Отговори
# 120
Здравейте, момичета!
Много се зарадвах на новините за родените бебчета Hug Честито! Нека са живи и здрави  bouquet
Notova, нека е здрав и много щастлив синът ти! newsm67
Честито на мамите с нови придобивки! Със здраве да ги ползвате!
Въпросите пред нас, като майки са много- ваксини, кърмене, захранване, каляване, прохождане, възпитание, и т.н. Въпроси и мнения много, но решението е само едно, и ние като отговорни родители, е необходимо да направим всичко, за да сме сигурни, че сме взели правилното! Peace Всеки, който пише във форуми има такова, и го дава, ако го поискат, или реши да сподели, но още по- хубаво е, когато може да го защити и обоснове PeaceTuncho,   202uu

Цитат
Всеки ден във всяко едно отношение,положението става все по-добро и по- добро!!! нека всички искренно повярваме в това
[/color] newsm10
Нека наистина повярваме в доброто, в добрите намерения на всеки, и да се научим да живеем по- добре! Така и нашите родени и все още неродени деца ще знаят какви да бъдат!
Усмихнат ден!

# 121
А всъщност вие мислите да оставите кучето, в стаята, където ще бъде бебето, ако ви разбирам правило?

Не, просто няма да забраняваме достъпа на кучето до стаята на бебето. Само на котката ще й бъде забранено известно време  newsm78 ама колко не сме решили.

# 122
  • София
Ще е наистина сложна работа. Тя нашата маца и в банята с мен влиза:)

# 123
bzepic Да ти кажа аз не знаех че може да не ваксинираме, тук може да се включи  г-жа Стихийно бедствие . На мен задължително ми казаха че трябва да е ваксинирана малката за да я приемат в ДГ.   newsm78 но вече може би имаме право на избор не знам  newsm78  newsm78  newsm78  

г-жа Стихийно бедствие няма нищо лошо в дискусията,  Hug  напротив, така се научават различни неща, а и тона ни тук е доста спокоен.  Peace  Няма обвинения  и обиди.  Peace Всеки си казва какво мисли и това е  Hug никой никого с нищо не задължава, и никой  не казва че си идиот само защото смяташ да не действаш като повечето. Тук сме много жени и всяка е с различен мироглед и възпитание и е нормално да имаме различни мнения. Но пък това му е хубавото представи си ако всички бяхме на едно мнение ......  Shocked егати скуката  hahaha  Joy нямаше да имаме какво да си кажем.  Mr. Green

Валари   много е сладък  Hug

Не се притеснявайте за епидемията, лекарите ще си работят но може да ви откажат да ви прегледат и това да остане за един по късен етап, но за болничен и ако вече ви е дошло времето за обменната карта, няма как да ви откажат  Hug

# 124
  • София
Цитат
Всеки ден във всяко едно отношение,положението става все по-добро и по- добро!!! нека всички искренно повярваме в това
[/color][/quote]

Ха, мчи на мен не ми е нужно да вярвам, че всеки ден във всяко едно отношение положението става все по-добро и по-добро, защото при нас е факт  Laughing Тъй де. Каквото и да стане при нас, все е добро. Не живея с надежди,а с факти. Всяка година съм по-доволна от живота си, от постигнатото, от всичко. Е, като отворихте кучешката тема, сетих се, че щеше да ми е по-добре с кучето, което махнахме заради 2-3 месеца престой при свекървата, но пък така не ми се налага задължително да излизам по 2 пъти на ден да го водя на разходка  Laughing

Стихийно Бедствие, разбирам, че темата ти е болна, но аз не виждам да се води спор. Учудващо до сега май за нищо не сме спорили. Май сме се сбрали добър отпор в март  Mr. Green Ясно е, че има крайни и умерени привърженици на всяка от страните, както и неутрални такива. В крайна сметка малко или повече информирани всеки може да изкаже мнение. За сега това става по интелигентния начин, да се не начудиш.
stacked, да, може да е така, може и да не е. Всяка една епидемия отминава независимо дали има или няма ваксини. Стотици са причините да се замисли човек дали да ваксинира, не само заради рискът от самата ваксина. Има много материал за четене, не само мнения на форумци, така че всеки може да потърс информация. Аз лично прочетох туй-онуй, станаха ми ясни доста неща във фармацефтичната мафия, но понеже за мен са силни аргументите и на двете страни, все пак реших за своите си деца.
  Каквото и да избереш, все рискуваш. За това е редно да имаш право на информиран избор. Аз лично не получавам информация от органите, чието задължение е да ме просветлят по въпроса с риска, още повече, че в България изобщо изборът не се толерира. Но то  с всичко е така де. Една година след като родих пъвото дете разбрах, че когато съм раждала, съм подписала информирано съгласие да ми се прилагат не знам си какви процедури по време на раждане. Такива са "информираните" решения на масата хора.
Мама Веси, не може по закон, но и никой не може да те задължи  Whistling Объркано е. Значи режат ти доста от правата, ако не си ваксинираш детето, получаваш няколко скандала от педиатри или други лекари, но никой не може да ти хване детето и да го боцне. И не си подсъдима, ако не се съгласиш(макар, че някои педиатри прибягват до заплахи за солени глоби).

# 125
За контракциите да питам и аз,това за стягането на корема,безболезнено разбрах,че са подготвителните...а аз усещам по1-2 пъти на ден болки ниско долу,като при първия ден от цикъла,за окло 30 сек някъде,това нормално ли е?

Относно раждане във ВМИ Пловдив,моята приятелка в събота роди там,без предварителна уговорка с никой и се оказа,че акушерката я е израждала,а алекарката,която е била на смяна е дошла само да я зашие,защото акушерката и е направила епизиотомия Simple Smile Така че...незнам ,може от лекаря да си зависи...

# 126
skrech хммм когато исках да запиша малката в градината се оказа, че сме забравили една ваксина  Mr. Green и ми казаха, че няма да я приемат ако няма пълен набор от ваксини.   Shocked И по този начин ти вързват ръцете. Ако искаш детето ти да посещава ДГ то трябва да ги има.  #Cussing out 

preslava_82 след като отшумява болката заедно с контракцията и това трае кратко, както ти го казваш  ДА, не е проблемно. но все пак питай доки на консултациата  Peace

# 127
  • София
А! Какво става, защо така се обиди г-жа Стихийно бедствие?
Просто изказах мнение, не съм искала да обиждам никого и не виждам защо тя се чувства така засегната. Нали обсъждаме мирно и кротко гледни точки. Всеки има право на мнение. И моето не се базира на това, че преди 30 години така се е смятало, а на доста проучвания и на обоснована научна информация. Така че.....не мисля, че съм написала нещо обидно или скандално. Пък и съм подчертала, че продължавам да проучвам въпроса и да чета /не форумски мнения, а научни изследвания в различни страни, все пак работя в академичните среди и съм доста педантична при изясняването на въпроси, които ме вълнуват Mr. Green/ и всичко изказано от мен е лично мнение.
Не съм заела крайна позиция и не осъждам никого за неговия избор. Освен това, не виждам нищо лошо да обсъждаме такива въпроси и да привеждаме аргументи "за" и "против". Та нали именно така можем да си бъдем полезни и да си помогнем - с представянето на различните гледни точки и възможности?! И нали именно затова форумът се нарича "форум", защото в него се обсъждат различни въпроси и проблеми, а не да си казваме само "Добро утро" и да си показваме придобивките?!

На мен лично отговори само с "да" и "не" на такива въпроси не ми носят никаква информация. Просто ми стана интересна темата, а и определено ме вълнува напоследък и ми беше интересно да обсъдим. Наистина не виждам нищо лошо, нито пък тона, с който се обсъжда този въпрос е остър или груб...Така че, не намирам проблем. А и не съм правила обидни намеци, за разлика от два-три поста на съфорумки с различно мнение, които са си позволили такива коментари. Мисля, че е крайно време да се научим да приемаме различни мнения и да не се сърдим за това, че някой ги е споделил тук.
Аз самата не съм критикувала никого за това дали ще прави или няма да парви ваксини на детето си, а не виждам и друга бъдеща мама да го е правила, да не говорим, че никой никого не е нападал, нито "му е обяснявал, че е идиот", така че сръдните ми се струват крайно неуместни и преувеличени.

Г-жа Стихийно бедствие ми е много симпатична и съжалявам, ако постовете ми са предизвикали някакви неприятни асоциации у нея. Не съм искала да имат подобен ефект.
 Peace

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 21:39 от Stacked

# 128
  • Варна
Поздравления за хубавата темичка   bouquet
Ама може ли толкова нещо да изпишете за 2 дни  #Crazy. Айде отивам да чета Simple Smile

# 129
Здравейте, мили коремчета  Hug
Мислех, че ние сме най-неактивни от отчетните...връщам си думите назад...  ooooh! едвам ви прочетох.
Ние сме до никъде с ремонта. Из целия апартамент има гипс, латекс и всякакви такива, който каквото и да правя се разнасят навсякъде. Всичко е в бял прах.
Днес бях на консултация- беба е 1840гр. Само 300гр от миналия път. Видя ми се мъничка, ама доктора каза да не се тревожа излишно. Връчиха ми картона, обменна карта и направление за хоспитализация, останах  Shocked. Ей така, неусетно си дойде момента.
За контракциите-до сега си мислех, че почти всички вие имате и е добре да се появи една- ей така да добия представа.  Попитах доки по време не прегледа как да ги позная, а той : "Пипни корема....(аз пипам) ето ти контракция"  hahaha . Някак очаквах нещо по-... грандиозно  Joy. Оказа се, че съм си имала подготвителни, безболезнени контракции, но въобще не съм ги познала.
За ваксините - да. Противогрипни-не.
И въпрос от мен :
Има ли някоя мама, която мисли да се възползва от опцията при раждането да се вземат стволови клетки от пъпната връв, да се запазят в лаборатория, с цел лекуване на евентуални болести в по- късен етап ??? Моя мъж много иска да го направим, макар и да не сме финансово подготвени. Аз доста се колебая. Ще бъда благодарна на всички, които ми отговорят , независимо за или против.
Въпрос към ЛЛЛ:
Това ми е първо бебе. Интересувам се живо от кърмене и чета. Гледам да бъда максимално информирана. Мисля положително в тази насока....НО.... знам, че все пак има вероятност и да не успея сама. Впроса ми е : съществува ли практика да се свържа след раждането директно с ЛЛЛ конултант, с който да се срещна и да ми даде съвети на живо- за мен и моето дете. Има ли такива консултации, платени ли са и тн. Надявам се, че не греша като питам и за пари. Лекарите имат такива финансови претенции към свои здравно осигурени пациенти, без да имат това право. Смятам , че не би ми било проблем да платя на специалист по кърмене за лична консултация. Отново, ако това е неуместно - извинявам се.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 18:30 от Magica_de_Spell

# 130
  • София
Здравей Magica_de_Spell,ние мислим да вземаме стволови клетки и сме се насочили към  Cryo-Save,струва около 5000лв,има и българска банка,но казватче тази е доста по-надеждна от българската,иначе казват че процедурата е доста бърза и безболезнена.

# 131
Магика У нас е като бойно поле - всички мебели и цветя са струпани на средата на хола и всичко е в прах от пустия ремонт, ама няма начин. Надявам се да успеем да приключим до появата на бебо Crazy
Моята лекарка не мери колко е пораснало бебето, само му мери тоновете и гледа размера на малкия мозък, защото по него се определяло на колко седмици отговаря плода. А на мен ми е ужасно любопитно да разбера колко е пораснал малкия мъж.

Ето ви анкетка - първите два въпроса сме ги обсъждали, но все пак малко систематизирана информация мисля че ще е от полза:

1. Къде ще раждате? - Шейново
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Засега нямам такова намерение
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? В бебешкото отделение - може да звучи малко егоистично, но мисля че е добре мама да има възможност да си почине пълноценно след раждането.
4. Избрали ли сте педиатър? - Не все още - събирам предложения за добър педиатър в София център, Лозенец или близък район.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? По скоро против Crazy предвид опита с изписването на дъщеря ми, когато се изсипаха 20 души в родилното, а в къщи дори още повече, а аз исках само да се прибера в къщи на тихо и спокойно и да се порадвам на мъжо и малкото съкровище. Дайте съвет за деликатно отсвирване на родата Crazy (тук изключвам родителите, все пак не мога да лиша бъдещите баба и дядо от тази емоция)

# 132
Magica_de_Spell, Saura, jozyy Успех с ремонта и придобивките  Hug

janica25 тези пари са само за вземането на клетките нали  newsm78, а каква е таксата за година за съхранение?  newsm78

Magica_de_Spell чудесни новини за бебо  Hug и радвай се че са ти такива контракциите, които не усещаш, не ти трябва само за да се притесняваш  Hug

За анкетата  Grinning

1. правителствена
2. Не
3. Там преди 6г. бебето не беше в стаята - и сега като отида съм решила да питам как е сега
4. Май да,  Grinning още не съм се срещала с нея, но се надявам да ми хареса  Peace
5. Ами и аз съм против присъствието на цялата рода, и само най близките. При предишния път, когато започнахме да къпем малката мъжа ми изгони всички от стаята, защото всички се бяха скупчили и чакаха да гледат сеир.  Crazy

# 133
1. МД,Варна
2.  Практиката на болницата е при когото се водиш на ЖК, при него и раждане/секцио, не се води избор на екип, не се доплаща като екстра.
3.  Сутрин ти го "доставят" 6 сутринта 16 часа ти го прибират докато са свижданията и 17часа ти го връщат до 22 .часа...после си го рпибират за през ноща, мама да може да спи. АКо мама желае, не е проблем бебето да е при нея и за през ноща.
4.   Избрала съм, но не съм се срещала с нея.
5. против

за ваксините ..... Confused хм.....напълно разбирам г-жа Стихийно бедствие....

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 20:02 от Thomasito

# 134
  • София
Сега гледах сайта и сумата е 4200лв. като включва вземането и съхранението за 20 години.
Ето линк: http://www.cryo-save.com/bg/cryocord1.html

Общи условия

Активация на акаунт