителите(баба и дядо)

# 144
catwalk Честит рожден ден! Много хубави мигове ти пожелавам днес, лека и безпроблемна и едно хубаво и здраво бебче през март
  party023

lilincho Много е хубаво, че имате право на избор, а интересно ми е да разбера  може ли да го записваш детето в Д.Г. ако не е ваксинирано?  newsm78

Bub555 Много се радвам аз съм другата седмица в четвъртък съм на консултация и тогава ще ми дадът болничен лист, но без другите неща защото аз там ще си и раждам.  До колкото знам ти трябват 3 неща 1. Обменна карта - предполагам Амбулаторната карта със всички изследвания 2. Болничен лист 3. Направление за хоспитализация.   Мисля че е само това  newsm78

ena4 много се смях за това как мъжа ти е треснал вратата на майка си, почти като при нас. Само така  Peace

matza83 да това с фалшивия картон не е лошо, стига да си намериш такъв лекар  newsm78

# 145
  • София
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН, catwalk! Желая ти много здраве и щастие и бързо и безпроблемно раждане!  party023 newsm59

# 146
1. Къде ще раждате? - Токуда
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да, искам да познавам човекът, който ме прекарва през този момент.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? Зависи от стаята, но аз мисля да съм в обикновена, за да имам контакт с други мами, та там бебетата през деня са при теб, а вечер ги взимат.
4. Избрали ли сте педиатър? - Да, но трябва да видя дали ще ни поеме
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- Колкото и странно да ви се струва аз си познавам родата и искам да са до мен, тъй като според мен прибирането на детето вкъщи е голям празник за нас, ще подготвя почерпка (по-скоро съм казала кой какво точно да приготви), кой да дойде по-рано, за да помага на таткото и т.н. Въпрос на избор, а моят избор е да присъстват всички, които обичам, за да споделят щастието ми.

# 147
1. Къде ще раждате? - Ще приема окончателно решение след две седмици засега се колебая между Селена и Торакс Пловдив.
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - И в двете клиники имаш право на избор, за Селена само съм чувала че ако искаш някой от ВЕЛИЧИЯТА да те оперира тогава на него лично трябва да се плати.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение -Това е една от най важните причини защо ще раждам в частна болница, Емил не успях да го опазя от всички манипулации (включително и даване на вода, биберон, адаптирано мляко)
4. Избрали ли сте педиатър? - Да
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?-Въпреки че и майка ще е тук аз не искам никой на изписването в родилното. Само Емил и Петър, може би и големите деца, ако са здрави.

# 148
  • Ямбол
Къде ще раждате? - в Ямбол
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?  През цялото време бебето е при майката, дори акушерката идва да го къпе в стаята за да обучават и теб
4. Избрали ли сте педиатър? - Да, дори се записахме
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? - ами така или иначе цялата рода не е в града, само останалите тук ще присъстват, най най близките роднини.

# 149
Не ми се иска да се включвам в спорни теми, но така или иначе една от най-спорните е повдигната. Хубаво е, че четейки форуми човек може да се замисли над доста неща, за които иначе не би се сетил, но важното е да намери надежден източник на информация, на базата на която да си създаде мнение. Това обаче пак не гарантира, че ще вземе правилното решение, защото на много въпроси няма единодушен отговор.
Не искам да споря по въпроса за ваксините, но принципно не съм съгласна с това изказване, като довод против тях:

ако се разболее от морбили поне ще знам как и с какво да го лекувам, ако се разболее от дефтерит също, туберкулеза също е лечим както и хипатита
Кратка справка за някои от цитираните болести:
Туберкулоза - Основният метод за лечение на туберкулозата е химиотерапията. Лечението е продължително - продължава от 6 месеца до две години.
Дифтерит - Болните подлежат на изолация. Лечението се провежда от лекар и се състои в инжектиране на дифтериен анатоксин. Усложненията се изразяват в токсично увреждане на сърцето и нервната система (парализа на мекото небце).
Хепатит - Лечението на всички видове остър вирусен хепатит се извършва по сходен начин и продължава шест месеца. Ако след шест месеца болният не се е излекувал, хепатитът преминава в хроничен стадий. Медикаментозното лечение на хроничния хепатит е незадоволително.

Всяка болест и всяко лечение може да доведе до усложнения. Затова всеки трябва за себе си да реши кой риск е по-голям. В крайна сметка най-важното за една майка е да направи това, което смята за правилно за да е в унисон със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт